Aeg-Electrolux B9820-5-A Recipe book

Typ
Recipe book
Tabu¾ky, tipy a recepty
Vstavaná rúra na peèenie multi-varenie
Obsah2
Obsah
Použitie, tabu¾ky a tipy 4
Varenie na pare 4
VITALNE PECENIE 5
Tabu¾ka VITALNE PECENIE 6
HORUCI VZDUCH a VITALNE PECENIE po sebe 8
Tabu¾ka HORUCI VZDUCH a VITALNE PECENIE v dôsledku 8
INTERVAL PLUS 9
Tabu¾ka INTERVAL PLUS 9
INTERVAL PECENIE 10
Tabu¾ka INTERVAL PECENIE 10
Peèenie cesta 11
Tabu¾ka peèenia 13
Tabu¾ka Nákypy a zapeèené pokrmy 17
Peèenie mäsa 18
Tabu¾ka peèenia 19
Tabu¾ka SONDA NA MASO 21
BIO PECENIE 22
Tabu¾ka BIO PECENIE 22
Grilovanie na ploche 23
Tabu¾ka grilovania 23
Rozmrazovanie 24
Tabu¾ka rozmrazovania 24
Programy na peèenie mäsa 25
RECEPTY 26
RECEPTY PRE PARU 26
REGENEROVAT POKRMOV (4-6 osôb) 26
CERSTVA ZELENINA (Zeleninový tanier) 26
RYBA <PSTRUH> 27
ZAPEKANE ZEMIAKY 27
FARMARSKY CHLIEB 28
BIELY CHLIEB 28
VIANOCKA 29
ZAVARANIE 30
PECENIE MUCNYCH 31
CITRONOVY KOLAC 31
SVEDSKY KOLAC 32
PISKOTOVY KOLAC 33
SYROVY KOLAC 34
ANGLICKY KOLAC 35
KOLAC S POSYPKOU 36
3Obsah
PECENIE MASA 37
PIZZA (pre pekáè resp. 2 okrúhle formy) 37
CIBULOVY KOLAC 38
QUICHE LORRAINE 39
LASAGNE 40
CANNELLONI 41
MASOVY NAKYP 42
RYBIE FILE 42
SPECIALNE 43
HOTOVY MUCNIK 43
MRAZENA PIZZA 43
SUSENIE 43
Použitie, tabu¾ky a tipy4
Použitie, tabu¾ky a tipy
Varenie na pare
Pri varení na pare používajte funkcie rúry VITALNE PECENIE, INTERVAL
PLUS alebo INTERVAL PECENIE.
1 Pozor: Poèas VITALNE PECENIEs v žiadnom prípade neotvárajte
dvierka rúry!
1 Pozor: Ako kvapalinu používajte výhradne vodu!
Varenie parou - riad
Na varenie parou sú vhodné formy z príslušných teplovzdorných
materiálov odolných proti korózii.
Ve¾mi vhodný je riad z chrómovej ocele (pozri osobitné príslušenstvo.
Zásuvné úrovne
Zásuvné úrovne sa uvádzajú v nasledujúcej tabu¾ke. Zásuvné úrovne
sa poèítajú zdola smerom nahor.
Všeobecné pokyny
U èasov varenia dlhších ako 30 minút alebo u väèších množstiev
varených potravín doplòte pod¾a potreby vodu.
U funkcií rúry VITALNE PECENIE vyberte tukový filter vybrat’, pretože
inak sa dåžka prípravy predlžuje.
Ak sa spotrebiè nepoužíva, zásuvku na vodu, hadicové spoje a
výrobník pary dôkladne opláchnite (pozri kapitolu Èistenie a
starostlivost’).
Informácie k tabu¾kám
V tabu¾kách nájdete potrebné teploty, èasy peèenia a zásuvné úrovne
pre viaceré pokrmy.
Teploty a èasy peèenia sú orientaèné hodnoty závisiace od zloženia a
množstva potravín a od použitého riadu.
