AEG BP7314601M Recipe book

Typ
Recipe book
SK KNIHA RECEPTOV NÁVOD NA POUŽÍVANIE
UŽITOČNÉ RADY A TIPY
VAROVANIE
Pozrite si príslušné bezpečnostné poky‐
ny.
Pre zabudovateľné sporáky:
PRÍKLADY POUŽITIA PRI VARENÍ
NA VARNOM PANELI
Údaje uvedené v tabuľke sú iba orientačné.
Varný
stupeň
Použitie: čas v
min
Rady
1 - 2 Holandská omáčka, topenie: maslo,
čokoláda, želatína
5 - 25 Občas premiešajte
1 - 2 Zahustenie: kypré omelety, volské oká 10 - 40 Varte s pokrievkou
2 - 3 Varenie ryže a jedál s mliečnym zákla‐
dom, prihrievanie hotových jedál
25 - 50 Pridajte aspoň dvakrát toľko teku‐
tiny ako ryže, mliečne jedlá pre‐
miešajte
3 - 4 Dusenie zeleniny, rýb, mäsa 20 - 45 Pridajte niekoľko polievkových ly‐
žíc tekutiny
4 - 5 Varenie zemiakov v pare 20 - 60 Použite max. ¼ l vody na 750 g
zemiakov
4 - 5 Varenie väčšieho množstva jedla,
omáčok a polievok
60 - 150 Max. 3 l tekutiny plus prísady
6 - 7 Jemné vyprážanie: rezne, teľacie cor‐
don bleu, kotlety, mäsové guľky, klo‐
básy, pečeň, zásmažka, vajíčka, lie‐
vance, šišky
podľa
potreby
Po uplynutí polovice času obráťte
7 - 8 Vyprážanie pri vyššej teplote, placky,
roštenka, rezne
5 - 15 Po uplynutí polovice času obráťte
9 Varenie veľkého množstva vody, varenie cestovín, príprava mäsa (guláš, ragú), vy‐
smážané hranolčeky
VNÚTORNÁ STRANA DVIEROK
Pri niektorých modeloch môžete na vnútornej
strane dvierok nájsť:
čísla jednotlivých úrovní v rúre (pri vybraných
modeloch)
informácie o funkciách ohrevu, odporúčané
úrovne a teploty pre typické jedlá (pri vybra‐
ných modeloch).
Teplota a časy pečenia uvedené v ta‐
buľke sú iba orientačné. Závisia od kon‐
krétneho receptu, množstva a kvality
použitých prísad.
PEČENIE MÚČNYCH POKRMOV
Všeobecné pokyny
Vaša nová rúra na pečenie môže pri pečení
fungovať inak ako spotrebič, ktorý ste použí‐
vali doteraz. Prispôsobte svoje zvyčajné na‐
stavenia (teplota, čas prípravy jedla) a úrovne
v rúre hodnotám v tabuľkách.
Pri dlhších časoch pečenia môžete rúru vy‐
pnúť približne 10 minút pre koncom pečenia,
aby ste využili zvyškové teplo.
Keď používate zmrazené jedlo, plechy v rúre sa
môžu počas pečenia zdeformovať. Keď plechy
znova vychladnú, deformácia zmizne.
Ako používať tabuľky pečenia
Pri prvom pečení odporúčame použiť nižšiu
teplotu.
Ak nedokážete nájsť nastavenia pre konkrétny
recept, vyhľadajte čo najbližšie nastavenia.
Ak pečiete koláče na viacerých úrovniach, čas
pečenia môžete predĺžiť o 10 až 15 minút.
Koláče a pečivo sa pri rôznych výškach spo‐
čiatku neopečú rovnako dohneda. V takomto
2
www.aeg.com
prípade nemeňte nastavenie teploty. Rozdiely
sa vyrovnajú počas pečenia.
TIPY NA PEČENIE
Výsledok pečenia Možná príčina Riešenie
Koláč nie je v spodnej časti
dostatočne prepečený.
Nesprávna úroveň v rúre. Koláč umiestnite nižšie.
