46
Vyberte obrázky na prednej
a zadnej obálke príručky.
Pred uvedením prístroja do
prevádzky si starostlivo prečítajte
návod. Uschovajte si návod na
použitie a v prípade odovzdania
prístroja inej osobe ho priložte
k prístroju.
Alternatívne je tento návod na
používanie k dispozícii na
www.ritterwerk.de.
URČENIE ÚČELU
Viacúčelový krájač slúži na
krájanie bežných potravín
v domácnosti.
Použitie, ktoré sa vymyká
z určeného účelu alebo nespráv-
na obsluha môžu viesť k ťažkým
zraneniam alebo k poškodeniu
prístroja. Stratíte nárok na celú
záruku a nároky vyplývajúce
z ručenia.
UVEDENIE DO
PREVÁDZKY
Príprava
Opatrne vybaľte prístroj. Odstráň-
te všetky časti balenia a uscho-
vajte ich spolu s obalom. Prv než
príde prístroj do styku s potravi-
nami, vyčistite ho (prečítajte si
časť ČISTENIE).
Umiestnenie prístroja
• Postavte prístroj na rovný, ne-
kĺzavý podklad v bezprostrednej
blízkosti zásuvky elektrickej siete.
Zatlačte posúvač rezanej
suroviny (3) malou silou do do
vodiacej drážky prístroja tak, aby
počuteľne zaskočil.
Nasuňte prítlačnú dosku (9)
na držiak posúvača rezanej
suroviny.
Vytiahnite potrebnú dĺžku
sieťového kábla (7) z uloženia
kábla (8) na spodku prístroja
a zastrčte koncovku do zásuvky.
REZANIE
Pomocou regulátora hrúbky
narezania (4) nastavte želanú
hrúbku narezania.
Upozornenie:
Rozsah nastavenia hrúbky nare-
zania nie je udaný v milimetroch.
Poloha „0“ je z bezpečnostných
dôvodov nastavená ako kryt
noža.
Položte rezanú surovinu na
posúvač rezanej suroviny (3).
Pritlačte ju zľahka prítlačnou do-
skou (9) na dorazovú dosku (2).
Pozor:
Chráňte si ruky tak, že vždy
budete používať posúvač
rezanej suroviny a v prípa-
de potreby prítlačnú dosku.
Výnimka: nadrozmerná rezaná
surovina.
Zapnite prístroj pomocou
dvojpolohového spínača (1). Na
výber sú dva druhy prevádzky:
Krátkodobá prevádzka (polo-
ha II): Kotúčový nôž (11) beží,
pokiaľ zostáva spínač stlačený
v tejto polohe.
Dlhodobá prevádzka (poloha I):
Kotúčový nôž beží bez toho, aby
sa musel držať stlačený spínač,
až pokým nestlačíte spínač do
polohy „0“.
Upozornenie:
V dlhodobej prevádzke používajte
prístroj maximálne 5 minút.
• Veďte surovinu pri bežiacom
prístroji ľahkým posunutím proti
kotúču noža.
• Po ukončení krájania vyčkajte,
kým sa kotúčový nôž úplne
zastaví.
• Po každom použití nastavte
regulátor hrúbky narezania do
polohy „0“, aby bolo možné zakryť
kotúčový nôž a zamedziť tak
zraneniam.
pri modeli E 16:
Vytiahnite zachytávaciu misku
odrezkov (5) z prístroja smerom
doľava.
ČISTENIE
Pozor:
Pred čistením prístroj vypnite,
vytiahnite zo siete a otočte
regulátor hrúbky narezania (4)
do polohy „0“.
Univerzálny krájač pravidelne
čistie, aby sa neusádzali zvyšky
podliehajúce skaze. Aj kotúčový
nôž čistite pravidelne podľa na-
sledovného opisu, aby nehrdza-
vejúci povrch zostal zachovaný.
Upozornenie:
Zvyšky potravín môžu po určitom
čase narušiť materiál kotúčového
noža a viesť k vzniku korózie.
Príprava
• Odoberte zachytávaciu
misku odrezkov (5, model E 16)
a prítlačnú dosku (9).
Vytiahnite posúvač potra-
vín (3) dopredu a zdvihnite ho
potom hore z vodiacej drážky.
Vybratie kotúčového noža:
Priložte vhodnú mincu na uzá-
ver noža (10) a otáčajte ju v sme-
re chodu hodinových ručičiek.
• Uchopte kotúčový nôž (11)
v strede otáčania a vyberte ho.
Po každom krájaní
• Utrite kryt a všetky odobraté
časti vrátane kotúčového noža
vlhkou handričkou.
Občas
• Vyčistite všetky odobraté časti
vrátane kotúčového noža dôklad-
ne v teplej vode (nie v umývačke
riadu).
• Skrinku za nožom vyčistite
suchou utierkou/štetcom.
Upozornenie:
Nepoužívajte abrazívne prostried-
ky, špongie s drsným povrchom
alebo tvrdé kefy.
• Všetky umyté časti osušte.
• Ozubené koleso na kotúčovom
noži namastite malým množ-
stvom vazelíny.
• Kotúčový nôž znova namon-
tujte.
Slovenčina