AKP 290 POPIS SPOTREBIČA
SK
5019 310 01088
1. Ovládací panel
2. Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3. Vrchný ohrevný článok
4. Ohrevný článok grilu
5. Zadné osvetlenie
6. Okrúhly ohrevný článok (nevidno ho)
7. Ventilátor
8. Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
9. Chladné dvierka rúry
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík pre výber funkcie
2. Analógové hodiny
3. Ovládací gombík termostatu
4. Červená kontrolka termostatu
ANALOG KLOCKA
Analógové hodiny umožňujú:
1) Zobrazovanie presného času. Aby ste mohli upravit’ presný čas, potiahnite tlačidlo (B) a otáčaním
vpravo nastavte presný čas.
2) Programovanie začiatku prípravy jedla. Maximálny naprogramovateľný čas začiatku prípravy jedla je 12
hodín.
3) Programovanie doby prípravy jedla. Dížka prípravy jedla umožňuje nechat’ rúru v činnosti (pri akejkoľvek
funkcii) počas nastavenej doby, po uplynutí ktorej sa rúra automaticky vypne. Maximálna
naprogramovateľná doba prípravy jedla je 180 minút.
Uistite sa, že na začiatku každej prípravy jedla sa v okienku (C) zobrazí symbol 0 alebo (poloha VYP).
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň
Nádoba na odkvapkávanie: Rošt:
1
2
3
4
AKO ZAPNÚŤ RÚRU
MANUÁLNE NASTAVENIE PRÍPRAVY JEDLA (bez naprogramovania začiatku a doby pečenia)
1) Potiahnite tlačidlo (A) a otáčajte ním, až kým sa ručička (D) nedostane do polohy času, ktorý ukazujú hodiny (ručičky hodín).
2) Otáčajte tlačidlom (A) smerom vpravo (bez potiahnutia), až kým sa symbol | alebo nezobrazí v okienku (C).
3) Otočte ovládací gombík funkcií na symbol želanej funkcie. Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
4) Gombík termostatu otočte smerom vpravo do polohy želanej teploty. Rozsvieti sa červená kontrolka termostatu.
5) Po ukončení prípravy jedla otočte gombíky (na voľbu funkcií a gombík termostatu) do polohy VYP-0 alebo • (v závislosti od modelu).
6) Aby ste sa vrátili k polohe 0 alebo (polohy VYP), otočte tlačidlo A smerom vpravo.
MANUÁLNE NASTAVENIE PRÍPRAVY JEDLA (s naprogramovaním začiatku a bez naprogramovania doby prípravy jedla)
1) Potiahnite tlačidlo (A) a otáčajte ho, až kým sa ručička (D) nedostane do polohy času, kedy chcete, aby začala príprava jedla
(napr. na obrázku o 6).
2) Otáčajte tlačidlom (A) smerom vpravo (bez potiahnutia), až kým sa symbol | alebo nezobrazí v okienku (C).
3) Otočte ovládací gombík funkcií na symbol želanej funkcie. Osvetlenie rúry sa nezapne, až kým hodiny nebudú ukazovat’ čas nastavený
pomocou ručičky D.
4) Gombík termostatu otočte smerom vpravo do polohy želanej teploty. Červená kontrolka sa nezapne, až kým hodiny nebudú ukazovat’ čas
nastavený pomocou ručičky D.
5) Po ukončení prípravy jedla otočte gombíky (na voľbu funkcií a gombík termostatu) do polohy VYP-0 alebo • (v závislosti od modelu).
NAPROGRAMOVANÁ PRÍPRAVA JEDLA (s naprogramovaním začiatku a dobou prípravy jedla)
1) Potiahnite tlačidlo (A) a otáčajte ním, až kým sa ručička (D) nedostane do polohy času, kedy chcete, aby sa začala príprava jedla
(napr. na obrázku o 6).
2) Otáčajte tlačidlo (A) smerom vpravo (bez potiahnutia), až kým sa v okienku (C) nezobrazí doba prípravy jedla (1 - 180 min.).
