Použitie, tabu¾ky a tipy12
Všeobecné pokyny
• Zasuòte plech so skosením dopredu!
• Na rošte možno piect’ aj v dvoch formách naraz ved¾a seba. Èas
peèenia sa predåži iba nepodstatne.
3 Tácka mrazeného jedla sa môže poèas varenia deformovat’. Príèinou sú
ve¾ké teplotné rozdiely v mraznièke a v rúre pri peèení. Po vychladnutí
deformácia tácky zmizne.
Informácie o tabu¾kách peèenia
V tabu¾kách nájdete potrebné teploty, èasy peèenia a zásuvné úrovne
pre viaceré pokrmy.
• Teploty a èasy peèenia sú orientaèné hodnoty závisiace od zloženia
cesta, jeho množstva a použitej formy na peèenie.
• Odporúèame vám, aby ste si po prvý raz nastavili nižšie hodnoty
teploty a až pod¾a potreby, napr. ak požadujete silnejšie zhnednutie,
alebo ak je èas peèenia príliš dlhý, zvolili vyššiu teplotu.
• Ak pre svoj recept nenájdete žiadne konkrétne údaje, orientujte sa
pod¾a podobného peèiva.
• Pri peèení koláèov na plechoch alebo vo formách na viacerých
úrovniach sa èas peèenia môže predåžit’ o 10-15 minút.
• Vlhké druhy peèiva (napr. pizzy, ovocné koláèe a pod.) sa pripravujú
na jednej úrovni.
• Rozdielna výšky peèeného pokrmu môže na zaèiatku spôsobovat’
rozdiely v zhnednutí. Prosíme vás, aby ste v tomto prípade nemenili
nastavenú teplotu. Rozdiely v zhnednutí sa v priebehu peèenia
vyrovnajú.
• Vaša nová rúra na peèenie sa môže pri peèení a smažení chovat’ inak
ako spotrebiè, ktorý ste používali doteraz. Preto si zvyèajné nastavenia
(teplota, èas prípravy) a zásuvné roviny prispôsobte pod¾a odporúèaní
uvedených v nasledujúcich tabu¾kách.
2 Pri dlhších èasoch peèenia môžete vypnút’ rúru na peèenie pribl.
10 minút pred skonèením èasu peèenia a využit’ zvyškové teplo.
Èas uvedený v tabu¾ke, ak nie je uvedené inak, sa rozumie od vloženia
do studenej rúry.