AKP 230/02 POPIS SPOTREBIČA
SK
5019 310 01015
HUSKCZ GBHRSLROBG
PL
Poznámka: teploty a doby pečenia sú iba orientačné a platia pre 4 porcie.
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
0 VYPNUTÁ RÚRA
-
OSVETLENIE
• Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry.
STATICKÝ OHREV
• Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
• Rúru predohrejte na želanú teplotu pečenia a vložte potraviny do vnútra hneď po
zhasnutí červenej kontrolky termostatu.
• Odporúča sa používat’ druhú alebo tretiu úroveň v rúre.
PEČENIE S
VENTILÁTOROM
• Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
• Ak je to potrebné, odporúčame zmenit’ polohu jedál, aby boli jedlá upečené
rovnomernejšie.
• Rúru netreba predohrievat’ (s výnimkou pizze a posúcha).
GRIL
• Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na zapečenie chleba.
• Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
• Počas pečenia musia ostat’ dvierka rúry zatvorené.
• V prípade prípravy mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie (umiestnenej v prvej
polohe) trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat’.
• Odporúčame vám jedlo počas prípravy obrátit’.
TURBOGRIL
• Na grilovanie veľkých kusov mäsa (roast beef, pečené mäsá).
• Počas pečenia musia ostat’ dvierka rúry zatvorené.
• V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v prvej
polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat’.
• Počas prípravy mäso obracajte.
ROZMRAZOVANIE
• Na rozmrazovanie potravín na izbovú teplotu.
• Potraviny nechajte v pôvodnom obale, aby sa nevysušili.
POTRAVINY Funkcia
Úroveň
(od spodu)
Teplota
(°C)
Doba prípravy
jedla
min.
Jahňacie/teľacie/hovädzie/bravčové
2 190-210 90-110
Kurča/králik/kačica
2 190-200 65-85
Moriak/hus
2 190-200 140-180
Ryby
2 180-200 50-60
Plnené paradajky a papriky/pečené
zemiaky
2 180-200 50-60
Kysnuté koláče
2 170-180 45-55
Plnené koláče
2 180-200 60-90
Sušienky
2 170-180 35-45
Lasagne
2 190-200 45-55
Chlieb/pizza
2 200-225 40-50/15-18
Toasty
3/4 250 1,5-2,5
Kotlety/klobásky/špízy
3/4 250 35-45
Gratinovaná zelenina
3 250 5-8
1/2 kurčat’a
3 250 40-50
Kurča vcelku 2/3 200-225 55-65
Roast beef 2 200-250 35-45
Pečené mäsá 2/3 200-225 60-70
Ryby (vcelku) 3 190-200 40-50
1. Ovládací panel
1.1. Ovládací gombík pre voľbu funkcie
1.2. Programátor doby prípravy jedla/Ovládací
gombík časomeru
1.3. Ovládací gombík termostatu
1.4. Červená kontrolka termostatu
2. Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3. Horný ohrevný článok
4. Ohrevný článok grilu/Ohrevný článok grilu,
ktorý možno znížit’
5. Zadné osvetlenie
6. Ventilátor
7. Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
8. Chladné dvierka rúry
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
Rošt - Pekáč na odkvapkávanie - Hliníkový plech na zákusky
AKO ZAPNÚŤ RÚRU
Otočte ovládací gombík pre voľbu funkcií do polohy želanej funkcie. Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
Otočte ovládací gombík termostatu smerom vpravo, na želanú teplotu. Rozsvieti sa červená kontrolka
termostatu, ktorá zhasne po dosiahnutí nastavenej teploty. Po ukončení prípravy jedla otočte ovládacie
gombíky do polohy “0”.
PROGRAMÁTOR DOBY PRÍPRAVY JEDLA
Tento programátor umožňuje nastavenie doby prípravy od 1 po 120 minút. Aby ste nastavili
dobu prípravy jedla, po voľbe funkcie otočte ovládací gombík úplne vpravo a vrát’te ho do
polohy želanej doby prípravy jedla otočením smerom vľavo. Po uplynutí nastavenej doby
prípravy sa rúra vypne a programátor ostane v polohe “0”. Pri manuálnom použití rúry,
teda bez nastavenia doby prípravy jedla, skontrolujte, či je ovládací gombík programátora na symbole
.
Upozornenie: Keď je programátor v polohe “0”, rúra sa nezapne. Aby sa rúra zapla, otočte
programátor do polohy symbolu alebo nastavte dobu prípravy jedla.
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň