Tefal L2312802 Používateľská príručka

Typ
Používateľská príručka
TEFAL/T-FAL*
VOD NA POUŽÍVANIE RIADU
Blahoželáme m k zakúpeniu výrobku a vítame vás vo svete riadu značky Tefal/T-Fal*! Riad Tefal/T-Fal* je navrhnutý tak, aby dl roky poskytoval radosť z varenia, vysoký výkon a bezchybne slúžil.
Pred prvým použitím
Odstráňteetok baliaci materiál, označenia, nalepovacie štítky a značky.
POZNÁMKA: Niektorý riad sa dodáva s ochranným plastovým kusom, ktorý sa nacdza naj na spodnej časti rukoväte. Pred použitím ho odstráňte, pretože inak môže
vzniknúť riziko požiaru.
Riad oplachujte v teplej, mydlovej vode, potom ho opláchnite a dôkladne vysuštekkou handričkou alebo papierovou utierkou.
V prípade riadu s teflónovým vnútrom zohrejte nádobu na 30 sekúnd na miernej teplote, zložte zo zdroja tepla a rozotrite jednu čajovú lyžičku kuchynského oleja na celý vnútor
povrch pomocou čistej handričky alebo papierovej utierky. Nadbytoč olej poutierajte. O panvicu sa potom starajte pravidelne, aby ste udržali výkon teflónovej vrstvy.
Všeobecné tipy na prípravu jedla
Vždy používajte so svojim riadom len nízku až strednú teplotu (aj na varenie vody). Nízka až stredná teplota poskytuje najlepší výkon pri príprave jedla. Vysoká teplota môže
poškodiť váš riad a na tento typ škody sa nevzťahuje ruka. Vysoteplotu používajte len na odparovanie tekutín. Stre až vysoká teplota na prípravu minútok, vyprážanie
s miešaním a vyprážanie. Nízka teplota na zohrievanie jedla, prihrievanie a príprava jemných omáčok.
Nikdy nenecvajte riad sucalebo prázdny na varnej platničke alebo plynovom plameni.
Zvoľte správnu veľkosť varnej platničky alebo veľkosť plynoho plameňa, aby sa teplá plocha alebo plameň dotýkali len spodnej strany riadu a nesiahali až na bočstrany panvice.
Na flambovanie nepoužívajte panvice s teflónovým povrchom.
Pred čistením nechajte panvice vychladnúť, aby ste zabránili krúteniu spôsobenému extrémnymi teplotnými šokmi. Vyhýbajte sa extrémnym zmem teploty.
Neposúvajte, ani nešúchajte riad po povrchu varnej dosky, pretože môže dôjsť k pkodeniu riadu aj povrchu dosky.
Strata sfarbenia: Prehrievanie a teplotšoky môžu ssobiť vytvorenie hnedých alebo modrých škvŕn. Nie je to chyba výrobku. Dochádza k tomu pri používapríliš vysokej
teploty (najmä s prázdnou alebo minilne naplnenou panvicou). Aj veľ množstvo kovu vo vašej vode môže ssobiť zmenu sfarbenia a viesť k tomu, že panvica vyze trochu
zahrdzave. Vké množstvo vodného kameňa vo vašej vode môže spôsobiť biele škvrny, ktoré jednoducho odstránite citrónovou š ťavou alebo bielym octom.
Pri varení vody pridajte do vody soľ až potom, keď voda zovrie, aby zrn soli nepoškodili ocové súčasti riadu.
Nikdy nezohrievajte tuk ani olej tak, aby sa tvoril dym, aby začal horieť alebo sčernel.
Mlieko sa ľahko pripáli. Zohrievajte ho na nízkej alebo strednej teplote, až kým sa vytvoria bubliny okolo okrajov.
Na zabránenie vykypeniu nenaňajte rajnice viac ako do dvoch tretín.
Nepoužívajte rajnice na skladovanie kyslých, slach alebo mastných potravín pred ich prípravou alebo po nej.
Pokiaľ nie je uvedené inak panvice Tefal používajte len na varnej doske a nie v rúre pozrite si časti týkajúce sa rukotí, držadiel a viečok.
Vhodnosť platničky a použitie
Skontrolujte vhodnosť pre vašu platničku podľa symbolov zobrazených na návleku, balení alebo v katalógu.
