23450-56

Russell Hobbs 23450-56 Používateľská príručka

  • Prečítal som si návod na použitie elektrického grilu Russell Hobbs a som pripravený odpovedať na vaše otázky. Návod obsahuje podrobné pokyny na použitie a údržbu grilu, vrátane časov varenia pre rôzne druhy potravín a bezpečnostné pokyny. Gril ponúka dve nezávislé varné plochy s reguláciou teploty a kontrolkami. Neváhajte sa opýtať na čokoľvek, čo vás zaujíma!
  • Ako vyčistím gril?
    Môžem grilovať mrazené potraviny?
    Čo sa stane, ak sa kábel grilu poškodí?
42
Prečítajte si pokyny a odložte tak, aby ste ich mohli priložiť pri prípadnom odovzdaní výrobku
niekomu inému. Pred použitím odstráňte všetky obaly.
DÔLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÉ OPATRENIA
Dodržujte základné bezpečnostné opatrenia, vrátane:
Tento prístroj môžu používať deti staršie ako 8 rokov a osoby so
zníženými fyzickými, zmyslovými alebo psychickými schopnosťami
alebo nedostatkom skúseností a vedomostí ak sú pod dozorom/
poučení a sú si vedomí s tým spojených rizík. Deti sa nesmú hrať s
prístrojom. Čistenie a používateľská údržba nemajú byť vykonávané
deťmi ak nie sú staršie ako 8 rokov a pod dozorom. Prístroj a
elektrickú šnúru uchovávajte mimo dosahu detí mladších ako 8
rokov.
Nepripájajte prístroj pomocou časovača alebo systému dikového
ovládania.
¬ Niektoré časti prístroja budú počas používania horúce.
Ak je prívodný kábel poškodený, musí byť vymenený výrobcom,
jeho servisným technikom alebo iným kvalifikovaným odborníkom,
aby nedošlo k riziku.
b Neponárajte spotrebič do tekutiny.
Nebaľte potraviny do plastovej fólie, polyetylénových sáčkov alebo alobalu. Poškodíte gril a
môžte spôsobiť riziko požiaru.
Nepoužívajte spotrebič v blízkosti alebo pod horľavými materiálmi (napr. záclonami).
Mäso, hydinu a jedlá z nich (mleté mäso, hamburgery, atď.) grilujte, až kým z nich nevyte
čistá šťava. Rybu grilujte dovtedy, kým nie je mäso vo všetkých častiach nepriehľadné.
Nepoužívajte prístroj na žiadny iný účel okrem prípravy jedla.
Nepoužívajte tento spotrebič, ak je poškodený alebo nefunguje správne.
LEN NA DOMÁCE POUŽITIE
NÁKRESY
1. Svetielko napájania (červené)
2. Svetielko grilu (zelené)
3. Grilovacia doska
4. Ovládač teploty grilovacej dosky
5. Svetielko grilovacej dosky (zelené)
6. Odkvapkávacia tácňa
7. Grilovacie platne
8. Ovládač teploty grilu
PRED PRVÝM POUŽITÍM
Grilovacie platne utrite vlhkou utierkou.
ÚVOD
Gril a grilovacia doska sú od seba nezávislé. Môžete používať každú časť samostatne, alebo obe
naraz. Každá časť má svoj ovládač teploty a svetielko.
Každý ovládač teploty je označený od 0 (vypnuté) po 3 (max).
Svetielka grilovacej dosky/grilu sa rozsvietia po dosiahnutí zvolenej teploty a potom sa bu
striedavo zapínať a vypínať podľa udržiavanej teploty.
PRÍPRAVA
1. Odkvapkávaciu tácku zasuňte medzi dvoma koľajničkami pod prednou časťou grilu (OBR A).
Tácku zasuňte úplne dozadu. Odkvapkávacia tácka zachytí všetok tuk alebo šťavy, ktoré
43
pokyny (Slovenčina)
odtekajú z platní počas grilovania.
2. Nastavte ovládač grilu a ovládač grilovacej dosky na O.
3. Vložte zástrčku do elektrickej zásuvky.
POUŽÍVANIE GRILOVACEJ DOSKY
Grilovaciu dosku používajte na všetko, čo by sa mohlo v grile príliš stlačiť.
Grilovacia doska pečie iba z jednej strany, takže je to pomalšie ako gril a budete musieť jedlo
otočiť, aby ste ho mohli opiecť z oboch strán.
1. Ovládač grilovacej dosky otočte na požadované nastavenie. Rozsvieti sa svetielko
napájania.
2. Keď sa rozsvieti svetielko grilovacej dosky, poukladajte jedlo na grilovaciu dosku pomocou
varešky alebo klieští, nie prstami.
3. Skontrolujte, či je jedlo hotové. Ak máte pochybnosti, grilujte ho ešte o čosi dlhšie.
4. Po skončení grilovania nastavte ovládač teploty na O a odpojte prístroj z elektrickej siete.
POUŽÍVANIE GRILU
Kĺb je upravený tak, aby si poradil s hrubými aj nepravidelne tvarovanými kusmi jedla.
Grilovacie platne by mali byť zhruba rovnobežne, aby bolo jedlo prepečené rovnomerne.
1. Otočte ovládačom grilu na nastavenie, ktoré požadujete. Rozsvieti sa svetielko napájania.
2. Keď sa svetielko grilu rozsvieti, gril otvárajte pomocou kuchynskej chňapky.
3. Potraviny poukladajte na spodnú grilovaciu platňu pomocou obracačky alebo klieští, nie
prstami.
4. Zatvorte gril.
5. Skontrolujte, či je jedlo hotové. Ak máte pochybnosti, grilujte ho ešte o čosi dlhšie.
6. Po skončení grilovania nastavte ovládač teploty na O a odpojte prístroj z elektrickej siete.
Vyprázdnite odkvapkávaciu tácňu podľa požiadaviek do ohňovzdornej nádoby. Vytrite ju
kuchynskou papierovou utierkou a vráťte ju na miesto.
STAROSTLIVOSŤ A ÚDRŽBA
1. Spotrebič odpojte a nechajte ho vychladnúť pred čistením alebo pred uskladnením.
2. Všetky povrchy utrite čistou vlhkou utierkou.
3. Na ťažko odstrániteľné škvrny použite papierovú utierku navlhčenú troškou oleja na
varenie.
4. Odkvapkávaciu tácňu umyte v teplej vode so saponátom, alebo vo vrchnom koši umývačky
riadu.
Nepoužívajte škrabky, drôtenky alebo hubky na umývanie so saponátom.
V miestach, kde dochádza k dotyku medzi spodnou a vrchnou platňou môžu nepriľnavé
povrchy vykazovať známky opotrebenia. Toto je iba kozmetická chyba, a nemá vplyv na správne
fungovanie grilu.
W
OCHRANA ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA
Aby nedošlo k ohrozeniu zdravia a životného prostredia vplyvom nebezpečných látok v
elektrických a elektronických produktoch, nesmú byť spotrebiče označené týmto symbolom
likvidované s netriedeným komunálnym odpadom. Je nutné ich triediť, znova použiť alebo
recyklovať.
ČASY PRÍPRAVY & BEZPEČNOSŤ POTRAVÍN
Tieto časy používajte výlučne ako orientačné. Týkajú sa čerstvých alebo úplne rozmrazených
potravín, ktoré sú pripravované pri strednej teplote. Pri používaní mrazených potravín pridajte
2-3 minúty pre morské plody, 3-6 minút pre mäso a hydinu, a to v závislosti od hrúbky a
konzistencie jedla.
Pri príprave zabalených potravín sa riaďte návodom na balení alebo nálepke.
44
HOVÄDZIE MIN SENDVIČE MIN
rezeň 5-7 syrový 2-3
steak z roštenky 7-8 šunkový (tepelne upravený) 5-6
hamburger, 100 g 7-8
kebaby, kocky veľkosti 25 mm 7-8 CHLE JEDLÁ
rezeň z pleca 5-7 Calzone (plnená taštička) 8-9
párky 6-8 hot dogy 2-3
sviečková 7-9
kotleta 8-9 KURA/MORKA
kúsky kuracích pŕs 5-7
JAHŇACIE stehná (kura) 5-7
kebaby, kocky veľkosti 25 mm 7-8 morčacie prsia, plátky 3-4
rezne z karé 4-6
ZELENINA
MORSKÉ PLODY špargľa 3-4
filet z lososa 3-4 baklažán, plátok/kocka 8-9
filet z morského okúňa 3-5 cibule, nakrájané na tenko 5-6
steak z halibuta, 12-25 mm 6-8 papriky, nakrájané na tenko 6-8
steak z lososa, 12-25 mm 6-8 papriky, ugrilujte a potom stiahnite kožu 2-3
steak z mečúňa, 12-25 mm 6-9 celé papriky potreté olejom 8
steak z tuniaka, 12-25 mm 6-8 zemiaky, plátok/kocka 7-9
kebaby, kocka veľkosti 25 mm 4-6
krevety 1-2 OVOCIE
mušle 4-6 jablko, polovica/kúsok 6-8
banány, rozkrojené po dĺžke 3-4
BRAOVÉ nektarinky, polovica/kúsok 3-5
rezne, 12 mm 5-6 broskyne, polovica/kúsok 3-5
rezne zo šunky 5-6 ananás, kúsok 3-7
kebaby, veľkosť kocky 25 mm 7-8
klobásy 6-8
sviečková, 12 mm 4-6
/