113 114
• Svetelná kontrolka teploty sa bude
rozsvecovať a zhasínať, lebo gril
udržiava počas chodu správnu
teplotu.
• Požadovaná dĺžka tepelnej
úpravy sa bude líšiť podľa
uprednostňovanej chuti a veľkosti/
hrúbky pripravovanej potraviny.
3 Po dokončení tepelnej úpravy
potraviny ju opatrne vyberte
pomocou drevenej alebo plastovej
špachtle. Nepoužívajte na to
kovové náradie, lebo by ste ním
mohli poškriabať alebo poškodiť
nepriľnavý povrch.
4 Gril po použití vypnite a odpojte z
elektrickej siete. Pred čistením ho
nechajte úplne vychladnúť.
Gril možno používať v 3 pozíciách.
(Pozrite si tabuľku odporúčaných
teplôt a dĺžok tepelnej úpravy.)
Pozícia A (zatvorená pozícia)
Ideálna na tepelnú úpravu tenkých
plátkov mäsa a sendvičov.
Dva grilovacie povrchy umožňujú
tepelnú úpravu obidvoch strán
potravín naraz, čo šetrí čas a udržiava
prirodzenú šťavnatosť potravín.
Nastavte požadovanú teplotu.
Nahrejte gril v zatvorenej pozícii, kým
nezhasne svetelná kontrolka.
Položte potravinu na spodnú platňu
a gril zatvorte tak, aby vrchná platňa
doľahla na potravinu.
Pozícia B (plne otvorená pozícia)
Pozor: V pozícii B musí byť gril
úplne otvorený, aby nedochádzalo
k prehrievaniu alebo poškodzovaniu
rukovätí.
Táto pozícia ponúka veľkú grilovaciu
plochu na tepelnú úpravu viacerých
potravín naraz a je ideálna na tepelnú
úpravu rýb a zeleniny a prípravu
kebabov.
Nahrejte gril v zatvorenej pozícii, kým
nezhasne svetelná kontrolka.
Otvorte gril, nadvihnite vrchnú
rukovať smerom nahor a sklopte
vrchnú platňu nadol smerom dozadu
tak, aby ležala rovno na pracovnom
povrchu.
Položte potraviny na grilovací povrch
a nastavte požadovanú teplotu. V
polovici tepelnej úpravy potraviny
obráťte.
Pozícia C (pozícia grilu)
V tejto pozícii sú grilovacie platne
nad sebou. Je ideálna na tepelnú
úpravu väčších a hrubších kusov
potravín.
Nahrejte gril v zatvorenej pozícii, kým
nezhasne svetelná kontrolka.
Vrchnú platňu chyťte za rukoväť
a zdvihnite ju a na spodnú platňu
položte potravinu.
Vysuňte vrchnú platňu po vodiacich
drážkach nahor a potom ju sklápajte
nadol, kým nedosadne na podpery
pre pozíciu grilu.