Koláč je nízky (vlhký, mazľa‐
vý, pásy vody).
Teplota rúry je príliš vysoká.
Pri ďalšom pečení nastavte o
niečo nižšiu teplotu v rúre.
Koláč je nízky (vlhký, mazľa‐
vý, pásy vody).
Príliš krátky čas pečenia.
Nastavte dlhší čas pečenia.
Čas pečenia nie je možné
skrátiť zvýšením teploty peče
nia.
Koláč je nízky (vlhký, mazľa‐
vý, pásy vody).
V ceste je príliš veľa tekutiny.
Použite menej tekutiny. Dodr‐
žiavajte časy miesenia, pred‐
ovšetkým pri použití kuchyn‐
ských spotrebičov.
Koláč je príliš suchý. Teplota rúry je príliš nízka.
Pri ďalšom pečení nastavte
vyššiu teplotu v rúre.
Koláč je príliš suchý. Príliš dlhý čas pečenia.
Pri ďalšom pečení nastavte
kratší čas pečenia.
Koláč zhnedol nerovnomerne.
Teplota v rúre je príliš vysoká
a čas pečenia je príliš krátky.
Nastavte nižšiu teplotu peče‐
nia v rúre a predĺžte čas pe
čenia.
Koláč zhnedol nerovnomerne.
Zmes nie je rovnomerne roz‐
ložená.
Zmes cesta rozotrite po ple‐
chu rovnomerne.
Koláč sa za nastavený čas
neupečie.
Teplota rúry je príliš nízka.
Pri ďalšom pečení nastavte o
niečo vyššiu teplotu v rúre.
PEČENIE NA JEDNEJ ÚROVNI:
Pečivo vo formách
Druh pokrmu Funkcia rúry Úroveň v rúre Teplota °C Čas v min.
Bábovka alebo
brioška
Teplovzdušné
pečenie
1 150 - 160 50 - 70
Koláč Madeira/
ovocné koláče
Teplovzdušné
pečenie
1 140 - 160 70 - 90
Fatless sponge
cake/piškótový
koláč bez tuku
Teplovzdušné
pečenie
2 140 - 150 35 - 50
Fatless sponge
cake/piškótový
koláč bez tuku
Tradičné pečenie 2 160 35 - 50
Korpus z krehké‐
ho cesta
Teplovzdušné
pečenie
2
170-180
1)
10 - 25
SLOVENSKY 3
Druh pokrmu Funkcia rúry Úroveň v rúre Teplota °C Čas v min.
Korpus z piškó‐
tového cesta
Teplovzdušné
pečenie
2 150 - 170 20 - 25
Apple pie/jablko‐
vý koláč (2 for‐
my, priemer 20
cm, rozmiestne‐
né po uhloprieč‐
ke)
Teplovzdušné
pečenie
2 160 60 - 90
Apple pie/jablko‐
vý koláč (2 for‐
my, priemer 20
cm, rozmiestne‐
né po uhloprieč‐
ke)
Tradičné pečenie 1 180 70 - 90
Tvarohová torta/
koláč
Tradičné pečenie 1 170 - 190 60 - 90
1)
Rúru predhrejte
Koláče/pečivo/žemličky na plechoch
Druh pokmu Funkcia rúry Úroveň v rúre Teplota °C Čas v min.
Pletenec/veniec
z kysnutého ce‐
sta
Tradičné pečenie 3 170 - 190 30 - 40
Vianočná štóla
Tradičné pečenie 2
160 - 180
1)
50 - 70
Chlieb (raž
chlieb):
1.
Prvá časť
procesu pe‐
čenia.
2.
Druhá časť
procesu pe‐
čenia.
Tradičné pečenie 1
1.
230
1)
2.
160 - 180
1.
20
2.
