Russell Hobbs 23410-56 Používateľská príručka

Kategória
Sendvičovače
Typ
Používateľská príručka
41
T-bone steak (bederní část vysokého 7-8 KUŘECÍ/KRŮTÍ
roštěnce s kostí ve tvaru T) 8-9 kousky kuřecích prs 5-7
(kuřecí) stehna 5-7
JEHNĚČÍ krůtí prsa na plátky 3-4
kebab, 25 mm kostka 7-8
plátky roštěnce 4-6 ZELENINA
chřest 3-4
PLODY MOŘE lilek, na plátky/kostky 8-9
filet z lososa 3-4 cibule, tenké plátky 5-6
filet z vlkouše 3-5 paprika, tenké plátky 6-8
steak z platýze, 12-25 mm 6-8 paprika, ogrilovat slupku 2-3
steak z lososa, 12-25 mm 6-8 celé papriky potřené olejem 8
steak z mečouna, 12-25 mm 6-9 brambory, na plátky/kostky 7-9
steak z tuňáka, 12-25 mm 6-8
kebab, 25 mm kostka 4-6 OVOCE
krevety 1-2 jablko, na poloviny/plátky 6-8
mušle 4-6 banány rozkrojené podélně 3-4
nektarinky, na poloviny/plátky 3-5
VEPŘOVÉ broskve, na poloviny/plátky 3-5
plátky, 12 mm 5-6 ananas, plátky 3-7
šunkový steak 5-6 5-6
kebab, 25 mm kostka 7-8
klobásy 6-8
kotleta, 12 mm 4-6
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
42
Prečítajte si pokyny a odložte tak, aby ste ich mohli priložiť pri prípadnom odovzdaní výrobku niekomu
inému. Pred použitím odstráňte všetky obaly.
DÔLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÉ OPATRENIA
Dodržujte základné bezpečnostné opatrenia, vrátane:
Tento prístroj môžu používať deti od 8 rokov a osoby so zníženými
fyzickými, zmyslovými alebo psychickými schopnosťami alebo
nedostatkom skúseností a vedomostí ak sú pod dozorom/poučení a sú si
vedomí s tým spojených rizík. Deti sa s prístrojom nemajú hrať. Čistenie a
používateľská údržba nemajú byť vykované dmi ak nie sú staršie ako 8
rokov a pod dozorom. Prístroj a elektrickú šnúru uchovávajte mimo dosahu
detí mladších ako 8 rokov.
Nepripájajte prístroj pomocou časovača alebo systému dikoho
ovládania.
¬ Povrchy spotrebiča budú horúce.
Ak je prívodný kábel poškodený, musí byť vymenený výrobcom, jeho
servisným technikom alebo iným kvalifikovaným odborníkom, aby nedošlo
k riziku.
b Nepoužívajte tento prístroj v blízkosti vane, sprchy, umývadla alebo iných nádob s vodou.
Nebaľte potraviny do plastikovej fólie, polyetylénových sáčkov alebo alobalu. Poškodíte gril a môžte
spôsobiť riziko požiaru.
Nepoužívajte prístroj na žiadny iný účel okrem prípravy jedla.
Nepoužívajte tento spotrebič, ak je poškodený alebo má poruchu.
LEN NA DOMÁCE POUŽITIE
NÁKRESY
1. Svetielko zapnutia (červené)
2. Svetielko termostatu (zelené)
3. Grilovacie platne
4. Odkvapkávacia tácňa
5. Nožička (pod)
6. Háčiky na navinutie kábla pri uskladnení (na
ničke)
7. Spínač
PRED PRVÝM POUŽITÍM
Grilovacie platne utrite vlhkou utierkou.
Gril môže pri prvom používaní trochu dymiť. Je to normálne a rýchlo sa to stratí.
NAKLÁŇANIE/VYROVNÁVANIE GRILU
Gril môžete nakloniť, aby tuk a šťavy vytiekli do odkvapkávacej tácky, keď pripravujete jedlá ako
hamburgery, mäso, atď. Alebo môžete gril používať v rovnej polohe pri príprave jedál ako panini, sendviče
a pod.
Na naklonenie grilu rozložte nožičku pod grilom smerom nahor (OBR B). Na vyrovnanie grilu nožičku
znovu zložte.
POUŽÍVANIE GRILU
Spotrebič postavte na stabilný, vodorovný a teplu odolný povrch.
43
Odkvapkávaciu tácku zasuňte medzi dvoma koľajničkami pod prednou časťou grilu (OBR A). Tácku
zasuňte úplne dozadu. Odkvapkávacia tácka zachytí všetok tuk alebo šťavy, ktoré odtekajú z platní
počas grilovania.
1. Vložte zástrčku do zásuvky na stene.
2. Spínač zapnite do polohy I.
3. Keď prístroj dosiahne pracovnú teplotu, svetielko termostatu bude svietiť.
4. Potraviny poukladajte na spodnú grilovaciu platňu pomocou obracačky alebo klieští, nie prstami.