Pred prípravou jedla vždy vyste spodokšho riadu, najmä ak ho používate na keramickej, halonovej alebo indukčnej varnej doske. Inak sa panvica môže prichytiť na var
dosku.
V vislosti od typu vašej panvice môžu na spodnej časti panvice zostať značky alebo škrabance. Ide o bežný jav.
Vyberte plynový plameň vhodnej veľkosti alebo veľkosť platničky podľa spodnej časti panvice a umiestnite panvicu do stredu nad zdroj teploty.
Pri keramických varných doskách dávajte pozor, aby boli varná doska a spodok panvice/rajnice dokonale čis, aby ste zabránili zachyteniu čohokoľvek medzi panvicou a varnou
doskou, a tým poškriabaniu varnej dosky.
Nikdy neťahajte panvice po povrchu. Panvicu/rajnicu vždy nadvihnite.
Pri varení nikdy nemiešajte jedlo šúchaním panvice na vyprážanie, woku alebo panvice na dusenie po povrchu varnej dosky.
Používanie na indukčnej varnej doske
Indukcia je metóda zohrievania, ktorá je omnoho rýchlejšia a účinnejšia ako i zdroje tepla. Na zaručenie výkonušho riadu:
nikdy nezohrievajte prázdne rajnice a panvice,
pri predhrievapanvice odporúčame, aby ste nastavili varnú dosku (výstupnú úroveň) na strednú teplotu (prečítajte si vod na používanie indunej varnej dosky).
Ak používate panvicu s teflónovým povrchom, použite technológiu Thermospot, aby ste videli, kedy panvica dosiahla perfektnú teplotu na prípravu jedla, potom do nej vložte potr aviny
a znížte ohrievanie, aby ste udržali teplotu (na zabránenie prehrievaniu panvice).
POZNÁMKA: Účinnosť panvice môže byť ovplyvne priemerom a výkonnosťou vašej varnej dosky.
Tipy na používanie pokrývky
Pri skladaní pokrývky pas prípravy jedla ju posuňte tak, aby ste paru nasmerovali od vás a držte ruky a tvár mimo unikania pary.
Nepoužívajte sklene pokrývky, ktoré sú prasknuté, vylúpené alebo pkriabané ani sa nepokúšajte opraviť pkodený riad. Používanie poškodeho riadu môže viesť k prasknutiu
skla a možným poraneniam používateľov alebo okolo stojacich ľudí.
Nevajte horúce sklenené pokrývky do studenej vody ani priamo na stude pracovnú dosku, pretože extrémne zmeny teplôt môžu ssobiť prasknutie skla. Na toto sa
nevzťahuje záruka.
Temperované sklenené pokrývky sú bezpečné do teploty maxilne 350 °F/175 °C/Gas Mark 4 Skôr, ako vložíte panvice do rúry s všou ako uvedenou teplotou, je potrebné zložiť
sklenené pokrývky.
Ak majú vaše sklene pokrývky držadlá vyrobené z čisho bakelitu (t. j. žiadne pridané obruby), sú bezpečné na použitie v rúre do teploty 175 °C (350 °F, Gas Mark 4) maxilne
na hodinu. Držadlá vyrobené z bakelitu s obrubami sa nemajú dávať do rúry vôbec.
Pokrývky, ktoré majú držadlo s otvorom na vypúšťanie pary, nie sú bezpečné na používanie v rúre a nemali by sa do nej vkladať.
Keď necte zakrytú panvicu na varnej doske po vypnutí zohrievania, uistite sa, aby ste nechali medzeru pre vzduch medzi pokrývkou a panvicou a otvorený otvor na vypúšťanie
pary. V opačnom prípade sa môže vytvoriť podtlak, ktorý zais zatvorenie. Ak si imnete podtlak, nepokúšajte sa odstrániť pokrývku z panvice, ale zavolajte linku pomoci
kazníkom.
Rukoväte a držadlá
Rukoväte a držadlá sa môžu v niektorých podmienkach veľmi zohriať. Vždy používajte rukavice, ktoré máte k dispozícii. Pri príprave jedla sa uistite, že rukoväte nie sú umiestne
nad horúcimi platničkami alebo plynovými plameňmi. Nedovte, aby sa rukoväte dostali do styku s priamym teplom alebo plameňmi, nedávajte ich priamo pod horúci gril.
