UŽITOČNÉ RADY A TIPY
VAROVANIE
Pozrite si príslušné bezpečnostné poky‐
ny.
VNÚTORNÁ STRANA DVIEROK
Pri niektorých modeloch môžete na vnútornej
strane dvierok nájsť:
• čísla jednotlivých úrovní v rúre (pri vybraných
modeloch)
• informácie o funkciách ohrevu, odporúčané
úrovne a teploty pre typické jedlá (pri vybra‐
ných modeloch).
Teplota a časy pečenia uvedené v ta‐
buľke sú iba orientačné. Závisia od kon‐
krétneho receptu, množstva a kvality
použitých prísad.
TIP PRE ŠPECIÁLNE FUNKCIE
OHREVU RÚRY.
Uchovať teplé
Použite túto funkciu, ak chcete uchovať jedlo
teplé.
Teplota sa automaticky reguluje na 80 °C.
Ohrev tanierov
Zohrievanie tanierov a riadu.
Na rošt rúry rovnomerne umiestnite taniere a mi‐
sy. Po polovici času zohrievania ich otočte (pre‐
vráťte ich dnom nahor).
Teplota je vopred nastavená na 70 °C.
Odporúčaná úroveň v rúre: 3.
Kysnutie cesta
Túto automatickú funkciu môžete použiť pri
akomkoľvek recepte na kysnutie cesta. Poskytne
vám dobré prostredie pre kysnutie. Cesto vložte
do dostatočne veľkej formy a zakryte vlhkou
utierkou alebo umelohmotnou fóliou. Do prvej
úrovne zasuňte rošt nádobu naň položte. Zatvor‐
te dvierka a nastavte funkciu na kysnutie cesta.
Nastavte potrebný čas.
VARENIE V PARE
Riad na varenie v pare
• Používajte iba kuchynský riad odolný voči te‐
plu a korózii.
• Vhodný je aj riad z chrómovej ocele (ktorý sa
pri niektorých modeloch dodáva so spotrebi‐
čom).
Úrovne v rúre
• Správne úrovne v rúre sú uvedené v tabuľke
nižšie. Úrovne v rúre počítajte smerom odspo‐
du nahor.
Všeobecné poznámky
• Pri varení dlhšom než 30 minút alebo pri vare‐
ní veľkého množstva jedla pridajte v prípade
potreby vodu.
• Jedlo vložte do vhodných varných nádob a
nádoby položte do príslušnej úrovne rúry. Me‐
dzi jednotlivými úrovňami nechajte istú vzdia‐
lenosť, aby sa mohla para dostať ku každej
nádobe.
• Po každom použití vylejte vodu zo zásuvky na
vodu, pričom prepojte hadice a výrobník pary.
Pozrite si časť „Starostlivosť a čistenie“.
Poznámky k tabuľke pre varenie v pare
• V tabuľke sú uvedené údaje pre typické jedlá.
• Teplota a čas sú iba orientačné a závisia na
zložení, veľkosti, množstve jedla a na kuchyn‐
skom riade.
• Ak nemôžete nájsť nastavenia pre váš recept,
zvoľte nastavenie pre podobný recept.
• Ak v tabuľke nie je uvedené inak, vložte pokrm
do studenej rúry.
• Keď varíte ryžu, použite pomer vody k ryži
1,5:1 - 2:1, pretože ryža absorbuje vodu.
TABUĽKA VARENIA V PARE
Voda v zásuvke na vodu v ml
Čas
1)
v minútach
400 15 - 25
600 25 - 40
800 40 - 50
1)
Uvádzané časy sú orientačné
2
www.aeg.com