Ak pre svoj recept nenájdete žiadne konkrétne údaje, orientujte sa
pod¾a podobného pokrmu.
Èas uvedený v tabu¾ke, ak nie je uvedené iné, sa rozumie od vloženia
do studenej rúry.
5Použitie, tabu¾ky a tipy
VITALNE PECENIE
Spôsob prípravy VITALNE PECENIE vzt’ahuje sa na všetky potraviny,
èerstvé i zmrazené. Možno pripravovat’, ohrievat’, rozmrazovat’, povarit’
alebo blanšírovat’ zeleninu, mäso, ryby, cestoviny, ryžu, kukuricu, krupicu
a vajcia.
Príprava menu
Na jeden raz možno pripravit’ celé menu. Najlepšie je zvolit’ jedlá, ktoré
majú rovnaký èas prípravy. Tým možno zabránit’ tomu, aby sa jednotlivé
zložky jedál vystavili príliš dlhému alebo naopak krátkemu pôsobeniu
pary. Potrebné množstvo vody sa urèuje pod¾a zložky, ktorá si vyžaduje
najviac vody. Podrobné informácie sú uvedené v tabu¾ke.
Jedlá sa ukladajú na rošty do nádob urèených na tento úèel. Rozostupy
medzi roštami treba volit’ tak, aby para mohla preniknút’ ku každému
jedlu.
Odstránenie choroboplodných zárodkov z nádob
Funkcia VITALNE PECENIE umožòuje odstnit’ z nádob, napr. z f¾ašiek
pre dojèatá, choroboplodné zárodky pôsobením pary. Èistené nádoby
pritom položte na 1. zásuvnú úroveò otvorom nadol a do stredu roštu.
Nádoby vkladaje do rúry mierne nahnuté. Pridajte maximálne množstvo
vody (650 ml) a vyberte dobu 40 minút pri 96°C.
Použitie, tabu¾ky a tipy6
Tabu¾ka VITALNE PECENIE
Druh peèeného mäsa
VITALNE PECENIE
Pridávanie vody
cez vodnú
zásuvku
ml
Teplota:
°C
Zásuvná
úroveò
v min.
Rizoto 400 96 2 25-30
Ryža (1:1 s kvapalinou) 650 96 2 35-40
Kukurica (polenta 1:3 s
kvapalinou)
650 96 2 40-50
Ošúpané zemiaky strednej
ve¾kosti
650 96 2 40-50
Slané zemiaky 550 96 2 30-40
Ratatouille 400 96 2 25-30
Ružièkový kel 550 96 2 30-35
Ružièky brokolice 550 96 2 25-30
Karfiol, vcelku 650 96 2 40-45
Ružièky karfiolu 600 96 2 30-35
Kyslá kapusta 650 96 2 50-60
Paradajky, vcelku 250 96 2 15-20
Èervená repa, vcelku 550 96 2 60-70
Kaleráb / zeler / fenykel
narezané
550 96 2 35-40
Cukiny, nakrájané 400 96 2 20-25
Mrkva, nakrájaná 550 96 2 35-40
Zeleninu rozmrazi 550 60 2 35
Rozmrazovanie a varenie
zeleniny
650 96 2 35-40
Blanšírovanie zeleniny 250 96 2 12-15
Blanšírovanie strukovín 250 96 2 20-22
Strukoviny, mrazené 650 96 2 30-40
Kuracie prsia 500 85 2 30-40
Šunka z orecha 1000 g 650 96 2 50-75
Kurèatá (600 - 1000 g) 650 96 2 45-55
Plnená paprika 500 96 2 30-40
Viedenské klobásky / biele
klobásky
250 85 2 15-20
7Použitie, tabu¾ky a tipy
Uvádzané èasy sú orientaèné hodnoty, závisiace od ve¾kosti a množstva.
