Aeg-Electrolux B9971-5-M Recipe book

Typ
Recipe book
Tabu¾ky, tipy a recepty
Zabudovate¾ná rúra na peèenie
Obsah2
Obsah
Použitie, tabu¾ky a tipy 4
Peèenie cesta 4
Tabu¾ka peèenia 5
Tabu¾ka Nákypy a zapeèené jed 11
Peèenie mäsa 11
Tabu¾ka peèenia 12
Tabu¾ka SONDA NA MASO 13
BIO PECENIE 14
Tabu¾ka BIO PECENIE 15
Grilovanie na ploche 15
Tabu¾ka grilovania 15
Rozmrazovanie 16
Tabu¾ka rozmrazovania 17
Programy na peèenie mäsa 17
RECEPTY 18
PECENIE MUCNYCH 18
CITRONOVY KOLAC 18
SVEDSKY KOLAC 19
MRAMOROVY KOLAC 19
SYROVY KOLAC 20
ANGLICKY KOLAC 21
KOLAC S POSYPKOU 22
VIANOCKA 22
BIELY CHLIEB 23
PECENIE MASA 24
PIZZA (pre pekáè resp. 2 okrúhle formy) 24
ZAPEKANE ZEMIAKY 24
CIBULOVY KOLAC 25
QUICHE LORRAINE 26
LASAGNE 26
CANNELLONI 27
MASOVY NAKYP 28
RYBIE FILE 28
SPECIALNE 29
HOTOVY MUCNIK 29
HOTOVA PIZZA 29
ZAVARANIE 29
SUSENIE 30
3Použitie, tabu¾ky a tipy
Použitie, tabu¾ky a tipy
Peèenie cesta
Funkcia rúry na peèenie: PROFIHORUCI VZDUCH alebo TRADICNE
PECENIE
Formy na peèenie cesta
Pre TRADICNE PECENIE sú vhodné formy z tmavého kovu a
povrstvené formy.
Pre PROFIHORUCI VZDUCH sú vhodné aj svetlé kovové formy.
Zásuvné úrovne
Peèenie cesta s TRADICNE PECENIE je možné na jednej úrovni.
S PROFIHORUCI VZDUCH možno súèasne piect’ až na 3 plechoch:
1 plech na peèenie:
napr. zásuvná úroveò 3
1 forma na peèenie:
napr. zásuvná úroveò 1
2 plechy na peèenie:
napr. zásuvné úrovne 1 a 3
3 plechy na peèenie:
napr. zásuvné úrovne 1, 3 a 5
Použitie, tabu¾ky a tipy4
Všeobecné pokyny
Zasuòte plech so skosením dopredu!
Pomocou TRADICNE PECENIE alebo PROFIHORUCI VZDUCH možno
piect’ na rošte aj dve formy naraz ved¾a seba. Èas peèenia sa predåži
iba nepodstatne.
3 Tácka mrazeného jedla sa môže poèas varenia deformovat’. Príèinou sú
ve¾ké teplotné rozdiely v mraznièke a v rúre pri peèení. Po vychladnutí
deformácia tácky zmizne.
Informácie o tabu¾kách peèenia
V tabu¾kách nájdete potrebné teploty, èasy peèenia a zásuvné úrovne
pre viaceré jedlá.
Teploty a èasy peèenia sú orientaèné hodnoty závisiace od zloženia
cesta, jeho množstva a použitej formy na peèenie.
Odporúèame nastavit’ po prvý raz nižšie hodnoty teploty a až pod¾a
potreby, napr. ak požadujete silnejšie zhnednutie, alebo ak je èas
peèenia príliš dlhý, zvolit’ vyššiu teplotu.
Ak pre svoj recept nenájdete žiadne konkrétne údaje, orientujte sa
pod¾a podobného peèiva.
Pri peèení koláèov na plechoch alebo vo formách na viacerých
úrovniach sa èas peèenia môže predåžit’ o 10-15 minút.
Vlhké druhy peèiva (napr. pizzy, ovocné koláèe a pod.) sa pripravujú
na jednej úrovni.
Rozdielna výška peèeného pokrmu môže na zaèiatku spôsobovat
rozdiely zhnednutia. Prosíme vás, aby ste v tomto prípade nemenili
nastavenú teplotu. Rozdiely v zhnednutí sa poèas peèenia vyrovnajú.
