66
d AKO TO FUNGUJE
1 Je to podobné teplovzdušnej rúre, varenie pomocou horúceho vzduchu a sálavého tepla.
2 Olej pridávajte k jedlu ako náter, nenalievajte olej do nádoby.
3 Založením priehradky do otvorov vo vnútri košíka môžete spolu pripravovať rôzne jedlá, napr.
krevety a hranolčeky (oboje mrazené) – pečte hranolčeky 5 minút, vyberte nádobu, pridajte
krevety, nádobu vráťte a pečte ďalších 15 minút.
4 Majte poruke kuchynské chňapky (alebo utierku) a tepelne odolnú podložku alebo plytký
tanier, na ktoré položíte nádobu po varení.
C RÚČKA
5 Rúčka drží nádobu a košík.
6 Vyberanie nádoby z tela:
a) Pridržiavajte vrchnú časť tela.
b) Druhou rukou uchopte rúčku.
c) Nádobu vytiahnite z tela.
d) Nádobu položte na izolovanú podložku.
7 Vyberanie košíka z nádoby:
a) Odsuňte kryt smerom k telu, aby ste odkryli väčšiu časť zámku.
b) Stlačte zámok a odomknite rúčku z nádoby.
c) Dvihnite rúčku s košíkom von z nádoby.
C PREDHRIATIE
8 Vložte zástrčku do zásuvky na stene.
9 Nastavte ovládač teploty na požadovanú teplotu.
10 Časovač nastavte na 5.
11 Svetelná kontrolka napájania bude svietiť.
12 Keď prístroj dosiahne pracovnú teplotu, svetielko termostatu bude svietiť.
13 Potom bude cyklicky zapínať a zhasínať podľa toho, ako bude pracovať termostat pri
udržiavaní teploty.
14 Keď sa časovač vráti do 0, rúra sa vypne.
C POUŽITIE
15 Nádobu vyberte z tela.
16 Ak je to potrebné, založte priehradku.
17 Vložte jedlo do košíka – košík neprepĺňajte.
18 Medzi kúskami jedla nechajte priestor na cirkuláciu horúceho vzduchu.
19 Nádobu vložte späť do tela.
20 Nastavte časovač na čas, ktorý potrebujete.
C POTRASTE NÁDOBOU
21 V polovici varenia nádobu vyberte, potraste ňou a/alebo jedlo obráťte, potom nádobu znovu
vložte do tela.
22 Keď nádobu vyberiete, prístroj sa vypne, potom sa znovu zapne, keď ju vrátite na miesto.
23 Časovač bude pokračovať v odpočítavaní.
24 Keď sa časovač vráti do 0, rúra sa vypne.
25 Odpojte prístroj z elektrickej siete.
26 Ak chcete prístroj vypnúť ručne, otočte časovač na 0.
C HOTOVO?
27 Nádobu vyberte z tela.
28 Skontrolujte, či je jedlo uvarené. Ak máte pochybnosti, varte ho o čosi dlhšie.
29 Položte nádobu na plytký tanier.
30 Stlačte zámok a vyberte rúčku a košík z nádoby.