Whirlpool AKP 290/IX Program Chart

Typ
Program Chart
AKP 290 POPIS SPOTREBIČA
SK
5019 310 01088
1. Ovládací panel
2. Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3. Vrchný ohrevný článok
4. Ohrevný článok grilu
5. Zadné osvetlenie
6. Okrúhly ohrevný článok (nevidno ho)
7. Ventilátor
8. Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
9. Chladné dvierka rúry
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík pre výber funkcie
2. Analógo hodiny
3. Ovládací gombík termostatu
4. Červená kontrolka termostatu
ANALOG KLOCKA
Analógové hodiny umožňujú:
1) Zobrazovanie presného času. Aby ste mohli upravit’ presný čas, potiahnite tlačidlo (B) a otáčaním
vpravo nastavte presný čas.
2) Programovanie začiatku prípravy jedla. Maximálny naprogramovateľný čas začiatku prípravy jedla je 12
hodín.
3) Programovanie doby prípravy jedla. Dížka prípravy jedla umožňuje nechat’ rúru v činnosti (pri akejkoľvek
funkcii) počas nastavenej doby, po uplynutí ktorej sa rúra automaticky vypne. Maximálna
naprogramovateľná doba prípravy jedla je 180 minút.
Uistite sa, že na začiatku každej prípravy jedla sa v okienku (C) zobrazí symbol 0 alebo (poloha VYP).
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň
Nádoba na odkvapkávanie: Rošt:
1
2
3
4
AKO ZAPNÚŤ RÚRU
MANUÁLNE NASTAVENIE PRÍPRAVY JEDLA (bez naprogramovania začiatku a doby pečenia)
1) Potiahnite tlačidlo (A) a otáčajte ním, až kým sa ručička (D) nedostane do polohy času, ktorý ukazujú hodiny (ručičky hodín).
2) Otáčajte tlačidlom (A) smerom vpravo (bez potiahnutia), až kým sa symbol | alebo nezobrazí v okienku (C).
3) Otočte ovládací gombík funkcií na symbol želanej funkcie. Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
4) Gombík termostatu otočte smerom vpravo do polohy želanej teploty. Rozsvieti sa červená kontrolka termostatu.
5) Po ukončení prípravy jedla otočte gombíky (na voľbu funkcií a gombík termostatu) do polohy VYP-0 alebo • (v závislosti od modelu).
6) Aby ste sa vrátili k polohe 0 alebo (polohy VYP), otočte tlačidlo A smerom vpravo.
MANUÁLNE NASTAVENIE PRÍPRAVY JEDLA (s naprogramovaním začiatku a bez naprogramovania doby prípravy jedla)
1) Potiahnite tlačidlo (A) a otáčajte ho, až kým sa ručička (D) nedostane do polohy času, kedy chcete, aby začala príprava jedla
(napr. na obrázku o 6).
2) Otáčajte tlačidlom (A) smerom vpravo (bez potiahnutia), až kým sa symbol | alebo nezobrazí v okienku (C).
3) Otočte ovládací gombík funkcií na symbol želanej funkcie. Osvetlenie rúry sa nezapne, až kým hodiny nebudú ukazovat’ čas nastavený
pomocou ručičky D.
4) Gombík termostatu otočte smerom vpravo do polohy želanej teploty. Červená kontrolka sa nezapne, až kým hodiny nebudú ukazovat’ čas
nastavený pomocou ručičky D.
5) Po ukončení prípravy jedla otočte gombíky (na voľbu funkcií a gombík termostatu) do polohy VYP-0 alebo • (v závislosti od modelu).
NAPROGRAMOVANÁ PRÍPRAVA JEDLA (s naprogramovaním začiatku a dobou prípravy jedla)
1) Potiahnite tlačidlo (A) a otáčajte ním, až kým sa ručička (D) nedostane do polohy času, kedy chcete, aby sa začala príprava jedla
(napr. na obrázku o 6).
