Philips HR7754/01 Používateľská príručka

Kategória
Odšťavovače
Typ
Používateľská príručka

Táto príručka je tiež vhodná pre

SLOVENSKY 137
Súčiastky a príslušenstvo
A) Motor (pohonná jednotka)
B) Riadiaci panel Smart Process
C) Zabudovaný bezpečnostný vypínač
D) Kryt montážneho otvoru mixéra (musí byť
správne umiestnený, ak chcete zariadenie
použiť)
E) Nádoba na spracovanie potravín
F) Držiak na náradie
G) Nádoba mixéra
H) Veko nádoby mixéra
I) Kolík veka (aktivuje a deaktivuje bezpečnostný
vypínač)
J) Veko nádoby na spracovanie potravín
K) Zátka
L) Dávkovaci trubica
M) Piest
N) Sitko lisu na citrusové plody
O) Kužel lisu na citrusové plody
P) Bubon odšťavovača
Q) Sitko odšťavovača na oddelenie dužiny
R) Veko odšťavovača
S) Piest odšťavovača
T) Kovové čepele + ochranný kryt
U) Háky na miesenie
V) Metličky na šľahanie
W)Nástavec na krájanie (stredné)
X) Nástavec na krájanie (jemné)
Y) Nástavec na krájanie (hrubé)
Z) Nástavec na granulovanie
a) Držiak na nástavce
b) Nastaviteľný disk na krájanie plátov
(nástavec na krájanie, nosič a gombík na
nastavenie)
Úvod
Súčasťou tohoto zariadenia je automatický
tepelný spínač.Ak sa zariadenie prehreje, tepelný
spínač odstaví prívod elektrickej energie.
Ak Vaše zariadenie náhle prestane
pracovať:
1 Odpojte napájací kábel zo siete.
2 Zariadenie nechajte 60 minút vychladnúť.
3 Pripojte napájací kábel do siete.
4 Zariadenie znovu zapnite.
Prosíme kontaktujte predajcu výrobkov firmy
Philips, alebo autorizované servisné centrum firmy
Philips, ak sa automatický tepelný systém aktivuje
príliš často.
VÝSTRAHA:Aby ste predišli nebezpečným
situáciam, toto zariadenie nesmie byť nikdy
pripojené na časový spínač.
Dôležité upozornenie
Pred použitím zariadenie si pozorne prečítajte
tento návod na použitie a pozrite
zodpovedajúce ilustrácie.
Návod na použitie si odložte pre prípad, že ho
neskôr opäť budete potrebovať.
Pred pripojením zariadenia do siete
SLOVENSKY138
skontrolujte, či napätie uvedené na zariadení
zodpovedá napätiu v miestnom rozvode
elektrickej energie.
Nikdy nepoužívajte príslušenstvo alebo
súčiastky dodávané iným výrobcom, alebo
také, ktoré nebolo špecificky odporúčané
firmou Philips.V prípade, že použijete takéto
príslušenstvo alebo súčiastky, stráca platnosť
záruka tohoto zariadenia.
Zariadenie nepoužívajte ak je napájací kábel,
zástrčka, alebo iná súčiastka poškodená.
Ak je poškodený kábel, musí ho vymeniť
kvalifikovaný personál spoločnosti Philips,
alebo servisného centra autorizovaného
spoločnosťou Philips, aby sa predišlo
nebezpečným situáciám.
Skôr, ako zariadenie použijete po prvýkrát,
dôkladne očistite všetky súčasti, ktoré prídu
do styku s potravinami.
Neprekračujte množstvá a dĺžku prípravy,
uvedené v tabuľke.
Neprekračujte maximálne množstvo označené
na nádobe, t.j. množstvo nesmie prekročiť
hornú rysku označenú na nádobe.
Hneď po použití odpojte zariadenie zo siete.
Pokým je zariadenie v činnosti, nikdy
nepoužívajte prsty ani žiadne predmety (napr.
varešku) na zatlačenie prísad do nádoby cez
dávkovaciu trubicu. Na tento účel smiete
použiť jedine piest.
Skôr, ako do priestoru mixéra vložíte prsty
alebo predmet (napr. varešku), odpojte
zariadenie zo siete.
Zariadenie odkladajte mimo dosahu detí.
Nikdy nenechávajte zariadenie v chode bez
dozoru.
Nájdite správnu polohu a prikryte nádobu na
spracovanie potravín vekom. Odblokujete tak
zabudovaný bezpečnostný vypínač a budete
môcť zapnúť zariadenie. Na pohonnej
jednotke aj na kryte montážneho otvoru
mixéra je ich správna poloha označená
značkami. Zariadenie môžete uviesť do chodu
len ak tieto značky stoja oproti sebe.
Pred tým, ako odpojíte ľubovoľné
príslušenstvo, vypnite zariadenie.
Zariadenie vždy vypnite stlačením tlačidla STOP.
Počkajte kým sa pohyblivé časti zastavia a až
potom otvorte veko zariadenia.
Kryt montážneho otvoru mixéra môžete
odpojiť len ak ste otvorili veko nádoby, alebo
ste odpojili celú nádobu na spracovanie
potravín.
Pohonnú jednotku nikdy neponárajte do vody
ani do inej kvapaliny. Neoplachujte ju pod
tečúcou vodou. Na čistenie pohonnej
jednotky používajte navlhčenú tkaninu.
Pred použitím odstráňte z rotujúcich čepelí
ochranný kryt.
Pred spracovaním počkajte kým horúce
prísady vychladnú (max. teplota 80°C; 175°F).
Ak pracujte s horúcou kvapalinou, alebo
kvapalinou, ktorá má tendenciu peniť, smiete
naraz spracovať maximálne 1 liter tejto
kvapaliny, aby ste predišli jej rozliatiu.
Hneď po použití odpojte zariadenie zo siete.
Informácie o dĺžke spracovania rôznych
druhov potravín pomocou mixéra sú uvedené
SLOVENSKY 139
v tabuľke, ktorá je súčasťou tohoto návodu na
použitie.
Úroveň hluku: Lc= 89 dB [A].
Všimnite si, že pokým je pripojený nástavec na
mixovanie, nemôžete využiť ďalšie funkcie
zariadenia.
Použitie prístroja
Riadenie Smart Process
Súčasťou tohoto zariadenia je riadiaci systém
Smart Process, ktorý zabezpečuje optimálne
spracovanie potravín a vynikajúce výsledky
spracovania.Tlačidlami jednotlivých spôsobov
spracovania potravín sa spúšťa naprogramovaný
profil rýchlosti otáčania, ktorý zodpovedá
optimálnym podmienkam spracovania potravín
pomocou daného príslušenstva.