Sekanú zohria
v 1 cm plátkoch
400 96 2 20-25
Rybie filé pribl. 1000 g 650 80 2 30-40
Filé z platesy pribl. 300 g 300 80 2 15-20
Rybie filé, mrazené 500-800 g 650 90 2 30-40
Pstruhy 170-300 g 400 85 2 25-35
Puding / torta v porciovacích
miskách
500 85 2 25-35
Vajce do polievky 500 85 2 25-35
Dukátové buchtièky 500 85 2 30-35
Vajcia namäkko 200 96 2 8-12
Vajcia stredne natvrdo 200 96 2 10-15
Vajcia natvrdo 200 96 2 15-20
Druh peèeného mäsa
VITALNE PECENIE
Pridávanie vody
cez vodnú
zásuvku
ml
Teplota:
°C
Zásuvná
úroveò
v min.
Použitie, tabu¾ky a tipy8
HORUCI VZDUCH a VITALNE PECENIE po sebe
Kombináciou HORUCI VZDUCH a VITALNE PECENIE možno postupne
pripravit’ a pri VITALNE PECENIE potom spoloène pripravit’ mäso,
zeleninu a prílohy v rúre, aby boli naraz pripravené na podávanie.
Peèené potraviny osmažte použitím funkcie rúry HORUCI VZDUCH.
Pripravenú zeleninu a prílohy vložte do rúry na teplovzdornom riade.
Spustite funkciu VITALNE PECENIE a spoloène dokonèite prípravu
všetkých pokrmov.
3 Aby ste mohli spustit’ funkciu VITALNE PECENIE, rúra sa musí ochladit’
až na teplotu pribl. 80°C. Na zrýchlenie ochladzovania dvierka rúry
otvorte pribl. na 15 min. do prvej aretovanej polohy.
Tabu¾ka HORUCI VZDUCH a VITALNE PECENIE v
dôsledku
Uvádzané èasy a teploty sú orientaèné hodnoty, závisiace od ve¾kosti a množstva.
Teplota peèeného mäsa bei mäso pred prepnutím VITALNE PECENIE musí byt’ 60-63°C.
Druh peèeného mäsa
HORUCI VZDUCH
VITALNE PECENIE
pridávanie vody max. 650ml
Teplota
v °C
Mäso
Èas v min.
Mäso a
prílohy
Èas v min.
Zásuvné
úrovne
1 kg hovädzej roštenky
Ružièkový kel, polenta
180 60-70 40-50
1
3
Bravèové peèené 1 kg,
zemiaky, zelenina,
Omáèka na peèenie
180 60-70 30-40
1
3
Te¾acie peèené 1 kg,
Ryža, zelenina
180 50-60 30-40
1
3
9Použitie, tabu¾ky a tipy
INTERVAL PLUS
Druh prípravy INTERVAL PLUS je vhodný predovšetkým pre pokrmy s
vysokým obsahom vlhkosti a na rozmrazovanie a regeneráciu pokrmov.
Tabu¾ka INTERVAL PLUS
Druh peèeného pokrmu
INTERVAL PLUS
(pridávanie vody max. 250ml)
Teplota v °C
Èas
v min.
Zásuvné
úrovne
Puding / torta v porciovacích
miskách
1)
1)Nechajte dôjst’ ešte pol hodinu pri uzavretých dvierkach
90 35-40 2
Vajce do polievky
1)
90 30-40 2
Terina
1)
90 40-50 2
Rybie filé, ten 85 15-25 2
Rybie filé, hrubé
menšie ryby do 350 g
90 25-35 2
Ryba vcelku
do 1000g
90 35-45 2
Použitie, tabu¾ky a tipy10
INTERVAL PECENIE
Druh prípravy INTERVAL PECENIE je vhodný predovšetkým
naosmaženie ve¾kých kusov mäsa a na rozmrazovanie alebo ohrievanie
už pripravených porciovaných pokrmov, a rovnako tak aj na peèenie
chleba, žemlièiek, gratinovaných jedál a nákypov.
