- 7 - 07/2020 Copyright © 2020, Fast ČR, a.s.
Po potvrdení výberu veľkosti bochníka sa na displeji B1 rozbliká ikona „RAISIN DISPENSER“ (pridanie surovín). Otočným ovládačom A8
potvrďte (zobrazí sa ikona ) alebo zrušte (zobrazí sa ikona ). Na potvrdenie stlačte tlačidlo OK B9.
Táto funkcia je dostupná pritýchto programoch: BASIC, FRENCH, WHOLE WHEAT, SWEET, LOW SUGAR BREAD, RICE BREAD, RICE FLOUR
BREAD, QUICK, ITALIAN BREAD, GLUTEN FREE BREAD aDIY.
5. Odložený štart
Po potvrdení funkcie pridania surovín sa na displeji B1 rozbliká ikona odloženého štartu
B12. Otočným ovládačom A8 nastavte čas
odloženého štartu. Otáčaním ovládača A8 vsmere hodinových ručičiek predlžujete čas odloženého štartu, otáčaním ovládača A8 proti
smeru hodinových ručičiek skracujete čas odloženého štartu. Odložený štart môžete nastaviť od 10minút až po 13hodín. Čas odloženého
štartu bude zahŕňať ajdĺžku vybraného programu, je preto potrebné do celkového času zahrnúť ajčas zvoleného programu, ato vrátane
nastavenej farby kôrky, veľkosti bochníka apod.
Príklad nastavenia časovača:
Je 20:30 adruhý deň ráno o7:00 (t. j. časový rozdiel 10hod. a30minút) chcete mať upečený čerstvý chlieb. Najskôr zvoľte program, farbu
kôrky aveľkosť bochníka. Potom ovládačom upravte časový údaj zobrazený na displeji na 10:30. To je čas, za ktorý bude chlieb pripravený
navybratie zpekárne. Každým otočením sa nastavený čas predĺži alebo skráti o10min.
Na spustenie nastaveného programu vrežime odloženého štartu stlačte tlačidlo START/STOP B15. Na displeji sa začne odpočítavať čas.
Hneď ako dôjde kspusteniu nastaveného programu, pekáreň pravidelne kontrolujte.
Túto funkciu nepoužívajte prireceptoch, ktoré obsahujú ingrediencie podliehajúce rýchlej skaze, ako sú napr. čerstvé vajcia, mlieko, kyslá
smotana, syr apod.
Dbajte na správne poradie vkladania ingrediencií do formy na pečenie A4, ako je uvedené vkapitole „Použitie pekárne chleba“. Droždie
nesmie prísť do kontaktu stekutinou ešte pred spustením programu.
Vnasledujúcich programoch nie je možné zvoliť funkciu odloženého štartu: PIZZA DOUGH, ITALIAN DOUGH, DOUGH RISE, FERMENT/
DEFROST, YOGHURT, PICKLED VEGE, DOUGH, JAM, BAKE, ROAST NUT, MEAT FLOSS, RICE VINEGAR, CAKE aITALIAN CAKE.
Funkcia uchovania vteple
Po dokončení programu sa pekáreň automaticky prepne na 60 minút do režimu uchovania vteple. Ak chcete vybrať chlieb zpekárne ihneď
po dopečení, zrušte túto funkciu dlhým stlačením tlačidla START/STOP B15.
Funkcie pamäte
Ak dôjde ku krátkemu výpadku elektrického prúdu (do 10 minút), po opätovnom obnovení dodávky energie sa pekáreň automaticky spustí
vnastavenom programe bez nutnosti stlačenia tlačidla START/STOP B15.
Pri dlhšom výpadku energie (viac než 10 minút) nedôjde kautomatickému obnoveniu prerušeného programu. Ak však ešte nenastala
fáza kysnutia, môžete znovu spustiť program od začiatku. Ak už nastala fáza kysnutia, je potrebné začať znovu snovými ingredienciami.
Varovné hlásenia na displeji
1. Ak sa po spustení programu zobrazí na displeji B1 údaj „HHH“ sprevádzaný zvukovým signálom, znamená to, že teplota vnútri pekárne
je príliš vysoká. Ktomu môže dôjsť, keď chcete pekáreň použiť opakovane za sebou. Otvorte veko A1 anechajte pekáreň vychladnúť na
10 až 20minút. Po vychladnutí môžete pekáreň opäť použiť.
2. Ak sa po spustení programu zobrazí na displeji B1 údaj „LLL“ sprevádzaný zvukovým signálom, znamená to, že teplota vnútri pekárne
je príliš nízka. Otvorte veko A1 aumiestnite pekáreň do izbovej teploty. Odporúčaná teplota vmiestnosti je 15°Caž 34°C.
3. Ak sa na displeji B1 zobrazuje údaj „ERR“ kontaktujte autorizované servisné stredisko.
PREHĽAD PROGRAMOV
1 – BASIC BREAD (základné druhy chleba)
Tento program zahŕňa fázu hnetenia, kysnutia apečenia. Používa sa na pečenie bežných druhov chleba zbielej pšeničnej múky, ktorý sa
môže dochutiť rôznymi ingredienciami, ako sú bylinky apod.
2 – FRENCH BREAD (francúzsky chlieb)
Tento program zahŕňa fázu hnetenia, kysnutia apečenia, pričom fáza kysnutia je dlhšia než prizákladnom programe. Používa sa na pečenie
tradičného francúzskeho bieleho chleba snadýchanou striedkou akrehkou kôrkou. Chlieb francúzskeho typu odporúčame skonzumovať
vdeň upečenia.
3 – WHOLE WHEAT BREAD (celozrnný chlieb)
Tento program zahŕňa fázu hnetenia, kysnutia apečenia. Používa sa na pečenie chleba zcelozrnnej múky. Pritomto programe neodporúčame
používať funkciu odloženého štartu. Inak môže byť nepriaznivo ovplyvnená kvalita chleba.
4 – SWEET BREAD (sladký chlieb)
Tento program zahŕňa fázu hnetenia, kysnutia apečenia. Používa sa na pečenie sladkého chleba svyšším obsahom tuku acukru asprídavkom
sušeného ovocia, orieškov, čokoládových vločiek, kandizovanej pomarančovej kôry apod.
5 – LOW SUGAR BREAD (chlieb snízkym obsahom cukru)
Tento program zahŕňa fázu hnetenia, kysnutia apečenia. Obsahuje menej cukru vporovnaní sbežným chlebom.
6 – RICE BREAD (ryžový chlieb)
Tento program zahŕňa fázu hnetenia, kysnutia apečenia. Pomer proteínov aaminokyselín je vyšší než pribežnom chlebe. Ryžový chlieb je
vporovnaní sbežným chlebom stráviteľnejší.
7 – RICE FLOUR BREAD (chlieb zryžovej múky)
Tento program zahŕňa fázu hnetenia, kysnutia apečenia. Veľkosť bochníka, farba ajchuť sú porovnateľné sbežným chlebom.
8 – QUICK BREAD (rýchle pečenie)
Tento program zahŕňa fázu hnetenia, kysnutia apečenia. Zmes na prípravu chleba vprograme QUICK sa skladá zkypriaceho prášku alebo
jedlej sódy, ktoré sa aktivujú pri kontakte stekutinou vteplom prostredí.
9 – ITALIAN BREAD (taliansky chlieb)
Tento program zahŕňa fázu hnetenia, kysnutia apečenia. Chuť tohto chleba je jemnejšia astriedka je hutnejšia vporovnaní sbežným chlebom.