Recepty zo zmesí AVEVE
[basic] (základný režim)
BIELY CHLIEB
Zvoľte basic (základný režim) a možnosť [BAKE] (pečenie)/
[BAKE RAPID] (rýchle pečenie).
M L XL
počet čajových lyžičiek sušeného droždia
(počet čajových lyžičiek pri výbere možnosti [BAKE
RAPID] (rýchle pečenie))
3
/
4
(1
1
/
2
)
1
(1
3
/
4
)
1
1
/
4
(2)
počet čajových lyžičiek cukru 1 2 2
múka AVEVE „Surna“ 400 g 500 g 600 g
voda 250 ml 320 ml 380 ml
počet polievkových lyžíc masla 1 1 1
1
/
2
počet čajových lyžičiek soli 1 1
1
/
2
2
Programovanie
Jedenkrát stlačte tlačidlo Select (výber)
(V prípade možnosti [BAKE RAPID] (rýchle pečenie) stlačte jedenkrát
tlačidlo [Option] (možnosť) – chlieb bude menej nadýchaný)
1, 2 alebo 3-krát stlačte tlačidlo [Size] (veľkosť)
1, 2 alebo 3-krát stlačte tlačidlo [Crust] (kôrka)
Jedenkrát stlačte tlačidlo [Start] (spustenie)
POZNÁMKA
Recepty môžete použiť aj v prípade možnosti [BAKE RAPID]
(rýchle pečenie).
V takom prípade chlieb toľko nevykysne a bude menej
nadýchaný.
[whole wheat] (celozrnná pšeničná múka)
CELOZRNNÝ CHLIEB
Zvoľte „whole wheat“ (celozrnná pšeničná múka) a možnosť
[BAKE] (pečenie)/[BAKE RAPID] (rýchle pečenie)
M L XL
počet čajových lyžičiek sušeného droždia
(počet čajových lyžičiek pri výbere možnosti [BAKE
RAPID] (rýchle pečenie))
1
(1
1
/
2
)
1
1
/
4
(1
3
/
4
)
1
1
/
2
(2)
jemná celozrnná múka AVEVE 300 g 400 g 450 g
múka AVEVE „Frans krokant“ 100 g 100 g 150 g
počet čajových lyžičiek cukru 1 2 2
počet polievkových lyžíc masla 1 1 2
počet čajových lyžičiek soli 1 1 2
voda 250 ml 320 ml 380 ml
Programovanie
Dvakrát stlačte tlačidlo [Select] (výber).
1, 2 alebo 3-krát stlačte tlačidlo [Size] (veľkosť).
Jedenkrát stlačte tlačidlo [Start] (spustenie).
POZNÁMKA
Recepty môžete použiť aj v prípade možnosti [BAKE RAPID]
(rýchle pečenie).
V takom prípade chlieb toľko nevykysne a bude menej nadýchaný.
Tento program je vhodnejší pre chlieb pripravený zo zmesi
celozrnnej a bielej múky.
Zmesi vo vyššie uvedených receptoch obsahujú menšie množstvo
bielej múky. Ak nechcete použiť bielu múku, nahraďte ju celozrnnou
pšeničnou múkou. Chlieb však bude menší a hustejší. Ak pridáte
väčšie množstvo bielej múky, použite trochu menej vody (celozrnná
múka totiž absorbuje väčšie množstvo vody než biela múka).
[french] (francúzske pečivo)
FRANCÚZSKE ROLKY
Zvoľte „french“ (francúzsky chlieb) a možnosť [BAKE]
(pečenie).
počet čajových lyžičiek sušeného
droždia
2
múka AVEVE „Frans krokant“ 400 g
voda 260 ml
počet čajových lyžičiek soli 1
počet polievkových lyžíc masla 1
Programovanie
4-krát stlačte tlačidlo [Select] (výber) (model SD-257)/3-krát stlačte
tlačidlo [Select] (výber) (model SD-256).
Jedenkrát stlačte tlačidlo [Start] (spustenie).
POZNÁMKA
Pri tomto programe nemôžete nastaviť veľkosť bochníka, kôrku ani
sfarbenie kôrky.
Pri použití tohto receptu dosiahnete veľmi ľahký chlieb, ktorý dobre
nakysne, a nevydrží dlho čerstvý.
[italian] (talianske pečivo)
TALIANSKY CHLIEB
Zvoľte „italian“ (taliansky chlieb) a možnosť [BAKE] (pečenie)
počet čajových lyžičiek sušeného
droždia
3
/
4
múka AVEVE „Frans krokant“ 400 g
voda 240 ml
počet čajových lyžičiek soli 1
1
/
2
počet polievkových lyžíc olivového
oleja
1
1
/
2
Programovanie
5-krát stlačte tlačidlo [Select] (výber) (model SD-257)/4-krát stlačte
tlačidlo [Select] (výber) (model SD-256).
Jedenkrát stlačte tlačidlo [Start] (spustenie).
POZNÁMKA
Pri tomto programe nemôžete nastaviť veľkosť bochníka ani
kôrku.
Pri použití tohto receptu dosiahnete veľmi ľahký chlieb, ktorý dobre
nakysne, a nevydrží dlho čerstvý.
[sandwich] (sendvič)
ZÁKLADNÝ DRUH SENDVIČA
Zvoľte „sandwich“ (sendvič) a možnosť [BAKE]
(pečenie)
počet čajových lyžičiek sušeného
droždia
3
/
4
počet čajových lyžičiek cukru 1
múka AVEVE „Surna“ 400 g
voda 250 ml
počet polievkových lyžíc masla 1
počet čajových lyžičiek soli 1
Programovanie
7-krát stlačte tlačidlo [Select] (výber) (model SD-257)/6-krát stlačte
tlačidlo [Select] (model SD-256).
Jedenkrát stlačte tlačidlo [Start] (spustenie).
POZNÁMKA
Pri tomto programe nemôžete nastaviť veľkosť bochníka, kôrku ani
sfarbenie kôrky.
Pri použití tohto receptu dosiahnete ľahký (relatívne vlhký) chlieb
s hnedou kôrkou, ktorý je ideálny na prípravu hrianok.
* Tieto recepty sú v zásade určené pre zákazníkov
z Belgicka.
Pre ďalšie informácie kontaktujte, prosím, spoločnosť AVEVE
na telefónnom čísle 0800/0229210.