2) Otáčajte tlačidlo (A) smerom vpravo (bez potiahnutia), až kým sa v okienku (C) nezobrazí doba prípravy jedla (1 - 180 min.).
3) Otočte ovládací gombík funkcií na symbol želanej funkcie. Osvetlenie rúry sa nezapne, až kým hodiny nebudú ukazovat’ čas nastavený
pomocou ručičky D.
4) Gombík termostatu otočte smerom vpravo do polohy želanej teploty. Červená kontrolka sa nezapne, až kým hodiny nebudú ukazovat’ čas
nastavený pomocou ručičky D.
5) Po ukončení prípravy jedla zaznie zvukový signál a rúra sa vypne automaticky. Aby ste zrušili zvukový signál, otočte tlačidlo (A) smerom
vpravo (bez potiahnutia), až kým sa v okienku nezobrazí symbol 0 alebo .
6) Ak po ukončení prípravy jedla chcete predížit’ predtým nastavenú dobu, vykonajte hore uvedené kroky ako pri programovaní
alebo pri manuálnom nastavení pečenia.
NAPROGRAMOVANÁ PRÍPRAVA JEDLA (s naprogramovaním doby a bez naprogramovania začiatku prípravy jedla)
1) Potiahnite tlačidlo (A) a otáčajte ním, až kým sa ručička (D) nedostane do polohy času, ktorý ukazujú hodiny (ručičky hodín).
2) Otáčajte tlačidlo (A) smerom vpravo (bez potiahnutia), až kým sa v okienku (C) nezobrazí doba prípravy jedla (1 - 180 min.).
3) Otočte ovládací gombík funkcií na symbol želanej funkcie. Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
4) Gombík termostatu otočte smerom vpravo do polohy želanej teploty. Rozsvieti sa červená kontrolka termostatu.
5) Po ukončení prípravy jedla zaznie zvukový signál a rúra sa vypne automaticky. Aby ste zrušili zvukový signál, otočte tlačidlo (A) smerom
vpravo (bez potiahnutia), až kým sa v okienku nezobrazí symbol 0 alebo .
6) Ak po ukončení prípravy jedla chcete predížit’ predtým nastavenú dobu, vykonajte hore uvedené kroky ako pri programovaní
alebo pri manuálnom nastavení pečenia.
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia
Popis funkcie
0 Vypnutá rúra -
OSVETLENIE
Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry.
STATICKÁ
Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
Rúru predohrejte na želanú teplotu varenia a vložte potraviny do vnútra hneď po zhasnutí
červenej kontrolky termostatu.
Odporúčame Vám používat’ druhú alebo tretiu úroveň lišty v rúre.
S VENTILÁTOROM
Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
Ak je to potrebné, odporúčame zmenit’ polohu jedál, aby boli jedlá uvarené rovnomernejšie.
Nie je nutné rúru predohriat’ (s výnimkou pizze a posúcha).
GRIL
Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na zapečenie chleba.
Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
Počas varenia musia ostat’ dvierka rúry zatvorené.
V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v prvej
polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat’.
Odporúčame otočit’ potraviny počas prípravy.
TURBOGRIL
Na grilovanie veľkých kusov mäsa (roast beef, pečené mäsá).
Počas varenia musia ostat’ dvierka rúry zatvorené.
V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v prvej
polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat’.
Počas prípravy mäso obracajte.
ROZMRAZOVANIE
Na rozmrazovanie potravín na izbovú teplotu.
Potraviny nechajte v pôvodnom obale, aby sa nevysušili.
TURBOVENTILÁTOR
Na prípravu jedla na jednej úrovni (napr.: ovocie, torty, bábovky, zelenina, pizza, hydina).
