AKP 232/01 POPIS SPOTREBIČA
5019 310 56662
1. Ovládací panel
2. Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3. Vrchný ohrevný článok
4. Ohrevný článok grilu, ktorý možno znížit’
5. Zadné osvetlenie
6. Okrúhly ohrevný článok (nevidno ho)
7. Ventilátor
8. Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
9. Chladné dvierka rúry
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík pre výber funkcie
2. Ovládací gombík programátora pre voľbu
doby prípravy
3. Ovládací gombík termostatu
4. Červená kontrolka termostatu
Zasúvacie ovládacie gombíky:
• Aby ste gombík mohli použit’, stlačte ho v strede.
• Ovládací gombík sa vysunie.
• Otočte ho do želanej polohy.
Po ukončení varenia otočte gombík do polohy 0 a stlačte ho v strede, aby sa vrátil do pôvodnej polohy.
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň
Hliníkový plech na
pečenie zákuskov:
Rošt:
Nádoba na
odkvapkávanie:
AKO ZAPNÚŤ RÚRU
• Otočte ovládací gombík pre voľbu funkcií na želanú funkciu.
Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
• Otočte ovládací gombík termostatu smerom vpravo, na želanú teplotu. Rozsvieti sa červená
kontrolka termostatu, ktorá zhasne po dosiahnutí nastavenej teploty.
Po ukončení prípravy jedla:
• Otočte ovládacie gombíky do polohy “0”.
PROGRAMÁTOR DĹŽKY PRÍPRAVY JEDLA
Tento programátor umožňuje nastavenie doby prípravy od 1 po 120 minút.
Aby ste nastavili dobu varenia, po výbere funkcie varenia otočte ovládací gombík
úplne vľavo a vrát’te ho do polohy želanej doby varenia, otočením smerom vpravo.
Po uplynutí nastavenej doby prípravy sa rúra vypne a programátor ostane v polohe
“0”. Pri manuálnom použití rúry, teda bez nastavenia doby varenia, skontrolujte, či je
ovládací gombík programátora na symbole .
Upozornenie: Keď je programátor v polohe “0”, rúra sa nezapne.
Aby ste rúru zapli, otočte gombík programátora na symbol , alebo nastavte dobu
varenia.
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
0 VYPNUTÁ RÚRA
-
OSVETLENIE
• Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry.
KONVENČNÝ
OHREV
• Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
• Rúru predohrejte na želanú teplotu varenia a vložte potraviny do vnútra hneď po
zhasnutí červenej kontrolky termostatu.
• Odporúčame Vám používat’ druhú alebo tretiu úroveň lišty v rúre.
S VENTILÁTOROM
• Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
• Ak je to potrebné, odporúčame zmenit’ polohu jedál, aby boli jedlá uvarené
rovnomernejšie.
• Nie je nutné rúru predohriat’ (s výnimkou pizze a posúcha).
GRIL
• Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na zapečenie chleba.
• Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
• Počas varenia musia ostat’ dvierka rúry zatvorené.
• V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v prvej
polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat’.
• Odporúčame otočit’ potraviny počas prípravy.
TURBO GRIL
• Na grilovanie veľkých kusov mäsa (roast beef, pečené mäsá).
• Počas varenia musia ostat’ dvierka rúry zatvorené.
• V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v
prvej polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat’.
• Počas prípravy mäso obracajte.
ROZMRAZOVANIE
• Na rozmrazovanie potravín na izbovú teplotu.
• Potraviny nechajte v pôvodnom obale, aby sa nevysušili.
HORÚCI VZDUCH
• Na prípravu jedál, ktoré vyžadujú rovnakú teplotu v rúre, bez predohrevu, na jednej
alebo viacerých úrovniach (napr.: ryby, zelenina, koláč) bez prenosu vône z
jedného jedla na druhé.
TURBOVENTILÁTOR
• Na prípravu jedla na jednej úrovni (napr.: ovocie, torty, bábovky, zelenina, pizza,
hydina).
SPODNÝ OHREVNÝ
ČLÁNOK
• Na ukončenie pečenia ovocných alebo tvarohových tort, na zahustenie omáčky.
• Túto funkciu používajte počas posledných 10/15 minút prípravy jedál.