Electrolux EVY5741AAX Recipe book

Kategória
Meranie, testovanie
Typ
Recipe book
.......................................................... .......................................................
SK RÚRA KNIHA RECEPTOV
AUTOMATICKÉ PROGRAMY
Číslo programu Názov programu
1 HOVADZIE PEČENÉ
2 PEČENÉ BRAVČOVÉ
3 CELÉ KURA
4 PIZZA
5 MUFFINY
6 SLANÝ LOTRINSKÝ KOLÁČ
7 BIELY CHLIEB
8 ZAPEKANE ZEMIAKY
9 LASAGNE
1 - HOVÄDZIE PEČENÉ
Nastavenia:
Automatická teplotná sonda. Teplota vo vnútri
mäsa:
Stredne prepečené – 65 °C
Príprava:
Mäso okoreňte podľa chuti, teplotnú sondu na
meranie teploty zasuňte do vnútra mäsa a vložte
ho do teplu odolného pekáča.
Úroveň v rúre: 1
2 - PEČENÉ BRAVČOVÉ
Nastavenia:
Automatické programy, pri ktorých sa zadáva
hmotnosť Nastavenie hmotnosti medzi 1000 a
3 000 g.
Príprava:
Mäso okoreňte podľa chuti a vložte ho do te‐
plovzdornej formy. Pridajte vodu alebo inú te‐
kutinu. Dno by malo byť zykryté do výšky 20 -
40 mm.
Úroveň v rúre: 1
3 - CELÉ KURA
Nastavenia:
Automatické programy, pri ktorých sa zadáva
hmotnosť Nastavenie hmotnosti medzi 900 a
2 100 g.
Príprava:
Kura vložte do ohňovzdornej nádoby a oko‐
reňte podľa chuti. Asi po 30 minútach mäso
obráťte. Na displeji sa zobrazí pripomienka.
Úroveň v rúre: 1
4 - PIZZA
Prísady na cesto:
14 g droždia
200 ml vlažnej vody
300 g múky
3 g soli
1 polievková lyžica oleja
Prísady do obloženia:
1/2 malej plechovky krájaných paradajok
200 g nastrúhaného ementálu
100 g salámy
100 g varenej šunky
150 g húb (konzervovaných)
150 g syra Feta
oregano
Príprava:
Droždie rozdrvte v miske a rozpustite vo vlaž‐
nej vode. Pridajte múku s primiešanou soľou a
olej. Prísady mieste až dovtedy, kým cesto nie
je vláčne a neoddeľuje sa od misy. Cesto po‐
tom nechajte vykysnúť, kým nebude mať dvoj‐
násobný objem. Cesto vyvaľkajte a položte ho
na vymastený plech na pečenie. Vidličkou po‐
prepichujte. Postupne ukladajte na cesto prí‐
sady obloženia.
2
www.electrolux.com
Použite vymastený plech na pečenie.
Čas v spotrebiči: 25 minút
Úroveň v rúre: 1
5 - MUFFINY
Prísady:
•150 g masla
•150 g cukru
1 balenie vanilkového cukru (približne 8 g)
1 štipka soli
kôra z jedného nenavoskovaného citróna
•2 vajcia
•50 ml mlieka
25 g škrobu
•225 g múky
10 g prášku na pečenie
1 fľaša višní (375 g)
225 g čokoládových lupienkov
Iné:
Papierové formičky, priemer približne 7 cm
Príprava:
Maslo, cukor, vanilkový cukor, soľ a kôru z jedné‐
ho nenavoskovaného citróna vymiešajte na kré‐
movú zmes. Pridajte vajcia a znovu dôkladne vy‐
miešajte.
Zmiešajte kukuričný škrob, múku a prášok na pe‐
čenie a primiešajte do zmesi spolu s mliekom.
Višne sceďte a vmiešajte ich do zmesi spolu s
čokoládovými lupienkami.
Zmes nalejte do papierových formičiek, ktoré na‐
ukladáte na plech na pečenie a plech vložte do
spotrebiča.
Čas v spotrebiči: 40 minút
Úroveň v rúre: 2
6 - SLANÝ LOTRINSKÝ KOLÁČ
Prísady do cesta:
•200 g múky
•2 vajcia
•100 g masla
1/2 čajovej lyžičky soli
trocha čierneho korenia
1 štipka muškátového orecha
Prísady do obloženia:
150 g nastrúhaného syra
200 g varenej šunky alebo chudej slaniny
•2 vajcia
250 g kyslej smotany
soľ, čierne korenie a muškátový orech
Príprava:
Múku, maslo, vajcia a korenie vložte do vhod‐
nej nádoby a vymiešajte na hladké cesto. Ce‐
sto nechajte niekoľko hodín postáť v chlade.
Potom cesto vyvaľkajte a vložte do vymaste‐
nej čiernej formy. Spodok prepichnite vidlič‐
kou. Slaninku rozložte na ceste. Na polevu
zmiešajte vajcia, kyslú smotanu a korenie. Po‐
tom pridajte syr.
