Russell Hobbs 28000-56, 23937036001 Používateľská príručka

  • Prečítal som si používateľskú príručku pre grilovací prístroj George Foreman 28000-56 a som pripravený zodpovedať vaše otázky. Príručka obsahuje informácie o bezpečnom používaní, čistení a údržbe, ako aj odporúčania na prípravu rôznych druhov jedál. Neváhajte a opýtajte sa na čokoľvek, čo vás zaujíma.
  • Ako vyčistím grilovací prístroj?
    Čo sa stane, ak sa počas prvého použitia grilovací prístroj trochu dymí?
    Ako dlho mám grilovať mäso?
42
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
Prečítajte si pokyny a odložte tak, aby ste ich mohli priložiť pri prípadnom odovzdaní výrobku niekomu
inému. Pred použitím odstráňte všetky obaly.
DÔLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÉ OPATRENIA
Dodržujte základné bezpečnostné opatrenia, vrátane:
Tento prístroj môžu používať deti od 8 rokov a osoby so zníženými
fyzickými, zmyslovými alebo psychickými schopnosťami alebo
nedostatkom skúseností a vedomostí ak sú pod dozorom/poučení a sú si
vedomí s tým spojených rizík. Deti sa s prístrojom nemajú hrať. Čistenie a
používateľská údržba nemajú byť vykonávané deťmi ak nie sú staršie ako 8
rokov a pod dozorom. Prístroj a elektrickú šru uchovávajte mimo dosahu
detí mladších ako 8 rokov.
Nepripájajte prístroj pomocou časovača alebo systému diaľkového
ovládania.
¬ Povrchy spotrebiča budú horúce.
Ak je prívodný kábel poškodený, musí byť vymenený výrobcom, jeho
servisným technikom alebo iným kvalikovaným odborníkom, aby nedošlo
k riziku.
b Nepoužívajte tento prístroj v blízkosti vane, sprchy, umývadla alebo iných nádob s vodou.
Nebaľte potraviny do plastikovej fólie, polyetylénových sáčkov alebo alobalu. Poškodíte gril a môžte
spôsobiť riziko požiaru.
Nepoužívajte prístroj na žiadny iný účel okrem prípravy jedla.
Nepoužívajte tento spotrebič, ak je poškodený alebo má poruchu.
LEN NA DOMÁCE POUŽITIE
NÁKRESY
1. Svetielko zapnutia (červené)
2. Svetielko termostatu (zelené)
3. Odkvapkávacia tácňa
4. Grilovacie platne
5. Ušká
6. Otvory
7. Tlačidlo na uvoľnenie
8. Spínač
PRED PRVÝM POUŽITÍM
Grilovacie platne utrite vlhkou utierkou.
Gril môže pri prvom používaní trochu dymiť. Je to normálne a rýchlo sa to stratí.
POUŽÍVANIE GRILU
Spotrebič postavte na stabilný, vodorovný a teplu odolný povrch.
Odkvapkávaciu tácku zasuňte medzi dvoma koľajničkami pod prednou časťou grilu. Tácku zasuňte
úplne dozadu. Odkvapkávacia tácka zachytí všetok tuk alebo šťavy, ktoré odtekajú z platní počas
grilovania.
1. Vložte zástrčku do zásuvky na stene.
2. Spínač zapnite do polohy I.
3. Keď prístroj dosiahne pracovnú teplotu, svetielko termostatu bude svietiť.
43
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
4. Potraviny poukladajte na spodnú grilovaciu platňu pomocou obracačky alebo klieští, nie prstami.
Nepoužívajte nič kovové alebo ostré, aby ste nepoškodili nepriľnavé povrchy. Zatvorte gril.
5. Po ukončení grilovania nastavte spínač do polohy O a vytiahnite gril zo zásuvky.
Skontrolujte, či je jedlo hotové. Ak máte pochybnosti, grilujte ho ešte o čosi dlhšie.
Mäso, hydinu a akékoľvek výrobky z nich (mleté mäso, burgery, atď.) grilujte, kým ich šťava nie je číra.
Ryby grilujte dovtedy, kým nie je mäso po celej šírke matné.
Hotové jedlo vyberajte pomocou dreveného alebo plastového náradia.
Kĺb je upravený tak, aby si poradil s hrubými aj nepravidelne tvarovanými kusmi jedla.
