72
Recepty nájdete na:http://eu.russellhobbs.com/recipes/
RECEPTY
MOTÝĽOVÉ KURA S ČILI A LIMETKOU PRE 4
• 4 kuracie prsia rezom otvorené na motýľa
• 3 polievkové lyžice (PL) čili v prášku
• 2 PL olivového oleja
• Šťava a kôra z 1 limety
• 4 strúčiky cesnaku, nakrájané najemno
• 1 čajová lyžička (ČL) mletého koriandra
• 1 ČL mletej rasce
• Soľ a čierne korenie na dochutenie
1. Na prípravu marinády spolu zmiešajte všetky prísady okrem kuraťa. Marinádou polejte kura tak, aby
bolo celé v marináde. Zakryte potravinovou fóliou a nechajte marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny.
2. Gril zohrejte na maximum a grilujte kura 8-10 minút (v závislosti od hrúbky), kým šťava nie je číra.
GRILOVANÝ PSTRUH PLNENÝ CITRÓNOM A PETRŽLENOM PRE 4
• 4 pstruhy rozrezané na motýľa
• 5 citrónových plátkov na jednu rybu
• 6-8 čerstvých listov petržlenu na jednu rybu
• 2 strúčiky cesnaku, nakrájané, na jednu rybu
• 1 PL olivového oleja na jednu rybu
• Soľ a čierne korenie na dochutenie
1. Pstruha otvorte a skontrolujte, či vo vnútri nezostali kosti jemným pohybom prsta po mäse. Obe
strany ryby okoreňte a osoľte, potom na jednu stranu poukladajte striedavo plátok citróna a kúsok
petržlenu. Rybu jemne posypte cesnakom.
2. Pokvapkajte olivovým olejom. Rybu znovu zabaľte.
3. Gril zohrejte na maximum. Grilujte 5-8 minút v závislosti od hrúbky ryby.
SENDVIČ SO SYROM FETA, ČERVENOU CIBUĽOU A ČERVENOU PAPRIKOU PRE 1
• 2 hrubé krajce celozrného chleba
• 50g syra feta
• ½ červenej cibule, nakrájanej na jemno
• ½ červenej papriky, bez semienok a nakrájanej
na jemno
• 2 PL octu balsamico
• Soľ a čierne korenie na dochutenie
1. Zmiešajte cibuľu, červenú papriku, ocot balsamico, soľ a čierne korenie. Grilujte na maximálnej teplote
1-2 minút, až do zmäknutia.
2. Vezmite krajec chleba a položte naň papriku. Rozmrvte na vrch syr feta, a potom prikryte druhým
krajcom chleba.
3. Vyutierajte grilovacie platne dočista papierovou utierkou, potom sendvič grilujte 2-3 minúty.
NASLEDUJÚCE RECEPTY POUŽÍVAJÚ HLBOKÚ PLATŇU
VEĽKÁ OMELETA PRE 68
• 8 stredných vajec
• 250g mäkkého smotanového syra
• 200g nastrúhaného syra cheddar
• 2 rôzne papriky, pokrájané na kocky
• 4 jarné cibuľky, nakrájané najemno
• ½ zväzku čerstvej pažítky, jemne nasekanej
• Soľ a čierne korenie na dochutenie
1. Zmiešajte spolu vajíčka a smotanový syr. Dochuťte. Pridajte zostávajúce prísady a dobre zamiešajte.
2. Predhrejte gril na maximum. Nalejte vajcovú zmes na hlbokú platňu. Zatvorte veko a pečte približne
10-12 minút, až kým nie je omeleta prepečená. Opatrne vyberte hlbokú platňu a vyklopte omeletu
na servírovací tanier.
FLAPJACK TYČINKA Z OVSENÝCH VLOČIEK NA VEĽKOSŤ 1 HLBOKEJ PLATNE
• 375g suchej ovsenej kaše
• 190g masla
• 190g mäkkého hnedého cukru
• 90g sirupu golden
• 120g hrozienok
• 100g karamelovej posýpky, malých kúskov
karamelu
1. Maslo, cukor a sirup rozpustite v rajničke a dobre premiešajte, vmiešajte do toho ovsené vločky,
hrozienka a kúsky karamelu.