Vaša nová rúra na peèenie sa môže pri peèení a smažení chovat’ inak,
ako spotrebiè, ktorý ste používali doteraz. Preto si zvyèajné nastavenia
(teplota, èas prípravy) a zásuvné roviny prispôsobte pod¾a odporúèaní
uvedených v nasledujúcich tabu¾kách.
2 Pri dlhších èasoch peèenia môžete pribl. 10 minút pred skonèením èasu
peèenia vypnút’ rúru na peèenie a využit’ zvyškové teplo.
Tabu¾ky platia, ak nie je uvedené iné, pri vložení do studenej rúry.
5Použitie, tabu¾ky a tipy
Tabu¾ka peèenia
Peèenie cesta na jednej zásuvnej úrovni
Druh
peèiva
Funkcia rúry na
peèenie
Zásuvná
úroveò
Teplota
°C
Èas
Hod.: min
Peèivo vo formách
Bábovka alebo
francúzska bábovka
PROFIHORUCI
VZDUCH
1 150-160 0:50-1:10
Linecké koláèe/
krá¾ovská bábovka
PROFIHORUCI
VZDUCH
1 140-160 1:10-1:30
Piškótová torta
PROFIHORUCI
VZDUCH
1 140 0:25-0:40
Piškótová torta
TRADICNE
PECENIE
1 160 0:25-0:40
Tortový korpus z
krehkého cesta
PROFIHORUCI
VZDUCH
3 170-180
1)
0:10-0:25
Tortový korpus z
mieseného cesta
PROFIHORUCI
VZDUCH
3 150-170 0:20-0:25
Jablková torta
TRADICNE
PECENIE
1 170-190 0:50-1:00
Jablkový koláè (2formy,
Ø20cm, diagonálne
posunuté)
PROFIHORUCI
VZDUCH
1 160 1:10-1:30
Jablkový koláè (2formy,
Ø20cm, diagonálne
posunuté)
TRADICNE
PECENIE
1 180 1:10-1:30
Pikantná torta (napr.
Quiche Lorraine)
PROFIHORUCI
VZDUCH
1 160-180 0:30-1:10
Tvarohová torta
TRADICNE
PECENIE
1 170-190 1:00-1:30
Peèivo na plechu
Pletenec/veniec z
kysnutého cesta
TRADICNE
PECENIE
3 170-190 0:30-0:40
Vianoèka
TRADICNE
PECENIE
3 160-180
1)
0:40-1:00
Chlieb (ražný chlieb)
-najprv
-potom
TRADICNE
PECENIE
1
230
1)
160-180
0:25
0:30-1:00
Veterníky/zákusky
plnené krémom a poliate
èokoládou
TRADICNE
PECENIE
3 160-170
1)
0:15-0:30
Piškótová roláda
TRADICNE
PECENIE
3 180-200
1)
0:10-0:20
Použitie, tabu¾ky a tipy6
Koláèe posypané
mrvenièkou, suché
PROFIHORUCI
VZDUCH
3 150-160 0:20-0:40
Maslové-/pocukrované
koláèe
TRADICNE
PECENIE
3 190-210
1)
0:15-0:30
Ovocné koláèe
(kysnuté/miesené
cesto)
2)
PROFIHORUCI
VZDUCH
3 150 0:35-0:50
Ovocné koláèe
(kysnuté/miesené
cesto)
2)
TRADICNE
PECENIE
3 170 0:35-0:50
Ovocný koláè z krehkého
cesta
PROFIHORUCI
VZDUCH
3 160-170 0:40-1:20
Koláèe peèené na
plechu s citlivým
obložením (napr. tvaroh,
smotana, osie hniezda)
TRADICNE
PECENIE
3 160-180
1)
0:40-1:20
Pizza (s bohatým
obložením)
2)
PROFIHORUCI
VZDUCH
1 180-200
1)
0:30-1:00
Pizza (tenká)
PROFIHORUCI
VZDUCH
1 200-220
1)
0:10-0:25
Nízky okrúhly chlieb
PROFIHORUCI
VZDUCH
1 200-220 0:08-0:15
Švajèiarske peèivo
PROFIHORUCI
VZDUCH
1 180-200 0:35-0:50
Drobné peèivo
Placky z krehkého cesta
PROFIHORUCI
VZDUCH
3 150-160 0:06-0:20
Striekané peèivo
PROFIHORUCI
VZDUCH
3 140 0:20-0:30
Striekané peèivo
TRADICNE
PECENIE
3 160
1)
0:20-0:30
Placky z mieseného
cesta