Tabu¾ka INTERVAL PECENIE
Peèenie na viacerých zásuvných úrovniach
Celé kusy pokrmu pred zohrievaním nakrájajte.
Uvádzané èasy a teploty sú orientaèné hodnoty, závisiace od ve¾kosti a množstva.
Druh peèeného pokrmu
INTERVAL PECENIE
pridávanie vody závisí od dåžky èasu prípravy)
Teplota:
v °C
Èas
v min.
Zásuvné
úrovne
Rozohriatie menu
6tanierov Ø24cm
110 15-20 1, 3 a 5
Bravèové peèené 1000 g 160-180 90-100 2
Hovädzie peèené 1000 g 160-180 120-150 2
Te¾acie peèené 1000 g 180 80-90 2
Sekaná, surová 500 g 180 30-40 2
Viedenské klobásky / biele
klobásky
85 20-30 2
Kasselská sekaná 600-1000 g
(na 2 hodiny namoèit’ do vody)
160-180 60-70 2
Kurèatá, 1000 g 180-200 50-60 2
Kaèica (1500 -2000 g) 180 70-90 2
Hus (3000 g) 170 130-170 1
Rybie filé 85-90 20-30 2
Gratinované zemiaky,
gratinované zemiaky s pórom
160-170 50-60 2
Cestovinový nákyp 190 40-50 2
Lasaòa 180 45-55 2
Rôzne druhy chleba
500-1000 g
180-190 50-60 2
Žemle 40-60 g 180-210 25-35 3
Èerstvo peèené žemle 30-40 g 200 10-20 3
Èerstvo peèené žemle 30-40 g TK 200 15-25 3
Èerstvé bagety 40-50 g 200 10-20 3
Èerstvé bagety 40-50 g TK 200 15-25 3
11Použitie, tabu¾ky a tipy
Peèenie cesta
Funkcia rúry: HORUCI VZDUCH, VLHKY HORUCI VZD alebo
TRADICNE PECENIE
Formy na peèenie
Pre TRADICNE PECENIE sú vhodné formy z tmavého kovu a
povrstvené formy.
Pre HORUCI VZDUCH a VLHKY HORUCI VZD sú vhodné aj svetlé
kovové formy.
Zásuvné úrovne
Peèenie cesta s vlhkým teplovzdušným ohrevom TRADICNE PECENIE
je možné na jednej úrovni.
S HORUCI VZDUCH a VLHKY HORUCI VZD možno súèasne piect’ až
na 3 plechoch:
1 plech na peèenie:
napr. zásuvná úroveò 3
1 forma na peèenie:
napr. zásuvná úroveò 1
2 plechy na peèenie:
napr. zásuvné úrovne 1 a 3
3 plechy na peèenie:
napr. zásuvné úrovne 1, 3 a 5
Použitie, tabu¾ky a tipy12
Všeobecné pokyny
Zasuòte plech so skosením dopredu!
Na rošte možno piect’ aj v dvoch formách naraz ved¾a seba. Èas
peèenia sa predåži iba nepodstatne.
3 Tácka mrazeného jedla sa môže poèas varenia deformovat’. Príèinou sú
ve¾ké teplotné rozdiely v mraznièke a v rúre pri peèení. Po vychladnutí
deformácia tácky zmizne.
Informácie o tabu¾kách peèenia
V tabu¾kách nájdete potrebné teploty, èasy peèenia a zásuvné úrovne
pre viaceré pokrmy.
Teploty a èasy peèenia sú orientaèné hodnoty závisiace od zloženia
cesta, jeho množstva a použitej formy na peèenie.
Odporúèame vám, aby ste si po prvý raz nastavili nižšie hodnoty
teploty a až pod¾a potreby, napr. ak požadujete silnejšie zhnednutie,
alebo ak je èas peèenia príliš dlhý, zvolili vyššiu teplotu.