Niektoré rukoväte a držadlá sú upevnené pomocou skrutiek, ktoré sa po čase môžu uvoľniť z dôvodu nepretržiho zohrievania a ochladzovania upevnenia. Ak k tomu dôjde, je
potrebné starostlivo ich dotiahnuť. Neahujte ich príliš, pretože to môže viesť k poškodeniu pokrývky alebo držadla. Ak skrutku nemožno utiahn alebo ak sú rukoväte prinitované
či privarené, zavolajte na linku pomocikazníkom.
Ak sú rukoväte alebo držadlá vyrobe z nehrdzavejúcej ocele, sú bezpečné na používanie v rúre do teploty 500 °F/260 °C /Gas Mark 9.
Ak sú rukoväte a držadlá vyrobené z nehrdzavejúcej ocele so silinovou vložkou alebo obal om, sú bezpečné na používanie v rúre do teploty 400 °F/210 °C/ Gas Mark 6 maxilne
na jednu hodinu na jeden raz.
Rukoväte a držadlá vyrobe z čisho bakelitu (t. j. žiadne pridané obruby) sú bezpeč na použitie v rúre do teploty 175 °C (350 °F, Gas Mark 4) maxilne na hodinu.
Bakelitové rukoväte a držadlá s obrubami sa nemajú dávať do rúry vôbec.
Držadlo s otvorom na vypúšťanie pary nie je bezpečné na používanie v rúre a nemá sa do nej vkladať.
Riad s teflónovým povrchom (starostlivosť a čistenie)
Môžete používať čšinu kovového náčinia, snimkou nožov a šľahacích metličiek. Pri používaní kovového náčinia by ste ak mali byť opatrní. Vyhnite sa používaniu náčinia s
ostrými hranami a nekrájajte pokrm priamo v panvici. Do teflónoho povrchu nepichajte a neodlupujte ho. Na poškriabanie sa tiež nevzťahujeruka.
Pri používaní môže dôjsť k miernej zmene sfarbenia. Je to pomerne bežné a nebude to mať vplyv na nepriľnavé vlastnosti šho riadu.
Výskyt drobných povrchových škvŕn je norlny a nebude mať vplyv na výkonnosť teflónového povrchu. Na tieto škvrny sa nevzťahuje záruka.
Pri teflónovom riade nie je potrebné používať spreje proti prichytávaniu. Použitie týchto sprejov môže vytvoriť viditeľné hro madenie povrchu panvice bude mať vplyv na nepriľnavé
vlastnosti panvice.
Pravidelne opakujte ošetrovanie teflónovej vrstvy, aby ste udržali jej výkonnosť, naj po umývav umývačke riadu (pozrite si časť Pred prvým použitím).
Ak hodne slite jedlo vo svojich panviciach, naplňte ich teplou vodou a čistiacim roztokom a nechajte ich odkvapkať približne hodinu. Potom ich opláchnite ako obvykle
a v prípade potreby použite neabrazívnu špongiu pongia na čistenie nepriľnavých povrchov). Teflónový povrch by sa mal potom obn oviť malým množstvom kuchynského oleja,
ktorý sa rozotrie po povrchu papierovou utierkou, aby ste obnovili jeho nepriľnavé vlastnosti (pozrite si časť Pred prm použitím).
Ak sa jedlo začne prichytávať na panvicu, zvyčajne to zname, že nepriľnavé vlastnosti boli oslabe z dôvodu prehrievania panvice, nedostatočného pravidelného ošetrovania
(pozrite si časť Pred prvým použitím), pripáleného jedla alebo hromadenia zvyškov na panvici. Na tento prípad sa nevzťahuje záruka výrobcu (pozrite si časť ruka).
Vo vtri panvice sa môže usádzať vrstva zvyškov jedla alebo vodného kameňa. Docdza k tomu naj vtedy, keď sa panvica často používa na varenie zeleniny s použitím tvrdej
vody. Tieto nosy odstránite použitím vodou riedeného bieleho octu alebo citrónovej šťavy. Odporúčame ti, aby ste po každom umytí a vysušení panvice naniesli na teflónový
povrch trochu oleja, čo slúži na ošetrenie povrchu.
Teflónový povrch je vyrobený tak, aby sa pri normálnom používav domácnosti neodlamoval, ani neodlupoval. V prípade hodného požitia čiastiek povrchu vám nehrozí
žiadne nebezpečenstvo. Tieto čiastočky nie sú toxic a sú úplne neaktívne. V prípade požitia sú v organizme úplne neškodné. Ak te obavy, obráťte sa na linku pomoci
kazníkom.