30 - 60
Veterníky/odpa
ľované cesto
Tradičné pečenie 3
190 - 210
1)
20 - 35
Piškótová roláda
Tradičné pečenie 3
180 - 200
1)
10 - 20
Suché koláče
posypané mrve‐
ničkou (suché)
Teplovzdušné
pečenie
3 150 - 160 20 - 40
Mandľový maslo‐
vý koláč/cukrové
koláče
Tradičné pečenie 3
190 - 210
1)
20 - 30
Ovocné koláče
(z kysnutého/pi‐
škótového ce‐
sta)
2)
Teplovzdušné
pečenie
3 150 35 - 55
4
www.aeg.com
Druh pokmu Funkcia rúry Úroveň v rúre Teplota °C Čas v min.
Ovocné koláče
(z kysnutého/pi‐
škótového ce‐
sta)
2)
Tradičné pečenie 3 170 35 - 55
Ovocné koláče z
krehkého cesta
Teplovzdušné
pečenie
3 160 - 170 40 - 80
Kysnutý koláč s
jemnou plnkou
(napr. tvaroho‐
vou, smotano‐
vou, pudingovou)
Tradičné pečenie 3
160 - 180
1)
40 - 80
1)
Rúru predhrejte
2)
Použite hlboký pekáč
Sušienky
Druh pokrmu Funkcia rúry Úroveň v rúre Teplota °C Čas v min.
Sušienky z kreh‐
kého cesta
Teplovzdušné
pečenie
3 150 - 160 10 - 20
Short bread/Li‐
necké koláčiky/
ploché pečivo
Teplovzdušné
pečenie
3 140 20 - 35
Short bread/Li‐
necké koláčiky/
ploché pečivo
Tradičné pečenie 3
160
1)
20 - 30
Sušienky z pi‐
škótového cesta
Teplovzdušné
pečenie
3 150 - 160 15 - 20
Bielkové sušien‐
ky, pusinky
Teplovzdušné
pečenie
3 80 - 100 120 - 150
Mandľové su‐
šienky
Teplovzdušné
pečenie
3 100 - 120 30 - 50
Sušienky z kys‐
nutého cesta
Teplovzdušné
pečenie
3 150 - 160 20 - 40
Pečivo z lístko‐
vého cesta
Teplovzdušné
pečenie
3
170 - 180
1)
20 - 30
Pečivo
Teplovzdušné
pečenie
3
160
1)
10 - 25
Pečivo Tradičné pečenie 3
190 - 210
1)
10 - 25
Small cakes/ma‐
lé koláčiky (20
ks/plech)
Teplovzdušné
pečenie
3
150
1)
20 - 35
Small cakes/ma‐
lé koláčiky (20
ks/plech)
Tradičné pečenie 3
170
1)
20 - 30
1)
Rúru predhrejte
SLOVENSKY 5
Pečenie zapekaných a gratinovaných pokrmov
Pokrm Funkcia rúry Úroveň v rúre Teplota °C Čas v min.
Cestovinový ná‐
kyp
Tradičné pečenie 1 180 - 200 45 - 60
Lasagne Tradičné pečenie 1 180 - 200 25 - 40
Zapečená zeleni‐
na
1)
Turbo gril alebo
Teplovzdušné
pečenie
1 160 - 170 15 - 30
Bagety obložené
roztopeným sy‐
rom
Turbo gril alebo
Teplovzdušné
pečenie
1 160 - 170 15 - 30
Sladké nákypy Tradičné pečenie 1 180 - 200 40 - 60
Zapečené ryby Tradičné pečenie 1 180 - 200 30 - 60
Plnená zelenina
Turbo gril alebo
Teplovzdušné
pečenie
1 160 - 170 30 - 60
1)
Rúru vopred predhriať
VIACÚROVŇOVÉ PEČENIE
Koláče/pečivo/žemličky na plechoch
Druh pokmu
Teplovzdušné pečenie
Teplota v °C Čas v min.Úroveň v rúre
2 úrovne 3 úrovne
Veterníky/odpa
ľované cesto
1/4 -
160 - 180
1)
25 - 45
Suchý koláč s
mrveničkou
1/4 - 150 - 160 30 - 45
1)
Rúru predhrejte
Sušienky/small cakes/malé koláčiky/pečivo
Druh pokrmu
Teplovzdušné pečenie