Grilovacie platne by mali byť zhruba rovnobežne, aby bolo jedlo prepečené rovnomerne.
ZAKLADANIE PLAT
1. Zakladajte naraz iba jednu platňu.
2. Ušká vložte do otvorov na strane prístroja s pántmi.
3. Zatlačte druhú stranu platne do strany s rukoväťou, aby ste ju uchytili na mieste.
V miestach, kde dochádza k dotyku medzi spodnou a vrchnou platňou môžu nepriľnavé povrchy
vykazovať známky opotrebenia. Toto je iba kozmetická chyba, a nemá vplyv na správne fungovanie
grilu.
STAROSTLIVOSŤ A ÚDRŽBA
1. Spotrebič odpojte a nechajte ho vychladnúť pred čistením alebo pred uskladnením.
2. Všetky povrchy utrite čistou vlhkou utierkou.
3. Na ťažko odstrániteľné škvrny použite papierovú utierku navlhčenú troškou oleja na varenie.
4. Odkvapkávaciu tácňu umyte v teplej vode so saponátom, alebo vo vrchnom koši umývačky riadu.
Nepoužívajte škrabky, drôtenky alebo hubky na umývanie so saponátom.
V miestach, kde dochádza k dotyku medzi spodnou a vrchnou platňou môžu nepriľnavé povrchy
vykazovať známky opotrebenia. Toto je iba kozmetická chyba, a nemá vplyv na správne fungovanie
grilu.
USKLADNENIE
Aby ste ušetrili miesto, sklopte sklopnú doštičku, kábel naviňte v úložnom priestore na kábel a potom gril
uložte nastojato.
RECYKLÁCIA
W
Aby nedochádzalo k ohrozeniu zdravia a životného prostredia vplyvom
nebezpečných látok, prístroje a nabíjacie a nenabíjacie batérie označené niektorým z
týchto symbolov nesmú byť likvidované s netriedeným komunálnym odpadom.
Elektrické a elektronické výrobky a prípadne nabíjacie a nenabíjacie batérie vždy
odovzdajte na príslušnom ociálnom mieste pre recykláciu / zber.
ČASY PRÍPRAVY & BEZPEČNO POTRAVÍN
Tieto časy používajte výlučne ako orientačné.
Týkajú sa čerstvých alebo úplne rozmrazených potravín.
MÄSO POZNÁMKY
ČAS (MIN)
Steak
Na dosiahnutie najlepších výsledkov pripravujte
steaky, keď majú izbovú teplotu.
Po grilovaní nechajte 3-6 min odpočívať.
Stredne krvavý 2
Stredný 3
Dobre prepečený 5 +
Kuracie prsia Nechajte grilovať, kým nie je šťava číra.
8-10
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
44
MÄSO POZNÁMKY
ČAS (MIN)
Jahňacie kotlety
Stredný 4-6
Dobre prepečený
8
Bravčové kotlety Nechajte grilovať, kým nie je šťava číra. Približne 1-2
cm hrubé.
5-8
Klobásy
6-10
Burgery
6-10
Slanina
3-5
RYBY
Losos 130-140 g
3-5
Krevety
1-2
Ploché ryby Platesa, Morský jazyk, atď. 120-130 g
2-6
Okrúhle ryby Treska jednoškvrná, Treska, atď. 130-140 g
3-8
Tuniak / mečúň 130-140 g
5-10
ZELENINA
Papriky
4-6
Baklažán Nakrájané
6-8
Špargľa
3-4
Cuketa Nakrájané
1-3
Paradajky Rozpolené
2-3
Cibule Nakrájané na mesiačiky
5-6
Šampiňóny Celé, nakrájané šampiňóny
3-6
INÉ
Halloumi
2-4
Pri používaní mrazených potravín pridajte 2 – 3 minúty pre morské plody, 3 – 6 minút pre mäso a
hydinu, a to v závislosti od hrúbky a konzistencie jedla.
Skontrolujte, či je jedlo hotové. Ak máte pochybnosti, grilujte ho ešte o čosi dlhšie.
Mäso, hydinu a jedlá z nich (mleté mäso, hamburgery, atď.) grilujte, až kým z nich nevyteká čistá
šťava. Rybu grilujte dovtedy, kým nie je mäso vo všetkých častiach nepriehľadné.
/