Čierna vymastená forma na pečenie s prieme‐
rom 28 cm
Čas v spotrebiči: 40 minút
Úroveň v rúre: 1
7 - BIELY CHLIEB
Prísady:
1 000 g múky
40 g čerstvého droždia alebo 20 g sušeného
droždia
560 ml mlieka
15 g soli
Iné:
Vymastený plech na pečenie alebo plech s
papierom na pečenie
Príprava:
Múku a soľ vysypte do veľkej misy. Droždie
rozpustite vo vlažnom mlieku a pridajte do
múky. Všetky prísady vymieste na vláčne ce‐
sto. V závislosti od kvality múky možno bude
treba kvôli spracovateľnosti cesta pridať tro‐
chu mlieka. Cesto nechajte vykysnúť, kým ne‐
dosiahne dvojnásobný objem. Cesto rozdeľte
na dve časti, vytvarujte z nich dva pozdĺžne
bochníky a položte ich na vymastený plech na
pečenie alebo na plech na pečenie pokrytý
papierom na pečenie. Pred pečením posypte
trochou múky a ostrým nožom ich po uhlo‐
priečke narežte 3 – 4 rezmi do hĺbky 1 cm.
Čas v spotrebiči: 55 minút
Úroveň v rúre: 1
8 - ZAPEČENÉ ZEMIAKY
Prísady:
1 000 g zemiakov
1 čajová lyžička soli, čierneho korenia a mu‐
škátového orecha
2 strúčiky cesnaku
SLOVENSKY 3
200 g nastrúhaného syra
•3 vajcia
100 ml mlieka
250 ml smotany
4 polievkové lyžice masla
Príprava:
Zemiaky očistite, nakrájajte na tenké plátky,
usušte a okoreňte. Teplovzdornú zapekaciu
nádobu vytrite strúčikmi cesnaku a vymastite
ju trochou masla. Polovicu okorenených ze‐
miakových plátkov rozložte na dno misy a po‐
sypte ich strúhaným syrom. Zvyšok zemiako‐
vých plátkov uložte do ďalšej vrstvy a tú po‐
sypte zvyškom nastrúhaného syra. Druhý
strúčik cesnaku rozpučte a rozmiešajte s va‐
jíčkami, mliekom a smotanou. Zemiaky polejte
touto zmesou a zvyšok masla vo vločkách
rozložte po povrchu.
Čas v spotrebiči: 65 minút
Úroveň v rúre: 1
9 - LASAGNE
Prísady na mäsovú zmes:
100 g prerastenej slaniny
•1 cibuľa
1 mrkva
100 g zeleru
2 polievkové lyžice olivového oleja
400 g mletého mäsa (zmes hovädzieho a
bravčového)
100 ml mäsového bujónu
1 malá plechovka posekaných paradajok (asi
400 g)
oregano, tymian, soľ a čierne korenie
Prísady na bešamelovú omáčku:
75 g masla
50 g múky
500 ml mlieka
soľ, čierne korenie a muškátový orech
Pripraviť spolu s:
3 polievkové lyžice masla
250 g zelených lasagní
50 g nastrúhaného parmezánu
50 g nastrúhaného ementálu
Príprava:
Slaninku oddeľte ostrým nožom od kože a
chrupavky a nakrájajte na drobné kocky.
Ošúpte cibuľu a mrkvu, očistite zeler a všetku
zeleninu nakrájajte na malé kocky. V hrnci zo‐
hrejte olej a za stáleho miešania rýchlo opečte
slaninu a na kocky nakrájanú zeleninu, aby sa
rozpadávala a zmiešala s mäsovou šťavou.
Mäsové ragú posoľte a ochuťte paradajkovým
pretlakom, bylinkami a čiernym korením a pri‐
bližne 30 minút povarte prikryté pri miernom
výkone. Medzitým si pripravte bešamelovú
omáčku: Rozpustite na panvici maslo, pridajte
múku a za stáleho miešania ju osmažte do
zlatista. Postupne a pri neustálom miešaní pri‐
lejte mlieko. Omáčku osoľte, okoreňte čiernym
korením a muškátovým orechom a približne
10 minút neprikrytú povarte. Po veľkej obdĺžni‐
kovej zapekacej forme rozotrite 1 polievkovú
lyžicu masla. Striedavo ukladajte do formy
vrstvu plátkov, mäsového ragú, bešamelovej
omáčky a miešaného syra. Vrstva bešamelu
posypaná syrom musí tvoriť aj vrchnú vrstvu
pokrmu. Zvyšné maslo vo vločkách rozložte
po povrchu zapekaného pokrmu.
Čas v spotrebiči: 55 minút
Úroveň v rúre: 1
4
www.electrolux.com
SLOVENSKY 5
6
www.electrolux.com
SLOVENSKY 7
www.electrolux.com/shop 892956561-A-402012
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Electrolux EVY5741AAX Recipe book

Kategória
Meranie, testovanie
Typ
Recipe book