Rýchlosť otáčania rotora sa dá zvýšiť alebo znížiť
trikrát stlačením tlačidiel + alebo -.
Ak stlačíte tlačidlo pulzu, zariadenie bude
pracovať na plný výkon. Keď tlačidlo uvoľníte,
zariadenie buď zastane, alebo sa vráti na
predchádzajúcu zvolenú rýchlosť otáčania.
Spracovanie potravín môžete kedykoľvek zastaviť
stlačením tlačidla STOP.
Ak v priebehu 40 sekúnd od zastavenia činnosti
stlačíte tlačidlo voľby rovnakého spôsobu
spracovania potravín, spracovanie bude
pokračovať od momentu, kedy bolo prerušené.
Nádoba na spracovanie potravín
C
1 Nádobu pripojíte ku telu mixéra tak, že
pomocou rúčky ju otočíte v smere šípky
aby ste začuli kliknutie.
C
2 Položte veko na nádobu. Otočte ním v
smere šípky aby ste začuli kliknutie
(budete na to musieť vynaložiť určitú silu).
Zabudovaný bezpečnostný uzáver
B
Na pohonnej jednotke, nádobe a veku nádoby sú
značky. Zariadenie budete môcť použiť len ak
značky na pohonnej jednotke a na kryte
montážneho otvoru mixéra stoja oproti sebe.
C
1 Uistite sa, že značky na nádobe a na veku
stoja oproti sebe.Výbežok veka zapadne
do rukoväte nádoby.
Dávkovacia trubica a piest
C
1 Dávkovaciu trubicu môžete použiť na
pridávanie kvapalných a/alebo tuhých
prísad.Tuhé prísady pretlačíte cez trubicu
pomocou piesta.
CLICK
1
CLICK
2
1
2
CLICK
SLOVENSKY140
C
2 Piest môžete použiť aj na uzatvorenie
dávkovacej trubice, aby cez ňu neunikli
spracovávané prísady.
Kovové čepele
Kovové čepele môžete použiť na strúhanie,
miešanie, mixovanie a výrobu pyré.
C
1 Odstráňte ochranný kryt z čepelí.
Hrany čepelí, ktoré slúžia na krájanie, sú veľmi
ostré. Nedotýkajte sa ich!
C
2 Do nádoby vložte nosič náradia a na nosič
nasaďte čepele.
3 Nádobu naplňte spracovávanými
prísadami.Veľké kusy potravín nakrájajte na
kocky približne 3 x 3 x 3 cm. Nádobu
zakryte vekom.
4 Do dávkovacej trubice vložte piest.
C
5 Na riadiacom panele stlačte tlačidlo pre
strúhanie.
- Spracovanie sa začne štyrmi pulzmi, ktoré
zabezpečia, aby boli potraviny (napr. cibuľa
alebo orechy) postrúhané rovnomerne.
- Ďalšie spracovanie sa uskutočňuje pri
maximálnej rýchlosti, kým sa celý proces
nezastaví stlačením tlačidla STOP.
Ak chcete znížiť rýchlosť otáčania stlačte
tlačidlo -.
Spracovanie môžete zastaviť kedykoľvek
stlačením tlačidla STOP.
Tipy
Pri sekaní cibuľe zastavte jej ďalšie
spracovanie hneď po štyroch úvodných
pulzoch, aby nebola príliš jemne posekaná.
Ak chcete postrúhať (tvrdý) syr, nenechajte
zariadenie príliš dlho v činnosti. Syr sa príliš
zohreje, začne sa taviť a vzniknú hrudky.
Čepele nepoužívajte na strúhanie veľmi
tvrdých prísad ako napr. zrnkovej kávy,
turmeriku, muškátového orechu a kociek
ľadu, pretože by mohli čepele otupiť.
Ak sa potraviny lepia na čepele, alebo na steny
nádoby:
1 Vypnite zariadenie.
2 Odmontujte veko nádoby.
3 Prilepené prísady oddeľte od čepelí a zo
stien nádoby pomocou varešky.
SLOVENSKY 141
Nástavce
Nikdy nepoužívajte nástavce na spracovanie
tvrdých materiálov, ako napr. kociek ľadu.
C
1 Pred tým, ako nástavec pripojite k nosiču
nástroja, umiestnite ho do nosiča nástavca.
Hrany, ktoré slúžia na krájanie, sú veľmi ostré
Nedotýkajte sa ich!
C
2 Položte nosič nástavca na nosič nástroja,
ktorý je umiestnený vo vnútri nádoby.
3 Nádobu zakryte vekom.
4 Prísady vložte do dávkovacej trubice.Veľké
kusy vopred nakrájajte na kúsky, ktoré
prejdú cez dávkovaciu trubicu.
C
5 Dávkovaciu trubicu naplňte rovnomerne,
aby zariadenie prísady spracovalo čo
najdokonalejšie.
Ak potrebujete spracovať väčšie množstvo
potravy, rozdeľte si ju na menšie dávky. Po
spracovaní každej dávky nádobu vyprázdnite.
C
6 Na riadiacom panele stlačte tlačidlo pre
krájanie a krájanie na plátky.
Rýchlosť otáčania sa okamžite zvýši na nasavenú
hodnotu, ktorá je optimálna pre daný spôsob
spracovania potravín.
1
2
CLICK
Rýchlosť otáčania sa hriadeľa môžete 3-krát zvýšiť
alebo znížiť stlačením tlačidiel + alebo -.
C
7 Piestom jemne potlačte potraviny v
dávkovacej trubici.
Ak na kúsky krájate mäkkú zeleninu alebo
ovocie, môžete znížiť rýchlosť otáčania až o
tri stupne opakovaným stlačením tlačidla -, aby
ste zeleninu alebo ovocie neposekali až na
pyré.
C
8 Nástavec z nosiča uvoľníte tak, že uchopíte
nosič do oboch rúk tak, aby jeho zadná
časť smerovala ku Vám. Palcami stlačte
hrany nástavca, aby sa uvoľnil a oddelil od
nosiča.
Nastaviteľný disk na krájanie plátkov
Nastaviteľný disk Vám umožní krájať prísady na
plátky ľubovoľnej hrúbky.
Dávajte pozor: hrany, ktoré slúžia na krájanie,
veľmi ostré.
SLOVENSKY142
C
1 Umiestnite čepeľ navrch nosiča.
C
2 Zospodu priskrutkujte ku disku nosiča
gombík a otočte ho do polohy označenej
čiarkou, aby ste fixovali jeho polohu.
