-111-
- Zásuvka na zachytávanie masti
Váš gril je vybavený dvomi zásuvkami na zachytávanie
masti. Odporúča sa čistiť ich po každom použití.
Môžete ich dať aj do umývačky riadu.
Pre jednoduchšie čistenie je šírka zásuviek na
zachytávanie masti taká, aby umožnila zachytávanie
masti z celej plochy grilu, pričom na spodok zásuvky
dajte hliníkovú fóliu, ktorú bežne kúpite v obchode. Po
použití grilu túto hliníkovú fóliu zahoďte.
Takisto je možné vložiť na spodok zásuvky na
zachytávanie masti trochu piesku, ktorý bude
absorbovať masť. Po každom varení piesok vyhoďte.
- Tepelný reflektor (diel v tvare W)
Tento diel môžete umyť v umývačke riadu. Často je
potrebné dokončiť čistenie pomocou špongie alebo
pružnej kefky.
- Sklo veka (podľa modelu)
Čistite pravidelne čistiacim prostriedkom na čistenie
okien alebo čistiacim prostriedkom na čistenie
krbových vložiek.
Na odstránenie odolnej špiny spoločnosť Campingaz®
odporúča použiť tampóny s oceľovými vláknami
namočené do mydla.
- Kovové plochy okolo horákov:
Tieto kovové časti sú pokryté hliníkom. V žiadnom
prípade ich nečistite čistiacimi prostriedkami na
čistenie rúry, ktoré poškodzujú hliník.
- Keramické časti:
Keramické časti sú aktívnymi zložkami horáka. Počas
používania sa sfarbia na červeno. Keramické časti
nečistite, nevlhčite ani nešúchajte. Mohli by sa
poškodiť.
- Povrchy z nerezovej ocele (kryt, predný vrchný pás,
predná strana plošín)
Pravidelne čistite tieto prvky pomocou špongie na
umývanie riadu. Nepoužívajte abrazívne produkty.
Ak chcete obnoviť lesk nerezovej ocele, použite
špeciálny čistiaci produkt na nerezovú oceľ.
o) Sklo veka
Dbajte na to, aby ste predišli tepelným zmenám (styk
studenej vody s teplým sklom).
p) Spôsoby pečenia
Tento gril 3 Series RBS bol špeciálne navrhnutý tak,
aby bolo pečenie ľahké a pohodlné a aby grilovaným
jedlám dodával vôňu, ktorá im dodáva šarm.
Vďaka grilu 3 Series RBS môžete pohodlne piec
mastné mäsá (klobásky, merguez (malé klobásky),
kuracie stehná...) bez toho, aby plameň neustále
vzbĺkal.
Gril 3 Series RBS bol tiež špeciálne navrhnutý tak, aby
bolo možné rýchlo a na chrumkavo opiec jedlá na
otáčacom grile (predáva sa zvláš ).
Mastnoty počas pečenia stekajú na tepelný reflektor na
dne nádoby. Pri dopade na dno sa voda prítomná
v mastnotách vyparí a dodá mäsu príjemnú vôňu.
Poznámka: Aby sa predišlo prilepenie potravín na
grilovanie na rošt, stačí ich potrie malým množstvom
potravinárskeho oleja alebo mastným papierom. Na
studený rošt nedávajte nič. Potraviny, ktoré by sa
mohli prilepi , je vhodné položi na alobal.
1 - pečenie na otáčacom grile: (predáva sa zvláš )
Na grilovaciu ihlu môžete napicha kúsky mäsa a
hydiny rôznych tvarov, ktorú potom založíte zo stredu
spredu a upevnite 2 vidlicami určenými na tento účel.
Je potrebné dba na to, aby ste hydinu pred
napichaním na ihlu dobre zviazali.
Ak chcete grilovať na ihlici,
- Vyberte grilovaciu mriežku.
- Zmontujte príslušenstvo určené na tento účel a
podľa dodaného návodu na používanie.
Na spodu zásuvky na zachytávanie masti sa môže
nachádzať hliníková nádobka na zachytávanie šťavy.
Pred zapnutím motora sa uistite, že sa môže kefa
voľne otáčať.
2 - Pečenie na grile – s otvoreným alebo zatvoreným
vekom
Potraviny na opekanie rozložte priamo na opekací rošt
Potraviny na opekanie premiestnite a otáčajte v
závislosti od stupňa upečenia a chute.
Pri zatvorenom kryte sa zvyšuje teplo a pečenie môže
by rýchlejšie. Avšak aby potraviny na grilovanie
nezhoreli, odporúča sa pečenie kontrolova a prípadne
regulátorom zníži prietok na minimum.
3 – Pečenie v rúre – so zatvoreným vekom
Na tomto grile môžete piec aj zapekané jedlá, pizze,
nákypy…Pri maximálnom prietoku je rúra veľmi teplá.
Teplotu rúry sa odporúča nastavi podľa druhu jedla.
4 – Pomalé varenie – zatvorený kryt
Zapáľte len jeden horák a nastavte diel na varenie na
varnú mriežku. Meňte vzdialenosť dielu od horáka, ako
aj výkon horáka v závislosti od požadovanej rýchlosti
varenia.
5 – Grilovanie na mriežke
Gril môžete použiť na grilovanie mäsa na mriežke len
na polovici varnej dosky.
Grilovanie na mriežke sa odporúča pri jemných jedlách
(ryby, zelenina...). Je vhodné aj na varenie tučných
jedál (kačacie prsia, kuracie stehná, jemné párky,
párky merguez...).
Doska na grile má dve varné platne, jedna platňa je
vrúbkovaná a pomáha zadržať mäso a jedna platňa je
určená na varenie rýb a zeleniny, atď…
Dbajte na to, aby masť pohodlne odtekala cez otvory v
doske. Odporúčame použiť lopatku.
Pozor: používajte výhradne príslušenstvo určené na
tento účel. Nikdy nepoužívajte 2 dosky súčasne.