• Vhodný je aj riad z chrómovej ocele (pozri osobitné príslušenstvo).
Zásuvné úrovne
• V nasledujúcich tabuľkách sú uvedené správne úrovne rúry. Zásuvné úrovne počítajte sme-
rom odspodu nahor.
Všeobecné poznámky
• Pri varení dlhšom než 30 minút alebo pri varení veľkého množstva jedla pridajte v prípade
potreby vodu.
• Ak spotrebič dlhšiu dobu používate, zásuvku na vodu, hadicové spoje a výrobník pary dô-
kladne prepláchnite (pozri kapitolu „Čistenie a starostlivosť“).
Poznámky k tabuľkám
• V tabuľke sú uvedené údaje pre typické jedlá.
• Teplota a čas sú iba orientačné a závisia na zložení, veľkosti, množstve jedla a na kuchyn-
skom riade.
• Ak nemôžete nájsť nastavenia pre váš recept, použite údaje pre podobný recept.
• Ak v tabuľke nie je uvedené inak, vložte pokrm do studenej rúry.
VITALNE PECENIE
VAROVANIE
Počas programu VITALNE PECENIE sa dvierka rúry na pečenie nesmú za žiadnych okolností
otvárať.
Tento program varenia v pare VITALNE PECENIE je vhodný pre všetky potraviny, čerstvé i
mrazené. Môžete ho použiť na tepelnú úpravu, zohrievanie, rozmrazovanie, dusenie alebo
blanšírovanie rozličných pokrmov, ako sú zelenina, mäso, ryby, cestoviny, ryža, kukurica, kru-
pica a vajcia.
Varenie menu: Môžte pripraviť naraz celé menu. Aby ste zabránili prevareniu alebo nedovareniu
pokrmov, vyberte si také pokrmy, ktoré si vyžadujú podobné časy varenia. Pridajte najväčšie
množstvo vody odporúčané pre individuálne pokrmy menu (pozrite si tabuľky varenia). Jedlá
vo vhodných nádobách položte na rošty v rúre. Upravte vzdialenosti medzi nádobami tak, aby
mala para prístup ku každej z nich.
Sterilizácia
• Nádoby (napr. detské fľašky) môžete sterilizovať pomocou funkcie VITALNE PECENIE.
•Vložte čisté nádoby do stredu roštu zasunutého do 1. úrovne. Uistite sa, že otvory nádob sú
orientované smerom nadol v miernom uhle.
• Naplňte zásuvku na vodu maximálnym množstvom vody (650 ml) a nastavte čas 40 minút
pri teplote 96°C.
Tabuľka funkcie VITALNE PECENIE
Potraviny Teplota °C Voda v zásuvke na vo-
du v ml
Čas
1)
v minú-
tach
Úroveň v
rúre
Rizoto 96 400 25 - 30 2
Ryža (1:1 s kvapalinou) 96 550 35 - 40 2
Kukurica (polenta 1:3 s kvapa-
linou)
96 650 40 - 50 2
Používania, tabuľky a odporúčania 3