Philco POB68 Recipe book

Typ
Recipe book
Kniha
receptov
Rúra
Automatické programy
Číslo programu Názov programu
1 HOVÄDZIE PEČENÉ
2 PEČENÉ BRAVČOVÉ
3 PEČENÉ TEĽACIE
4 PEČENÉ JAHŇACIE
5 PEČENÁ ZVERINA
6 CELÉ KURA
7 RYBA
8 PIZZA
9 SLANÝ LOTRINSKÝ KOLÁČ
10 CITRÓNOVÝ KOLÁČ
11 TVAROHOVÝ KOČ
12 PEČIVO
13 FARMÁRSKY CHLIEB
14 KYSNUTIE CESTA
15 ZAPEČENÉ ZEMIAKY
16 LASAGNE
17 CANNELLONI
18 KOLÁČ Z POLOTOVARU
19 PIZZA - POLOTOVAR
20 ZEMIAKOVÉ POLOTOVARY
1 - HOVÄDZIE PEČENÉ
Nastavenia:
Automatické programy, pri ktorých sa za-
dáva hmotnosť Nastavenie hmotnosti
medzi 1 000 a 3 000 g.
Príprava:
Mäso okoreňte podľa chuti a vložte ho
do teplovzdornej formy. Pridajte vodu
alebo inú tekutinu. Dno by malo byť po-
kryté do výšky 10 – 20 mm. Zakryte po-
krievkou.
Tento program nepoužívajte na rošten-
ku a sviečkovicu.
–Úroveň v rúre: 1
2 - PEČENÉ BRAVČOVÉ
Nastavenia:
Automatické programy, pri ktorých sa za-
dáva hmotnosť Nastavenie hmotnosti
medzi 1 000 a 3 000 g.
Príprava:
Mäso okoreňte podľa chuti a vložte ho
do teplovzdornej formy. Pridajte vodu
alebo inú tekutinu. Dno by malo byť po-
kryté do výšky 20 - 40 mm.
Mäso okoreňte podľa chuti a vložte ho
do teplovzdornej formy. Pridajte vodu
alebo inú tekutinu. Dno by malo byť po-
kryté do výšky 20 - 40 mm.
–Úroveň v rúre: 1
3 - PEČENÉ TEĽACIE
2
Nastavenia:
Automatické programy, pri ktorých sa za-
dáva hmotnosť Nastavenie hmotnosti
medzi 1 000 a 3 000 g.
Príprava:
Mäso okoreňte podľa chuti a vložte ho
do teplovzdornej formy. Pridajte vodu
alebo inú tekutinu. Dno by malo byť po-
kryté do výšky 10 – 20 mm. Zakryte po-
krievkou.
–Úroveň v rúre: 1
4 - PEČENÉ JAHŇACIE
Nastavenia:
Automatické programy, pri ktorých sa za-
dáva hmotnosť Nastavenie hmotnosti
medzi 1 000 a 3 000 g.
Príprava:
Mäso okoreňte podľa chuti a vložte ho
do teplovzdornej formy. Pridajte vodu
alebo inú tekutinu. Dno by malo byť po-
kryté do výšky 10 – 30 mm. Zakryte po-
krievkou.
–Úroveň v rúre: 1
5 - PEČENÁ ZVERINA
Nastavenia:
Automatické programy, pri ktorých sa za-
dáva hmotnosť Nastavenie hmotnosti
medzi 1 000 a 3 000 g.
Príprava:
Mäso okoreňte podľa chuti a vložte ho
do teplovzdornej formy. Pridajte vodu
alebo inú tekutinu. Dno by malo byť po-
kryté do výšky 10 – 20 mm. Zakryte po-
krievkou.
–Úroveň v rúre: 1
6 - CELÉ KURA
Nastavenia:
Automatické programy, pri ktorých sa za-
dáva hmotnosť Nastavenie hmotnosti
medzi 900 a 2 100 g.
Príprava:
Kura vložte do teplovzdornej nádoby a
okoreňte podľa chuti. Asi po 30 minútach
mäso obráťte. Na displeji sa rozsvieti pri-
pomienka.
–Úroveň v rúre: 1
7 - RYBA
Prísady:
600 – 700 g filé zo zubáča, lososa alebo
morského pstruha
150 g nastrúhaného syra
250 ml smotany
50 g strúhanky
•1 čajová lyžička estragónu
nasekaná petržlenová vňať
•soľ, čierne korenie
•citrón
•maslo
Príprava:
Rybie filé pokropte citrónovou šťavou a
nechajte ho chvíľu marinovať, potom
zvyšnú šťavu utrite kuchynským papie-
rom. Rybie filé ochuťte z oboch strán so-
ľou a čiernym korením. Potom rybie filé
položte do maslom potretej teplovzdornej
nádoby.
