Iné:
• Štvorcová forma na pečenie dlhá 30 cm
• Margarín na vymastenie
• Strúhanka na vysypanie
Príprava:
• Do vhodnej misy pridajte maslo, cukor, citró‐
novú kôru, vanilkový cukor a soľ a vymiešajte
do penista. Potom pridajte vajcia po jednom a
znova vymiešajte. Pridajte múku a škrob roz‐
miešaný s práškom na pečenie a premiešajte.
Zmes nalejte do formy vymastenej margarí‐
nom a vysypanej strúhankou, zarovnajte ju a
vložte do spotrebiča. Po upečení zmiešajte ci‐
trónovú šťavu a práškový cukor. Upečený ko‐
láč vyklopte na alobal. Alobal na okrajoch ko‐
láča zahnite nahor, aby žiadna tekutina nemo‐
hla vytiecť. Koláč poprepichujte tenkou dreve‐
nou paličkou a rovnomerne potrite štetcom
namočeným do citrónovej polevy. Polevu ne‐
chajte vsiaknuť do koláča.
21 - TVAROHOVÝ KOLÁČ
Prísady na korpus:
•150 g múky
• 70 g cukru
• 1 balenie vanilkového cukru (približne 8 g)
•1 vajce
• 70 g mäkkého masla
Prísady na tvarohový krém:
• 3 vaječné bielka
• 50 g hrozienok
• 2 polievkové lyžice rumu
• 750 g nízkotučného tvarohu
• 3 vaječné žĺtky
•200 g cukru
• šťava z jedného citróna
• 200 g kyslej smotany
• 1 balenie pudingového prášku, vanilková prí‐
chuť (40 g alebo zodpovedajúce množstvo
prášku na prípravu pudingu z 500 ml mlieka)
Iné:
• Čierna vymastená otváracia forma na pečenie
s priemerom 26 cm
Príprava:
• Múku preosejte do vhodnej nádoby. Pridajte
ostatné prísady a rozmiešajte ich ručným mi‐
xérom. Cesto odložte na 2 hodiny do chladnič‐
ky. Približne 2/3 cesta položte na vymastené
dno otváracej formy a na viacerých miestach
prepichnite vidličkou. Zo zvyšku zmesi vyfor‐
mujte asi 3 cm vysoký okraj. Ručným mixérom
vyšľahajte vaječné bielka na tuhú penu.
Opláchnite hrozienka, nechajte ich dobre od‐
tiecť, polejte ich rumom a nechajte ich napu‐
čať. Do vhodnej misy pridajte odtučnený tva‐
roh, žĺtky, cukor, citrónovú šťavu, kyslú smota‐
nu a pudingový prášok a všetko dôkladne roz‐
miešajte. Nakoniec do tvarohovej zmesi po‐
zorne primiešajte vyšľahané vaječné bielka a
hrozienka.
22 - CANNELLONI
Prísady na plnku:
• 50 g posekanej cibule
• 30 g masla
• 350 g posekaného listového špenátu
• 100 g kyslej smotany
• 200 g čerstvého lososa, nakrájaného na kocky
• 200 g nílskeho ostrieža, nakrájaného na kocky
•150 g kreviet
• 150 g mäkkýšov z mušlí
• soľ, čierne korenie
• 50 g nastrúhaného parmezánu
• 150 g nastrúhaného ementálu
Prísady na bešamelovú omáčku:
• 75 g masla
• 50 g múky
• 500 ml mlieka
• soľ, čierne korenie a muškátový orech
Pripraviť spolu s:
• 1 balením Cannelloni
• 50 g nastrúhaného parmezánu
• 150 g nastrúhaného ementálu
Príprava:
• Nakrájanú cibuľku a maslo vložte do hrnca a
duste, kým nebude cibuľa sklovitá. Pridajte
posekaný listový špenát a jemne povarte. Pri‐
dajte kyslú smotanu, premiešajte a nechajte
vychladnúť. Medzitým si pripravte bešamelovú
omáčku: Rozpustite na panvici maslo, pridajte
múku a za stáleho miešania ju osmažte do
8
www.aeg.com