Whirlpool AKP 365 IX Program Chart

Typ
Program Chart
AKP 365
POPIS SPOTREBIČA
SK
5019 310 56310
1.
Ovládací panel
2.
Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3.
Vrchný ohrevný článok
4.
Ohrevný článok grilu
5.
Zadné osvetlenie
6.
Ventilátor
7.
Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
8.
Dvierka rúry*
*Dôležité upozornenie:
V prevádzke servisu
môžete vyžiadat' doplnkovú súpravu, ktorá sa
skladá zo skleneného panelu na dvierka rúry a
príslušných montážnych dielcov. Použitie tejto
súpravy umožňuje znížit' vonkajšiu teplotu
povrchu dvierok rúry a odporúča sa, ak sú v
domácnosti deti. Kód č.
4819 310 39186
.
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Gombíky varnej plochy
2. Ovládací gombík termostatu rúry
3. Červená kontrolka termostatu rúry
4. Tlačidlo na zapnutie
5. Ovládací gombík
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň
Hliníkový plech na pečenie: Rošt:
AKO ZAPNÚŤ RÚRU
Otočte ovládací gombík pre voľbu funkcií na želanú funkciu.
Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
Otočte ovládací gombík termostatu smerom vpravo, na želanú teplotu. Rozsvieti sa červená
kontrolka termostatu, ktorá zhasne po dosiahnutí nastavenej teploty.
Po ukončení prípravy jedla:
Otočte ovládacie gombíky do polohy “0”.
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
0 Vypnutá rúra -
OSVETLENIE
Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry.
STATICKÁ
Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
Rúru predohrejte na želanú teplotu varenia a vložte potraviny do vnútra
hneď po zhasnutí červenej kontrolky termostatu.
Odporúčame Vám používat' druhú alebo tretiu úroveň lišty v rúre.
S VENTILÁTOROM
Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
Ak je to potrebné, odporúčame zmenit' polohu jedál, aby boli jedlá
uvarené rovnomernejšie.
Nie je nutné rúru predohriat' (s výnimkou pizze a posúcha).
GRIL
Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na
zapečenie chleba.
Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie,
umiestnenej v prvej polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk
nebude vystrekovat'.
Odporúčame otočit' potraviny počas prípravy.
TURBOGRIL
Na grilovanie veľkých kusov mäsa (roast beef, pečené mäsá).
Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie,
umiestnenej v prvej polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a
tuk nebude vystrekovat'.
Počas prípravy mäso obracajte.
ROZMRAZOVANIE
Na rozmrazovanie potravín na izbovú teplotu.
Potraviny nechajte v pôvodnom obale, aby sa nevysušili.
2
TABUĽKY VARENIA
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveň
od spodu
Teplota
(°C)
Doba prípravy
min
MÄSO
Jahňa, kozľa, baranina
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
Tacie, hovädzie, bravčové
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Kua,
králik,
kačica
X 2 200 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Morka
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
Hus
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
RYBY
(1 kg)
Ostriež, okúň, tuniak, losos,
treska
X 2 200 60 - 80
X 2 190 60 - 80
RYBY
(<1 kg - filé)
Mečúň, tuniak
X 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
ZELENINA
Paprika, paradajky, pečené
zemiaky
X 2
190
50 - 60
X 2
190
50 - 60
KOLÁČE, ZÁKUSKY A
POD.
Kysnuté koláče
X 2
180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Plnené koláče
s tvarohom
X 2
190 60 - 90
X 2
180 60 - 90
Linecké koláče
X 2
190 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Záviny, palacinky
X 2
200 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Sušienky, bábovky, zákusky
X 2
180 20 - 30
X 2
180 30 - 40
Odpaľované cesto, rolády
X 2
180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
Slané torty, plnené ovocné
torty napr. s. ananásom,
broskyňami
X 2
200 50 - 60
X 2
190 45 - 55
Lasagne, zapekané
zemiaky, plnená cestovina,
zapečená cestovina
X 2
200 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Chlieb
X 2
210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 2
210 20 - 30
Zákusky z lístkového cesta
X 2
210 20 - 30
X 2
200 30 - 40
Suflé
X 2
200 40 - 50
X 2
190 50 - 60
TABUĽKA GRILOVANIA
•OBS!
Koktider och temperaturer är ungefärliga.
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveň
od spodu
Teplota
(°C)
Doba prípravy
min
Toasty X 3-4 200-225 10 - 15
Rebierka X 3-4 200-225 30 - 40
Kotlety X 3-4 200-225 30 - 40
Klobásky X 3 200-225 30 - 40
Roštenka X 3 200-225 30 - 40
Ryby (filé) X 3 200-225 30 - 40
Kuracie stehná X 3 200-225 40 - 50
Špízy X 3 200-225 40 - 50
Rebierka X 3 200-225 40 - 50
1/2 kurčat'a X 3 200-225 40 - 50
1/2 kurčat'a - 3 200-225 40 - 50
Kurča vcelku - 2-3 200-225 60 - 70
Pečené mäso,
bravčové, hovädzie
- 2-3 200-225 60 - 80
Kačica - 1-2 200-225 60 - 80
Jahňacie stehno - 1-2 200-225 80 - 100
Roast beef - 2 200-225 60 - 70
Pečené zemiaky - 2-3 200-225 40 - 50
Ryby napr. okúň, pstruh - 3 190-200 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKP 365 IX Program Chart

Typ
Program Chart