Zmiešajte strúhaný syr, smotanu, strú-
hanku, estragón a nasekanú petržlenovú
vňať. Zmes hneď rozotrite na rybie filé a
na zmes dajte malé vločky masla.
Čas v rúre: 35 minút
–Úroveň v rúre: 2
3
8 - PIZZA
Prísady na cesto:
14 g droždia
200 ml vlažnej vody
300 g múky
•3 g soli
1 polievková lyžica oleja
Prísady do obloženia:
1/2 malej plechovky krájaných paradajok
200 g nastrúhaného ementálu
100 g salámy
100 g varenej šunky
150 g húb (konzervovaných)
150 g syra Feta
•oregano
Príprava:
Droždie rozdrvte v miske a rozpustite vo
vlažnej vode. Pridajte múku s primieša-
nou soľou a olej. Prísady mieste až dov-
tedy, kým cesto nie je vláčne a neoddeľu-
je sa od misy. Cesto potom nechajte vy-
kysnúť, kým nebude mať dvojnásobný
objem. Cesto vyvaľkajte a položte ho na
vymastený plech na pečenie. Vidličkou
poprepichujte. Postupne ukladajte na ce-
sto prísady obloženia.
Použite vymastený plech na pečenie.
–Úroveň v rúre: 1
9 - SLANÝ LOTRINSKÝ KOLÁČ
Prísady do cesta:
200 g múky
2 vajcia
100 g masla
•1/2 čajovej lyžičky soli
trocha čierneho korenia
1 štipka muškátového orecha
Prísady do obloženia:
150 g nastrúhaného syra
200 g varenej šunky alebo chudej slaniny
2 vajcia
250 g kyslej smotany
•soľ, čierne korenie a muškátový orech
Príprava:
Múku, maslo, vajcia a korenie vložte do
vhodnej nádoby a vymiešajte na hladké
cesto. Cesto nechajte niekoľko hodín po-
stáť v chlade. Potom cesto vyvaľkajte a
vložte do vymastenej čiernej formy. Spo-
dok prepichnite vidličkou. Slaninku roz-
ložte na ceste. Na polevu zmiešajte vaj-
cia, kyslú smotanu a korenie. Potom pri-
dajte syr.
Čierna vymastená forma na pečenie s
priemerom 28 cm
–Úroveň v rúre: 1
10 - CITRÓNOVÝ KOLÁČ
Prísady do zmesi:
250 g masla
200 g cukru
1 balenie vanilkového cukru (približne 8 g)
1 štipka soli
4 vajcia
150 g múky
150 g škrobu
•1 čajová lyžička prášku na pečenie
strúhaná kôra z 2 citrónov
Prísady na polevu:
125 ml citrónovej šťavy
100 g práškového cukru
Iné:
Štvorcová forma na pečenie dlhá 30 cm
Margarín na vymastenie
Strúhanka na vysypanie
Príprava:
Do vhodnej misy pridajte maslo, cukor,
citrónovú kôru, vanilkový cukor a soľ a
vymiešajte do penista. Potom pridajte
vajcia po jednom a znova vymiešajte. Pri-
dajte múku a škrob rozmiešaný s prá-
škom na pečenie a premiešajte. Zmes
nalejte do formy vymastenej margarínom
a vysypanej strúhankou, zarovnajte ju a
vložte do rúry. Po upečení zmiešajte ci-
trónovú šťavu a práškový cukor. Upečený
koláč vyklopte na alobal. Alobal na okra-
joch koláča zahnite nahor, aby žiadna te-
kutina nemohla vytiecť. Koláč poprepi-
chujte tenkou drevenou paličkou a rovno-
merne potrite štetcom namočeným do ci-
trónovej polevy. Polevu nechajte vsiaknuť
do koláča.