Ak pre svoj recept nenájdete žiadne konkrétne údaje, orientujte sa
pod¾a podobného peèiva.
Pri peèení koláèov na plechoch alebo vo formách na viacerých
úrovniach sa èas peèenia môže predåžit’ o 10-15 minút.
Vlhké druhy peèiva (napr. pizzy, ovocné koláèe a pod.) sa pripravujú
na jednej úrovni.
Rozdielna výšky peèeného pokrmu môže na zaèiatku spôsobovat’
rozdiely v zhnednutí. Prosíme vás, aby ste v tomto prípade nemenili
nastavenú teplotu. Rozdiely v zhnednutí sa v priebehu peèenia
vyrovnajú.
Vaša nová rúra na peèenie sa môže pri peèení a smažení chovat’ inak
ako spotrebiè, ktorý ste používali doteraz. Preto si zvyèajné nastavenia
(teplota, èas prípravy) a zásuvné roviny prispôsobte pod¾a odporúèaní
uvedených v nasledujúcich tabu¾kách.
2 Pri dlhších èasoch peèenia môžete vypnút’ rúru na peèenie pribl.
10 minút pred skonèením èasu peèenia a využit’ zvyškové teplo.
Èas uvedený v tabu¾ke, ak nie je uvedené inak, sa rozumie od vloženia
do studenej rúry.
13Použitie, tabu¾ky a tipy
Tabu¾ka peèenia
Peèenie na jednej zásuvnej úrovni
Druh
peèiva
Funkcia rúry:
Zásuvná
úrov
Teplota
°C
Èas
min
Peèivo vo formách
Bábovka alebo francúzska
bábovka
HORUCI
VZDUCH
1
150-160 50-60
Linecké koláèe/krá¾ovská
bábovka
HORUCI
VZDUCH
1
140-160 60-80
Piškótová torta HORUCI
VZDUCH
1
140 30-40
Piškótová torta TRADICNE
PECENIE
1
160 30-40
Tortový korpus z krehkého
cesta
VLHKY HORUCI
VZD
3
170-180
1)
20-25
Tortový korpus z
mieseného cesta
VLHKY HORUCI
VZD
3
150-170 25-30
Obložená jablková torta TRADICNE
PECENIE
1
170-190 50-60
Apple Pie (2formy,
Ø20cm, diagonálne
posunuté)
HORUCI
VZDUCH
1
160 60-80
Apple Pie (2formy,
Ø20cm, diagonálne
posunuté)
TRADICNE
PECENIE
1
180 60-80
Pikantná torta (napr.
Quiche Lorraine)
HORUCI
VZDUCH
1
160-180 45-55
Tvarohový koláè TRADICNE
PECENIE
1
170-190 80-90
Peèivo na plechu
Pletenec/veniec z
kysnutého cesta
VLHKY HORUCI
VZD
3
160-180 45-55
Vianoèka TRADICNE
PECENIE
3
160-180
1)
50-60
Chlieb (ražný chlieb)
- najprv
- potom
TRADICNE
PECENIE
1
230
1)
160-180
10
30-60
Veterníky/zákusky plnené
krémom a poliate
èokoládou
TRADICNE
PECENIE
3
160-170
1)
30-45
Piškótová roláda TRADICNE
PECENIE
3
180-200
1)
10-20
Použitie, tabu¾ky a tipy14
Koláèe posypa
mrvenièkou, suché
VLHKY HORUCI
VZD
3
150-160 20-30
Maslové/pocukrované
koláèe
VLHKY HORUCI
VZD
3
180-200
1)
20-30
Maslová pletenka HORUCI
VZDUCH
3
170-180
1)
40-50
Ovocný koláè
(na kysnutom/miesenom
ceste)
2)
HORUCI
VZDUCH
3
150 40-50
Ovocný koláè
(kysnuté/miesené cesto)
2)
TRADICNE
PECENIE
3
170 40-50
Ovocný koláè z krehkého
cesta
HORUCI
VZDUCH
3
160-170 50-70
Koláè peèený na plechu s
citlivým obložením (napr.