Teflónová vrstva s technológiou Thermospot
Riad značky Tefal sa vyrába s technológiou Thermo-Spotaj bez nej. Ak vaša panvica inditor teploty ako na obrázku, oznámi vám, kedy panvica dosiahne
optilnu teplotu na prípravu jedla (približne 190 °C).
Pri vychladnutí: vzor Thermo-Spotje viditeľný. Do panvice pridajte kvapku oleja na varenie. Pkajte a bod sa rozsvieti neprerušeným svetlom, keď bude
panvica dôkladne zohriata a priprave na prípravu jedla. Keď už vzor nie je viditeľný, znížte intenzitu ohrevu na udržiavanie teploty. Technológia Thermospot by
m teda mala pomôcť zabrániť prehrievaniu panvice.
Riad s keramickou vrstvou
Keramicpovrch možno zohrievať na teplotu až 570 °F/300 °C na povrchu sporáka.
Vďaka odolnosti vnútorného keramického povrchu voči vysokej teplote je pa nvica ideálna na odparovanie, gratinovanie a vyprážanie.
Keramicriad podporuje zdraprípravu jedla tým, že pri príprave jedla vyžaduje menej nasýtených tukov a oleja.
Pomôcky
Na najleie dlhodobé výsledky odporúčame používanie plastových, silikónových alebo drevených pomôcok.
Ak šrobok teflónovú vrstvu pozrite si časť Riad s teflónovou vrstvou.
Nezret značky nacdzajúce sa na povrchu sú bež a neznižujú výkonnosť vášho riadu.
Použitie v rúre a na grile
Riad je bezpečna použitie v rúre do teploty 500 °F/260 °C/Gas Mark 9, ak sú rukote vyrobe z nehrdzavejúcej ocele bez akejkoľvek bakelitovej alebo silikónovej vložky. Teplotu
vhodnú pre váš riad si pozrite v časti o rukoväti a držiaku.
Pri vyberariadu z rúry a vkladaní do rúry vždy používajte rukavice alebo kuchynské lapky
Temperované sklenené pokrývky sú bezpečné do teploty maxilne 350 °F/175 °C/Gas Mark 4 Skôr, ako vložíte panvice do rúry s všou ako uvedenou teplotou, je potrebné zložiť
sklenené pokrývky. Pozrite si tiež časť Rukoväte a držadlá.
Riad s rukoväťami z nehrdzavejúcej ocele, ktorý neobsahuje žiadnu silikónovú alebo bakelitovú vložku s vnútorm teflónovým povrchom možno dávať pod gril, no musí sa
udržiavať minilna vzdialenosť 5 cm od ohrievacích prvkov grilu.
Čistenie riadu
Po každom použití umyte vnútoraj vonkajší povrch panvice horúcou vodou, tekutým prostriedkom na umývanie riadu a hubkou. D ôkladne opláchnite a vysušte.
Nepoužívajte drsné kovové hubky, drôtenky ani hrubozrnný prášok na umývanie.
Do horúcej panvice nikdy nenapúšťajte studenú vodu, ani neponárajte horúci riad do studenej vody. Náhle zmeny teploty môžu sp ôsobiť ohnutie kovu, v dôsledku čoho sa môže
klaa skriviť.
Panvica obsahuje hliníkové úchyty (napríklad nity), preto na jej vonkajšiu časť nenecvajte dlie pôsobiť vodu. Riad vždy poriadne vyste.
Umývanie riadu
Nie všetky riady značky Tefal sa môžu umývať v umývačke riadu. Prečítajte si štítky na obale. Prečítajte si tiež časť Rukote, držadlá, viečka. Ak sa aj riad môže umývať
v umývačke riadu, aj naďalej vám odporúčame umývať ho rne.
Pri umývav umývačke riadu sa môže vonkajší povrch a niektoré z hliníkových úchytov stať matnými a môžu stratiť farbu, čo j e zapríčine pôsobením niektorých čistiacich
prostriedkov. Naša ruka sa nevzťahuje na tento typ opotrebovania, ktoré nijako neovplyvňuje výkon panvice.
Aby ste zachovali funkčnosť teflónového povrchu, odporúčamem ho pravidelne ošetrovať po každom umytí (pozri časť Pred prm použitím).
Po skoení cyklu umývania nenecvajte riad v umývačke riadu.
