HTG OV 100
POPIS SPOTREBIČA
SK
5019 610 56089
1.
Ovládací panel
2.
Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3.
Vrchný ohrevný článok
4.
Ohrevný článok grilu
5.
Zadné osvetlenie
6.
Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
7.
Chladné dvierka rúry
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík
2. Červená kontrolka termostatu rúry
3. Ovládací gombík termostatu rúry
4. Ovládacie gombíky varnej dosky
5. Žltá kontrolka činnosti dosky
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň
Hliníkový plech na
pečenie zákuskov:
Rošt:
AKO ZAPNÚŤ RÚRU
• Otočte ovládací gombík pre výber funkcie do polohy želanej funkcie.
Zapne sa osvetlenie rúry.
• Otočte ovládací gombík termostatu smerom vpravo na želanú teplotu. Rozsvieti sa červená
kontrolka termostatu, ktorá sa vypne po dosiahnutí nastavenej teploty.
Na konci varenia:
• Otočte ovládacie gombíky do polohy 0.
AKO ZAPNÚŤ VARNÚ DOSKU
Il pannello comandi del forno č dotato di 4 manopole regolabili (da 0 a 6) che
controllano il funzionamento del piano.
Zapnutie elektrických platničiek:
• Otočte ovládací gombík želanej varnej zóny smerom vpravo do želanej
polohy (pozrite návod na použitie varnej dosky).
Rozsvieti sa žltá kontrolka činnosti varnej dosky.
Dôležité upozornenie:
• Pri prvom použití platničiek otočte ovládacie gombíky do polohy 6 a nechajte ich v činnosti približne 3
minúty, aby sa odstránil pach, pričom na každú platničku položte hrniec do polovice naplnený vodou, s
primeraným priemerom.
• Platničky nezapínajte, ak na nich nie sú nádoby.
• Odporúčame Vám použitie nádob na varenie s plochým a hrubým dnom, ktoré sú určené pre
elektrické platničky.
• Priemer základne nádoby sa musí zhodovat', alebo musí byt' o trochu väčší, ako je priemer
elektrickej platničky.
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
0 VYPNUTÁ RÚRA -
OSVETLENIE
• Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry
SPODNÝ OHREVNÝ
ČLÁNOK
• Na ukončenie pečenia ovocných alebo tvarohových koláčov, na
zahustenie omáčok.
• Túto funkciu používajte počas posledných 10-15 minút pečenia.
STATICKÁ
• Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
• Rúru predohrejte na želanú teplotu varenia a vložte potraviny do
vnútra hneď po zhasnutí červenej kontrolky termostatu.
• Odporúčame Vám používat' druhú alebo tretiu úroveň lišty v rúre.
GRIL
• Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na
zapečenie chleba.
• Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
• Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
• V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie,
umiestnenej v prvej polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu
a tuk nebude vystrekovat'.
• Odporúčame otočit' potraviny počas prípravy.