–Úroveň v rúre: 1
4
11 - TVAROHOVÝ KOLÁČ
Prísady na korpus:
150 g múky
70 g cukru
1 balenie vanilkového cukru (približne 8 g)
•1 vajce
70 g mäkkého masla
Prísady na tvarohový krém:
•3 vaječné bielka
50 g hrozienok
2 polievkové lyžice rumu
750 g nízkotučného tvarohu
•3 vaječné žĺtky
200 g cukru
•šťava z jedného citróna
200 g kyslej smotany
1 balenie pudingového prášku, vanilková
príchuť (40 g alebo zodpovedajúce
množstvo prášku na prípravu pudingu z
500 ml mlieka)
Iné:
Čierna vymastená otváracia forma na pe-
čenie s priemerom 26 cm
Príprava:
Múku preosejte do vhodnej nádoby. Pri-
dajte ostatné prísady na cesto a rozmie-
šajte ich ručným mixérom. Cesto odložte
na 2 hodiny do chladničky. Približne 2/3
cesta položte na vymastené dno otvára-
cej formy a na viacerých miestach pre-
pichnite vidličkou. Zo zvyšku zmesi vyfor-
mujte asi 3 cm vysoký okraj. Ručným mi-
xérom vyšľahajte vaječné bielka na tuhú
penu. Opláchnite hrozienka, nechajte ich
dobre odtiecť, polejte ich rumom a ne-
chajte ich napučať. Do vhodnej misy pri-
dajte odtučnený tvaroh, žĺtky, cukor, ci-
trónovú šťavu, kyslú smotanu a pudingo-
vý prášok a všetko dôkladne rozmiešajte.
Nakoniec do tvarohovej zmesi pozorne
primiešajte vyšľahané vaječné bielka a
hrozienka.
–Úroveň v rúre: 1
12 - PEČIVO
Prísady:
500 g múky, typ 405
20 g kocka čerstvého droždia alebo 1
balíček sušeného droždia (približne 8 g)
300 ml vody
10 g soli
Príprava:
•Múku a soľ vysypte do veľkej misy. Drož-
die rozpustite vo vode a pridajte do mú-
ky. Všetky prísady vymieste na vláčne ce-
sto. Cesto nechajte vykysnúť, kým nedo-
siahne dvojnásobný objem. Cesto nakrá-
jajte na kúsky, vytvarujte na žemličky (ale-
bo rohlíky) a položte ich na vymastený
plech na pečenie alebo na plech na cu-
krovinky (osobitné príslušenstvo). Žemlič-
ky nechajte dokysnúť ďalších 25 minút.
Pred pečením cesta žemličky narežte do
kríža. Podľa potreby posypte makom,
kmínom alebo sezamovými semienkami.
13 - FARMÁRSKY CHLIEB
Prísady:
500 g pšeničnej múky
250 g ražnej múky
15 g soli
1 malé balenie sušeného droždia (približ-
ne 8 g)
250 ml vody
250 ml mlieka
15 g soli
Iné:
Vymastený plech na pečenie alebo plech
s papierom na pečenie
Príprava:
•Pšeničnú múku, ražnú múku, soľ a drož-
die dajte do veľkej nádoby. Zmiešajte vo-
du, mlieko, soľ a pridajte múku. Všetky
prísady vymieste na včne cesto. Cesto
nechajte vykysnúť, kým nedosiahne dvoj-
násobný objem. Cesto vytvarujte na po-
zdĺžny bochník a položte ho na vymaste-
ný plech na pečenie alebo na plech na
pečenie pokrytý papierom na pečenie.
Nechajte bochník vykysnúť ešte raz na
dvojnásobný objem. Pred pečením po-
prášte trochou múky.
5
–Úroveň v rúre: 2
14 - KYSNUTIE CESTA
Túto automatickú funkciu môžete použiť pri
akomkoľvek recepte na kysnutie cesta. Po-
skytne vám dobré prostredie na kysnutie.
Cesto vložte do dostatočne veľkej formy a
zakryte vlhkou utierkou alebo plasto-
vou fóliou. Do prvej úrovne zasuňte drôte-
ný rošt a nádobu naň položte. Zatvorte
dvierka a nastavte funkciu na kysnutie ce-
sta. Nastavte potrebný čas.
15 - ZAPEČENÉ ZEMIAKY
Prísady:
1 000 g zemiakov
•1 čajová lyžička soli, čierneho korenia a
muškátového orecha
•2 strúčiky cesnaku
200 g nastrúhaného syra
3 vajcia
100 ml mlieka
250 ml smotany
4 polievkové lyžice masla
Príprava:
•Zemiaky očistite, nakrájajte na tenké plát-
ky, usušte a okoreňte. Teplovzdornú
nádobu na zapekanie vytrite strúčikom
cesnaku a vymastite ju trochou masla.
Polovicu okorenených zemiakových plát-
kov rozložte na dno misy a posypte ich
strúhaným syrom. Zvyšok zemiakových
plátkov uložte do ďalšej vrstvy a tú po-
sypte zvyškom nastrúhaného syra. Druhý
strúčik cesnaku rozpučte a rozmiešajte s
vajíčkami, mliekom a smotanou. Zemiaky
polejte touto zmesou a zvyšok masla vo
vločkách rozložte po povrchu.