C
3 Pomocou nastavovacieho gombíka nastavte
požadovanú hrúbku plátkov.
C
4 Nastaviteľný disk na krájanie plátkov
položte na nosič na náradie.
5 Uzatvorte veko a vložte prísady do
dávkovacej trubice.
C
6 Na riadiacom panele stlačte tlačidlo pre
krájanie a krájanie na plátky.
7 Ak treba, piestom pomaly tlačte prísady do
nádoby.
2
1
Príslušenstvo na miesenie
Príslušenstvo na miesenie je vhodné na miesenie
kysnutého cesta, používaného na prípravu chleba
alebo pizze.
C
1 Príslušenstvo na miesenie nasaďte na nosič
náradia.
C
2 Nádobu postavte na pohonnú jednotku,
otočte rúčku v smere šípky a pripevnite
príslušenstvo na miesenie na hriadeľ
pohonu.
3 Vložte prísady do nádoby.
4 Vekom zatvorte nádobu.
C
5 Na riadiacom panele Smart Process stlačte
tlačidlo pre miesenie.
Rýchlosť otáčania hriadeľa sa v priebehu
10 sekúnd bude postupne zvyšovať na maximálnu
hodnotu. Zariadenie bude pokračovať v miesení
pri nastavenej rýchlosti, kým nestlačíte tlačidlo
STOP. Rýchlosť miesenia možete 3-krát znížiť
stlačením tlačidla -.Ak zariadenie nereaguje na
stlčenie tlačidla + alebo -, motor pracuje na plný
výkon.
Metličky na šľahanie
Metličky na šľahanie môžete použiť na šlahanie
vajec, vaječného bielka, instantných pudingov,
smotany.
SLOVENSKY 143
1 Položte nádobu na pohonnú jednotku a
otočte ju smerom doľava kým nezačujete
kliknutie.
C
2 Do nádoby vložte držiak na nástavce.
C
3 Pripojte metličky na šľahanie ku držiaku na
nástavce.
4 Vložte prísady do nádoby, prikryte ju
vekom a otočte ním doprava kým
nezačujete kliknutie.
C
5 Na riadiacom panele stlačte tlačidlo pre
šľahanie.
Rýchlosť šľahania sa v priebehu 15 sekúnd bude
postupne zvyšovať na najvyššiu úroveň.
Zariadenie bude pokračovať v šľahaní pri
nastavenej rýchlosti, kým nestlačíte tlačidlo STOP.
Rýchlosť šľahania možete 3-krát znížiť stlačením
tlačidla -.
Mixér
Mixér môžete použiť na:
- Výrobu nápojov, napr. mliečnych výrobkov,
ovocných štiav, polievok, miešaných nápojov,
sladkých čajov, alebo šejkrovaných nápojov.
- Miešanie jemných prísad, napr. príprava cesta na
palaciny alebo majonézy.
- Výroba pyré z varených prísad, napr. príprava
jedla pre deti.
Zariadenie možete použiť s alebo bez
nástavca na mixovanie pripojeného k
pohonnej jednotke.Ak nepoužijete nástavec
na mixovanie, zariadenie nebude pracovať
kým riadne nepriskrutkujete krat montážneho
otvoru mixéra ku pohonnej jednotke.
C
1 Pred namontovaním nádoby na mixovanie
odstráňte kryt montážneho otvoru mixéra
nad panelom.
C
2 Nádobu položte navrch pohonnej jednotky
a otočte ju v smere šípky, kým nie je riadne
fixovaná. Rúčka nádoby musí smerovať
doľava.
Pri otáčaní nádoby netlačte na jej rúčkou príli
veľkou silou.
3 Vložte do nádoby prísady.
4 Uzatvorte veko nádoby.
1
2
1
2
SLOVENSKY144
C
5 Pred spracovaním prísad vždy pripojte ku
veku nádoby bezpečnostný kryt.
C
6 Na riadiacom panele stlačte tlačidlo pre
použitie mixéra. Mixér sa rozbehne,
pričom sa jeho rýchlosť zvýši na
maximum. Zariadenie bude pokračovať v
činnosti pri nastavenej rýchlosti, kým ho
nezastavíte stlačením tlačidla STOP.V
priebehu použitia mixéra môžete trikrát
znížiť jeho rýchlosť otáčania stlačením
tlačidla -.
Tipy
C
Tekuté prísady nalejte do nádoby cez otvor vo
veku.
Čím dlhšie necháte mixér pracovať, tým
jemnejšia bude pripravená potrava alebo
nápoj.
Pred tým, ako vložíte pevné prísady do
nádoby mixéra pokrájajte ich na menšie kúsky.
Ak pripravujete veľké množstvo mixovanej
potravy alebo nápoja, nesnažte sa celé
množstvo spracovať naraz, ale po menších
dávkach.
Pevné prísady ako napr, sójové bôby na
prípravu sójového mlieka, nechajte najskôr
nasiaknuť vo vode a až potom ich spracujte v
mixéri.
C
Kocky ľadu vložte do nádoby, uzatvorte ju
vekom a kocky podrvte krátkymi pulzmi,
počas ktorých mixér pracuje na plný výkon.
Ak sa prísady prilepia na steny nádoby mixéra:
1 Vypnite zariadenie a odpojte ho zo siete.
2 Otvorte veko.
Veko neotvárajte pokým je zariadenie v chode.
3 Na odstránenie prísad zo stien nádoby
použite varešku.
Varešku držte v bezpečnej vzdialenosti od čepelí
(približne 2 cm).
Ak nie ste spokojná/ý s výsledkom, nechajte
zariadenie niekoľkokrát krátko bežať na plný
výkon.Výsledok mixovania sa môžete pokúsiť
vylepšiť tak, že prísady premiešate vareškou
(nie pokiaľ je mixér v chode), alebo tak, že
časť obsahu nádoby odoberiete, aby ste
spracovali menšie množstvo mixovanej
potravy.
V niektorých prípadoch sa prísady mixujú
lepšie ak pridáte malé množstvo tekutiny, napr.
citrónovej šťavy, keď mixujete ovocie.
Lis na citrusové plody
Lis na citrusy môžete použiť na ľubovoľný druh
citrusových plodov.
SLOVENSKY 145
C
1 Postavte nádobu na pohonnú jednotku a
položte na ňu sitko.
C
2 Otočte sitko v smere šípky kým poistný
kolík nezapadne na svoje miesto v
pohonnej jednotke.
C
3 Položte kužel na sitko, jemne ho pritlačte.
C
4 Na riadiacom panele stlačte tlačidlo pre
spracovanie citrusových plodov.
