Electrolux EOA5751AAX Recipe book

Kategória
Meranie, testovanie
Typ
Recipe book

Táto príručka je tiež vhodná pre

.......................................................... .......................................................
SK RÚRA KNIHA RECEPTOV
AUTOMATICKÉ PROGRAMY
Číslo programu Názov programu
1 HOVÄDZIE PEČENÉ
2 PEČENÉ BRAVČOVÉ
3 CELÉ KURA
4 PIZZA
5 MUFFINY
6 SLANÝ LOTRINSKÝ KOLÁČ
7 BIELY CHLIEB
8 ZAPEČENÉ ZEMIAKY
9 LASAGNE
1 - HOVÄDZIE PEČENÉ
Nastavenia:
Automatická teplotná sonda. Vnútorná teplota
pečeného mäsa: 65 °C
Príprava:
Mäso okoreňte podľa chuti, teplotnú sondu za‐
suňte do vnútra mäsa a mäso vložte do teplu
odolnej nádoby.
Úroveň v rúre: 1
2 - PEČENÉ BRAVČOVÉ
Nastavenia:
Automatické programy, pri ktorých sa zadáva
hmotnosť Nastavenie hmotnosti v škále od
1000 do 3 000 g.
Príprava:
Mäso okoreňte podľa chuti a vložte ho do te‐
plovzdornej formy. Pridajte vodu alebo inú te‐
kutinu. Dno by malo byť pokryté do výšky 20 -
40 mm. Mäso otočte asi po 30 minútach.
Úroveň v rúre: 1
3 - CELÉ KURA
Nastavenia:
Automatické programy, pri ktorých sa zadáva
hmotnosť Nastavenie hmotnosti v škále od
900 do 2 100 g.
Príprava:
Kura vložte do teplovzdornej nádoby a oko‐
reňte podľa chuti. Mäso otočte asi po 30 minú‐
tach. Na displeji sa rozsvieti pripomienka.
Úroveň v rúre: 1
2
www.electrolux.com
4 - PIZZA
Prísady na cesto:
14 g droždia
200 ml vody
•300 g múky
•3 g soli
1 polievková lyžica oleja
Prísady do obloženia:
1/2 malej plechovky krájaných paradajok
200 g nastrúhaného syra
100 g salámy
100 g varenej šunky
150 g húb (konzervovaných)
150 g syra Feta
oregano
Iné:
Vymastený plech na pečenie
Príprava:
Droždie rozdrvte v miske a rozpustite vo vode.
Pridajte múku s primiešanou soľou a olej. Prí‐
sady mieste až dovtedy, kým cesto nie je vláč‐
ne a neoddeľuje sa od misy. Cesto potom ne‐
chajte vykysnúť, kým nebude mať dvojnásob‐
ný objem. Cesto vyvaľkajte a položte ho na
vymastený plech na pečenie. Vidličkou popre‐
pichujte. Postupne ukladajte na cesto prísady
obloženia.
Úroveň v rúre: 1
Čas varenia: 25 minút
5 - MUFFINY
Suroviny
•150 g masla
•150 g cukru
1 balenie vanilkového cukru (približne 8 g)
1 štipka soli
kôra z jedného nenavoskovaného citróna
•2 vajcia
•50 ml mlieka
25 g kukuričného škrobu
•225 g múky
10 g prášku na pečenie
1 fľaša višní (375 g)
225 g čokoládových lupienkov
Iné:
Papierové formičky s priemerom približne 7
cm
Príprava:
Maslo, cukor, vanilkový cukor, soľ a kôru z
jedného nenavoskovaného citróna vymiešajte
na krémovú zmes. Pridajte vajcia a znovu dô‐
kladne vymiešajte. Zmiešajte kukuričný škrob,
múku a prášok na pečenie a primiešajte do
zmesi spolu s mliekom. Višne sceďte a vmie‐
šajte ich do zmesi spolu s čokoládovými lu‐
pienkami. Zmes nalejte do papierových formi‐
čiek, tie naukladajte na plech na pečenie a
plech vložte do spotrebiča. Ak je k dispozícii,
použite plech na muffiny.
Úroveň v rúre: 3
Čas varenia: 40 minút
6 - SLANÝ LOTRINSKÝ KOLÁČ
Prísady do cesta:
•200 g múky
•2 vajcia
•100 g masla
1/2 čajovej lyžičky soli
trocha čierneho korenia
1 štipka muškátového orecha
Prísady do obloženia:
150 g nastrúhaného syra
200 g varenej šunky alebo chudej slaniny
•2 vajcia
250 g kyslej smotany
soľ, čierne korenie a muškátový orech
SLOVENSKY 3
Iné:
Čierna vymastená forma na pečenie s prieme‐
rom 28 cm
Príprava:
Múku, maslo, vajcia a korenie vložte do vhod‐
nej nádoby a vymiešajte na hladké cesto. Ce‐
sto nechajte niekoľko hodín postáť v chlade.
Potom cesto vyvaľkajte a vložte do vymaste‐
nej čiernej formy. Spodok prepichnite vidlič‐
kou. Slaninku rozložte na ceste. Na polevu
zmiešajte vajcia, kyslú smotanu a korenie. Po‐