Čistenie týka sa riadu bez teflónového povrchu
V rámci pravidelnej starostlivosti umývajte panvice horúcou vodou, tekutým prostriedkom na umývanie riad a hubkou (neodporúča me používať hrubozrnné prášky na umývanie ani
drs hubky).
Ťažšie odstrániteľné škvrny alebo pripálené jedlo odstránite odmočením panvice v horúcej vode. Používajte jemný tekutý prášok na čistenie nerezovej ocele zmieša s vodou tak,
aby vytvorili jemnú pastu. Túto pastu nanášajte jemnou handričkou. Riad trite krúžim pohybom od stredu smerom von. Umyte v horúcej vode so saponátom a okamžite vyste,
aby nestratil lesk.
Pri čistení panvice nikdy nepoužívajte bielidlo, čistiace prostriedky na rúry ani výrobky naze chlóru, keďže pôsobia na nerezovú oc veľmi agresívne a ssobujú koróziu, a to aj
po zriedení. Ichsobením vznikajú na povrchu nerezovej ocele malé priehlbinky, ktoré kazia estetic dojem a môžu mať nepri aznivplyv na varenie.
Nepoužívajte oceľové drôtenky, drsné oceľové hubky ani drsné čistiace prostriedky.
Môžete používať nylonové čistiace hubky.
Upozorňujeme, že nerezové prvky na povrchu a úchyty sa môžu z dôvodu abrazívnej povahy niektorých čistiacich prostriedkov sta ť matnými. Na tieto účinky sa nevzťahujeruka.
Aj v prípade riadu, ktorý sa môže umývať v umývačke riadu, vám odporúčame rné umývanie a dôkladné vysušenie hneď po umytí, aby riad nestratil lesk.
Po skoení cyklu umývania nenecvajte riad v umývačke riadu.
V priebehu času môžu na riade z nerezovej ocele vzniknúť modré alebo biele škvrny. Je to prirodzeúkaz, ktorý je výsledkom pôsobenia vysokej teploty a nezname žiadny
problém v súvislosti s riadom.
Z dôvodu nedostatočného čistenia alebo zohrievania prázdnej panvice sa môžu vyskytnúť nasledujúce prípady: biele škvrny (napr. z varenia zemiakov), biely jemný povlak, dúho
efekt/meniace sa odlesky, hne kruhy po vyschnutí (vod značky).
Ak je výrobok vyrobený z nehrdzavejúcej ocele, na vonkajšom povrchu sa môže vyskytť zmena farby. Zmenu farby možno eliminovať špeciálnym čistiacim prostriedkom na riad
z nehrdzavejúcej ocele prípadne pridaním citrónovej šťavy alebo octu došho bežného čistiaceho roztoku.
Dom áce s potre bi če * T E FAL m ož no z akúpi ť pod z načkou T- FAL na ni e ktorých územ i ach, ako j e Am erika a J apons ko. TEFAL/ T- FAL sú re gi strované obchodné znám ky
spol očnosti G roupe SEB
Ako rozpoznať a zabránkazom, na ktosa vzťahuje záruka na nerezooceľ
Vonkajšia kladňa:
Na telo riadu sa vzťahuje ruka v prípade uvoľnenia vonkajšej zapuzdrenej kladne alebo vytvorenia dutiny medzi zapuzdrenou kladňou a telom.
Môže to viesť k prehrievaniu a vytváraniu horúcich miest. Na tento kaz sa vzťahujeruka.
Vnútorný povrch výrobku
Na telo riadu sa vzťahujeruka v prípade vytvorenia tmavohnedých škvŕn a čiernych hrdzach škvŕn.
Ak spozorujete nejaškvrny na vnútornom povrchu robku, najprv ho vyčistite podľa pokynov na starostlivosť o výrobok. Ak po čistení prejdete prstom po povrchu a škvrny
stále tam alebo ak majú výzor malých priehlbiniek či dierok, na tento prípad sa vzťahuje záruka.
Užitočné rady:
Soľ do vody pridávajte až vtedy, keď voda zovrie.
Nepoužívajte čistiace prostriedky obsahujúce chlór.
Nepoužívajte peroxid vodíka ani bielidlo.
Rukoväť, rúčka a držadlo:
Ak panvica obsahuje privarené úchyty a rukoväť sa odlomí v zvare bez toho, aby sa na bočnej strane panvice vytvorila diera, n a tento prípad sa vzťahuje záruka.
