Použitie, tabu¾ky a tipy4
Všeobecné pokyny
• Zasuòte plech so skosením dopredu!
• Pomocou TRADICNE PECENIE alebo PROFIHORUCI VZDUCH možno
piect’ na rošte aj dve formy naraz ved¾a seba. Èas peèenia sa predåži
iba nepodstatne.
3 Tácka mrazeného jedla sa môže poèas varenia deformovat’. Príèinou sú
ve¾ké teplotné rozdiely v mraznièke a v rúre pri peèení. Po vychladnutí
deformácia tácky zmizne.
Informácie o tabu¾kách peèenia
V tabu¾kách nájdete potrebné teploty, èasy peèenia a zásuvné úrovne
pre viaceré jedlá.
• Teploty a èasy peèenia sú orientaèné hodnoty závisiace od zloženia
cesta, jeho množstva a použitej formy na peèenie.
• Odporúèame nastavit’ po prvý raz nižšie hodnoty teploty a až pod¾a
potreby, napr. ak požadujete silnejšie zhnednutie, alebo ak je èas
peèenia príliš dlhý, zvolit’ vyššiu teplotu.
• Ak pre svoj recept nenájdete žiadne konkrétne údaje, orientujte sa
pod¾a podobného peèiva.
• Pri peèení koláèov na plechoch alebo vo formách na viacerých
úrovniach sa èas peèenia môže predåžit’ o 10-15 minút.
• Vlhké druhy peèiva (napr. pizzy, ovocné koláèe a pod.) sa pripravujú
na jednej úrovni.
• Rozdielna výška peèeného pokrmu môže na zaèiatku spôsobovat’
rozdiely zhnednutia. Prosíme vás, aby ste v tomto prípade nemenili
nastavenú teplotu. Rozdiely v zhnednutí sa poèas peèenia vyrovnajú.
• Vaša nová rúra na peèenie sa môže pri peèení a smažení chovat’ inak,
ako spotrebiè, ktorý ste používali doteraz. Preto si zvyèajné nastavenia
(teplota, èas prípravy) a zásuvné roviny prispôsobte pod¾a odporúèaní
uvedených v nasledujúcich tabu¾kách.
2 Pri dlhších èasoch peèenia môžete pribl. 10 minút pred skonèením èasu
peèenia vypnút’ rúru na peèenie a využit’ zvyškové teplo.
Tabu¾ky platia, ak nie je uvedené iné, pri vložení do studenej rúry.