tom pridajte syr.
Úroveň v rúre: 2
Čas varenia: 40 minút
7 - BIELY CHLIEB
Prísady:
1 000 g múky
40 g čerstvého droždia alebo 2 balenia suše‐
ného droždia (20 g)
650 ml mlieka
15 g soli
Iné:
Plech na pečenie vymastený alebo vystlaný
papierom na pečenie.
Príprava:
Múku a soľ vysypte do veľkej misy. Droždie
rozpustite vo vlažnom mlieku a pridajte do
múky. Všetky prísady vymieste na vláčne ce‐
sto. V závislosti od kvality múky možno bude
treba kvôli spracovateľnosti cesta pridať tro‐
chu mlieka. Cesto nechajte vykysnúť, kým ne‐
dosiahne dvojnásobný objem. Cesto rozdeľte
na dve časti, vytvarujte z nich dva pozdĺžne
bochníky a položte ich na vymastený plech na
pečenie alebo na plech na pečenie pokrytý
papierom na pečenie. Nechajte bochníky vy‐
kysnúť ešte raz na dvojnásobný objem. Pred
pečením posypte trochou múky a ostrým no‐
žom ich po uhlopriečke narežte 3 – 4 rezmi do
hĺbky 1 cm.
Úroveň v rúre: 2
Čas varenia: 55 minút
8 - ZAPEČENÉ ZEMIAKY
Prísady:
1 000 g zemiakov
1 čajová lyžička soli, rovnaké množstvo čier‐
neho korenia a muškátového orecha
2 strúčiky cesnaku
200 g nastrúhaného syra
200 ml mlieka
200 ml smotany
4 polievkové lyžice masla
Príprava:
Zemiaky očistite, nakrájajte na tenké plátky,
usušte a okoreňte. Teplovzdornú zapekaciu
nádobu vytrite strúčikmi cesnaku a vymastite
ju trochou masla. Polovicu okorenených ze‐
miakových plátkov rozložte na dno misy a po‐
sypte ich strúhaným syrom. Zvyšok zemiako‐
vých plátkov uložte do ďalšej vrstvy a tú po‐
sypte zvyškom nastrúhaného syra. Druhý
strúčik cesnaku rozpučte a rozmiešajte s mlie‐
kom a smotanou. Zemiaky polejte touto zme‐
sou a zvyšok masla vo vločkách rozložte po
povrchu.
Úroveň v rúre: 2
Čas varenia: 65 minút
9 - LASAGNE
Prísady na mäsovú zmes:
100 g prerastenej slaniny
•1 cibuľa
1 mrkva
100 g zeleru
2 polievkové lyžice olivového oleja
400 g mletého mäsa (zmes hovädzieho a
bravčového)
100 ml mäsového bujónu
1 malá plechovka posekaných paradajok (asi
400 g)
oregano, tymian, soľ a čierne korenie
Prísady na bešamelovú omáčku:
75 g masla
50 g múky
4
www.electrolux.com
600 ml mlieka
soľ, čierne korenie a muškátový orech
Pripraviť spolu s:
3 polievkové lyžice masla
250 g zelených lasagní
50 g nastrúhaného parmezánu
50 g nastrúhaného jemného syra
Príprava:
Slaninku oddeľte ostrým nožom od kože a
chrupavky a nakrájajte na drobné kocky.
Ošúpte cibuľu a mrkvu, očistite zeler a všetku
zeleninu nakrájajte na malé kocky. V hrnci zo‐
hrejte olej a za stáleho miešania rýchlo opečte
slaninu a na kocky nakrájanú zeleninu, aby sa
rozpadávala. Primiešajte mäsový bujón. Mä‐
sové ragú posoľte a ochuťte paradajkovým
pretlakom, bylinkami a čiernym korením a pri‐
bližne 30 minút povarte prikryté pri miernom
výkone. Medzitým si pripravte bešamelovú
omáčku: Rozpustite na panvici maslo, pridajte
múku a za stáleho miešania ju osmažte do
zlatista. Postupne a pri neustálom miešaní pri‐
lievajte mlieko. Omáčku osoľte, okoreňte čier‐
nym korením a muškátovým orechom a pri‐
bližne 10 minút neprikrytú povarte. Po veľkej
obdĺžnikovej zapekacej nádobe rozotrite 1 po‐
lievkovú lyžicu masla. Striedavo ukladajte do
formy vrstvu cestovín, mäsového ragú, beša‐
melovej omáčky a miešaného syra. Vrchnú
vrstvu pokrmu by mala tvoriť vrstva bešamelu
posypaná syrom. Zvyšné maslo vo vločkách
rozložte po povrchu zapekaného pokrmu.
Úroveň v rúre: 1
Čas varenia: 55 minút
SLOVENSKY 5
6
www.electrolux.com
SLOVENSKY 7
www.electrolux.com/shop 892960252-A-022013
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Electrolux EOA5751AAX Recipe book

Kategória
Meranie, testovanie
Typ
Recipe book
Táto príručka je tiež vhodná pre