Nepoužívajte nič kovové alebo ostré, aby ste nepoškodili nepriľnavé povrchy. Zatvorte gril.
5. Po ukončení grilovania nastavte spínač do polohy O a vytiahnite gril zo zásuvky.
Skontrolujte, či je jedlo hotové. Ak máte pochybnosti, grilujte ho ešte o čosi dlhšie.
Mäso, hydinu a akékoľvek výrobky z nich (mleté mäso, burgery, atď.) grilujte, kým ich šťava nie je číra.
Ryby grilujte dovtedy, kým nie je mäso po celej šírke matné.
Hotové jedlo vyberajte pomocou dreveného alebo plastového náradia.
Kĺb je upravený tak, aby si poradil s hrubými aj nepravidelne tvarovanými kusmi jedla.
Grilovacie platne by mali byť zhruba rovnobežne, aby bolo jedlo prepečené rovnomerne.
STAROSTLIVOSŤ A ÚDRŽBA
1. Spotrebič odpojte a nechajte ho vychladnúť pred čistením alebo pred uskladnením.
2. Všetky povrchy utrite čistou vlhkou utierkou.
3. Na ťažko odstrániteľné škvrny použite papierovú utierku navlhčenú troškou oleja na varenie.
4. Odkvapkávaciu tácňu umyte v teplej vode so saponátom, alebo vo vrchnom koši umývačky riadu.
Nepoužívajte škrabky, drôtenky alebo hubky na umývanie so saponátom.
V miestach, kde dochádza k dotyku medzi spodnou a vrchnou platňou môžu nepriľnavé povrchy
vykazovať známky opotrebenia. Toto je iba kozmetická chyba, a nemá vplyv na správne fungovanie
grilu.
USKLADNENIE
Aby ste ušetrili miesto, sklopte sklopnú doštičku, kábel naviňte v úložnom priestore na kábel a potom gril
uložte nastojato.
RECYKLÁCIA
W
Aby nedochádzalo k ohrozeniu zdravia a životného prostredia vplyvom
nebezpečných látok, prístroje a nabíjacie a nenabíjacie batérie označené niektorým z
týchto symbolov nesmú byť likvidované s netriedeným komunálnym odpadom.
Elektrické a elektronické výrobky a prípadne nabíjacie a nenabíjacie batérie vždy
odovzdajte na príslušnom oficiálnom mieste pre recykláciu / zber.
ČASY PRÍPRAVY & BEZPEČNOSŤ POTRAN
Tieto časy používajte výlučne ako orientačné. Týkajú sa čerstvých alebo úplne rozmrazených potravín,
ktoré sú pripravované pri strednej teplote. Pri používaní mrazených potravín pridajte 2 – 3 minúty pre
morské plody, 3 – 6 minút pre mäso a hydinu, a to v závislosti od hrúbky a konzistencie jedla.
Pri príprave zabalených potravín sa riaďte návodom na balení alebo nálepke.
HOVÄDZIE MIN SENDVIČE MIN
rezeň 5-7 syrový 2-3
steak z roštenky 7-8 šunkový (tepelne upravený) 5-6
hamburger, 100 g 7-8
kebaby, kocky veľkosti 25 mm 7-8 CHLE JEDLÁ
rezeň z pleca 5-7 Calzone (plnená taštička) 8-9
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
44
párky 6-8 hot dogy 2-3
sviečková 7-9
kotleta 8-9 KURA/MORKA
kúsky kuracích pŕs 5-7
JAHŇACIE stehná (kura) 5-7
kebaby, kocky veľkosti 25 mm 7-8 morčacie prsia, plátky 3-4
rezne z karé 4-6
ZELENINA
MORSKÉ PLODY špargľa 3-4
filet z lososa 3-4 baklažán, plátok/kocka 8-9
filet z morského okúňa 3-5 cibule, nakrájané na tenko 5-6
steak z halibuta, 12-25 mm 6-8 papriky, nakrájané na tenko 6-8
steak z lososa, 12-25 mm 6-8 papriky, ugrilujte a potom stiahnite kožu 2-3
steak z mečúňa, 12-25 mm 6-9 celé papriky potreté olejom 8
steak z tuniaka, 12-25 mm 6-8 zemiaky, plátok/kocka 7-9
kebaby, kocka veľkosti 25 mm 4-6
krevety 1-2 OVOCIE
mušle 4-6 jablko, polovica/kúsok 6-8
banány, rozkrojené po dĺžke 3-4
BRAVČO nektarinky, polovica/kúsok 3-5
rezne, 12 mm 5-6 broskyne, polovica/kúsok 3-5
rezne zo šunky 5-6 ananás, kúsok 3-7
kebaby, veľkosť kocky 25 mm 7-8
klobásy 6-8
sviečková, 12 mm 4-6
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72

Russell Hobbs 23410-56 Používateľská príručka

Kategória
Sendvičovače
Typ
Používateľská príručka