PROFIHORUCI
VZDUCH
3 150-160 0:15-0:20
Bielkové koláèe, bezé
PROFIHORUCI
VZDUCH
3 80-100 2:00-2:30
Mand¾ové zákusky
PROFIHORUCI
VZDUCH
3 100-120 0:30-0:60
Drobné kysnuté peèivo
PROFIHORUCI
VZDUCH
3 150-160 0:20-0:40
Drobné peèivo z
lístkového cesta
PROFIHORUCI
VZDUCH
3 170-180
1)
0:20-0:30
Druh
peèiva
Funkcia rúry na
peèenie
Zásuvná
úroveò
Teplota
°C
Èas
Hod.: min
7Použitie, tabu¾ky a tipy
Peèenie na viacerých zásuvných úrovniach
Žemlièky
PROFIHORUCI
VZDUCH
3 160
1)
0:20-0:35
Žemlièky
TRADICNE
PECENIE
3 180
1)
0:20-0:35
Malé koláèiky (20ks/
plech)
PROFIHORUCI
VZDUCH
3 140
1)
0:20-0:30
Malé koláèiky (20ks/
plech)
TRADICNE
PECENIE
3 170
1)
0:20-0:30
1)Rúru vopred zohrejte
2)Podložte plech alebo panvicu na smaženie
Druh peèiva
PROFIHORUCI
VZDUCH
PROFIHORUC
I VZDUCH
Teplota
°C
Èas
Hod.: min
Zásuvná úroveò zdola
2 úrovne 3 úrovne
Peèivo na plechu
Veterníky/zákusky plnené
krémom a poliate
èokoládou
1/4 --- 160-180
1)
1)Rúru na peèenie zohrejte
0:35-0:60
Koláèe posypané
mrvenièkou, suché
1/3 --- 140-160 0:30-0:60
Drobné peèivo
Placky z krehkého cesta 1/3 1/3/5 150-160 0:15-0:35
Striekané peèivo 1/3 1/3/5 140 0:20-0:60
Placky z mieseného cesta 1/3 --- 160-170 0:25-0:40
Bielkové koláèe, bezé 1/3 --- 80-100 2:10-2:50
Mand¾ové zákusky 1/3 --- 100-120 0:40-1:20
Drobné kysnuté peèivo 1/3 --- 160-170 0:30-0:60
Drobné peèivo z
lístkového cesta
1/3 --- 170-180
1)
0:30-0:50
Žemlièky 1/4 --- 160 0:30-0:45
Malé koláèiky (20ks/
plech)
1/4 --- 140
1)
0:25-0:40
Druh
peèiva
Funkcia rúry na
peèenie
Zásuvná
úroveò
Teplota
°C
Èas
Hod.: min
Použitie, tabu¾ky a tipy8
Tipy na peèenie
Výsledok peèenia Možné príèiny Spôsob nápravy
Koláèe sú dolu príliš
svetlé
Nesprávna zásuvná úroveò Koláèe zasuòte nižšie
Koláèe sa speèú
dokopy (sú
namoknuté, kypré,
vodné pásy)
Príliš vysoká teplota Nastavte o nieèo nižšiu
teplotu peèenia
Príliš krátky èas peèenia Predåžte èas peèenia
Èasy peèenia možno
skrátit’ zvýšením teploty
peèenia
Príliš vlhké cesto Použite menej tekutiny.
Dodržiavajte èas miesenia,
hlavne pri použití
kuchynských robotov
Koláèe sú príliš suché Príliš nízka teplota peèenia Nastavte vyššiu teplotu
peèenia
Príliš dlhý èas peèenia Skrát’te èas peèenia
Koláèe sú
nerovnomerne
zhnednuté
Príliš vysoká teplota a príl
krátky èas peèenia
Nastavte nižšiu teplotu
peèenia a predåžte èas
peèenia
Cesto je nerovnomerne
rozdelené
Cesto rozde¾te na plechu na
peèenie rovnomerne
Je nasadený tukový filter Vyberte tukový filter
Koláèe sa neupeèú za
nastavený èas peèenia
Príliš nízka teplota Nastavte o nieèo vyššiu
teplotu peèenia
Je nasadený tukový filter Vyberte tukový filter
9Použitie, tabu¾ky a tipy
Tabu¾ka PIZZA
Tabu¾ka Nákypy a zapeèené jedlá
Druh peèiva
Zásuvná
úroveò
Teplota:
°C
Èas
Hod.: Min.