NÚTENÝ OBEH
TEPLÉHO VZDUCHU
Na prípravu jedál, ktoré vyžadujú rovnakú teplotu v rúre, bez predohrevu, na jednej alebo
viacerých úrovniach (napr.: ryby, zelenina, koláč) bez prenosu vône z jedného jedla na druhé
SPODNÝ OHREV
ČLÁNOK
Na ukončenie pečenia ovocných alebo tvarohových tort, na zahustenie omáčky.
Túto funkciu používajte počas posledných 10/15 minút prípravy jedál.
TABUĽKY VARENIA
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveň
(od spodu)
Teplota
(°C)
Doba prípravy jedla
min.
MÄSO
Jahňa, koa, baranina
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
X 2 200 100 - 110
Tacie, hovädzie,
bravčové
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Kurča,
králik,
kačica
X 2 200 70 - 80
- 2 190 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Morka
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
X 2 200 170 - 180
Hus
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
X 2 200 100 - 130
RYBY (1 kg)
Ostriež, okúň, tuniak,
losos, treska
X 2 200 60 - 80
- 2 190 60 - 80
X 2 190 60 - 80
RYBY
(<1 kg - filé)
Mečúň, tuniak
X 2 190 50 - 60
- 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
ZELENINA
Paprika, paradajky,
pečené zemiaky
X 2
190
50 - 60
- 2 190 50 - 60
X 2
190
50 - 60
KOLÁČE, ZÁKUSKY A
POD.
Kysnuté koláče
X 2
180 40 - 50
X 2 180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Plnené koláče
s tvarohom
X 2
190 60 - 90
- 2 180 60 - 90
- 2
180 60 - 90
Linecké koláče
X 2
190 40 - 50
X 2 180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Záviny, palacinky
X 2
200 50 - 60
X 1-3 190 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Sušienky, bábovky,
zákusky
X 2
180 20 - 30
X 1-3 180 30 - 40
X 2
180 30 - 40
Odpaľované cesto, rolády
X 2
180 35 - 45
X 1-3 180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
TABUĽKA GRILOVANIA
Poznámka: Doby prípravy jedla a teploty sú iba približné
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveň
(od spodu)
Teplota
(°C)
Doba prípravy jedla
min.
Slané torty, plnené
ovocné torty napr. s.
ananásom, broskyňami
X 2
200 50 - 60
X 2 190 45 - 55
X 2
190 45 - 55
Lasagne, zapekané
zemiaky, plnená
cestovina, zapečená
cestovina
X 2
200 40 - 50
X 2 190 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Chlieb
X 2
210 30 - 40
X 1-3 210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 1-3 210 20 - 30
X 2
210 20 - 30
Zákusky z lístkového
cesta
X 2
210 20 - 30
X 1-3 200 30 - 40
X 2
200 30 - 40
Suflé
X 2
200 40 - 50
X 2 190 50 - 60
X 2
190 50 - 60
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveň
(od spodu)
Teplota
(°C)
Doba prípravy jedla
min.
Toasty X 3-4 200-225 10 - 15
Rebierka X 3-4 200-225 30 - 40
Kotlety X 3-4 200-225 30 - 40
Klobásky X 3 200-225 30 - 40
Roštenka X 3 200-225 30 - 40
Ryby (filé) X 3 200-225 30 - 40
Kuracie stehná X 3 200-225 40 - 50
Špízy X 3 200-225 40 - 50
Rebierka X 3 200-225 40 - 50
1/2 kurčat’a X 3 200-225 40 - 50
1/2 kurčat’a - 3 200-225 40 - 50
Kurča vcelku - 2-3 200-225 60 - 70
Pečené mäso,
bravčo, hovädzie
- 2-3 200-225 60 - 80
Kačica - 1-2 200-225 60 - 80
Jahňacie stehno - 1-2 200-225 80 - 100
Pečené hovädzie mäso - 2 200-225 60 - 70
Pečené zemiaky - 2-3 200-225 40 - 50
Ryby napr. okúň, pstruh - 3 190-200 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKP 290/IX Program Chart

Typ
Program Chart