Teplota v °C Čas v min.Úroveň v rúre
2 úrovne 3 úrovne
Sušienky z kreh‐
kého cesta
1/4 1/3/5 150 - 160 20 - 40
Short bread/Li‐
necké koláčiky/
ploché pečivo
1/4 1/3/5 140 25 - 50
Sušienky z pi‐
škótového cesta
1/4 - 160 - 170 25 - 40
6
www.aeg.com
Druh pokrmu
Teplovzdušné pečenie
Teplota v °C Čas v min.Úroveň v rúre
2 úrovne 3 úrovne
Bielkové sušien‐
ky, snehové pu‐
sinky
1/4 - 80 - 100 130 - 170
Mandľové su‐
šienky
1/4 - 100 - 120 40 - 80
Sušienky z kys‐
nutého cesta
1/4 - 160 - 170 30 - 60
Pečivo z lístko‐
vého cesta
1/4 -
170 - 180
1)
30 - 50
Pečivo 1/4 - 180 30 - 55
Small cakes/ma‐
lé koláčiky (20
ks/plech)
1/4 -
150
1)
25 - 40
1)
Rúru predhrejte
POMALÉ PEČENIE
Pomocou tejto funkcie pripravíte chudé, jemné
kúsky mäsa a rýb s vnútornou teplotou maximál‐
ne 65 °C. Funkcia pomalého pečenia nie je
vhodná na pokrmy ako je napríklad ragú alebo
tučné pečené bravčové. Pomocou teplotnej son‐
dy môžete zabezpečiť správnu vnútornú teplotu
mäsa (pozrite si tabuľku pre teplotnú sondu).
Počas prvých 10 minút môžete nastaviť teplotu
rúry v rozsahu od 80 °C do 150 °C. Predvolená
teplota je 90 °C. Po nastavení teploty bude rúra
ďalej piecť pri 80 °C. Pri príprave hydiny nepou‐
žívajte funkciu automatického pomalého peče‐
nia.
Ak používate túto funkciu, vždy pripra‐
vujte pokrmy bez pokrievky.
1.
Mäso prudko opečte na panvici na varnom
paneli pri vysokej teplote -- asi 1 až 2 minú‐
ty zo všetkých strán.
2.
Mäso vložte do horúceho pekáča a dajte ho
do rúry na drôtený rošt.
3.
Do mäsa zastrčte teplotnú sondu.
4.
Zvoľte funkciu Pomalé pečenie a nastavte
správnu záverečnú vnútornú teplotu.
Pokrm na peče‐
nie
Hmotnosť (g) Úroveň v rúre Teplota °C Čas v min.
Pečené hovädzie 1000 - 1500 1 120 120 - 150
Hovädzie filé 1000 - 1500 3 120 90 - 150
Pečené teľacie 1000 - 1500 1 120 120 - 150
Steaky 200 - 300 3 120 20 - 40
PIZZA
Druh pečenia Úroveň v rúre Teplota °C Čas (min.)
Pizza (tenká)
2
200 - 230
1)2)
15 - 20
Pizza (s bohatým ob‐
ložením)
2 180 - 200 20 - 30
SLOVENSKY 7
Druh pečenia Úroveň v rúre Teplota °C Čas (min.)
Švajčiarske pečivo 1 180 - 200 40 - 55
Špenátový koláč 1 160 - 180 45 - 60
Slaný lotrinský koláč 1 170 - 190 45 - 55
Švajčiarska torta 1 170 - 190 45 - 55
Jablkový koláč, oblo‐
žený
1 150 - 170 50 - 60
Zeleninový koláč 1 160 - 180 50 - 60
Nízky nekysnutý
chlieb
2
230 - 250
1)
10 - 20
Koláč z lístkového ce‐
sta
2
160 - 180
1)
45 - 55
Flammekuchen (jedlo
podobné pizze z Al‐
saska)
2
230 - 250
1)
12 - 20
Pirohy (ruská verzia
calzone)
2
180 - 200
1)
15 - 25
1)
Rúru vopred predhriať
2)
Použite hlboký pekáč
PEČENIE MÄSA
Všeobecné pokyny:
Na pečenie používajte ohňovzdorný riad (po‐
zrite si pokyny od výrobcu).