Pizza (tenká) 1 180 - 200
1)
1)Rúru na peèenie zohrejte
20 - 30
Pizza (s bohatým obložením) 1 180 - 200 20 - 30
Švajèiarske peèivo 1 180 - 200 45 - 60
Špenátová torta 1 160 -180 45 - 60
Quiche Lorraine 1 170 - 190 40 - 50
Tvarohová torta, okrúhla 1 140 - 160 60 - 90
Tvarohová torta na plechu 1 140 - 160 50 - 60
Jablkový koláè, zakry 1 150 - 170 50 - 70
Zeleninový koláè 1 160 - 180 50 - 60
Nízky okrúhly chlieb 1 250 - 270
1)
10 - 20
Torta z lístkového cesta 1 160 - 180
1)
40 - 50
Flammekuchen 1 250 - 270
1)
12 - 20
Pirohy 1 180 - 200
1)
15 - 25
Jedlo
Funkcia rúry na
peèenie
Zásuvná
úroveò
Teplota
°C
Èas
Hod.: Min.
Cestovinový nákyp
TRADICNE
PECENIE
1 180-200 0:45-1:00
Lasaòa
TRADICNE
PECENIE
1 180-200 0:25-0:40
Zapeèené jedlá
Zelenina
1)
1)Rúru na peèenie zohrejte
INFRAPECENIE 1 160-170 0:15-0:30
Zapeèené bagety
1)
INFRAPECENIE 1 160-170 0:15-0:30
Sladké nákypy
TRADICNE
PECENIE
1 180-200 0:40-0:60
Rybacie nákypy
TRADICNE
PECENIE
1 180-200 0:30-1:00
Plnená zelenina INFRAPECENIE 1 160-170 0:30-1:00
Použitie, tabu¾ky a tipy10
Peèenie mäsa
Funkcia rúry na peèenie: TRADICNE PECENIE alebo
INFRAPECENIE
Pri peèení použite tukový filter!
Riad na peèenie mäsa
Na peèenie mäsa je vhodný tepelne odolný riad (rešpektujte údaje
výrobcu!).
Ve¾ké kúsky na peèenie môžete piect’ priamo na plechu na
zachytávanie tuku alebo na rošte s podloženým plechom na
zachytávanie tuku.
Všetky chudé èasti mäsa odporúèame piect’ v pekáèi s pokrievkou.
Mäso tak zostáva št’avnatejšie.
Všetky druhy mäsa, ktoré majú získat’ kôrku, možno piect’ v pekáèi
bez pokrievky.
3 Pokyny k tabu¾ke peèenia mäsa
Informácie uvedené v nasledujúcej tabu¾ke sú orientaèné.
Ryby a mäso odporúèame piect’ v rúre na peèenie až od 1 kg.
Aby sa predišlo pripa¾ovaniu vytekajúcej št’avy z mäsa alebo tuku,
odporúèame doplnit’ do riadu na peèenie trocha tekutiny.
Pod¾a potreby (po 1/2 - 2/3 èasu peèenia) peèený kúsok obrát’te.
Ve¾ké kusy peèeného mäsa a hydiny pri peèení viackrát polejte
výpekom. Tak dosiahnete lepší výsledok peèenia.
Rúru na peèenie pribl. 10 minút pred koncom èasu peèenia vypnite,
aby ste využili zvyškové teplo.