Rýchlosť otáčania môžete zvýšiť až trikrát
stlačením tlačidla +.
Začne sa spracovanie citrusov, zastavíte ho
stlačením tlačidla STOP.
C
5 Polovičky ovocia riadne pritlačte ku
otáčajúcemu sa kuželu.
Tipy
Lis občas zastavte, aby ste mohli očistiť sitko
od zachytenej dužiny.
1
2
CLICK
1
Ak chcete očistiť sitko, vypnite zariadenie a
nádobu spolu so sitkom a kuželom odpojte.
C
Po použití nádobu spolu s príslušenstvom na
odšťavovanie citrusových plodov odpojte, aby
šťava nevytiekla na zariadenie.
Odšťavovač
Odšťavovač môžete použiť na prípravu ovocných
a zeleninových štiav. Zariadenie oddelí šťavu od
dužiny, zrniek a šupy.
1 Postavte nádobu na pohonnú jednotku.
C
2 Do nádoby vložte držiak na nástroje.
C
3 Pripojte bubon odšťavovača na držiak.
C
4 Do bubna vložte sitko a uistite sa, že
všetky 3 západky sitka sú v
zodpovedajúcich otvoroch bubna.
1
2
SLOVENSKY146
C
5 Nadobu uzatvorte vekom odšťavovača.
C
6 Stlačte tlačidlo odšťavovania.
Príslušenstvo odšťavovača nesmiete použiť, ak je
rotujúce sitko alebo bubon poškodený.
Zariadenie začne pomaly zvyšovať rýchlosť
otáčania až dosiahne maximálnu rýchlosť.
Rýchlosť otáčania môžete znížiť pomocou tlačidla
-. Zastavíte ho stlačením tlačidla STOP.
C
7 Ovocie alebo zeleninu vkladajte do
odšťavovača cez dávkovaciu trubicu.
C
8 Ak je treba, použite piest na zatlačenie
prísad. Snažte sa, aby dávkovacia trubica
bola stále uzatvorená piestom. Predídete
tak rozliatiu šťavy.
9 Zariadenie nechajte ešte 20 sekúnd
pracovať, aby ste získali čo najviac šťavy.
C
10 Po použití nádobu spolu s príslušenstvom
odšťavovača odpojte, aby šťava nevytiekla
na zariadenie.
1
2
1
2
Tipy
Pred použitím odšťavovača:
- mrkvu, redkvičky atď. pokrájajte
- citrusy, ananás, melón atď. ošúpte
- čerešne, slivky, marhule, broskyne atď.
odkôstkujte
Zariadenie vždy zapnite skôr, ako do
odšťavovača vložíte ovocie.
Občas zariadenie vypnite a očistite sitko a
bubon odšťavovača od zachytenej dužiny.
Nesnažte sa spracovať priveľké množstvo
ovocia alebo zeleniny naraz.
Ak zariadenie začne silno vibrovať, vypni te ho
a očistite sitko odšťavovača a filter. Potom
možete zariadenie znovu zapnúť.
Čistenie
Pred tým, ako začnete čistiť pohonnú jednotku
zariadenie vždy odpojte zo siete.
1 Pohonnú jednotku očistite pomocou
navlhčenej tkaniny. Nikdy ju neponárajte
do vody ani ju neoplachujte.
2 Súčiastky, ktoré prišli do styku so
spracovávanými potravinami, umyte hneď
po použití v horúcej vode s čistiacim
prostriedkom.
Nádoba, veko nádoby, piest a príslušenstvo
(okrem nádoby mixéra) môžete umývať aj v
umývačke riadu.
SLOVENSKY 147
Uvedené súčiastky boli testované podľa normy
DIN EN 12875 na odolnosť pri umývaní v
umývačke riadu.
Nádoba mixéra nie je vhodná na umývanie v
umývačke riadu!
Veko oddelíte tak, že ho najskôr otvoríte a
potom ho potiahnete dopredu.
Veko oddeľte len keď ho chcete očistiť.
Pri čistitení kovových čepelí, čepelí mixéra a
nástavcov postupujte veľmi pozorne. Hrany týchto
súčiatok, používané na krájanie, sú veľmi ostré.
Dbajte na to, aby hrany čepelí a nastávcov neprišli
do kontaktu s tvrdými predmetmi. Mohli by sa
otupiť.
Niektoré prísady môžu spôsobiť zmenu sfarbenia
povrchu príslušenstva.Táto zmena nemá negatívny
vplyv na príslušenstvo. Sfarbenie sa po čase stratí.
C
Prebytočnú časť napájacieho kábla naviňte na
cievku v zadnej časti zariadenia.
Rýchle čistenie mixéra
C
1 Do nádoby mixéra nalejte vlažnú vodu (nie
viac ako 0.5 litra) spolu s malým
množstvom saponátu.
2 Uzatvorte veko.
C
3 Stlačením tlačidla pulzu, nechajte zariadenie
niekoľko sekúnd pracovať na plný výkon.
(Po uvoľnení tlačidla sa zariadenie zastaví).
4 Odpojte nádobu mixéra a opláchnite ju v
čistej vode.
Aby ste riadne očistili metličky na šľahanie:
Odpojte prevodové koliesko od šľahacích
metličiek. Prevodové koliesko spolu so šľahacími
metličkami umyte vteplej vode sčistiacim
prostriedkom, alebo vumývačke na riad.
Aby ste riadne očistili nastaviteľný disk na
krájanie plátkov:
C
1 Otočte gombík na nastavovanie doprava,
aby sa čepeľ uvoľnila od disku.
Disk, čepeľ a nastavovací gombík môžete očistiť v
teplej vode so saponátom, alebo v umývačke na
riad.
Odkladanie
Mikroskladovanie
C
Príslušenstvo (čepele, nosič nástavcov)
položte na nosič na nástroje a uložte ich do
nádoby. Dbajte, aby bol nosič na nástavce vždy
navrchu.
1
2
SLOVENSKY148
Záruka a servis
Ak potrebujete informácie, alebo ak máte
akýkoľvek problém, prosíme, navštívte stránku
www.philips.com na intenete, prípadne
kontaktujte Centrum starostlivosti o zákazníka
firmy Philips vo Vašej krajine (telefónne číslo
Centra nájdete v letáčiku s celosvetovo platnou
zárukou).Ak vo Vašej krajine takéto Centrum
nepôsobí, obráťte sa na predajcu výrobkov firmy
Philips, alebo na Oddelenie služieb firmy Philips
divízia Domáce spotrebiče a Osobná starostlivosť.