tvaroh, smotana, osie
hniezda)
TRADICNE
PECENIE
3
160-180
1)
50-70
Pizza (s bohatým
obložením)
2)
HORUCI
VZDUCH
1
180-200
1)
30-50
Pizza (tenká) HORUCI
VZDUCH
1
200-220
1)
15-25
Chlebová placka HORUCI
VZDUCH
1
200-220 10-20
Švajèiarske peèivo HORUCI
VZDUCH
1
180-200 40-55
Drobné peèivo
Placky z krehkého cesta HORUCI
VZDUCH
3
150-160 15-25
Striekané peèivo HORUCI
VZDUCH
3
140 25-35
Striekané peèivo TRADICNE
PECENIE
3
160
1)
20-30
Placky z treného cesta HORUCI
VZDUCH
3
160-170 15-25
Bielkové koláèe, bezé HORUCI
VZDUCH
3
80-100 90-150
Mand¾ové zákusky HORUCI
VZDUCH
3
100-120 60-90
Drobné kysnuté peèivo VLHKY HORUCI
VZD
3
150-160 20-40
Druh
peèiva
Funkcia rúry:
Zásuvná
úrov
Teplota
°C
Èas
min
15Použitie, tabu¾ky a tipy
Peèenie na viacerých zásuvných úrovniach
Drobné peèivo z
lístkového cesta
HORUCI
VZDUCH
3
170-180
1)
20-30
Žemlièky HORUCI
VZDUCH
3
180
1)
20-35
Žemlièky TRADICNE
PECENIE
3
200
1)
20-35
Small Cakes (20ks/plech) HORUCI
VZDUCH
3
140
1)
20-30
Small Cakes (20ks/plech) TRADICNE
PECENIE
3
170
1)
20-30
1)Rúru vopred zohrejte
2)Podložte plech alebo panvicu na smaženie
Druh peèiva
HORUCI
VZDUCH
HORUCI
VZDUCH
Teplota
°C
Èas
Hod.: min
Zásuvná úroveò zdola
2 úrovne 3 úrovne
Peèivo na plechu
Veterníky/zákusky plnené
krémom a poliate
èokoládou
1/4 --- 160-180
1)
1)Rúru na peèenie zohrejte
0:35-0:60
Koláèe posypa
mrvenièkou, suché
1/3 --- 140-160 0:30-0:60
Drobné peèivo
Placky z krehkého cesta 1/3 1/3/5 150-160 0:15-0:35
Striekané peèivo 1/3 1/3/5 140 0:20-0:60
Placky z mieseného cesta 1/3 --- 160-170 0:25-0:40
Bielkové koláèe, bezé 1/3 --- 80-100 2:10-2:50
Mand¾ové zákusky 1/3 --- 100-120 0:40-1:20
Drobné kysnuté peèivo 1/3 --- 160-170 0:30-0:60
Drobné peèivo z
lístkového cesta
1/3 --- 170-180
1)
0:30-0:50
Žemlièky 1/4 --- 160 0:30-0:45
Malé koláèiky (20ks/
plech)
1/4 --- 140
1)
0:25-0:40
Druh
peèiva
Funkcia rúry:
Zásuvná
úrov
Teplota
°C
Èas
min
Použitie, tabu¾ky a tipy16
Tipy na peèenie
Výsledok peèenia Možné príèiny Spôsob nápravy
Koláèe sú dolu príliš
svetlé
Nesprávna zásuvná úroveò Koláèe zasuòte nižšie
Koláèe sa speèú
dokopy (sú
namoknuté, kypré,
vodné pásy)
Príliš vysoká teplota Nastavte o nieèo nižšiu
teplotu peèenia
Príliš krátky èas peèenia Predåžte èas peèenia
Èasy peèenia možno
skrátit’ zvýšením teploty
peèenia
Príliš vlhké cesto Použite menej tekutiny.
