až do zlatista. Postupne a pri neustálom miešaní dolejte mlieko. Omáčku osoľte, okoreňte čier-
nym korením a muškátovým orechom a pribl. 10 minút neprikrytú povarte. Po veľkej, obdĺžni-
kovej zapekacej forme rozotrite 1 polievkovú lyžicu masla. Striedavo ukladajte do formy vrstvu
plátkov, mäsového ragú, bešamelovej omáčky a miešaného syra. Vrstva bešamelu posypaná
syrom musí tvoriť aj vrchnú vrstvu pokrmu. Zvyšok masla v malých vločkách rozložte na lasagne.
CANNELLONI
Náplň:
• 50 g posekanej cibule
•30 g masla
• 350 g posekaných špenátových listov
• 100 g Crème Fraîche
•150 g čerstvý losos, nakrájaný na kocky
• 150 g, Nílsky ostriež, nakrájaný na kocky
• 100 g kreviet
• 100 g mäkkýšov z mušlí
• 50 g nastrúhaný parmezán
• 150 g nastrúhaný syr
Bešamelová omáčka:
•75g masla
•50 g múky
• 500 ml mlieka
•Soľ, čierne korenie a muškátový orech
1 balenie Cannelloni
Príprava:
Cibuľku a maslo pridajte do hrnca a duste, kým nie je cibuľa sklovitá. Pridajte špenát a jemne
povarte. Pridajte Crème Fraîche, premiešajte a nechajte ochladiť. K špenátu pridajte lososa,
ostrieža, krevety a mušle a premiešajte. Medzitým si pripravte bešamelovú omáčku. Roztopte
na panvici maslo, pridajte múku a miešajte až do zlatista. Postupne a pri neustálom miešaní
dolejte mlieko. Omáčku osoľte, okoreňte čiernym korením a muškátovým orechom a pribl. 10
minút neprikrytú povarte. Po veľkej, obdĺžnikovej zapekacej forme rozotrite 1 polievkovú lyžicu
masla. Naplňte Cannelloni špenátovou zmesou a vložte ich do zapekacej formy. Medzi radmi
Cannelloni pridajte bešamelovú omáčku. Vrstva bešamelu posypaná syrom musí tvoriť aj vrchnú
vrstvu pokrmu. Zvyšok masla v malých vločkách rozmiestnite na pokrm.
MASOVY NAKYP
Prísady:
• 1,5 kg bravčových rezňov
• 750 g okoreneného mletého mäsa
• 750 g cibule
• 500 g nastrúhaného syra Ementál
• 200 ml Crème Fraîche
• 400 ml jogurtu
Príprava:
Rezne zľahka osoľte, okoreňte a položte do pekáča. Okorenené mleté mäso rozložte na rezne.
Cibule ošúpte a nakrájajte na tenké krúžky. Potom ich tiež rozložte na pokrm a pokrm posypte
nastrúhaným syrom. Crème Fraîche a jogurt zmiešajte a tiež vylejte na pokrm.
20 Používania, tabuľky a odporúčania