Veľké kusy mäsa môžete piecť priamo v hlbo‐
kom pekáči alebo na rošte rúry umiestnenom
nad hlbokým pekáčom. (ak je k dispozícii)
Chudé mäso pečte v pekáči s pokrievkou. Ta‐
kto bude mäso šťavnatejšie.
Všetky druhy mäsa, ktoré sa môžu opiecť ale‐
bo majú získať kôrku, možno piecť v pekáči
bez pokrievky.
V rúre odporúčame piecť mäso a ryby s hmot‐
nosťou aspoň 1 kg .
Aby sa predišlo pripaľovaniu vytekajúcej šťavy
z mäsa alebo tuku, odporúčame doplniť do
hlbokého pekáča trocha tekutiny.
Pečené mäso po uplynutí 1/2 - 2/3 doby peče‐
nia podľa potreby obráťte.
Veľké kusy pečeného mäsa a hydinu niekoľko‐
krát podlejte počas pečenia vlastnou šťavou.
Výsledok pečenia sa tým zlepší.
Rúru približne 10 minút pred uplynutím času
pečenia vypnite, aby sa využilo zvyškové tep‐
lo.
PEČENIE S TURBO GRILOM
Hovädzie mäso
Typ mäsa Množstvo Funkcia rúry
Úroveň v rú‐
re
Teplota °C Čas (min.)
Dusené mäso v
pekáči
1 – 1,5 kg Tradičné iaie 1 230 120 - 150
Pečené hovä‐
dzie alebo hovä‐
dzie filé: nepre‐
pečené
na cm hrúb‐
ky
Turbo gril 1
190 - 200
1)
5 - 6
8
www.aeg.com
Typ mäsa Množstvo Funkcia rúry
Úroveň v rú‐
re
Teplota °C Čas (min.)
Pečené hovä‐
dzie alebo hovä‐
dzie filé: stredne
prepečené
na cm hrúb‐
ky
Turbo gril 1
180 - 190
1)
6 - 8
Pečené hovä‐
dzie alebo hovä‐
dzie filé: prepe‐
čené
na cm hrúb‐
ky
Turbo gril 1
170 - 180
1)
8 - 10
1)
Rúru predhrejte
Bravčové
Typ mäsa Množstvo Funkcia rúry Úroveň v rúre Teplota °C Čas (min.)
Pliecko, krkovič‐
ka, stehno
1 – 1,5 kg Turbo gril 1 160 - 180 90 - 120
Kotleta, rebierka 1 – 1,5 kg Turbo gril 1 170 - 180 60 - 90
Sekaná 750 g – 1 kg Turbo gril 1 160 - 170 50 - 60
Bravčové koleno
(predvarené)
750 g – 1 kg Turbo gril 1 150 - 170 90 - 120
Teľacie mäso
Typ mäsa Množstvo Funkcia rúry Úroveň v rúre Teplota °C Čas (min.)
Pečené teľa‐
cie
1 kg Turbo gril 1 160 - 180 90 - 120
Teľacie kole‐
no
1,5 – 2 kg Turbo gril 1 160 - 180 120 - 150
Jahňacie mäso
Typ mäsa Množstvo Funkcia rúry Úroveň v rúre Teplota °C Čas (min.)
Jahňacie
stehno, peče‐
né jahňacie
1 – 1,5 kg Turbo gril 1 150 - 170 100 - 120
Jahňací chrb‐
át
1 – 1,5 kg Turbo gril 1 160 - 180 40 - 60
Zverina
Typ mäsa Množstvo Funkcia rúry Úroveň v rúre Teplota °C Čas (min.)
Zajačí chrbát,
zajačie steh‐
no
až do 1 kg Tradičné pe‐
čenie
1
230
1)
30 - 40
Srnčí chrbát 1,5 – 2 kg Tradičné pe‐
čenie
1 210 - 220 35 - 40
SLOVENSKY 9
Typ mäsa Množstvo Funkcia rúry Úroveň v rúre Teplota °C Čas (min.)