Funkcie, použitie a trvanie prípravy
Dĺžka prípravy
10 - 60 sekúnd
10 - 60 sekúnd
10 - 60 sekúnd
60 - 180 sekúnd
30 - 180 sekúnd
10 - 60 sekúnd
Závisí od kvality
Závisí od kvality
Použitie
Strúhanie, príprava pyré, miešanie
Krájanie, vykrajovanie
Krájanie na plátky
Miesenie, miešanie
Šľahanie, príprava emulzií
Mixovanie, príprava pyré
Odšťavovanie citrusových plodov
Odšťavovanie ovocia a zeleniny
Príslušenst
vo
P
hjk
¬
{
˚
D
ƒ
©
Funkcia
¥
^
^
¨
Riešenie problémov
Riešenie
Otočte nádobu alebo jej veko doprava kým nezačujete
kliknutie. Uistite sa, že značky na nádobe a na veku
smerujú priamo oproti sebe.
Automatický tepelný spínač vypol zariadenie pretože sa
prehrialo. 1) Odpojte zariadenie zo siete. 2) Stlačte
tlačidlo STOP. 3) Nechajte zariadenie 60 minút
vychladnúť. 4) Pripojte zariadenie do siete.
5) Zariadenie znovu zapnite.
Stlačte tlačidlo pre zvolený spôsob spracovania potravín.
Zariadenie je vybavené funkciou pamäte. Ak reštartujete
rovnaký program v priebehu 40 sekúnd od zastavenia,
zariadenie bude pokračovať v prerušenej činnosti. Ak
chcete spustiť zvolený program od začiatku: 1) Krátko
stlačte tlačidlo pre iný spôsob spracovania potravín
(napr. tlačidlo pulzu). 2) Stlačte tlačidlo STOP. 3) Stlačte
tlačidlo pre zvolený spôsob spracovania potravín.
Ak je k pohonnej jednotke správne pripojená nádoby na
mixovanie spolu s nádobou na spracovanie potravín,
funguje len mixér. Ak chcete použiť nádobu na
spracovanie potravín alebo nádobu na miešanie, musíte
odpojiť mixér a uzatvoriť montážny otvor mixéra
krytom.
Motor pracuje na plný výkon, napr. pri miesení, alebo je
nastavená najnižšia možná rýchlosť, ktorú už nie je
možné ďalej znížiť.
Problém
Po zapnutí zariadenie
nepracuje.
Zariadenie sa zrazu
zastavilo.
Ak ste stlačili
nesprávne tlačidlo.
Po reštartovaní
zariadenie nezačne
program spracovania
potravín od začiatku.
Nádoba na mixovanie
aj na spracovanie
potravín sú pripojené k
pohonnej jednotke, ale
pracuje len mixér.
Pri voľbe určitého
spôsobu spracovania
potravín nefungujú
tlačidlá + a -.
SLOVENSKY 149
Množstvá a trvanie prípravy
Použitie
Šaláty, surová
zelenina
Šaláty, surová
zelenina
Palacinky, vafle
Jedlá obalené v
strúhanke,
alebo
strúhanke so
strúhaným
syrom (au
gratin)
Dezerty,
zdobenie
Postup
Zeleninu pokrájajte na kúsky a
vložte do dávkovacej trubice.
Piestom ich jemne tlačte do
nádoby a súčasne krájajte.
Zeleninu pokrájajte na kúsky a
vložte do dávkovacej trubice.
Piestom ich jemne tlačte do
nádoby a súčasne krájajte.
Do mixéra najskôr nalejte
mlieko a potom pridajte tuhé
prísady. Zmes asi 1 minútu
premiešajte. Ak treba, postup
zopakujte. Skončite prípravu a
počkajte niekoľko minút, kým
zariadenie vychladne.
Použite usušený chlieb.
Dobré výsledky dosiahnete s
mäkkým maslom.
Tlačidl
o
spôso
bu
sprac
ovania
/
prísluš
enstv
o
^ / k
^ / ¬
/ D
¥ /P
¨ / {
Maxi
málne
množs
tvo
500g
500g
750ml
mlieka
100g
300g
Prísady a
postup
Jablká, mrkva,
zeler - krájanie
Jablká, mrkva,
zeler - krájanie
na plátky
Cesto
(palacinky) -
miešanie
Strúhanka -
strúhanie
Maslový krém
(creme au
beurre) -
šľahanie
Použitie
Zdobenie,
polievky,
omáčky, jedlá
obalené v
strúhanke so
strúhaným
syrom (au
gratin)
Omáčky, pizza,
jedla obalené v
strúhanke a
strúhanom
syre (au
gratin),
roztavený syr
(fondue)
Zdobenie,
polevy,
múčniky,
pudingy,
mousse
Pyré, polievky
Postup
Parmezán pokrájajte na kocky
veľkosti 3cm.
Syr nakrájajte na kúsky a vložte
do dávkovacej trubice. Jemne
ho zatlačte do nádoby
pomocou piesta.
Použite tvrdú tabuľkovú
čokoládu. Polámte ju na kúsky
veľkosti 2cm.
Použite uvarený hrach alebo
fazuľu.Ak treba, pridajte trochu
vývaru na zjemnenie
konzistencie.
Tlačidl
o
spôso
bu
sprac
ovania
/
prísluš
enstv
o
¥ / P
^ /
h
¥ / P
¥ / P
Maxi
málne
množs
tvo
200g
200g
200g
250g
Prísady a
postup
Syr
(Parmezán) -
strúhanie
Syr (Gouda) -
strúhanie
Čokoláda -
strúhanie
Varený hrach,
fazuľa -
príprava pyré
150SLOVENSKY
Použitie
Jedlá pre deti
Šaláty,
zdobenie
Chlieb
Pizza
Postup
Obyčajné pyré pripravíte ak
pridáte malé množstvo vývaru.
Jemnejšie pyré pripravíte ak
vývar pridávate postupne
dovtedy, kým zmes nie je
hladká.
Uhorku vložte do dávkovacej
trubice a jemne ju zatlačte do
nádoby.
Zmiešajte teplú vodu s
kvasnicami a cukrom. Pridajte
múku, olej a soľ a mieste
približne 90 sekúnd. Cesto
nechajte 30 minút kysnúť.
Postupujte ako pri príprave
cesta na chlieb. Cesto mieste
1 minútu. Najskôr do nádoby
nasypte múku, potom pridajte
ostatné suroviny.
