Russell Hobbs 25820-56 Používateľská príručka

  • Prečítal som si používateľskú príručku pre grilovaciu dosku George Foreman 25820-56. Som pripravený odpovedať na vaše otázky týkajúce sa jej používania, čistenia, údržby a funkcií. Príručka obsahuje informácie o nastavovaní sklonu, časoch varenia pre rôzne druhy potravín a pokyny na bezpečnú prevádzku.
  • Ako vyčistím grilovacie dosky?
    Ako dlho trvá grilovanie rôznych druhov jedla?
    Ako môžem skladovať grilovaciu dosku?
48
Prečítajte si pokyny a odložte tak, aby ste ich mohli priložiť pri prípadnom odovzdaní výrobku niekomu
inému. Pred použitím odstráňte všetky obaly.
DÔLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÉ OPATRENIA
Dodržujte základné bezpečnostné opatrenia, vrátane:
Tento prístroj môžu používať deti od 8 rokov a osoby so zníženými
fyzickými, zmyslovými alebo psychickými schopnosťami alebo
nedostatkom skúseností a vedomostí ak sú pod dozorom/poučení a sú si
vedomí s tým spojených rizík. Deti sa s prístrojom nemajú hrať. Čistenie a
používateľská údržba nemajú byť vykonávané dmi ak nie sú staršie ako 8
rokov a pod dozorom. Prístroj a elektrickú šnúru uchovávajte mimo dosahu
detí mladších ako 8 rokov.
Nepripájajte prístroj pomocou časovača alebo systému dikového
ovládania.
¬ Povrchy spotrebiča budú horúce.
Ak je prívodný kábel poškodený, musí byť vymenený výrobcom, jeho
servisným technikom alebo iným kvalikovaným odborníkom, aby nedlo
k riziku.
b Nepoužívajte tento prístroj v blízkosti vane, sprchy, umývadla alebo iných nádob s vodou.
Nebaľte potraviny do plastikovej fólie, polyetylénových sáčkov alebo alobalu. Poškodíte gril a môžte
spôsobiť riziko požiaru.
Nepoužívajte prístroj na žiadny iný účel okrem prípravy jedla.
Nepoužívajte tento spotrebič, ak je poškodený alebo má poruchu.
Používajte kuchynské chňapky alebo niečo podobné.
LEN NA DOMÁCE POUŽITIE
KRESY
1. Svetielko napájania (červené)
2. Svetelná kontrolka termostatu (zelené)
3. Grilovacie platne
4. Odkvapkávacia tácňa
5. Nožička (pod)
6. Háčiky na navinutie kábla pri uskladnení (na
nke)
7. Spínač on/o - zapnuté/vypnuté
PRED PRVÝM POUŽITÍM
Grilovacie platne utrite vlhkou utierkou.
Gril môže pri prvom používaní trochu dymiť. Je to normálne a rýchlo sa to stratí.
NAKLÁŇANIE/VYROVVANIE GRILU
Gril môžete nakloniť, aby tuk a šťavy vytiekli do odkvapkávacej tácky, keď pripravujete jedlá ako
hamburgery, mäso, atď. Alebo môžete používať gril vo vodorovnej polohe na prípravu jedál, ako sú panini,
sendviče, atď., a tiež pri používaní hlbokej platne.
Na naklonenie grilu vyklopte nohu pod grilom smerom nadol (OBR. A). Na vyrovnanie grilu nohu opäť
sklopte naplocho.
49
POUŽÍVANIE GRILU
Spotrebič postavte na stabilný, vodorovný a teplu odolný povrch.
Wsuń tackę ociekową między dwie prowadnice z przodu i od spodu grilla. Wsuń tackę ociekową do
oporu. Tacka ociekowa zbiera tłuszcze i sosy spływające z płyt w trakcie zapiekania.
1. Vložte zástrčku do zásuvky na stene. Spínač zapnite do polohy I. Rozsvieti sa svetielko napájania.
2. Termostat bude svietiť a potom sa cyklicky zapínať a vypínať pri udržiavaní teploty.
3. Pred prípravou jedla počkajte, kým nezhasne svetielko.
4. Potraviny poukladajte na spodnú grilovaciu platňu pomocou obracačky alebo klieští, nie prstami.
5. Nepoužívajte nič kovové alebo ostré, aby ste nepoškodili nepriľnavé povrchy.
6. Zatvorte gril.
7. Počkajte, kým sa jedlo nedopečie.
Skontrolujte, či je jedlo hotové. Ak máte pochybnosti, grilujte ho ešte o čosi dlhšie.
Hotové jedlo vyberajte pomocou dreveného alebo plastového náradia.
Kĺb je upravený tak, aby si poradil s hrubými aj nepravidelne tvarovanými kusmi jedla.