11Použitie, tabu¾ky a tipy
Tabu¾ka peèenia
Druh mäsa Množstvo
Funkcia rúry na
peèenie
Zásuvná
úroveò
Teplota
°C
Èas
Hod.: min
Hovädzie mäso
Dusená svieèková 1-1,5 kg
TRADICNE
PECENIE
1 200-250 2:00-2:30
Rouzbíf alebo filé
pod¾a
výšky v cm
- vnútri èervené
na kaž
cm
Výška
INFRAPECE
NIE
1
190-
200
1)
0:05-0:06
- vnútri ružo
na kaž
cm
Výška
INFRAPECE
NIE
1 180-190 0:06-0:08
- prepeèené
na kaž
cm
Výška
INFRAPECE
NIE
1 170-180 0:08-0:10
Bravèové mäso
Pliecko,
krkovièka, stehno
1-1,5 kg
INFRAPECE
NIE
1 160-180 1:30-2:00
Kotleta, sekaná 1-1,5 kg
INFRAPECE
NIE
1 170-180 1:00-1:30
Mleté mäso 750 g-1 kg
INFRAPECE
NIE
1 160-170 0:45-1:00
Bravèové stehno
(predvarené)
750 g-1 kg
INFRAPECE
NIE
1 150-170 1:30-2:00
Te¾acie mäso
Te¾acie peèené 1 kg
INFRAPECE
NIE
1 160-180 1:30-2:00
Te¾acie stehno 1,5-2 kg
INFRAPECE
NIE
1 160-180 2:00-2:30
Jahòacina
Jahòacie stehno,
jahòacie peèené
1-1,5 kg
INFRAPECE
NIE
1 150-170 1:15-2:00
Jahòací chbát 1-1,5 kg
INFRAPECE
NIE
1 160-180 1:00-1:30
Použitie, tabu¾ky a tipy12
Divina
Zajaèí chrbát,
zajaèie stehno
do 1 kg
TRADICNE
PECENIE
3
220-
250
1)
0:25-0:40
Srnèí/jelení chrbát 1,5-2 kg
TRADICNE
PECENIE
1 210-220 1:15-1:45
Srnèie/jelenie
stehno
1,5-2 kg
TRADICNE
PECENIE
1 200-210 1:30-2:15
Hydina
Kúsky hydiny
po 200-
250g
INFRAPECE
NIE
1 200-220 0:35-0:50
Polovièky kurèat’a
po 400-
500g
INFRAPECE
NIE
1 190-210 0:35-0:50
Kurèatá,
vykàmené kurèatá
1-1,5 kg
INFRAPECE
NIE
1 190-210 0:45-1:15
Kaèica 1,5-2 kg
INFRAPECE
NIE
1 180-200 1:15-1:45
Hus 3,5-5 kg
INFRAPECE
NIE
1 160-180 2:30-3:30
Moriak/morka 2,5-3,5 kg
INFRAPECE
NIE
1 160-180 1:45-2:30
Moriak/morka 4-6 kg
INFRAPECE
NIE
1 140-160 2:30-4:00
Ryby (dusenie)
Ryby vcelku 1-1,5 kg
TRADICNE
PECENIE
1 210-220 0:45-1:15
1)Rúru vopred zohrejte
Druh mäsa Množstvo
Funkcia rúry na
peèenie
Zásuvná
úroveò
Teplota
°C
Èas
Hod.: min
13Použitie, tabu¾ky a tipy
Tabu¾ka SONDA NA MASO
Peèené potraviny Teplota vnútri mäsa
Hovädzie mäso
Roštenka alebo svieèková vnútri èervená (anglické)
vnútri ružová (medium)
vnútri prepeèená
45 - 50 °C
60 - 65 °C
70 - 75 °C
Bravèové mäso
Bravèové pliecko, šunka vcelku, krkovièka 80 - 82 °C
Kotleta (chrbát), sekaná 75 - 80 °C
Mleté mäso 75 - 80 °C
Te¾acie mäso
Te¾acie peèené 75 - 80 °C
Te¾acie stehno 85 - 90 °C
Baranina / jahòacina
Baranie stehno 80 - 85 °C
Baraní chrbát 80 - 85 °C
Jahòacie peèené, jahòacie stehno 70 - 75 °C
Divina
Zajaèí chrbát 70 - 75 °C
Zajaèie nohy, stehná 70 - 75 °C
Zajac vcelku 70 - 75 °C
Srnèí chrbát, jelení chrbát 70 - 75 °C
Srnèie stehno, jelenie stehno 70 - 75 °C
Použitie, tabu¾ky a tipy14
BIO PECENIE
Funkcia rúry na peèenie: BIO PECENIE.
S funkciou rúry na peèenie BIO PECENIE je peèené mäso nádherne
jemné a mimoriadne št’avnaté.
BIO PECENIE odporúèame pre jemné, chudé kusy mäsa a rýb
BIO PECENIE nie je vhodný napr. na dusenú svieèkovú alebo na tuèné
bravèové peèené.
Rúra na peèenie sa zohrieva až na zvolenú resp. prednastavenú teplotu.
