41
Slovensky
Pri príprave pary zapnuté čerpadlo vydáva prerušovaný hluk.
Po použití funkcie „para“ sa prístroj automaticky ochladí tým, že sa načerpá studená voda, ktorá
ochladí ohrievací systém. Počas cyklov čerpania vody sa prebytočná para, ktorá sa nachádza
v ohrievacom systéme, uvoľňuje spolu s teplou vodou, ktorá vyteká na odkvapkaváciu tácku.
Vychádzajúca para ahluk, ktorý ju sprevádza, sú nevyhnutné na ochladenie prístroja.
Pozor: Počas apo použití prístroja môžu byť kovové časti parnej trysky horúce.
POUŽÍVANIE PARNEJ TRYSKY NA PRÍPRAVU MLIEČNEJ PENY
n
Nádržku naplňte vodou aprístroj zapnite (obr. 1, 2,3 a 4).
n
Po krátkej chvíli kontrolné svetlo vypínača „Zapnúť/Vypnúť“ bude stále svietiť arozsvieti sa tlačidlo „1
šálka“ a„2 šálky“.
n
Stlačte tlačidlo „predhrievanie na prípravu pary“. Počas predhrievania bliká kontrolné svetlo tlačidla
„Zapnúť/Vypnúť“ a „predhrievanie na prípravu pary“ akontrolné svetlo tlačidla „1 šálka“ a „2 šálky“
zhasnú (obr. 12).
n
Parnú trysku posuňte mimo prístroja.
n
Do úzkej nádoby s objemom ½ litra, ktorú môžete vložiť pod parnú trysku, nalejte 60 až 100 ml
mlieka. Mlieko (UHT alebo pasterizované) anádoba musia byť dobre vychladené.
n
Keď sa prístroj zohreje na správnu teplotu, kontrolné svetlo tlačidla „Zapnúť/Vypnúť“ a „predhrievanie
na prípravu pary“ prestane blikať a bude svietiť.
n
Parnú trysku ponorte do mlieka aVolič otočte do polohy „para“ (obr. 13). Počas prípravy pary bliká
kontrolné svetlo tlačidla „predhrievanie na prípravu pary“.
n
Dobrý výsledok dosiahnete, ak trysku podržíte na dne nádoby približne 10 sekúnd, čas potrebný na
zohriatie mlieka (pričom sa však nedotýkajte dna nádoby). Keď sa pena začína pripravovať, pomaly
nádobu spúšťajte, aby sa tryska dostala na povrch (nesmiete ju však nikdy zmlieka vytiahnuť) (obr.
14).
n
Keď je pena pripravená, Volič dajte do polohy „0“ (obr. 15). V danej chvíli sa prístroj začne
automaticky ochladzovať a spustia sa 3 cykly prerušovaného čerpania. Keď sa táto operácia
automaticky ukončí, môžete znova pripravovať kávu.
Dôležité : Aby sa predišlo upchaniu parnej trysky, mlieková pena nikdy nesmie siahať až po čiernu vrchnú
časť zumelej hmoty.
Parnú trysku je potrebné očistiť po každom použití, aby sa predišlo zaschnutiu mlieka vo vnútri. Postup:
n
Parnú trysku vložte do nádobky s vodou a prípravu mliekovej peny znova opakujte po dobu 30
sekúnd.
POZOR!
Parná tryska je ešte veľmi teplá!
POUŽÍVANIE PRÍSLUŠENSTVA NA AUTOMATICKÚ PRÍPRAVU MLIEČNEJ PENY
Príslušenstvo na automatickú prípravu cappuccina zjednodušuje prípravu cappuccina abielej kávy (latté).
Skladá sa zo špeciálnej trysky sdvomi polohami azrúrky.
n
Nádržku naplňte vodou aprístroj zapnite (obr. 1, 2,3 a 4).
n
Príslušenstvo na automatickú prípravu cappuccina pevne upevnite na ohybné rameno.
n
Pod príslušenstvo na automatickú prípravu cappuccina položte jednu šálku.
n
Do nádobky vlejte približne 100 ml studeného polotučného mlieka.
n
Rúrku ponorte do nádobky alebo priamo do škatule smliekom.
Pozor: Rúrku pevne upevnite na príslušenstvo na automatickú prípravu cappuccina (obr. 24).
n
Volič príslušenstva otočte do polohy „cappuccino“ alebo „latte“.
n
Stlačte tlačidlo „prehrievanie na prípravu pary“ Počas predhrievania bliká kontrolné svetlo „Zapnúť/Vypnúť“
a „predhrievanie na prípravu pary“ akontrolné svetlo „1 šálka“ a „2 šálky“ zhaslo (obr. 12).