Srnčie stehno 1,5 – 2 kg Tradičné pe‐
čenie
1 180 - 200 60 - 90
1)
Rúru predhrejte
Hydina
Typ mäsa Množstvo Funkcia rúry Úroveň v rúre Teplota °C Čas (min.)
Porciova
hydina
Každý kus
200 – 250 g
Turbo gril 1 200 - 220 30 - 50
Polovičky kur‐
čaťa
Každá 400 –
500 g
Turbo gril 1 190 - 210 35 - 50
Kurča, vy‐
kŕmené
1 – 1,5 kg Turbo gril 1 190 - 210 50 - 70
Kačka 1,5 – 2 kg Turbo gril 1 180 - 200 80 - 100
Hus 3,5 – 5 kg Turbo gril 1 160 - 180 120 - 180
Morka 2,5 – 3,5 kg Turbo gril 1 160 - 180 120 - 150
Morka 4 – 6 kg Turbo gril 1 140 - 160 150 - 240
Ryba (v pare)
Typ mäsa Množstvo Funkcia rúry Úroveň v rúre Teplota °C Čas (min.)
Celá ryba 1 – 1,5 kg Tradičné pe‐
čenie
1 210 - 220 40 - 60
GRIL
Grilujte vždy s maximálnou teplotou.
Rošt zasuňte do roviny odporúčanej v tabuľke
grilovania.
Pekáč vždy zasuňte do prvej roviny rúry, aby za‐
chytával tuk.
Grilujte iba ploché kúsky mäsa alebo ryby.
Prázdnu rúru vždy predhrievajte pomocou funkcií
grilu 5 minút.
POZOR
Grilujte vždy pri zatvorených dvierkach
rúry.
Gril
Grilovaný pokrm Úroveň v rúre Teplota
Čas v min.
1. strana 2. strana
Pečené hovädzie 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Hovädzie filety 3 230 20 - 30 20 - 30
Bravčové zadné 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Teľacie zadné 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Jahňacie zadné 3 210 - 230 25 - 35 20 - 25
Celá ryba, 500 -
1000 g
3/4 210 - 230 15 - 30 15 - 30
10
www.aeg.com
Rýchly gril
Grilovaný pokrm Úroveň v rúre
Čas v min.
1. strana 2. strana
Burgers/fašírky 4 8 - 10 6 - 8
Bravčové filé 4 10 - 12 6 - 10
Klobásy 4 10 - 12 6 - 8
Hovädzie a teľacie
steaky
4 7 - 10 6 - 8
Toast /hrianky
1)
5 1 - 3 1 - 3
Obložené hrianky 4 6 - 8 -
1)
Rúru predhrejte
Grilovanie bez otočného ražňa - vložte hlboký pekáč do úrovne 1
Druh pečeného mäsa Teplota °C Čas v min.
Kurča 220 - 240 70 - 90
Mäsová roláda 190 - 210 120 - 180
Kačka 220 - 240 90 - 150
Bravčové koleno 190 - 210 150 - 210
ROZMRAZOVANIE
Odstráňte obal pokrmu. Uložte pokrm na tanier.
Nezakrývajte ho taniermi ani miskami. Mohlo by
dôjsť k predĺženiu času rozmrazovania.
Použite prvú úroveň v rúre. Tú úplne dole.
Pokrm
Doba rozmraze‐
nia v min.
Ďalšia doba rozmra‐
zenia v min.
Poznámka
Kurča, 1 000 g 100 - 140 20 - 30
Kurča položte na obrátenej
podšálke do veľkého taniera
a v polovici času rozmrazo‐
vania otočte
Mäso, 1 000 g 100 - 140 20 - 30
Po uplynutí polovice času
obráťte
Mäso, 500 g 90 - 120 20 - 30
Po uplynutí polovice času
obráťte
Pstruh, 150 g 25 - 35 10 - 15 -
Jahody, 300 g 30 - 40 10 - 20 -
Maslo, 250 g 30 - 40 10 - 15 -
Smotana, 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15
Smotana sa dá výborne vy‐
šľahať, aj keď je čiastočne
zamrznutá
Torta, 1 400 g 60 60 -
SLOVENSKY 11
POLOTOVARY
Mrazené pokrmy
Polotovary Úroveň v rúre Teplota °C Čas (min.)
