Varovanie Pri zasúvaní a vyberaní
príslušenstva dávajte pozor, aby ste
nepoškodili smaltované časti rúry.
Aby sa tvorba kondenzovanej vody znížila,
prázdnu rúru vždy predhrievajte 10 minút.
Odporúčame vám kvapky vody poutierať po
každej príprave jedla.
Varovanie Rúru používajte vždy so
zatvorenými dvierkami. Pri otváraní
dvierok ustúpte, mohli by sa náhle úplne
otvoriť. Nedovoľte, aby sa úplne otvorili -
podopierajte dvierka za rukoväť, kým sa
úplne neotvoria.
Pečenie horúcim vzduchom
• Jedlo sa pripravuje horúcim vzduchom,
ktorý sa rovnomerne rozvádza ventiláto‐
rom umiestneným na zadnej stene samo‐
tnej rúry.
• Teplo tak dosiahne všetky časti rúry rov‐
nomerne a rýchlo, čo umožňuje súčasnú
prípravu rôznych druhov jedla umiestne‐
ných v rôznej rovine v rúre . Pečenie s ve‐
ntilátorom zabezpečuje rýchly odvod
vlhkosti a suché prostredie rúry bráni pre‐
nosu vône a chuti z jedného jedla na iné.
• Možnosť prípravy jedla na niekoľkých
úrovniach znamená, že môžete pripravo‐
vať rôzne jedlá súčasne alebo až tri plechy
so sušienkami a malými pizzami, ktoré mô‐
žete jesť ihneď alebo ich potom zmraziť.
• Samozrejme, rúru môžete použiť aj na pe‐
čenie na jednej úrovni. V takom prípade
doporučujeme piecť na najnižšej polohe
drážok, aby ste mohli sledovať priebeh pe‐
čenia.
• Rúra je mimoriadne vhodná na sterilizáciu
džemov, varenie domácich ovocných siru‐
pov a na sušenie húb alebo ovocia.
Grilovanie -
– Väčšinu potravín treba uložiť na rošt v gri‐
lovacej forme, aby sa dosiahla maximálna
cirkulácia vzduchu a aby mohli unikať šťa‐
va a tuk. Potraviny ako ryby, pečeň a ob‐
ličky môžete uložiť priamo na grilovaciu
formu.
– Potraviny treba pred grilovaním dôkladne
osušiť, aby sa predišlo vystrekovaniu tuku.
Mäso a ryby mierne potrite olejom alebo
rozpusteným maslom, počas pečenia sa
nevysušia.
– Pri grilovaní mäsa môžete prílohy ako pa‐
radajky a huby poukladať pod rošt
– Pri zapekaní chleba vám odporúčame
použiť vrchnú polohu vodiacej lišty.
– Potraviny podľa potreby v rúre obráťte.
Ako používať grilovací článok
1. Otočte ovládací gombík funkcií rúry do
polohy
.
2. Prepnite gombík ovládania termostatu na
požadovanú teplotu.
3. Upravte polohu mriežky a podpery grilo‐
vacieho pekáča, aby sa zohľadnili rôzne
hrúbky jedál. Uložte potraviny blízko gri‐
lovacieho článku, ak chcete grilovať rých‐
lo a ďalej od grilu, ak chcete grilovať po‐
maly.
Gril predohrejte pri plnom výkone počas nie‐
koľkých minút, až potom uložte mäso alebo
potraviny na grilovanie. Počas grilovania
podľa potreby upravte nastavenie teploty a
polohu roštu.
Počas grilovania budú ventilátor a kontrolka
termostatu pracovať, ako je popísané v opise
funkcie pečenia s ventilátorom.
Ako sa používa vnútorný prvok grilu
Gril zabezpečuje rýchly a priamy ohrev v
strednej časti grilovacieho roštu. Pri použí‐
vaní grilovacieho článku na grilovanie ma‐
lých množstiev potravín to umožní ušetriť
energiu.
1. Otočte ovládací gombík funkcií rúry do
polohy
.
2. Otočte gombík ovládania termostatu na
požadovanú teplotu.
3. Upravte polohu roštu a pekáča na zachy‐
távanie šťavy a tuku podľa výšky pokrmu.
Riaďte sa pokynmi na grilovanie.
Výhrevné teleso grilu je ovládané termosta‐
tom. Počas grilovania sa gril striedavo zapí‐
na a vypína, aby sa predišlo prehriatiu.
8