V panvici osmažte cibuľu na margaríne.
Pridajte mrazený špenát, a keď sa
špenát roztopí, občas ho premiešajte.
Ďalej ho varte ešte približne 5 minút,
dochuťte 50 g strúhaného syra, bielym
korením, bujónom, rozpučeným
strúčikom cesnaku a muškátovým
orieškom. Priveďte do varu a varte ešte 3
– 4 minúty. Zmesou naplňte cannelloni.
Paradajkový základ vytvoríte tak, že
vylejete obsah plechovky do dlhej
zapekacej misy, paradajky popučíte
vidličkou a dochutíte soľou, bielym
korením, oreganom a paprikou.
Plnené cannelloni položte na
paradajkový základ a posypte zvyšným
syrom.
• Čas v spotrebiči: 30 minút
• Úroveň v rúre: 1
5.4 Plnené hríby
Prísady pre 3 osoby:
• 6 veľkých húb
• 1 polievková lyžica masla
• soľ
• korenie
• citrónová šťava
• 1 malá mäsitá paradajka, nasekaná,
asi 150 g
• 1/2 zväzku petržlenovej vňate,
nasekanej
• niekoľko lístkov bazalky, nasekanej
• 1 krajec bieleho chleba, rozdrobený
na kúsky
• 75 g syra gorgonzola, narezaného na
kocky
• 3 polievkové lyžice smotany
Príprava:
Huby očistite. Potom oddeľte hlúby a
nakrájajte ich na malé kocky. Osoľte a
okoreňte a pokvapkajte citrónovou
šťavou.
Ochutené hlúby húb zmiešajte s
mäsovou paradajkou, petržlenom,
bazalkou, chlebom, syrom gorgonzola a
smotanou, potom okoreňte a osoľte.
Naplňte hubové klobúky a vložte ich do
maslom vymastenej zapekacej nádoby.
• Čas v spotrebiči: 15 minút
• Úroveň v rúre: 1
5.5 Plnené paradajky
Prísady pre 2 osoby:
• 4 veľké paradajky, každá približne 300
g
• 1 malá cuketa, približne 80 g
• 60 g húb
• 1 šalotka
• 2 polievkové lyžice oleja
• 100 g uvarenej ryže
• 50 ml zeleninového bujónu
• 75 g mozzarelly
• 1 polievková lyžica nasekanej
petržlenovej vňate
• soľ
• čerstvo pomleté čierne korenie
Príprava:
Z každej paradajky odrežte vrchnú časť.
Pomocou čajovej lyžičky vyberte vnútro
paradajky a nechajte približne 1 cm
hrubý okraj. Paradajkovú dužinu
nejemno nakrájajte. Pripravte cuketu a
nakrájajte ju na kocky. Huby nakrájajte
na plátky. Ošúpte a následne najemno
nakrájajte šalotky.
V panvici zohrejte olej. Šalotky osmažte.
Pridajte cuketu a huby a krátko osmažte.
Pridajte ryžu, nakrájanú paradajku a
bujón a varte 5 minút. Mozzarellu
nakrájajte na malé kocky. Mozzarellu a
petržlen pridajte do ryže a osoľte a
okoreňte. Paradajky vyplňte ryžou a opäť
nasaďte paradajkové vršky. Paradajky
vložte do maslom vymastenej zapekacej
nádoby.
• Čas v spotrebiči: 15 minút
• Úroveň v rúre: 1
Pokrm otočte po uplynutí polovice času
pečenia.
5.6 Zeleninové špecle
Prísady pre 2 osoby:
• 250 g čerstvých špecle (halušky)
• 2 stredne veľké kusy stonkového
zeleru, približne 100 g
• 1 veľká mrkva, približne 150 g
• 1 polievková lyžica masla
• 50 ml bujónu
• 100 g smotanového syra alebo
smotanového syra s bylinkami (napr.
cantadou)
• soľ
• čerstvo pomleté čierne korenie
www.aeg.com6