3) Otočte ovládací gombík funkcií na symbol želanej funkcie. Osvetlenie rúry sa nezapne, až kým hodiny nebudú ukazovat’ čas nastavený
pomocou ručičky D.
4) Gombík termostatu otočte smerom vpravo do polohy želanej teploty. Červená kontrolka sa nezapne, až kým hodiny nebudú ukazovat’ čas
nastavený pomocou ručičky D.
5) Po ukončení prípravy jedla zaznie zvukový signál a rúra sa vypne automaticky. Aby ste zrušili zvukový signál, otočte tlačidlo (A) smerom
vpravo (bez potiahnutia), až kým sa v okienku nezobrazí symbol 0 alebo .
6) Ak po ukončení prípravy jedla chcete predížit’ predtým nastavenú dobu, vykonajte hore uvedené kroky ako pri programovaní
alebo pri manuálnom nastavení pečenia.
NAPROGRAMOVANÁ PRÍPRAVA JEDLA (s naprogramovaním doby a bez naprogramovania začiatku prípravy jedla)
1) Potiahnite tlačidlo (A) a otáčajte ním, až kým sa ručička (D) nedostane do polohy času, ktorý ukazujú hodiny (ručičky hodín).
2) Otáčajte tlačidlo (A) smerom vpravo (bez potiahnutia), až kým sa v okienku (C) nezobrazí doba prípravy jedla (1 - 180 min.).
3) Otočte ovládací gombík funkcií na symbol želanej funkcie. Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
4) Gombík termostatu otočte smerom vpravo do polohy želanej teploty. Rozsvieti sa červená kontrolka termostatu.
5) Po ukončení prípravy jedla zaznie zvukový signál a rúra sa vypne automaticky. Aby ste zrušili zvukový signál, otočte tlačidlo (A) smerom
vpravo (bez potiahnutia), až kým sa v okienku nezobrazí symbol 0 alebo .
6) Ak po ukončení prípravy jedla chcete predížit’ predtým nastavenú dobu, vykonajte hore uvedené kroky ako pri programovaní
alebo pri manuálnom nastavení pečenia.
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia
Popis funkcie
0 Vypnutá rúra -
OSVETLENIE
• Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry.
STATICKÁ
• Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
• Rúru predohrejte na želanú teplotu varenia a vložte potraviny do vnútra hneď po zhasnutí
červenej kontrolky termostatu.
• Odporúčame Vám používat’ druhú alebo tretiu úroveň lišty v rúre.
S VENTILÁTOROM
• Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
• Ak je to potrebné, odporúčame zmenit’ polohu jedál, aby boli jedlá uvarené rovnomernejšie.
• Nie je nutné rúru predohriat’ (s výnimkou pizze a posúcha).
GRIL
• Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na zapečenie chleba.
• Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
• Počas varenia musia ostat’ dvierka rúry zatvorené.
• V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v prvej
polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat’.
• Odporúčame otočit’ potraviny počas prípravy.
TURBOGRIL
• Na grilovanie veľkých kusov mäsa (roast beef, pečené mäsá).
• Počas varenia musia ostat’ dvierka rúry zatvorené.
• V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v prvej
polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat’.
• Počas prípravy mäso obracajte.
ROZMRAZOVANIE
• Na rozmrazovanie potravín na izbovú teplotu.
• Potraviny nechajte v pôvodnom obale, aby sa nevysušili.
TURBOVENTILÁTOR
• Na prípravu jedla na jednej úrovni (napr.: ovocie, torty, bábovky, zelenina, pizza, hydina).
NÚTENÝ OBEH
TEPLÉHO VZDUCHU
• Na prípravu jedál, ktoré vyžadujú rovnakú teplotu v rúre, bez predohrevu, na jednej alebo
viacerých úrovniach (napr.: ryby, zelenina, koláč) bez prenosu vône z jedného jedla na druhé
SPODNÝ OHREVNÝ
ČLÁNOK
• Na ukončenie pečenia ovocných alebo tvarohových tort, na zahustenie omáčky.
• Túto funkciu používajte počas posledných 10/15 minút prípravy jedál.