Po dosiahnutí tejto teploty sa rozoznie signál. Potom sa rúra na peèenie
automaticky prepína na nižšiu teplotu ïalšieho peèenia.
BIO PECENIE BEZNE odporúèame na menšie kusy mäsa, napr. na
steaky.
BIO PECENIE PROFI
odporúèame na väèšie kusy mäsa, napr. na
hovädzie filé.
1 Pozor: Pri peèení mäsa použite tukový filter!
3 Pomocou funkcie rúry BIO PECENIE peète vždy bez pokrievky.
1. Peèený pokrm na panvici osmažit’ za horúca 1-2 min. z každej strany.
2. Položte ho do misy na peèenie alebo priamo na rošt a podložte plech na
zachytávanie tuku.
3. Vložte ho do rúry na peèenie. Vyberte funkciu rúry BIO PECENIE pod¾a
potreby vyberte tlaèidlom BIO PECENIE PROFI a dopeète (pozri
tabu¾ku).
Tabu¾ka BIO PECENIE
Peèené potraviny
Hmotnost’
g
Nastavenie
Zásuvná
úroveò
Celkový èas
min
Rozbíf 1000-1500
BIO PECENIE
PROFI
1 90-110
Hovädzie zadné 1000-1500
BIO PECENIE
PROFI
3 90-110
Te¾acie peèené 1000-1500
BIO PECENIE
PROFI
1 100-120
Stejky 200 - 300
BIO PECENIE
BEZNE
3 20-30
15Použitie, tabu¾ky a tipy
Grilovanie na ploche
Funkcia rúry na peèenie: MALY GRIL alebo VELKY GRIL s
nastavenou maximálnou teplotou
1 Pozor: Grilujte vždy so zatvorenými dvierkami rúry na peèenie.
3 Prázdnu rúru na peèenie vždy najprv 5 minút rozohrejte funkciou Gril!
Pri grilovaní zasuòte rošt do odporúèanej zásuvnej úrovne.
Plech na zachytávanie št’avy zasúvajte vždy do 1. zásuvnej úrovne
zdola.
Grilovacie èasy sú orientaèné.
Grilovanie je vhodné predovšetkým pre ploché kusy mäsa a rýb.
Tabu¾ka grilovania
Grilované potraviny Zásuvná úroveò
Grilovací èas
1. Strana 2. Strana
Frikadely 4 8-10 min 6-8 min
Bravèové fi 4 10-12 min 6-10 min
Opekaèky 4 8-10 min 6-8 min
Steaky z hovädzieho
zadného, te¾acie steaky
4 6-7 min 5-6 min
Hovädzie zadné, rozbíf
(pribl. 1 kg)
3 10-12 min 10-12 min
Toasty
1)
1)Bez predhriatia
3 4-6 min 3-5 min
Obložené toasty 3 6-8 min ---
Použitie, tabu¾ky a tipy16
Rozmrazovanie
Funkcia rúry na peèenie: ROZMRAZOVANIE (bez nastavovanie
teploty)
Vybrané jedlá na tanieri položte na rošt.
Na prikrytie nepoužívajte žiadne taniere ani misky, pretože znaène
predlžujú èas rozmrazovania.
Pri rozmrazovaní zasuòte rošt do 1. úrovne zdola.
Tabu¾ka rozmrazovania
Jedlo
Èas
rozmrazovania
min
Dodatoèný èas
rozmrazovania,
min
Poznámka
Kurèatá, 1000 g 100-140 20-30
Kurèatá položte v obrátenom
podšálku do ve¾kého
taniera.
Po uplynutí polovice èasu
obrát’te
Mäso, 1000g 100-140 20-30
Po uplynutí polovice èasu
obrát’te
Mäso, 500g 90-120 20-30
Po uplynutí polovice èasu
obrát’te
Pstruhy, 150g 25-35 10-15 ---
Jahody, 300g 30-40 10-20 ---
Maslo, 250g 30-40 10-15 ---
Smotana, 2 x
200g
80-100 10-15
Smotana sa dá výborne
vyš¾ahat’ aj keï je èiastoène
¾ahko zamrznutá
Torta, 1400g 60 60 ---
17Programy na peèenie mäsa
Programy na peèenie mäsa
Pri peèení použite tukový filter!
Riad na peèenie mäsa
Na peèenie mäsa použite hrniec na peèenie alebo pekáè.
3 Na displeji sa indikuje zásuvná úroveò a hmotnost’ pre každý program
na peèenie mäsa.
