AKP 365
POPIS SPOTREBIČA
SK
5019 310 56310
1.
Ovládací panel
2.
Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3.
Vrchný ohrevný článok
4.
Ohrevný článok grilu
5.
Zadné osvetlenie
6.
Ventilátor
7.
Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
8.
Dvierka rúry*
*Dôležité upozornenie:
V prevádzke servisu
môžete vyžiadat' doplnkovú súpravu, ktorá sa
skladá zo skleneného panelu na dvierka rúry a
príslušných montážnych dielcov. Použitie tejto
súpravy umožňuje znížit' vonkajšiu teplotu
povrchu dvierok rúry a odporúča sa, ak sú v
domácnosti deti. Kód č.
4819 310 39186
.
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Gombíky varnej plochy
2. Ovládací gombík termostatu rúry
3. Červená kontrolka termostatu rúry
4. Tlačidlo na zapnutie
5. Ovládací gombík
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň
Hliníkový plech na pečenie: Rošt:
AKO ZAPNÚŤ RÚRU
• Otočte ovládací gombík pre voľbu funkcií na želanú funkciu.
Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
• Otočte ovládací gombík termostatu smerom vpravo, na želanú teplotu. Rozsvieti sa červená
kontrolka termostatu, ktorá zhasne po dosiahnutí nastavenej teploty.
Po ukončení prípravy jedla:
• Otočte ovládacie gombíky do polohy “0”.
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
0 Vypnutá rúra -
OSVETLENIE
• Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry.
STATICKÁ
• Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
• Rúru predohrejte na želanú teplotu varenia a vložte potraviny do vnútra
hneď po zhasnutí červenej kontrolky termostatu.
• Odporúčame Vám používat' druhú alebo tretiu úroveň lišty v rúre.
S VENTILÁTOROM
• Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
• Ak je to potrebné, odporúčame zmenit' polohu jedál, aby boli jedlá
uvarené rovnomernejšie.
• Nie je nutné rúru predohriat' (s výnimkou pizze a posúcha).
GRIL
• Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na
zapečenie chleba.
• Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
• Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
• V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie,
umiestnenej v prvej polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk
nebude vystrekovat'.
• Odporúčame otočit' potraviny počas prípravy.
TURBOGRIL
• Na grilovanie veľkých kusov mäsa (roast beef, pečené mäsá).
• Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
• V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie,
umiestnenej v prvej polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a
tuk nebude vystrekovat'.
• Počas prípravy mäso obracajte.
ROZMRAZOVANIE
• Na rozmrazovanie potravín na izbovú teplotu.
• Potraviny nechajte v pôvodnom obale, aby sa nevysušili.