Tlačidl
o
spôso
bu
sprac
ovania
/
prísluš
enstv
o
¥ / P
^ / ¬
¨ / {
¨ / {
Maxi
málne
množs
tvo
500g
2
uhork
y
500g
múky
750g
múky
Prísady a
postup
Varená
zelenina a
mäso -
príprava pyré
Uhorky -
krájanie na
plátky
Cesto (na
chlieb) -
miesenie
Cesto (na
pizzu) -
miesenie
Použitie
Jablkový koláč,
sladké pečivo,
ovocné
múčniky
Špeciálny
chlieb
Pudingy,
múčniky
Postup
Použite studený margarín
pokrájaný na kocky veľkosti
2cm. Do nádoby nasypte múku
a pridajte margarín. Miešajte
dovtedy, kým sa hmota začne
drobiť. Za stáleho miešania
pridajte studenú vodu. Prípravu
zastavte hneď, ako sa z cesta
začne tvoriť jednoliata hmota.
Pred ďalším spracovaním
nechajte cesto vychladnúť.
Vo zvláštnej nádobe zmiešajte
kvasnice, teplú vodu a trochu
cukru. Potom všetky prísady
vložte do nádoby na miešanie a
mieste dovtedy, kým nie je
cesto hladké a nelepí sa na
steny nádoby (približne 1
minútu). Cesto nechajte 30
minút kysnúť.
Vaječné bielka majú mať izbovú
teplotu. Poznámka: použite
aspoň 2 vaječné bielka.
Tlačidl
o
spôso
bu
sprac
ovania
/
prísluš
enstv
o
¨ / {
¨ / {
ø /
ß
Maxi
málne
množs
tvo
300g
múky
500g
múky
4
vaječn
é
bielka
Prísady a
postup
Cesto
(múčniky) -
miesenie
Cesto
(kysnuté) -
miesenie
Vaječné bielka
- šľahanie
SLOVENSKY 151
Použitie
Omáčky,
džemy,
pudingy, jedlo
pre deti
Omáčky,
džemy,
pudingy, jedlo
pre deti
Zdobenie,
dresingy
Omáčky,
polievky,
zdobenie,
bylinko
maslo
Ovocné šťavy
Postup
Tip: použite trochu citrónovej
šťavy, aby sa nezmenila farba
spracovávaného ovocia. Jemné
pyré pripravíte ak do nádoby
pridáte tekutinu.
Tip: použite trochu citrónovej
šťavy, aby sa nezmenila farba
spracovávaného ovocia.
Cesnak očistite.Tlačidlo pulzu
stlačte iba niekoľkokrát, aby ste
cesnak nepostrúhali príliš
najemno. Použite aspoň 150g
cesnaku.
Pred tým, ako bylinky posekáte,
umyte ich a osušte.
Pripravte šťavu v odšťavovači.
Tlačidl
o
spôso
bu
sprac
ovania
/
prísluš
enstv
o
/ D
¥ / P
¥ / P
¥ / P
/ ©
Maxi
málne
množs
tvo
500g
500g
300g
Aspoň
50g
500g
(celko
množs
tvo)
Prísady a
postup
Ovocie (napr.
jablká, banány,
jedlé gaštany) -
príprava pyré
Ovocie (napr.
jablká, banány)
- strúhanie
Cesnak -
strúhanie
Bylinky (napr.
petržlenová
vňať) - sekanie
Šťavy (napr. z
jabĺ, mrkvy,
atď.) -
odšťavovanie,
mixovanie
Použitie
Šaláty,
zdobenie,
omáčky na
pečené mäso
Tatársky biftek,
hamburgery,
mäsové guličky
Tatársky biftek,
hamburgery,
mäsové guličky
Mliečne
koktaily
Rôzne koláče
Postup
Všetky prísady musia mať
izbovú teplotu. Poznámka:
použite aspoň jedno veľké
vajce a dve menšie vajcia, alebo
dve žĺtka. Do nádoby dajte
vajcia, trochu octu a po
kvapkách pridajte olej.
Najskôr odstráňte šľachy a
kosti. Mäso nakrájajte na kocky
veľkosti 3cm. Stlačením tlačidla
pulzu získate hrubo pomleté
mäso.
Najskôr odstráňte šľachy a
kosti. Mäso nakrájajte na kocky
veľkosti 3cm. Stlačením tlačidla
pulzu získate hrubo pomleté
mäso.
Potlačte ovocie (napr. banány,
jahody) spolu s cukrom,
mliekom a trochou zmrzliny a
dobre pomiešajte.
Prísady musia mať izbo
teplotu. Miešajte zmäknuté
maslo s cukrom kým nevznikne
hladká krémová hmota. Potom
pridajte mlieko, vajcia a múku.
Tlačidl
o
spôso
bu
sprac
ovania
/
prísluš
enstv
o
ø /
ß
¥ / P
¥ / P
/ D
π /
Maxi
málne
množs
tvo
3
vajcia
500g
400g
500ml
mlieka
4
vajcia
Prísady a
postup
Majonéza -
príprava
emulzie
Mäso (chudé)
- mletie
Mäso
(prerastené),
ryby, hydina -
mletie
Mliečne
koktaily -
mixovanie
Zmes (koláč) -
miešanie
SLOVENSKY152
Použitie
Šaláty, pudingy,
orechový
chlieb,
mandľové
pečivo
Šaláty, varené
jedlá, smažené
miešané jedlá,
zdobenie
Šaláty, varené
jedlá, smažené
miešané jedlá,
zdobenie
Mleté mäso
Polievky,
omáčky
Zdobenie,
šľahačka,
šľahačka so
zmrzlinou
Postup
Ak použijete tlačidlo pulzu
získate hrubo postrúhané
orechy.
Cibuľu očistite a rozkrojte na
štvrťky. Po dvoch stalčeniach
tlačidla pulzu skontrolujte, či je
cibuľa dostatočne jemne
nakrájaná.
Cibuľu očistite a nakrájajte na
kúsky, ktoré sa zmestia do
dávkovacej trubice. Poznámka:
použite aspoň 100g cibule.
Najskôr odstráňte šľachy a
kosti. Mäso nakrájajte na kocky
veľkosti 3cm. Stlačením tlačidla
pulzu získate hrubo pomleté
mäso.
Použite varenú zeleninu.
Použite smotanu priamo z
chladničky. Poznámka: použite
aspoň 125ml smotany. Šľahačku
pripravíte asi o 20 sekúnd.