Pizza, mrazená 2 200 - 220 15-25
Americká pizza, mra‐
zená
2 190 - 210 20-25
Pizza, chladená 2 210-230 13-25
Malé pizze, mrazené 2 180-200 15-30
Hranolčeky, tenké 3 200-220 20-30
Hranolčeky, hrubé 3 200-220 25-35
Americké zemiaky,
krokety
3 220-230 20-35
Opečené zemiakové
pyré
3 210-230 20-30
Lasagne/Cannelloni,
čerstvé
2 170-190 35-45
Lasagne/Cannelloni,
zmraz.
2 160-180 40-60
Syr pečený v rúre 3 170-190 20-30
Kuracie krídla 2 190-210 20-30
Mrazené hotové jedlá
Pokrm na peče‐
nie
Funkcie rúry Úroveň v rúre Teplota °C Čas
Mrazená pizza Tradičné pečenie 3
podľa pokynov
výrobcu
podľa pokynov
výrobcu
Hranolčeky
1)
(300 - 600 g)
Tradičné pečenie
alebo Turbo gril
3 200-220
podľa pokynov
výrobcu
Bagety Tradičné pečenie 3
podľa pokynov
výrobcu
podľa pokynov
výrobcu
Ovocné koláče Tradičné pečenie 3
podľa pokynov
výrobcu
podľa pokynov
výrobcu
1)
Hranolčeky podľa potreby 2- až 3-krát obráťte
SUŠENIE - TEPLOVZDUŠNÉ
PEČENIE
Rošty rúry prikryte papierom na pečenie.
Aby ste dosiahli čo najlepšie výsledky: vypnite
spotrebič po uplynutí polovice požadovanej do‐
by. Otvorte dvierka spotrebiča a nechajte spotre‐
bič vychladnúť. Potom dokončite proces sušenia.
12
www.aeg.com
Zelenina
Sušené potravi‐
ny
Úroveň v rúre
Teplota v °C
Čas v hodinách
(pravidlo)
1 úroveň 2 úrovne
Strukoviny 3 1/4 60 - 70 6 - 8
Korenie 3 1/4 60 - 70 5 - 6
Zelenina na kva‐
senie
3 1/4 60 - 70 5 - 6
Huby 3 1/4 50 - 60 6 - 8
Bylinky 3 1/4 40 - 50 2 - 3
Ovocie
Sušené potravi‐
ny
Úroveň v rúre
Teplota v °C
Čas v hodinách
(orientačne)
1 úroveň 2 úrovne
Slivky 3 1/4 60 - 70 8 - 10
Marhule 3 1/4 60 - 70 8 - 10
Jablkové plátky 3 1/4 60 - 70 6 - 8
Hrušky 3 1/4 60 - 70 6 - 9
ZAVÁRANIE
Na čo treba pamätať:
Používajte len zaváracie poháre rovnakej veľ‐
kosti dostupné na trhu.
Nepoužívajte poháre so skrutkovacím vieč‐
kom ani s bajonetovým uzáverom alebo ple‐
chovky.
Pri tejto funkcii použite prvú úroveň zdola.
Na pekáč nedávajte viac než šesť jednolitro‐
vých zaváracích pohárov.
Poháre naplňte do rovnakej úrovne a zatvorte
svorkou.
Poháre sa nesmú navzájom dotýkať.
Do pekáča nalejte približne 1/2 litra vody, aby
sa v rúre vytvorila dostatočná vlhkosť.
Keď kvapalina v pohároch začne slabo vrieť
(pri 1-litrových nádobách približne po 35 – 60
minútach), vypnite rúru alebo znížte teplotu na
100 °C (pozri tabuľku).
Mäkké ovocie
Zaváranie Teplota v °C
Varenie až do tvorby
bubliniek, v min.
Ďalšie varenie pri 100
°C, v min.
