UŽITOČNÉ RADY A TIPY
VAROVANIE
Pozrite si príslušné bezpečnostné poky‐
ny.
Pre zabudovateľné sporáky:
PRÍKLADY POUŽITIA PRI VARENÍ
NA VARNOM PANELI
Údaje uvedené v tabuľke sú iba orientačné.
Varný
stupeň
Použitie: čas v
min
Rady
1 - 2 Holandská omáčka, topenie: maslo,
čokoláda, želatína
5 - 25 Občas premiešajte
1 - 2 Zahustenie: kypré omelety, volské oká 10 - 40 Varte s pokrievkou
2 - 3 Varenie ryže a jedál s mliečnym zákla‐
dom, prihrievanie hotových jedál
25 - 50 Pridajte aspoň dvakrát toľko teku‐
tiny ako ryže, mliečne jedlá pre‐
miešajte
3 - 4 Dusenie zeleniny, rýb, mäsa 20 - 45 Pridajte niekoľko polievkových ly‐
žíc tekutiny
4 - 5 Varenie zemiakov v pare 20 - 60 Použite max. ¼ l vody na 750 g
zemiakov
4 - 5 Varenie väčšieho množstva jedla,
omáčok a polievok
60 - 150 Max. 3 l tekutiny plus prísady
6 - 7 Jemné vyprážanie: rezne, teľacie cor‐
don bleu, kotlety, mäsové guľky, klo‐
básy, pečeň, zásmažka, vajíčka, lie‐
vance, šišky
podľa
potreby
Po uplynutí polovice času obráťte
7 - 8 Vyprážanie pri vyššej teplote, placky,
roštenka, rezne
5 - 15 Po uplynutí polovice času obráťte
9 Varenie veľkého množstva vody, varenie cestovín, príprava mäsa (guláš, ragú), vy‐
smážané hranolčeky
VNÚTORNÁ STRANA DVIEROK
Pri niektorých modeloch môžete na vnútornej
strane dvierok nájsť:
• čísla jednotlivých úrovní v rúre (pri vybraných
modeloch)
• informácie o funkciách ohrevu, odporúčané
úrovne a teploty pre typické jedlá (pri vybra‐
ných modeloch).
Teplota a časy pečenia uvedené v ta‐
buľke sú iba orientačné. Závisia od kon‐
krétneho receptu, množstva a kvality
použitých prísad.
PEČENIE MÚČNYCH POKRMOV
Všeobecné pokyny
• Vaša nová rúra na pečenie môže pri pečení
fungovať inak ako spotrebič, ktorý ste použí‐
vali doteraz. Prispôsobte svoje zvyčajné na‐
stavenia (teplota, čas prípravy jedla) a úrovne
v rúre hodnotám v tabuľkách.
• Pri dlhších časoch pečenia môžete rúru vy‐
pnúť približne 10 minút pre koncom pečenia,
aby ste využili zvyškové teplo.
Keď používate zmrazené jedlo, plechy v rúre sa
môžu počas pečenia zdeformovať. Keď plechy
znova vychladnú, deformácia zmizne.
Ako používať tabuľky pečenia
• Pri prvom pečení odporúčame použiť nižšiu
teplotu.
• Ak nedokážete nájsť nastavenia pre konkrétny
recept, vyhľadajte čo najbližšie nastavenia.
• Ak pečiete koláče na viacerých úrovniach, čas
pečenia môžete predĺžiť o 10 až 15 minút.
• Koláče a pečivo sa pri rôznych výškach spo‐
čiatku neopečú rovnako dohneda. V takomto
2
www.aeg.com