• Ak spotrebič dlhšiu dobu nepoužívate, zo zásuvky na vodu, spojovacích hadíc a výrobníka
pary odstráňte vodu (pozri kapitolu „Čistenie a starostlivosť“).
Poznámky k tabuľke pre varenie v pare
• V tabuľke sú uvedené údaje pre typické jedlá.
• Teplota a čas sú iba orientačné a závisia na zložení, veľkosti, množstve jedla a na kuchyn-
skom riade.
• Ak nemôžete nájsť nastavenia pre váš recept, použite údaje pre podobný recept.
•Ak v tabuľke nie je uvedené inak, vložte pokrm do studenej rúry.
• Zvýšte množstvo vody pre ryžu v pomere 1: 1.5 - 1: 2, neriaďte sa údajom v tabuľke.
Tabuľka varenia v pare
Voda v zásuvke na vodu v ml
Čas
1)
v minútach
400 15 - 25
600 25- 40
800 40 - 50
1) Uvádzané časy sú orientačné
Vlhká para
VAROVANIE
Spotrebič neotvárajte, keď je táto funkcia aktívna. Hrozí nebezpečenstvo popálenín.
Funkcia je vhodná pre všetky typy jedla - čerstvé a mrazené. Tepelne upravovať, zohrievať, roz-
mrazovať, variť vo vodnom kúpeli alebo blanšírovať možno zeleninu, mäso, ryby, cestoviny, ry-
žu, kukuricu, krupicu a vajcia.
Varenie menu: Môžete pripraviť naraz celé menu. Aby ste zabránili nedovareniu alebo prevare-
niu pokrmov, vyberte si také pokrmy, ktoré si vyžadujú podobné časy varenia. Použite najväčšie
množstvo vody určené pre daný pokrm. Jedlá vo vhodných nádobách položte na rošty rúry. Me-
dzeru medzi riadmi upravte tak, aby mohla cirkulovať para.
Sterilizácia
• Pomocou tejto funkcie môžete sterilizovať nádoby (napr. detské fľaštičky).
•Vložte čisté nádoby do stredu roštu zasunutého do 1. úrovne. Uistite sa, že otvory nádob sú
orientované smerom nadol v miernom uhle.
• Naplňte zásuvku na vodu maximálnym množstvom vody a nastavte čas 40 minút.
Zelenina
Pokm Teplota ºC
Voda v zásuvke
na vodu v ml
Čas
1)
v minútach
Úroveň v rúre
Artičoky 96 800 50 - 60 2
Baklažán 96 450 15 - 25 2
Karfiol, vcelku 96 600 35 - 45 2
Karfiol, ružičky 96 500 25 - 30 2
Brokolica, celá 96 550 30 - 40 2
Používania, tabuľky a odporúčania 5