43
3. Vložte zástrčku do zásuvky na stene.
4. Nastavte ovládač teploty na požadovanú teplotu (1 - 5).
5. Svetelná kontrolka termostatu sa rozsvieti. Keď dosiahne požadovanú teplotu, zhasne. Potom bude
cyklicky zapínať a zhasínať podľa toho, ako bude pracovať termostat pri udržiavaní teploty.
6. Rozložte jedlo na gril pomocou varešky alebo klieští, nie prstami.
POZN.: Z jedál s vysokým obsahom tuku môže počas grilovania prskať horúci tuk. Ak sa tak stane, môžete
znížiť teplotu, ale tým sa predĺži doba grilovania.
• Počkajte, kým sa jedlo nedopečie.
• Skontrolujte, či je jedlo hotové. Ak máte pochybnosti, grilujte ho ešte o čosi dlhšie.
• Hotové jedlo vyberajte pomocou dreveného alebo plastového náradia.
• Odkvapkávacie tácne pravidelne vyprázdňujte. Odkvapkávacie tácne budú horúce, takže s nimi
narábajte opatrne a používajte kuchynskú chňapku alebo podobnú ochranu. Vytrite ich kuchynskou
papierovou utierkou a vráťte na miesto.
STAROSTLIVOSŤ A ÚDRŽBA
1. Spotrebič odpojte a nechajte ho vychladnúť pred čistením alebo pred uskladnením.
2. Vytiahnite konektor z napájacieho vstupu.
3. Všetky povrchy utrite čistou vlhkou utierkou.
4. Odkvapkávacie tácne umývajte v teplej vode so saponátom, alebo v hornej zásuvke umývačky riadu.
RECYKLÁCIA
W
Aby nedochádzalo k ohrozeniu zdravia a životného prostredia vplyvom nebezpečných
látok, prístroje a nabíjacie a nenabíjacie batérie označené niektorým z týchto
symbolov nesmú byť likvidované s netriedeným komunálnym odpadom. Elektrické a
elektronické výrobky a prípadne nabíjacie a nenabíjacie batérie vždy odovzdajte na
príslušnom oficiálnom mieste pre recykláciu / zber.
RECEPTY
LOSOS S MEDOM, SÓJOVOU OMÁČKOU A SEZAMOM (4 porcie)
• 350 g lososa
• 20 g tmavej sójovej omáčky
• 40 g medu
• 15 ml sherry octu (vínny ocot zo sherry
vyrábaný v Španielsku)
• 30 ml sezamového oleja
• 15 ml rastlinného oleja
• 20 g opekaných sezamových semien
Zmiešajte v miske sójovú omáčku, med, ocot, sezamový olej, rastlinný olej a sezamové semená. Nalejte do
tácky a vložte do tekutiny lososa kožou nahor. Nechajte marinovať aspoň 20-30 minút. Gril predhrejte na
nastavenie 5. Po zahriatí položte lososa na gril a pečte 7-8 minút, alebo kým sa losos nezačne ľahko
oddeľovať.
PAPRIKOVÉ KURA (4-6 porcií)
• 400 g vykostených kuracích stehien
• 10 g údenej mletej papriky
• 3 g práškové čili
• 30 ml olivového oleja
• 1 citrón, šťava a kôra
• Soľ a čierne korenie na dochutenie
V miske zmiešajte papriku, práškové čili, olej, citrón a koreniny. Kuracie mäso nakrájajte na vami
požadovanú veľkosť a dajte do misky. Riadne zamiešajte a dbajte o to, aby bolo mäso riadne pokryté
marinádou. Misku zakryte potravinovou fóliou a nechajte v chladničke aspoň 2 hodiny. Mäso vyberte z
chladničky asi 15 minút pred tepelnou úpravou. Predhrejte gril na nastavenie 5. Po zohriatí kuracie mäso
grilujte, až kým nepúšťa čistú šťavu.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE