Russell Hobbs 18603-56 Používateľská príručka

  • Prečítal som si návod na použitie grilovacej dosky Russell Hobbs a som pripravený odpovedať na vaše otázky. Návod obsahuje informácie o použití, čistení a údržbe grilovacej dosky a grilu, ako aj orientačné časy grilovania rôznych druhov potravín. Môžem vám pomôcť s akýmikoľvek otázkami, ktoré máte.
  • Ako dlho trvá grilovanie mäsa?
    Môžem použiť alobal na grilovacej doske?
    Ako čistiť grilovaciu dosku?
42
Prečítajte si pokyny a odložte tak, aby ste ich mohli priložiť pri prípadnom odovzdaní výrobku
niekomu inému. Pred použitím odstráňte všetky obaly.
DÔLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÉ OPATRENIA
Dodržujte základné bezpečnostné opatrenia, vrátane:
Tento prístroj môžu používať deti od 8 rokov a osoby so zníženými
fyzickými, zmyslovými alebo psychickými schopnosťami alebo
nedostatkom skúseností a vedomostí ak sú pod dozorom/poučení a
sú si vedomí s tým spojených rizík. Deti sa s prístrojom nemajú hrať.
Čistenie a používatská údržba nemajú byť vykonávané deťmi ak
nie sú staršie ako 8 rokov a pod dozorom. Prístroj a elektrickú šnúru
uchovávajte mimo dosahu detí mladších ako 8 rokov.
Nepripájajte prístroj pomocou časovača alebo systému dikového
ovládania.
¬ Povrchy spotrebiča budú horúce.
Ak je prívodný kábel poškodený, musí byť vymenený výrobcom,
jeho servisným technikom alebo iným kvalifikovaným odborníkom,
aby nedošlo k riziku.
b Neponárajte spotrebič do tekutiny.
Nebaľte potraviny do plastikovej fólie, polyetylénových sáčkov alebo alobalu. Poškodíte gril
a môžte spôsobiť riziko požiaru.
Nepoužívajte spotrebič v blízkosti alebo pod horľavými materiálmi (napr. záclonami).
Mäso, hydinu a jedlá z nich (mleté mäso, hamburgery, atď.) grilujte, až kým z nich nevyte
čistá šťava. Rybu grilujte dovtedy, kým nie je mäso vo všetkých častiach nepriehľadné.
Nepoužívajte prístroj na žiadny iný účel okrem prípravy jedla.
Nepoužívajte tento spotrebič, ak je poškodený alebo má poruchu.
LEN NA DOMÁCE POUŽITIE
NÁKRESY
1. Rukoväť
2. Grilovacie platne
3. Grilovacia doska
4. Odkvapkávacia tácňa
5. Ovládač grilu a svetielko
6. Svetielko grilovacej dosky
7. Ovládač grilovacej dosky
PRED PRVÝM POUŽITÍM
Grilovacie platne utrite vlhkou utierkou.
PRÍPRAVA
Gril a grilovacia doska sú od seba nezávislé. Môžete používať každú časť samostatne, alebo obe
naraz. Každá časť má svoj ovládač teploty a svetielko.
Každý ovládač teploty je označený od 0 (vypnuté) po 3 (max).
Každé svetielko bude svietiť počas zohrievania a vypne sa, keď prístroj dosiahne požadovanú
teplotu, potom sa bude zapínať a vypínať podľa termostatu.
1. Odkvapkávaciu tácňu umiestnite do stredu pod prednú časť grilu, aby zachytávala
prípadnú nadbytočnú šťavu.
2. Vložte zástrčku do zásuvky na stene.
43
pokyny (Slovenčina)
POUŽÍVANIE GRILOVACEJ DOSKY
Grilovaciu dosku používajte na všetko, čo by sa mohlo v grile príliš stlačiť.
Grilovacia doska pečie iba z jednej strany, takže je to pomalšie ako gril a budete musieť jedlo
otočiť, aby ste ho mohli opiecť z oboch strán.
1. Otočte ovládač grilovacej dosky na požadované nastavenie a počkajte, kým svetielko
nezhasne.
2. Poukladajte jedlo na grilovaciu dosku pomocou varešky alebo klieští, nie prstami.
3. Skontrolujte, či je jedlo hotové. Ak máte pochybnosti, grilujte ho ešte o čosi dlhšie.
4. Odpojte prístroj z elektrickej siete.
POUŽÍVANIE GRILU
Kĺb je upravený tak, aby si poradil s hrubými aj nepravidelne tvarovanými kusmi jedla.
