SK 15
OHREV RIADU
Túto funkciu použite na ohrev vášho riadu (tanierov,
šálok) pred podávaním jedla, aby ste ho udržali dlhšie
teplé.
GENTLEBAKE
Táto funkcia umožňuje jemné, pomalé pečenie, ktoré
zanecháva jedlo vláčne a šťavnaté. Je vhodné na
pečenie mäsa, rýb a pečenie múčnikov na jednej
úrovni.
AQUA CLEAN
Teplo bude šíriť len dolné vyhrievacie teleso. Túto
funkciu použite na odstránenie škvŕn a zvyškov
potravín z rúry. Program trvá 30 minút.
ÚDRŽBA A ČISTENIE
Spotrebič odpojte zo siete a počkajte,
kým nevychladne.
Deti by nemali spotrebič čistiť ani vykonávať jeho
údržbu bez dozoru.
Hliníkové povrchy (plynové horáky)
Hliníkové povrchy čisťte jemnými tekutými čistiacimi
prostriedkami určenými na takéto povrchy. Naneste
čistiaci prostriedok na mokrú utierku a vyčistite
povrch. Potom ho opláchnite vodou.
Nenanášajte čistiaci prostriedok priamo na hliníkový
povrch. Nepoužívajte abrazivné čistiace prostriedky
alebo špongie.
Povrch by sa nemal dostať do kontaktu s
čistiacimi sprejmi na rúru, pretože by sa mohol
viditeľne a permanentne poškodiť.
Predné panely z nehrdzavejúcej ocele
(podľa modelu)
Vyčistite povrch s jemným čistiacim prostriedkom
(mydlovou vodou) a mäkkou špongiou, ktorá
nepoškriabe materiál. Nepoužívajte abrazivné
čistiace prostriedky alebo rozpúšťadlá, pretože
môžete poškodiť povrch krytu spotrebiča.
Lakované a umelohmotné povrchy
(podľa modelu)
Gombíky a spínače, rukoväte dvierok, nálepky a
typové štítky neumývajte drsnými čistiacimi
prostriedkami alebo materiálmi, čistiacimi
prostriedkami na alkoholovej báze či s obsahom
alkoholu. Škvrny hneď odstráňte jemnou mäkkou
utierkou a troškou vody, aby ste nepoškodili povrch.
Môžete tiež použiť čistiace prostriedky a materiály
určené pre tieto typy povrchov podľa pokynov
výrobcov.
Smaltované povrchy (rúra, varná platňa)
Na čistenie použite navlhčenú špongiu s čistiacim
prostriedkom. Mastné škvrny môžete odstrániť
pomocou teplej vody a špeciálneho čistiaceho
prostriedku určeného na smaltované povrchy.
Smaltované povrchy nikdy nečistite pomocou
drsných prostriedkov, ktoré natrvalo poškodzujú
materiál.
Sklenené povrchy
Pri čistení sklenených dvierok rúry nepoužívajte
abrazivné čistiace prostriedky či drôtenky, pretože
nimi môžete poškriabať povrch a spôsobiť tak
narušenie skla. Sklenené povrchy umyte špeciálnymi
prostriedkami na sklo, zrkadlá a okná.
ČISTENIE VARNÝCH PLATNÍ
Oblasť okolo varných zón vyčistite horúcou vodou a
trochou tekutého prostriedku na umývanie riadu.
Na ťažko odstrániteľné škvrny použite drôtenku
namočenú do čistiaceho prostriedku, potom platňu
opláchnite a utrite do sucha.
Tekutiny obsahujúce soľ, prevarené tekutiny a
vlhkosť majú na varné zóny nepriaznivý vplyv. Varné
zóny vždy vyčistite. Na ich údržbu používajte bežné
čistiace prostriedky a kondicionéry dostupné v
obchodoch. Ak je varná zóna ešte trochu teplá,
čistiaci prostriedok rýchlejšie prenikne do jej pórov.
Kruhy varných zón sú vyrobené z nehrdzavejúcej
ocele. Keďže sú vystavené teplu, po istom čase
používania môžu zožltnúť. Ide o bežný fyzický jav.
Žltkasté škvrny možno odstrániť bežnými kovovými
čistiacimi prostriedkami. Agresívne čistiace pomôcky
na umývanie nie sú na ich čistenie vhodné, pretože
ich môžu poškriabať.
PLYNOVÉ HORÁKY
Mriežku, varné zóny a časti horáka môžete umyť
horúcou vodou a prostriedkom na umývanie riadu.
Neumývajte ich v umývačke riadu.
Termočlánky a zapaľovaciu sviečku vyčistite jemnou
kefkou. Aby tieto časti fungovali správne, musia byť
dokonale čisté. Vyčistite korunu a kryt horáka. Uistite
sa, že otvory na korune horáka nie sú zanesené
alebo upchaté. Po umytí všetky časti vysušte a znovu
namontujte. Zapaľovanie horáka bude ťažšie, ak sa
niektorá časť umiestni nakrivo.