56
Vyberte obrázky na prednej
a zadnej obálke príručky.
Pred uvedením prístroja do
prevádzky si starostlivo prečítajte
návod. Uschovajte si návod na
použitie a v prípade odovzdania
prístroja inej osobe ho priložte
k prístroju.
URČENIE ÚČELU
Viacúčelový krájač slúži na krája-
nie bežných potravín
v domácnosti.
Použitie, ktoré sa vymyká
z určeného účelu alebo nespráv-
na obsluha môžu viesť k ťažkým
zraneniam alebo k poškodeniu
prístroja. Stratíte nárok na celú
záruku a nároky vyplývajúce
z ručenia.
UVEDENIE DO
PREVÁDZKY
Príprava
• Pred prvým uvedením do
prevádzky musí montáž prístroja
do vhodnej zásuvky uskutočniť
odborník.
• Prv než príde prístroj do styku
s potravinami, vyčistite ho (prečí-
tajte si časť ČISTENIE).
Umiestnenie prístroja
• Zásuvku s viacúčelovým krája-
čom vytiahnite až na doraz.
A
Nadvihnite univerzálny
hriankovač obidvoma rukami zo
zásuvky tak, aby zaskočil.
B
Chyťte univerzálny krájač za
nastavovaciu jednotku hrúbky
narezania (11) a prístroj vyklopte
tak, aby zaskočil.
C
Vyklopte chránič prstov (5a).
D
Zatlačte posúvač rezanej
suroviny (5) malou silou do do
vodiacej drážky prístroja tak, aby
počuteľne zaskočil.
E
Nasuňte prítlačnú dosku (6)
na chránič prstov.
F
Posuňte zachytávaciu misku
odrezkov (13) do postranných
uchytávacích koľajničiek.
REZANIE
G
Pomocou regulátora hrúbky
narezania (11a) nastavte želanú
hrúbku narezania.
Upozornenie:
Rozsah nastavenia hrúbky nare-
zania (8) nie je udaný v milimet-
roch. Poloha „0“ je z bezpečnost-
ných dôvodov nastavená ako kryt
noža.
H
Položte rezanú surovinu na
posúvač rezanej suroviny (5).
Pritlačte ju zľahka prítlač-
nou doskou (6) na dorazovú
dosku (9). Chráňte si ruky tak, že
vždy budete používať posúvač
rezanej suroviny a v prípade
potreby prítlačnú dosku.
I
Výnimka: nadrozmerná reza-
ná surovina.
H
Zapnite prístroj pomocou spí-
nača (1). Na výber sú dva druhy
prevádzky:
Krátkodobá prevádzka (poloha II):
Kotúčový nôž (2) beží pokiaľ
zostáva spínač stlačený v tejto
polohe.
Dlhodobá prevádzka (poloha I):
Kotúčový nôž beží bez toho, aby
sa musel držať stlačený spínač,
až pokým nestlačíte spínač do
polohy „0“.
Upozornenie:
V dlhodobej prevádzke používajte
prístroj maximálne 5 minút.
• Veďte surovinu pri bežiacom
prístroji ľahkým posunutím proti
kotúču noža.
• Po ukončení krájania vyčkajte,
kým sa kotúčový nôž úplne
zastaví.
• Po každom použití nastavte
regulátor hrúbky narezania do
polohy „0“, aby bolo možné
zakryť kotúčový nôž a zamedziť
tak zraneniam.
ČISTENIE
Pozor:
Pred čistením prístroj vypnite,
vytiahnite zo siete a otočte
regulátor hrúbky nareza-
nia (11a) do polohy „0“.
Viacúčelový krájač pravidelne
čistite, aby sa na ňom neusádzali
zvyšky podliehajúce skaze. Aj
kotúčový nôž čistite pravidelne
podľa nasledovného opisu, aby
nehrdzavejúci povrch zostal
zachovaný.
Upozornenie:
Zvyšky potravín môžu po určitom
čase narušiť materiál kotúčového
noža a viesť k vzniku korózie.
Príprava
• Zložte zachytávaciu mis-
ku odrezkov (13) a prítlačnú
dosku (6).
K
Vytiahnite posúvač potra-
vín (5) dopredu a zdvihnite ho
potom hore z vodiacej drážky.
Vybratie kotúčového noža (2):
L
Priložte vhodnú mincu na uzá-
ver noža (3) a otáčajte ju v smere
chodu hodinových ručičiek.
• Uchopte kotúčový nôž v strede
otáčania a vyberte ho.
Po každom krájaní
• Utrite kryt a všetky odobraté
časti vrátane kotúčového noža
vlhkou handričkou.
Občas
• Vyčistite všetky odobraté časti
vrátane kotúčového noža dôklad-
ne v teplej vode (nie v umývačke
riadu).
• Skrinku za nožom vyčistite
suchou utierkou/štetcom.
Upozornenie:
Nepoužívajte abrazívne prostried-
ky, špongie s drsným povrchom
alebo tvrdé kefy.
• Všetky umyté časti osušte.
• Ozubené koleso na kotúčovom
noži namastite malým množ-
stvom vazelíny.
• Kotúčový nôž znova namon-
tujte.
Slovenčina