Grilovacie platne by mali byť zhruba rovnobežne, aby bolo jedlo prepečené rovnomerne.
1. Otočte ovládačom grilu na požadované nastavenie, potom počkajte, kým nezhasne
svetielko.
2. Keď kontrolka zhasne, s použitím chňapky otvorte gril.
3. Potraviny poukladajte na spodnú grilovaciu platňu pomocou obracačky alebo klieští, nie
prstami.
4. Zatvorte gril.
5. Skontrolujte, či je jedlo hotové. Ak máte pochybnosti, grilujte ho ešte o čosi dlhšie.
6. Odpojte prístroj z elektrickej siete.
VIAC?
Nasaďte si chňapku, obsah odkvapkávacej tácne vylejte do ohňovzdornej nádoby, potom ju
vytrite kuchynskou papierovou utierkou a uložte ju pod prednú časť grilu.
STAROSTLIVOSŤ A ÚDRŽBA
1. Spotrebič odpojte a nechajte ho vychladnúť pred čistením alebo pred uskladnením.
2. Všetky povrchy utrite čistou vlhkou utierkou.
3. Na ťažko odstrániteľné škvrny použite papierovú utierku navlhčenú troškou oleja na
varenie.
4. Odkvapkávaciu tácňu umyte v teplej vode so saponátom, alebo vo vrchnom koši umývačky
riadu.
Nepoužívajte škrabky, drôtenky alebo hubky na umývanie so saponátom.
V miestach, kde dochádza k dotyku medzi spodnou a vrchnou platňou môžu nepriľnavé
povrchy vykazovať známky opotrebenia. Toto je iba kozmetická chyba, a nemá vplyv na správne
fungovanie grilu.
W
OCHRANA ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA
Aby nedošlo k ohrozeniu zdravia a životného prostredia vplyvom nebezpečných látok v
elektrických a elektronických produktoch, nesmú byť spotrebiče označené týmto symbolom
likvidované s netriedeným komunálnym odpadom. Je nutné ich triediť, znova použiť alebo
recyklovať.
ČASY PRÍPRAVY & BEZPEČNOSŤ POTRAVÍN
Tieto časy používajte výlučne ako orientačné. Týkajú sa čerstvých alebo úplne rozmrazených
potravín, ktoré sú pripravované pri strednej teplote. Pri používaní mrazených potravín pridajte
2-3 minúty pre morské plody, 3-6 minút pre mäso a hydinu, a to v závislosti od hrúbky a
konzistencie jedla.
Pri príprave zabalených potravín sa riaďte návodom na balení alebo nálepke.
HOVÄDZIE MIN SENDVIČE MIN
rezeň 5-7 syrový 2-3
steak z roštenky 7-8 šunkový (tepelne upravený) 5-6
44
hamburger, 100 g 7-8
kebaby, kocky veľkosti 25 mm 7-8 CHLE JEDLÁ
rezeň z pleca 5-7 Calzone (plnená taštička) 8-9
párky 6-8 hot dogy 2-3
sviečková 7-9
kotleta 8-9 KURA/MORKA
kúsky kuracích pŕs 5-7
JAHŇACIE stehná (kura) 5-7
kebaby, kocky veľkosti 25 mm 7-8 morčacie prsia, plátky 3-4
rezne z karé 4-6
ZELENINA
MORSKÉ PLODY špargľa 3-4
filet z lososa 3-4 baklažán, plátok/kocka 8-9
filet z morského okúňa 3-5 cibule, nakrájané na tenko 5-6
steak z halibuta, 12-25 mm 6-8 papriky, nakrájané na tenko 6-8
steak z lososa, 12-25 mm 6-8 papriky, ugrilujte a potom stiahnite kožu 2-3
steak z mečúňa, 12-25 mm 6-9 celé papriky potreté olejom 8
steak z tuniaka, 12-25 mm 6-8 zemiaky, plátok/kocka 7-9
kebaby, kocka veľkosti 25 mm 4-6
krevety 1-2 OVOCIE
mušle 4-6 jablko, polovica/kúsok 6-8
banány, rozkrojené po dĺžke 3-4
BRAOVÉ nektarinky, polovica/kúsok 3-5
rezne, 12 mm 5-6 broskyne, polovica/kúsok 3-5
rezne zo šunky 5-6 ananás, kúsok 3-7
kebaby, veľkosť kocky 25 mm 7-8
klobásy 6-8
sviečková, 12 mm 4-6
/