Russell Hobbs 18603-56 Používateľská príručka

  • Prečítal som si návod na použitie grilovacej dosky Russell Hobbs a som pripravený odpovedať na vaše otázky. Návod obsahuje podrobné pokyny na používanie a čistenie, vrátane tabuľky s orientačnými časmi grilovania rôznych potravín. Spýtajte sa na čokoľvek, čo vás zaujíma!
  • Ako používam grilovaciu dosku?
    Ako dlho trvá grilovanie rôznych potravín?
    Ako čistím grilovaciu dosku?
39
[
Prečítajte si pokyny a odložte tak, aby ste ich mohli priložiť pri prípadnom odovzdaní výrobku
niekomu inému. Pred použitím odstráňte všetky obaly.
A DÔLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÉ OPATRENIA
Dodržujte základné bezpečnostné opatrenia, vrátane:
1 Tento prístroj môžu používať deti od 8 rokov a osoby so
zníženými fyzickými, zmyslovými alebo psychickými
schopnosťami alebo nedostatkom skúseností a vedomostí ak sú
pod dozorom/poučení a sú si vedomí s tým spojených rizík. Deti
sa s prístrojom nemajú hrať. Čistenie a používateľská údržba
nemajú byť vykované deťmi ak nie sú staršie ako 8 rokov a pod
dozorom. Pstroj a elektrickú šnúru uchovajte mimo dosahu
detí mladších ako 8 rokov.
¬ Povrchy spotrebiča budú horúce.
2 Nepripájajte prístroj pomocou časovača alebo systému
diaľkového ovládania.
3 Ak je prívodný kábel poškodený, musí byť vymenený výrobcom,
jeho servisným technikom alebo iným kvalifikovaným
odborníkom, aby nedošlo k riziku.
H Neponárajte spotrebič do tekutiny.
4 Nepoužívajte spotrebič v blízkosti alebo pod horľavými materiálmi (napr. záclonami).
5 Gril a grilovacia doska sú nezávislé, ale aj tu platia zákony fyziky. Teplo bude prúdiť z jednej
časti do druhej, takže budú obe horúce.
6 Spotrebič postavte na stabilný, vodorovný a teplu odolný povrch.
7 Okolo celého spotrebiča nechajte voľný priestor aspoň 50 mm.
8 Mäso, hydinu a jedlá z nich (mleté mäso, hamburgery, atď.) grilujte, až kým z nich nevyteká
čistá šťava. Rybu grilujte dovtedy, kým nie je mäso vo všetkých častiach nepriehľadné.
9 Nepoužívajte prístroj na žiadny iný účel okrem prípravy jedla.
10 Nepoužívajte tento spotrebič, ak je poškodený alebo má poruchu.
len na domáce použitie
U PRED PRVÝM POUŽIM
Grilovacie platne utrite vlhkou utierkou.
C PRÍPRAVA
1 Gril a grilovacia doska sú od seba nezávislé. Môžete používať každú časť samostatne, alebo
obe naraz. Každá časť má svoj ovládač teploty a svetielko.
2 Každý ovládač teploty je označený od 0 (vypnuté) po 3 (max).
3 Každé svetielko bude svietiť počas zohrievania a vypne sa, keď prístroj dosiahne požadovanú
teplotu, potom sa bude zapínať a vypínať podľa termostatu.
4 Odkvapkávaciu tácňu umiestnite do stredu pod prednú časť grilu, aby zachytávala prípadnú
nadbytočnú šťavu.
pokyny (Slovenčina)
nákresy
1 rukoväť
2 grilovacie platne
3 grilovacia doska
4 odkvapkávacia tácňa
5 ovládač grilu a svetielko
6 svetielko grilovacej dosky
7 ovládač grilovacej dosky
40
5 Otvorte gril, grilovacie platne potrite trochou kuchynského oleja alebo masla, potom ho
zatvorte.
, Nepoužívajte nízkotučnú nátierku – môže na grile prihorieť.
6 Vložte zástrčku do zásuvky na stene.
C POUŽÍVANIE GRILOVACEJ DOSKY
7 Grilovaciu dosku používajte na všetko, čo by sa mohlo v grile príliš stlačiť.
8 Otočte ovládač grilovacej dosky na požadované nastavenie a počkajte, kým svetielko
nezhasne.
9 Poukladajte jedlo na grilovaciu dosku pomocou varešky alebo klieští, nie prstami.
10 Grilovacia doska pečie iba z jednej strany, takže je to pomalšie ako gril a budete musieť jedlo
otočiť, aby ste ho mohli opiecť z oboch strán.
C POUŽÍVANIE GRILU
11 Otočte ovládačom grilu na požadované nastavenie, potom počkajte, kým nezhasne svetielko.
12 Keď kontrolka zhasne, s použitím chňapky otvorte gril.
13 Potraviny poukladajte na spodnú grilovaciu platňu pomocou obracačky alebo klieští, nie
prstami.