Tlačidl
o
spôso
bu
sprac
ovania
/
prísluš
enstv
o
¥ / P
¥ / P
^ / ¬
¥ / P
/ D
ø /
ß
Maxi
málne
množs
tvo
250g
500g
300g
200g
500ml
500ml
Prísady a
postup
Orechy -
strúhanie
Cibuľa -
krájanie
Cibuľa -
krájanie na
plátky
Hydina -
mletie
Polievky -
mixovanie
Smotana na
šľahanie -
šľahanie
Recepty
Courgettová nátierka
Suroviny:
- 2 courgettes
- 3 cooked eggs
- 1 small onion
- 1 tbs. vegetable oil
- parsley
- 2-3 tbs. sour cream
- lemon juice,Tabasco sauce, salt, pepper, curry-
powder, paprika
B
Courgety umyte, osušte a najemno ich pokrájajte
pomocou nástavca na krájanie v nádobe na
spracovanie potravín. Nakrájané courgety preložte
do taniera a posypte ich soľou. Počkajte 15 minút,
aby sa soľ napila tekutiny z nastrúhanej zeleniny.
Pokrájajte cibuľu na štvrťky a pokrájjte ju spolu so
strúčikom cesnaku. Najemno posekajte
petržlenovú vňať.
B
Potom položte posekané courgetty na čistú
utierku a vytlačte z nich tekutinu. Na panvicu
nalejte olej a zľahka osmažte nakrájanú cibuľu a
cesnak, pridajte aj pokrájané courgetty. Počkajte,
kým sa neodparí všetká voda. Počkajte kým
prísady nevychladnú. Očistite varené vajcia a
pokrájajte ich v nádobe na spracovanie potravín.
Pridajte do nádoby všetky ostatné prísady, zmes
ochuťte a zamiešajte. Podávajte na hriankach
pripravených z bieleho chleba.
SLOVENSKY 153
Ovocný koláč
Suroviny:
- 180g datlí
- 270g sliviek
- 60g mandlí
- 60g vlašských orechov
- 60g hrozienok
- 60g veľkých sušených hrozienok
- 240g celozrnnej ražnej múky
- 120g pšeničnej múky
- 120g hnedého cukru
- 360g plnotučného mlieka
- štipka soli
- 1 sáčok prášku na pečenie
B
Do nádoby vložte kovové čepele. Nasypte všetky
prísady a nastavte spracovanie potravín strúhaním.
Zariadenie nechajte 30 sekúnd pracovať.Ak sa
cesto lepí na veko a na steny nádoby, oddeľte ho
pomocou varešky. Koláč pečte v 30cm dlhej forme
na pečenie 40 minút pri 170°C.
Pórový koláč
Suroviny na prípravu cesta:
- 250g pšeničnej múky (prípadne celozrnnej
pšeničnej múky)
- štipka soli
- 1 polievková lyžica medu
- 20g čerstvých kvasníc alebo 1/2 sáčku sušených
kvasníc
- 100g masla
- 6 polievkových lyžíc vlažnej vody
Suroviny na prípravu plnky:
- 500g póru
- rastlinný olej
- 4 vajcia
- 500g kyslej smotany
- soľ, čierne korenie, 1-2 polievkové lyžice múky,
ak bude treba
B
Všetky prísady na prípravu cesta dajte do nádoby
a vymieste pevné cesto. Počkajte 30 minút, kým
cesto nakysne.
B
Pór nakrájajte na kolieska pomocou
nastaviteľného disku na krájanie plátkov (napr.
nastavenie 3). Na panvicu nalejte trochu oleja a
niekoľko minút na ňom pražte nakrájaný pór.
Ostatné prísady vložte do nádoby mixéra a
nechajte ich pomixovať, aby vznikla hmota s
krémovou konzistenciou. Pridajte 1-2 polievko
lyžice múky, aby ste krém zahustili.
B
Vymažte formu na pečenie s priemerom 24cm a
na jej spod a boky uložte cesto. Na cesto naneste
pripravený krém a navrch rozložte ostatné prísady.
Pečte v predohriatej rúre 40 minút pri 180°C.
Koláč môžete podávať teplý, ale aj studený.
Maďarský guláš
Suroviny:
- 1 polievková lyžica oleja
- 1 stredná cibuľa
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- 400g hovädzieho alebo bravčového mäsa
- 1 zelená paprika
- 1 rajčina
SLOVENSKY154
-soľ
- 200g mrkvy
- 300g zemiakov
- celá rasca
B
Mäso umyte a pokrájajte na kocky veľkosti 2cm.
Očistite cibuľu a nakrájajte ju v nádobe na
spracovanie potravín pomocou kovových čepelí.
Vykrojte jaderník zelenej papriky a nakrájajte ju
na kolieska pomocou nastaviteľného disku na
krájanie plátkov. Ošúpte rajčinu, odstráňte jej
jadierka a nakrájajte ju na tenké pásiky. Na oleji
osmažte nakrájanú cibuľu do sklovita. Panvicu s
cibuľou odložte zo sporáku a posypte mletou
paprikou, pridajte mäso a niekoľko minút smažte
za stáleho miešania na veľkom plameni. Pridajte
zelenú papriku, rajčinu a dochuťte soľou. Prikryte
panvicu a mäso poduste vo vlastnej šťave na
miernom plameni, kým nezmäkne.
B
Medzitým, očistite a nakrájajte mrkvu pomocou
nastaviteľného disku na krájanie plátkov .Očistite
a na kocky nakrájajte zemiaky.Všetko pridajte k
mäsu a zalejte dostatočným množstvom studenej
vody, podľa toho, aké množstvo polievky chcete
pripraviť (asi 1.2 litra). Ochuťte štipkou rasce a
pomaly varte, kým nie sú všetky prísady mäkké,
pridajte soľ na dochutenie.
B
Podávajte horúce. Môžete ozdobiť kolieskami
zelenej papriky a na ďalšom tanieri podávať
feferónky.
Jahodová torta
Suroviny:
- 100g stuženého tuku
- 100g cukru
- 3 vaječné bielka
- 240g múky
- 100g kokosu
Suroviny na prípravu plnky:
- 80g cukru
- 2 čajové lyžičky citrónovej šťavy
- 400g tvarohu
- 500g jahôd
Suroviny na prípravu polevy:
- 500g jahôd
- 250ml vody
- 120g cukru
- 60g kukuričného škrobu
Ozdoba:
- 250g smotany
B
Vyhrejte rúru na 180°C.V nádobe na miešanie
vymiešajte pokrmový tuk s cukrom na krém
pomocou príslušenstva na miešanie.
B
Do krému vmiešajte vaječné biela, potom pridajte
múku a nastrúhaný kokos. Cesto rozložte na plech
na pečenie a popichajte vidličkou. Cesto pečte 15-
20 minút kým nie je svetlo hnedé. Korpus nechajte
vychladnúť.V nádobe pomocou príslušenstva na
miešanie vymiešajte cukor, citrónovú šťavu a
tvaroh. Hmotu rozložte na korpus a na vrch
SLOVENSKY 155
položte časť jahôd so špičkou smerujúcou nahor.