Grilovacie platne by mali byť zhruba rovnobežne, aby bolo jedlo prepečené rovnomerne.
STAROSTLIVOSŤ A ÚDRŽBA
Všeobecné čistenie
1. Vonkajší povrch prístroja utrite vlhkou handričkou.
2. Odkvapkávaciu tácňu umyte v teplej vode so saponátom, alebo vo vrchnom koši umývačky riadu.
Grilovacie platne
Nepoužívajte ostré alebo drsné čistiace prostriedky, rozpúšťadlá, škrabky, drôtenky alebo mydlové
hubky.
V miestach, kde dochádza k dotyku medzi spodnou a vrchnou platňou môžu nepriľnavé povrchy
vykazovať známky opotrebenia. Toto je iba kozmetická chyba, a nemá vplyv na správne fungovanie
grilu.
Grilovacie platne môžete čistiť dvoma spôsobmi:
Kým sú platne stále horúce
Chráňte si ruky vhodnými prostriedkami, ako sú kuchynské chňapky alebo podobné a postupujte pri
vytieraní horúcich platní s nesmiernou opatrnosťou (kuchynské chňapky nie sú zobrazené v obr. B
kvôli prehľadnosti).
1. Gril odpojte z elektriny.
2. Pomocou poskladanej papierovej kuchynskej utierky alebo vlhkej utierky utrite platne jedným
nepretržitým pohybom odzadu dopredu. Vrchnú platňu pri utieraní vrchnej či spodnej platne vždy
pridržiavajte (Obr. B), aby ste zabránili prevráteniu grilu.
Keď sú platne studené
1. Gril vytiahnite z elektriny a nechajte úplne vychladnúť.
2. Platne utrite vlhkou utierkou alebo špongiou. Ťažko odstrániteľné škvrny odstráňte pomocou
papierovej kuchynskej utierky s kvapkou kuchynského oleja.
USKLADNENIE
Aby ste ušetrili miesto, sklopte sklopnú doštičku, kábel naviňte v úložnom priestore na kábel a potom gril
uložte nastojato.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
50
ČASY PRÍPRAVY & BEZPEČNOSŤ POTRAVÍN
Tieto časy používajte výlučne ako orientačné. Týkajú sa čerstvých alebo úplne rozmrazených
potravín.
MÄSO POZNÁMKY
ČAS (MIN)
Steak
Na dosiahnutie najlepších výsledkov pripravujte
steaky, keď majú izbovú teplotu.
Po grilovaní nechajte 3-6 min odpočívať.
Stredne krvavý 2
Stredný 3
Dobre prepečený 5 +
Kuracie prsia Nechajte grilovať, kým nie je šťava číra.
8-10
Jahňacie kotlety
Stredný 4-6
Dobre prepečený
8
Bravčové kotlety Nechajte grilovať, kým nie je šťava číra. Približne 1-2
cm hrubé.
5-8
Klobásy
6-10
Burgery
6-10
Slanina
3-5
RYBY
Losos 130-140 g
3-5
Krevety
1-2
Ploché ryby Platesa, Morský jazyk, atď. 120-130 g
2-6
Okrúhle ryby Treska jednoškvrná, Treska, atď. 130-140 g
3-8
Tuniak / mečúň 130-140 g
5-10
ZELENINA
Papriky
4-6
Baklažán Nakrájané
6-8
Špargľa
3-4
Cuketa Nakrájané
1-3
Paradajky Rozpolené
2-3
Cibule Nakrájané na mesiačiky
5-6
Šampiňóny Celé, nakrájané šampiňóny
3-6
INÉ
Halloumi
2-4
Pri používaní mrazených potravín pridajte 2 – 3 minúty pre morské plody, 3 – 6 minút pre mäso a
hydinu, a to v závislosti od hrúbky a konzistencie jedla.
Skontrolujte, či je jedlo hotové. Ak máte pochybnosti, grilujte ho ešte o čosi dlhšie.
Mäso, hydinu a jedlá z nich (mleté mäso, hamburgery, atď.) grilujte, až kým z nich nevyteká čistá
šťava. Rybu grilujte dovtedy, kým nie je mäso vo všetkých častiach nepriehľadné.
RECYKLÁCIA
W
Aby nedochádzalo k ohrozeniu zdravia a životného prostredia vplyvom
nebezpečných látok, prístroje a nabíjacie a nenabíjacie batérie označené niektorým z
týchto symbolov nesmú byť likvidované s netriedeným komunálnym odpadom.
Elektrické a elektronické výrobky a prípadne nabíjacie a nenabíjacie batérie vždy
odovzdajte na príslušnom ociálnom mieste pre recykláciu / zber.
/