Prísady na bešamelovú omáčku:
• 75 g masla
• 50 g múky
• 500 ml mlieka
• soľ, čierne korenie a muškátový orech
Pripraviť spolu s:
• 3 polievkové lyžice masla
• 250 g zelených lasagní
• 50 g nastrúhaného parmezánu
• 50 g nastrúhaného ementálu
Príprava:
• Slaninku oddeľte ostrým nožom od kože a
chrupavky a nakrájajte na drobné kocky.
Ošúpte cibuľu a mrkvu, očistite zeler a všetku
zeleninu nakrájajte na malé kocky. V hrnci zo‐
hrejte olej a za stáleho miešania rýchlo opečte
slaninu a na kocky nakrájanú zeleninu, aby sa
rozpadávala a zmiešala s mäsovou šťavou.
Mäsové ragú posoľte a ochuťte paradajkovým
pretlakom, bylinkami a čiernym korením a pri‐
bližne 30 minút povarte prikryté pri miernom
výkone. Medzitým si pripravte bešamelovú
omáčku: Rozpustite na panvici maslo, pridajte
múku a za stáleho miešania ju osmažte do
zlatista. Postupne a pri neustálom miešaní pri‐
lejte mlieko. Omáčku osoľte, okoreňte čiernym
korením a muškátovým orechom a približne
10 minút neprikrytú povarte. Po veľkej obdĺžni‐
kovej zapekacej forme rozotrite 1 polievkovú
lyžicu masla. Striedavo ukladajte do formy
vrstvu plátkov, mäsového ragú, bešamelovej
omáčky a miešaného syra. Vrstva bešamelu
posypaná syrom musí tvoriť aj vrchnú vrstvu
pokrmu. Zvyšné maslo vo vločkách rozložte
po povrchu zapekaného pokrmu.
– Úroveň v rúre: 1
17 - CANNELLONI
Prísady na plnku:
• 50 g posekanej cibule
• 30 g masla
• 350 g posekaného listového špenátu
• 100 g kyslej smotany
• 200 g čerstvého lososa, nakrájaného na kocky
• 200 g nílskeho ostrieža, nakrájaného na kocky
•150 g kreviet
• 150 g mäkkýšov z mušlí
• soľ, čierne korenie
• 50 g nastrúhaného parmezánu
• 150 g nastrúhaného ementálu
Prísady na bešamelovú omáčku:
• 75 g masla
• 50 g múky
• 500 ml mlieka
• soľ, čierne korenie a muškátový orech
Pripraviť spolu s:
• 1 balením Cannelloni
• 50 g nastrúhaného parmezánu
• 150 g nastrúhaného ementálu
Príprava:
• Nakrájanú cibuľku a maslo vložte do hrnca a
duste, kým nebude cibuľa sklovitá. Pridajte
posekaný listový špenát a jemne povarte. Pri‐
dajte kyslú smotanu, premiešajte a nechajte
vychladnúť. Medzitým si pripravte bešamelovú
omáčku: Rozpustite na panvici maslo, pridajte
múku a za stáleho miešania ju osmažte do
zlatista. Postupne a pri neustálom miešaní pri‐
lejte mlieko. Omáčku osoľte, okoreňte čiernym
korením a muškátovým orechom a približne
10 minút neprikrytú povarte. K vychladnutému
špenátu pridajte lososa, ostrieža, krevety,
mušle, soľ a korenie a premiešajte. Po veľkej
obdĺžnikovej zapekacej forme rozotrite 1 poli‐
evkovú lyžicu masla. Cannelloni naplňte špe‐
nátovou zmesou a vložte ich do zapekacej for‐
my. Medzi rady Cannelloni pridajte bešamelo‐
vú omáčku. Vrstva bešamelu posypaná syrom
musí tvoriť aj vrchnú vrstvu pokrmu. Zvyšné
maslo vo vločkách rozložte po povrchu zape‐
kaného pokrmu.
– Úroveň v rúre: 1
18 - KOLÁČ Z POLOTOVARU
Pokyny ohľadne času a teploty nájdete na obale.
Postupujte podľa pokynov výrobcu.
19 - PIZZA - POLOTOVAR
SLOVENSKY 7