Vložte do chladničky.
B
Pripravte polevu.V nádobe mixéra rozmixujte
zostávajúce jahody s vodou a cukrom. Kukuričný
škrob rozpustite v 125ml pripravenej zmesi.
Ostatnú zmes nechajte zovrieť. Keď vrie
primiešajte do nej rozpustený kukuričný škrob.
Pomocou lyžice naneste polevu na poukladané
jahody a nechajte 2 hodiny v mrazničke.Vrch
ozdobte do tuha vyšľahanou smotanou.
Čerstvý mliečny koktail
Suroviny:
- 100g banánov alebo jahôd
- 200ml čerstvého mlieka
- 50g vanilkovej zmrzliny
- kryštálový cukor na dochutenie
B
Očistite banány alebo opláchnite jahody. Ovocie
pokrájajte na menšie kúsky.Všetky prísady dajte do
nádoby mixéra. Mixujte, kým nápoj nie je hladký.
B
Na prípravu čerstvého ovocného koktailu si
môžete vybrať ovocie podľa vlastnej chuti.
Venčeky s lieskovými orieškami
Suroviny na prípravu cesta:
- 500g preosiatej múky
- 75g cukru
- 1 čajová lyžička soli
- 1 vajce
- 250ml mlieka (35°C)
- 100g jemného masla
- 30g čerstvých kvasníc (alebo sušené kvasnice,
prečítajte si pokyny na balení)
Suroviny na prípravu plnky:
- 250g strúhaných lieskových orieškov
- 100g cukru
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 125ml smotany
B
Rúru vyhrejte na 200°C.V nádobe zmiešajte
pomocou príslušenstva na miesenie mlieko,
kvasnice a cukor. Pridajte múku, soľ, maslo a vajce.
Cesto 2 minúty mieste. Odložte ho do inej nádoby,
prikryte navlhčenou utierkou a nechajte 20 minút
nakysnúť.
B
Pomocou kovových čepelí posekajte lieskové
oriešky. Zmiešajte prísady na prípravu plnky. Cesto
rozváľkajte na obdĺžnikový tvar. Rozložte naň
plnku z lieskových orechov a cesto zrolujte. Cesto
položte na vymastený plech na pečenie. Nechajte
ho ešte 20 minút nakysnúť.Vrch potrite
vyšľahaným vaječným bielkom a nechajte piecť v
strede rúry. Pečte 25-30 minút pri 200°C.
Čokoládový koláč
Suroviny:
- 140g jemného masla
- 110g práškového cukru
- 140g čokolády
- 6 vaječných bielkov
- 6 vaječných žĺtkov
- 110g kryštálového cukru
- 140g pšeničnej múky
Plnka:
- 200g marhuľového džemu
SLOVENSKY156
Poleva:
- 125ml vody
- 300g cukru
- 250g strúhanej čokolády
- šľahačka, podľa chuti
B
Rúru vyhrejte na 160°C. Pomocou príslušenstva
na miešanie vymiešajte maslo s práškovým
cukrom na krém. Roztopte čokoládu a vmiešajte
ju do krému. Pridajte vaječné žĺtka a miešajte,
kým zmes nemá krémovú konzistenciu. Pomocou
príslušenstva na miešanie vyšľahajte vaječné
bielka s kryštálovým cukrom na sneh. Pridajte
sneh ku krému a jemne ho premiešajte. Potom
pomocou varešky pridajte múku. Pripravenú zmes
dajte na vymastenú formu na pečenie. Pečte
hodinu pri teplote 160°C. Prvých 15 minút
nechajte dvierka rúry pootvorené.
B
Koláč nechajte vychladnúť priamo vo forme
(priemer 24cm) a potom aj mimo formy na
pečenie. Ochladený koláč prekrojte napolovicu vo
vodorovnom smere. Na spodnú časť naneste
marhuľový džem a prikryte ju vrchnou časťou.
Zvyšok džemu zohrejte, aby bol tekutý a potrite
ním vrch koláča. Pripravte polevu. Nechajte zovrieť
vodu, pridajte cukor a čokoládu a povarte na
jemnom plameni. Zmes stále miešajte, kým nie je
hladká a sa ľahko rozotierať. Polejte vrch
koláča pripravenou polevou a nechajte ju
vychladnúť. Koláč podávajte ozdobený trochou
šlahačky.
Brokolicová polievka (pre 4 osoby)
Suroviny:
- 50g zrelého syra Gouda
- 300g varenej brokolice
- vývar z brokolice
- 2 varené zemiaky
- 2 kocky bujónu
- 2 polievkové lyžice smotany na šľahanie
- kary korenie
-soľ
- čierne korenie
- muškátový orech
B
Pokrájajte syr. Prepasírujte brokolicu s varenými
zemiakmi a malým množstvom vývaru z brokolice.
Brokolicové pyré zmiešajte so zvyškom vývaru a
kockami bujónu (celkový objem 750ml). Polievku
prelejte na panvicu a za stáleho miešania
nechajte zovrieť. Primiešajte syr a dochuťte
pomocou kary korenia, soli, čierneho korenia a
muškátového orecha. Nakoniec pridajte smotanu.
Pizza
Suroviny na prípravu cesta:
- 400g múky
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 20g čerstvých kvasníc alebo 1.5 sáčka sušených
kvasníc
- 2 polievkové lyžice oleja
- približne 240ml vody (35°C)
Suroviny na prípravu omáčky:
- 300ml paradajkového pretlaku
(konzervovaného)
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150
  • Page 151 151
  • Page 152 152
  • Page 153 153
  • Page 154 154
  • Page 155 155
  • Page 156 156
  • Page 157 157
  • Page 158 158
  • Page 159 159
  • Page 160 160
  • Page 161 161
  • Page 162 162
  • Page 163 163
  • Page 164 164
  • Page 165 165
  • Page 166 166
  • Page 167 167
  • Page 168 168
  • Page 169 169
  • Page 170 170
  • Page 171 171
  • Page 172 172
  • Page 173 173
  • Page 174 174
  • Page 175 175
  • Page 176 176
  • Page 177 177
  • Page 178 178
  • Page 179 179
  • Page 180 180
  • Page 181 181
  • Page 182 182

Philips HR7754/01 Používateľská príručka

Kategória
Odšťavovače
Typ
Používateľská príručka
Táto príručka je tiež vhodná pre