Jahody, brusnice, ma‐
liny, zrelé egreše
160 - 170 35 - 45 -
Kôstkoviny
Zaváranie Teplota v °C
Varenie až do tvorby
bubliniek, v min.
Ďalšie varenie pri 100
°C, v min.
Hrušky, dule, slivky 160 - 170 35 - 45 10 - 15
SLOVENSKY 13
Zelenina
Zaváranie Teplota v °C
Varenie až do tvorby
bubliniek, v min.
Ďalšie varenie pri 100
°C, v min.
Mrkva
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Uhorky 160 - 170 50 - 60 -
Zmiešané nakladané
potraviny
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Kaleráb, hrach, špar
gľa
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1)
Nechať odstáť vo vypnutej rúre na pečenie
TABUĽKA VNÚTORNEJ TEPLOTY PRI POUŽITÍ TEPLOTNEJ SONDY
Hovädzie
Pokrmy Teplota vo vnútri pokrmu °C
Rib steak alebo fillet steak (zo sviečkovej): ne‐
prepečený
45 - 50
Rib steak alebo fillet steak (zo sviečkovej):
stredne prepečený
60 - 65
Rib steak alebo fillet steak (zo sviečkovej):
prepečený
70 - 75
Bravčové
Pokrmy Teplota vo vnútri pokrmu °C
Bravčové pliecko, šunka v celku, krkovička 80 - 82
Kotleta (chrbát), údené bravčové 75 - 80
Sekaná 75 - 80
Teľacie mäso
Pokrmy Teplota vo vnútri pokrmu °C
Pečené teľacie 75 - 80
Teľacie koleno 85 - 90
Baranina/jahňacina
Pokrmy Teplota vo vnútri pokrmu °C
Baranie stehno 80 - 85
Baraní chrbát 80 - 85
Pečená jahňacina, jahňacie stehno 70 - 75
14
www.aeg.com
Zverina
Pokrmy Teplota vo vnútri pokrmu °C
Zajačí chrbát 70 - 75
Zajačie stehno 70 - 75
Celý zajac 70 - 75
Srnčí/jelení chrbát 70 - 75
Srnčie alebo jelenie stehno 70 - 75
Ryba
Pokrmy Teplota vo vnútri pokrmu °C
Losos 65 - 70
Pstruhy 65 - 70
RECEPTY
Displej zobrazuje polohu roštu/plechu a
prednastavený čas pečenia pre každý
automatický receptový program.
AUTOMATICKÉ PROGRAMY
Číslo programu Názov programu
1 PEČENÉ HOVÄDZIE
2 PEČENÉ BRAVČOVÉ
3 PEČENÉ TEĽACIE
4 PEČENÉ JAHŇACIE
5 PEČENÁ ZVERINA
6 CELÉ KURA
7 CELÁ RYBA < 1 KG
8 PIZZA
9 SLANÝ LOTRINSKÝ KOLÁČ
10 CITRÓNOVÝ KOLÁČ
11 TVAROHOVÝ KOLÁČ
12 PEČIVO
13 FARMÁRSKY CHLIEB
14 KYSNUTIE CESTA
15 ZAPEKANE ZEMIAKY
16 LASAGNE
17 CANNELLONI
18 KOLÁČ Z POLOTOVARU
SLOVENSKY 15
Číslo programu Názov programu
19 PIZZA - POLOTOVAR
20 ZEMIAKOVÉ POLOTOVARY
Informácie o akrylamidoch
Dôležité upozornenie Podľa najnovších
vedeckých poznatkov môžu akrylamidy
vznikajúce pri zapekaní jedla (predovšetkým u
jedál s obsahom škrobu) predstavovať
nebezpečenstvo pre zdravie. Preto vám
odporúčame pripravovať jedlá pri čo najnižších
teplotách a príliš jedlá nezapekať.
16
www.aeg.com
SLOVENSKY 17
18
www.aeg.com
SLOVENSKY 19
www.aeg.com/shop 892938137-A-022012
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20

AEG BP7314601M Recipe book

Typ
Recipe book

Súvisiace články