Škvrna pred čistením
Škvrna po čiste
Ako rozpoznať a zabránpoškodeniam, na ktoré sa NEvzťahuje záruka na nerezo oceľ
Dôsledky čistenia, na ktoré sa nevzťahujeruka:
Niektoré čistiace prostriedky sú veľmi agresívne a môže mať nepriazni vplyv na vonkajšie prvky z nerezovej ocele a úchyty. Z dôvodu abrazívnej povahy niektorých prostriedkov na
čistenie riadu môže dôjsť k vytváraniu škvŕn alebo zmatneniu povrchu. Na tieto účinky sa nevzťahuje záruka.
Aj v prípade riadu, ktorý sa môže umývať v umývačke riadu, vám odporúčame rné umývanie.
Po skoení cyklu umývania nenecvajte riad v umývačke riadu.
Odporúčamem tiež vysiť riad po umývaní pomocou jemnej papierovej utierky.
Škvrny na vnútornom povrchu, na ktoré sa nevzťahuje ruka:
sobenie vysokej teploty môže viesť k vytváraniu hnedých alebo modrých škvŕn. Nie je to chybarobku. Docdza k tomu pri používaní príliš vysokej teploty (najmä s prázdnou
alebo minilne naplnenou panvicou).
Aj príliš železi voda môže spôsobiť zmenu sfarbenia a viesť
k tomu, že panvica bude vyzerať trochu zahrdzave. Dá sa to
jednoducho odstrániť čistením podľa pokynov na čistenie.
Na vnútornej kladni robku sa môžu objaviť modré škvrny z
dôvodu varenia potravín obsahujúcich škrob, ako sú ryža alebo
cestoviny.
V vislosti od tvrdosti vašej vody sa môžu na vnútornej
kladni vyskytť aj biele škvrny. Ide o vodný kameň (nachádzajúci sa vo vode) a sa jednoducho odstrániť vyčistením výrobku s použitím bieleho octu alebo citrónovej š ťavy.
Riad vyčistite s použitím bieleho octu alebo citrónovej šťavy a jemnej papierovej utierky.
Panvicu čistite špeciálnym prípravkom na čistenie nerezovej ocele.
Soľ do vody privajte až vtedy, keď voda zovrie.
Škvrny na vonkajšom povrchu, na ktoré sa nevzťahujeruka
sobenie vysokej teploty môže viesť k vytraniu hnedých alebo modrých škvŕn. Nie je to chyba
výrobku. Docdza k tomu pri používaní príliš vysokej teploty (najmä s prázdnou alebo minilne
naplnenou panvicou).
Panvicu čistite špeciálnym prípravkom na čistenie nerezovej ocele.
Ohnutie výrobku, na ktoré sa nevzťahujeruka
Pri spadnutí panvice môže dôjsť k jej deforcii.
Aj pri nadmernom zohriatí alebo zohratí prázdnej panvice môže dojsť k deforcii výrobku.
Do horúcej panvice nelejte studenú vodu, keďže to môže viesť khlej zmene teploty a zapríčiniť ohnutie základne.
Používajte platničku alebo horák vhodnej veľkosti pre panvicu.
Umyte a vyste vonkajšiu základňu panvice predtým, ako ju použijete na keramickej varnej doske.
Zvoľte správnu veľkosť varnej platničky alebo veľkosť plynového plameňa, aby sa teplá plocha alebo plameň dotýkali len spodnej strany riadu a nesiahali až na bné strany panvice.
Upozorňujeme, že varenie na indukčnej varnej doske si vyžaduje osobitnú pozornosť. Vysokú teplotu možno dosiahn veľmi rýchlo, pričom extrémne ahle zmeny teploty môžu
zapríčiniť ohnutie výrobku.
Rukoväť, čka a držadlo, poškodenia, na ktoré sa nevzťahuje ruka
Ak panvica obsahuje privare úchyty a rukoväť sa odlomí v zvare, pričom sa na bnej strane panvice vytvoria diery, znamená to, že ste panvicu nadmerne zaťažili. Na toto
poškodenie sa nevzťahuje ruka.
Škvrny na vonkajšej kladni
Špeciálny čistiaci prostriedok
Zmena sfarbenia
Špeciálny čistiaci prostriedok
Škvrna pred čistením
Škvrna po čiste
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7

Tefal L2312802 Používateľská príručka

Typ
Používateľská príručka