Dodržiavajte èas miesenia,
hlavne pri použití
kuchynských robotov
Koláèe sú príliš suché Príliš nízka teplota peèenia Nastavte vyššiu teplotu
peèenia
Príliš dlhý èas peèenia Skrát’te èas peèenia
Koláèe sú
nerovnomerne
zhnednuté
Príliš vysoká teplota a príliš
krátky èas peèenia
Nastavte nižšiu teplotu
peèenia a predåžte èas
peèenia
Cesto je nerovnomerne
rozdelené
Cesto rozde¾te na plechu na
peèenie rovnomerne
Je nasadený tukový filter Vyberte tukový filter
Koláèe sa neupeèú za
nastavený èas peèenia
Príliš nízka teplota Nastavte o nieèo vyššiu
teplotu peèenia
Je nasadený tukový filter Vyberte tukový filter
17Použitie, tabu¾ky a tipy
Tabu¾ka PIZZA
Tabu¾ka Nákypy a zapeèené pokrmy
Druh peèiva
Zásuvná
úroveò
Teplota:
°C
Èas
min
Pizza (tenká) 1 200 - 230
1)
1)Rúru vopred zohrejte
15 - 20
Pizza (s bohatým obložením) 1 180 - 200 25 - 35
Švajèiarske peèivo 1 180 - 200 40 - 55
Špenátová torta 1 160 -180 45 - 60
Quiche Lorraine 1 170 - 190 45 - 55
Tvarohová torta, okrúhla 1 140 - 160 80 - 90
Tvarohová torta na plechu 1 140 - 160 50 - 60
Jablkový koláè, zakrytý 1 150 - 170 50 - 60
Zeleninový koláè 1 160 - 180 50 - 60
Nízky okrúhly chlieb 1 230
1)
10 - 20
Torta z lístkového cesta 1 160 - 180
1)
45 - 55
Flambované koláèe 1 230
1)
15 - 25
Pirohy 1 180 - 200
1)
15 - 25
Pokrm
Funkcia rúry na
peèenie
Zásuvná
úrov
Teplota
°C
Èas
min
Rezancový nákyp
VLHKY HORUCI
VZD
1 170-190 45-60
Lasaòa
TRADICNE
PECENIE
1 180-200 40-50
Zapeèená zelenina
1)
1)Rúru vopred zohrejte
INFRAPECENIE 1 170 20-30
Zapeèené bagety
1)
INFRAPECENIE 1 160-170 20-30
Sladké nákypy
VLHKY HORUCI
VZD
1 170-190 40-60
Rybacie nákypy
TRADICNE
PECENIE
1 180-200 50-60
Plnená zelenina INFRAPECENIE 1 160-170 40-60
Gratinované zemiaky
VLHKY HORUCI
VZD
2 180-200 40-50
Použitie, tabu¾ky a tipy18
Peèenie mäsa
Funkcia rúry na peèenie: TRADICNE PECENIE alebo
INFRAPECENIE
Pri peèení použite tukový filter!
Riad na peèenie mäsa
Na peèenie mäsa je vhodný tepelne odolný riad (rešpektujte údaje
výrobcu!).
Ve¾ké kúsky na peèenie môžete piect’ priamo na plechu na
zachytávanie tuku alebo na rošte s podloženým plechom na
zachytávanie tuku.
Všetky chudé èasti mäsa odporúèame piect’ v pekáèi s pokrievkou.
Mäso tak zostáva št’avnatejšie.
Všetky druhy mäsa, ktoré majú získat’ kôrku, možno piect’ v pekáèi
bez pokrievky.
3 Pokyny k tabu¾ke peèenia mäsa
Informácie uvedené v nasledujúcej tabu¾ke sú orientaèné.
Ryby a mäso odporúèame piect’ v rúre na peèenie až od 1 kg.