Riad
Pridávanie
tekutín
Programy na peèenie mäsa s uvedenou hmotnost’ou
HYDINA Otvorené ---
BRAVCOVE Otvorené 2-4 cm
HOVADZIE Uzavreté 1-2 cm
TELACIE MASO Uzavreté 1-2 cm
ZVERINA Uzavreté 1-2 cm
Programy na peèenie mäsa s teplotnou sondou na mäso
ROZBIF 1 Otvorené ---
ROZBIF 2 Otvorené ---
BRAVCOVE MASO Otvorené ---
TELACIE MASO Otvorené ---
JAHNACIE MASO Otvorené ---
ZVERINA Otvorené ---
MORCACIE MASO Otvorené ---
RECEPTY18
RECEPTY
3
Na displeji sa indikuje zásuvná úroveò a nastavená doba trvania pre
každý automatický recept.
PECENIE MUCNYCH
CITRONOVY KOLAC
Na cesto:
250 g masla
200 g cukru
1 balík vanilkového cukru
Štipka soli
4 vajcia
150 g múky
150 g škrobu
1 zarovnaná èajová lyžièka prášku na peèenie
Ostrúhaná šupka z 2 citrónov
Poleva:
1/8 l citrónovej št’avy
100 g práškového cukru
Èierna hranatá forma na peèenie dlhá 30 cm
Margarín na vymastenie
Strúhanka na obalenie
Vložte do miešacej misy maslo, cukor, citrónovú kôrku, vanilkový cukor a
so¾ a rozmiešajte na penu. Potom pridajte vajcia po jednom a znova
rozmiešajte na penu.
Pridajte do penovej hmoty prášok na peèenie rozmiešaný s múkou a
škrobom a vmiešajte ho.
Cesto vložte do vymastenej a strúhankou posypanej formy na peèenie,
hladko ho rozotrite a vložte do rúry.
Po upeèení zmiešajte citrónovú št’avu a práškový cukor. Upeèený koláèe
vyklopte hliníkovú fóliu.
Hliníkovú fóliu na okrajoch koláèa zahnite nahor, aby žiadna tekutina
nemohla vytiect’. Koláèe napichnite drevenou tyèinkou a rovnomerne
potrite štetcom namoèeným do polevy.
Polevu nechajte trocha vsiaknut’ do koláèa.
19RECEPTY
SVEDSKY KOLAC
Na cesto:
5 vajcia
340 g cukru
100 g roztopeného masla
360 g múky
1 balíèek prášku na peèenie
1 balík vanilkového cukru
1 štipka soli
200 ml studenej vody
Okrúhla otváracia tortová forma 28 cm,
Èierny plech, dno vystlané papierom na peèenie
Cukor, vajcia, vanilkový cukor a so¾ vložte do miešacej misky a 5 minút
rozmiešavajte, aby sa napenili. Potom pridajte a vmiešajte roztopené
maslo.
Pridajte do penovej hmoty prášok na peèenie vmiešaný do múky a
vmiešajte ho.
Nakoniec pridajte studenú vodu a všetko dobre premiešajte.
Vložte cesto do formy na peèenie, rozotrite nahladko a vložte do rúry.
RECEPTY20
MRAMOROVY KOLAC
Na cesto:
200 g masla
100 g cukru
100 g práškového cukru
1 balík vanilkového cukru
1 štipka soli
4 vajcia
400 g múky
1 balíèek prášku na peèenie
1/8l citrónovej št’avy
50 g Kakao
Št’ava z jedného citróna
Èierna bábovková forma
Margarín na vymastenie
Strúhanka na obalenie
Vložte do miešacej misy maslo, cukor, citrónovú kôrku, vanilkový cukor a
so¾ a rozmiešajte na penu. Potom pridajte vajcia po jednom a znova
rozmiešajte na penu.
Pridajte do penovej hmoty rozmiešaný prášok na peèenie a mlieko a
vmiešajte ho.
Polovicu cesta vložte do vymastenej formy na peèenie, posypanej
strúhankou. Druhú polovicu cesta zmiešajte s kakaom a položte na
svetlé cesto. Vidlièkou vmiešajte tmavé cesto do kríža pod svetlé cesto a
nakoniec ho vyhlaïte. Potom ho vložte do rúry.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36

Aeg-Electrolux B9971-5-M Recipe book

Typ
Recipe book