–Úroveň v rúre: 2
16 - LASAGNE
Prísady na mäsovú zmes:
100 g prerastenej slaniny
•1 cibuľa
•1 mrkva
100 g zeleru
2 polievkové lyžice olivového oleja
400 g mletého mäsa (zmes hovädzieho a
bravčového)
100 ml mäsového bujónu
1 malá plechovka posekaných paradajok
(asi 400 g)
oregano, tymian, soľ a čierne korenie
Prísady na bešamelovú omáčku:
75 g masla
50 g múky
500 ml mlieka
•soľ, čierne korenie a muškátový orech
Pripraviť spolu s:
3 polievkové lyžice masla
250 g zelených lasagní
50 g nastrúhaného parmezánu
50 g nastrúhaného ementálu
Príprava:
Slaninku oddeľte ostrým nožom od kože
a chrupavky a nakrájajte na drobné koc-
ky. Ošúpte cibuľu a mrkvu, očistite zeler
a všetku zeleninu nakrájajte na malé koc-
ky. V hrnci zohrejte olej a za stáleho mie-
šania rýchlo opečte slaninu a na kocky
nakrájanú zeleninu, aby sa rozpadávala a
zmiešala s mäsovou šťavou. Mäsové ra-
gú posoľte a ochuťte paradajkovým pre-
tlakom, bylinkami a čiernym korením a
približne 30 minút povarte prikryté pri
miernom výkone. Medzitým si pripravte
bešamelovú omáčku: Rozpustite na pan-
vici maslo, pridajte múku a za stáleho
miešania ju osmažte do zlatista. Postup-
ne a pri neustálom miešaní prilejte mlieko.
Omáčku osoľte, okoreňte čiernym kore-
ním a muškátovým orechom a približne
10 minút neprikrytú povarte. Po veľkej
obdĺžnikovej zapekacej forme rozotrite 1
polievkovú lyžicu masla. Striedavo ukla-
dajte do formy vrstvu plátkov, mäsového
ragú, bešamelovej omáčky a miešaného
syra. Vrstva bešamelu posypaná syrom
musí tvoriť aj vrchnú vrstvu pokrmu.
Zvyšné maslo vo vločkách rozložte po
povrchu zapekaného pokrmu.
–Úroveň v rúre: 1
17 - CANNELLONI
6
Prísady na plnku:
50 g posekanej cibule
30 g masla
350 g posekaného listového špenátu
100 g kyslej smotany
200 g čerstvého lososa, nakrájaného na
kocky
200 g nílskeho ostrieža, nakrájaného na
kocky
150 g kreviet
150 g mäkkýšov z mušlí
•soľ, čierne korenie
50 g nastrúhaného parmezánu
150 g nastrúhaného ementálu
Prísady na bešamelovú omáčku:
75 g masla
50 g múky
500 ml mlieka
•soľ, čierne korenie a muškátový orech
Pripraviť spolu s:
1 balením Cannelloni
50 g nastrúhaného parmezánu
150 g nastrúhaného ementálu
Príprava:
Nakrájanú cibuľku a maslo vložte do hr-
nca a duste, kým nebude cibuľa sklovitá.
Pridajte posekaný listový špenát a jemne
povarte. Pridajte kyslú smotanu, premie-
šajte a nechajte vychladnúť. Medzitým si
pripravte bešamelovú omáčku: Rozpusti-
te na panvici maslo, pridajte múku a za
stáleho miešania ju osmažte do zlatista.
Postupne a pri neustálom miešaní prilejte
mlieko. Omáčku osoľte, okoreňte čier-
nym korením a muškátovým orechom a
približne 10 minút neprikrytú povarte. K
vychladnutému špenátu pridajte lososa,
ostrieža, krevety, mušle, soľ a korenie a
premiešajte. Po veľkej obdĺžnikovej zape-
kacej forme rozotrite 1 polievkovú lyžicu
masla. Cannelloni naplňte špenátovou
zmesou a vložte ich do zapekacej formy.
Medzi rady Cannelloni pridajte bešamelo-
vú omáčku. Vrstva bešamelu posypaná
syrom musí tvoriť aj vrchnú vrstvu po-
krmu. Zvyšné maslo vo vločkách rozložte
po povrchu zapekaného pokrmu.
–Úroveň v rúre: 1
18 - KOLÁČ Z POLOTOVARU
Pokyny ohľadne času a teploty nájdete na
obale. Postupujte podľa pokynov výrobcu.
19 - PIZZA - POLOTOVAR
Pokyny ohľadne času a teploty nájdete na
obale. Postupujte podľa pokynov výrobcu.
20 - ZEMIAKOVÉ POLOTOVARY
Pokyny ohľadne času a teploty nájdete na
obale. Postupujte podľa pokynov výrobcu.
7
892956720-A-402012
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Philco POB68 Recipe book

Typ
Recipe book

Súvisiace články