Aby sa predišlo pripa¾ovaniu vytekajúcej št’avy z mäsa alebo tuku,
odporúèame doplnit’ do riadu na peèenie trocha tekutiny.
Pod¾a potreby (po 1/2 - 2/3 èasu peèenia) peèený kúsok obrát’te.
Ve¾ké kusy peèeného mäsa a hydiny pri peèení viackrát polejte
výpekom. Tak dosiahnete lepší výsledok peèenia.
Rúru na peèenie pribl. 10 minút pred koncom èasu peèenia vypnite,
aby ste využili zvyškové teplo.
19Použitie, tabu¾ky a tipy
Tabu¾ka peèenia
Druh mäsa Množstvo
Funkcia rúry na
peèenie
Zásuvná
úroveò
Teplota
°C
Èas
Hod.: min
Hovädzie mäso
Dusená
svieèková
1-1,5 kg
TRADICNE
PECENIE
1 200-250 2:00-2:30
Rouzbíf alebo filé
pod¾a
výšky v cm
- vnútri èervené
na každý
cm
Výška
INFRAPECENIE 1
190-
200
1)
0:05-0:06
- vnútri ružové
na každý
cm
Výška
INFRAPECENIE 1 180-190 0:06-0:08
- prepeèené
na každý
cm
Výška
INFRAPECENIE 1 170-180 0:08-0:10
Bravèové mäso
Pliecko,
krkovièka,
stehno
1-1,5 kg INFRAPECENIE 1 160-180 1:30-2:00
Kotleta, seka 1-1,5 kg INFRAPECENIE 1 170-180 1:00-1:30
Mleté mäso 750 g-1 kg INFRAPECENIE 1 160-170 0:45-1:00
Bravèové stehno
(predvarené)
750 g-1 kg INFRAPECENIE 1 150-170 1:30-2:00
Te¾acie mäso
Te¾acie peèené 1 kg INFRAPECENIE 1 160-180 1:30-2:00
Te¾acie stehno 1,5-2 kg INFRAPECENIE 1 160-180 2:00-2:30
Jahòacina
Jahòacie stehno,
jahòacie peèené
1-1,5 kg INFRAPECENIE 1 150-170 1:15-2:00
Jahòací chbát 1-1,5 kg INFRAPECENIE 1 160-180 1:00-1:30
Divina
Zajaèí chrbát,
zajaèie stehno
do 1 kg
TRADICNE
PECENIE
3
220-
250
1)
0:25-0:40
Srnèí/jelení
chrbát
1,5-2 kg
TRADICNE
PECENIE
1 210-220 1:15-1:45
Srnèie/jelenie
stehno
1,5-2 kg
TRADICNE
PECENIE
1 200-210 1:30-2:15
Použitie, tabu¾ky a tipy20
Hydina
Kúsky hydiny
po 200-
250g
INFRAPECENIE 1 200-220 0:35-0:50
Polovièky
kurèat’a
po 400-
500g
INFRAPECENIE 1 190-210 0:35-0:50
Kurèatá,
vykàmené
kurèatá
1-1,5 kg INFRAPECENIE 1 190-210 0:45-1:15
Kaèica 1,5-2 kg INFRAPECENIE 1 180-200 1:15-1:45
Hus 3,5-5 kg INFRAPECENIE 1 160-180 2:30-3:30
Moriak/morka 2,5-3,5 kg INFRAPECENIE 1 160-180 1:45-2:30
Moriak/morka 4-6 kg INFRAPECENIE 1 140-160 2:30-4:00
Ryby (dusenie)
Ryby vcelku 1-1,5 kg
TRADICNE
PECENIE
1 210-220 0:45-1:15
1)Rúru vopred zohrejte
Druh mäsa Množstvo
Funkcia rúry na
peèenie
Zásuvná
úroveò
Teplota
°C
Èas
Hod.: min
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44

Aeg-Electrolux B9820-5-A Recipe book

Typ
Recipe book