14 Zatvorte gril.
15 Kĺb je upravený tak, aby si poradil s hrubými aj nepravidelne tvarovanými kusmi jedla.
16 Grilovacie platne by mali byť zhruba rovnobežne, aby bolo jedlo prepečené rovnomerne.
C JEDLO VYBERTE
17 Skontrolujte, či je jedlo hotové. Ak máte pochybnosti, grilujte ho ešte o čosi dlhšie.
C HOTOVO?
18 Odpojte prístroj z elektrickej siete.
C VIAC?
19 Nasaďte si chňapku, obsah odkvapkávacej tácne vylejte do ohňovzdornej nádoby, potom ju
vytrite kuchynskou papierovou utierkou a uložte ju pod prednú časť grilu.
C STAROSTLIVOSŤ A ÚDRŽBA
20 Spotrebič odpojte a nechajte ho vychladnúť pred čistením alebo pred uskladnením.
21 Všetky povrchy utrite čistou vlhkou utierkou.
22 Na ťažko odstrániteľné škvrny použite papierovú utierku navlhčenú troškou oleja na varenie.
23 Odkvapkávaciu tácňu umyte v teplej vode so saponátom, alebo vo vrchnom koši umývačky
riadu.
24 Nepoužívajte škrabky, drôtenky alebo hubky na umývanie so saponátom.
, V miestach, kde dochádza k dotyku medzi spodnou a vrchnou platňou môžu nepriľnavé
povrchy vykazovať známky opotrebenia. Toto je iba kozmetická chyba, a nemá vplyv na
správne fungovanie grilu.
W
OCHRANA ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA
Aby nedošlo k ohrozeniu zdravia a životného prostredia vplyvom nebezpečných látok v
elektrických a elektronických produktoch, nesmú byť spotrebiče označené týmto symbolom
likvidované s netriedeným komunálnym odpadom. Je nutné ich triediť, znova použiť alebo
recyklovať.
časy prípravy & bezpečnosť potravín
Tieto časy používajte výlučne ako orientačné. Týkajú sa čerstvých alebo úplne rozmrazených
potravín, ktoré sú pripravované pri strednej teplote. Pri používaní mrazených potravín pridajte 2
– 3 minúty pre morské plody, 3 – 6 minút pre mäso a hydinu, a to v závislosti od hrúbky a
konzistencie jedla.
Pri príprave zabalených potravín sa riaďte návodom na balení alebo nálepke.
41
morské plody min
filet z lososa 3-4
filet z morského okúňa 3-5
steak z halibuta, 12-25 mm 6-8
steak z lososa, 12-25 mm 6-8
steak z mečúňa, 12-25 mm 6-9
steak z tuniaka, 12-25 mm 6-8
kebaby, kocka veľkosti 25 mm 4-6
krevety 1-2
mušle 4-6
hovädzie
rezeň 5-7
steak z roštenky 7-8
hamburger, 100 g 7-8
kebaby, kocky veľkosti 25 mm 7-8
rezeň z pleca 5-7
párky 6-8
sviečková 7-9
kotleta 8-9
jahňacie
kebaby, kocky veľkosti 25 mm 7-8
rezne z karé 4-6
kura/morka
kúsky kuracích pŕs 5-7
stehná (kura) 5-7
morčacie prsia, plátky 3-4
bravčové min
rezne, 12 mm 5-6
rezne zo šunky 5-6
kebaby, veľkosť kocky 25 mm 7-8
klobásy 6-8
sviečková, 12 mm 4-6
sendviče
syrový 2-3
šunkový (tepelne upravený) 5-6
rýchle jedlá
Calzone (plnená taštička) 8-9
hot dogy 2-3
ovocie
jablko, polovica/kúsok 6-8
banány, rozkrojené po dĺžke 3-4
nektarinky, polovica/kúsok 3-5
broskyne, polovica/kúsok 3-5
ananás, kúsok 3-7
zelenina
špargľa 3-4
baklažán, plátok/kocka 8-9
cibule, nakrájané na tenko 5-6
papriky, nakrájané na tenko 6-8
papriky, ugrilujte a potom stiahnite kožu 2-3
celé papriky potreté olejom 8
zemiaky, plátok/kocka 7-9
recepty (Slovenčina)
h = za hr
T = polievková lyžica (15ml)
t = čajová lyžička (5ml)
g = gramov
m = mililitrov
panini (sendvič) s údenou makrelou (1 porcia)
2 uvarené filety z údenej makrely
3 krajce celozrného chleba
4 paradajky cherry, rozkrojené napoly
1 h žeruchy
dressing:
2 T hustej kyslej smotany (28%)
½ t citrónovej kôry, postrúhanej
½ t citrónová šťava
1 t čierne korenie
V nádobe rozmiešajte dressing. Nechajte 2 hodiny v chladničke. Makrelu rozoberte na malé
kúsky na krajec chleba, položte na ňu paradajky a žeruchu, potom pridajte ďalší krajec. Grilujte
2-3 minúty. Pokropte dressingom.
recepty nájdete na našej webstránke:
http://www.russellhobbs.com/ifu/551077
/