Philips HD9040/90 Recipe book

Kategória
Stroje na výrobu chleba
Typ
Recipe book
HD9040
Standard bread programs and recipes
Стандартни програми и рецепти за хляб
Standardní programy a recepty na pečení chleba
Tavalised leivaküpsetusprogrammid ja retseptid
Standardni programi i recepti za kruh
Hagyományos kenyérsütési programok és receptek
Стандартты нан пісіру бағдарламалары мен рецептілері
Standartinės duonos kepimo programos ir receptai
Parastās maizes cepšanas programmas un receptes
Standardowe przepisy na chleb i programy wypieku chleba
Programe şi reţete standard pentru pâine
Стандартные программы и рецепты выпечки хлеба
Štandardné recepty a programy na prípravu chleba
Standardni recepti in programi za kruh
Standardni programi i recepti za hleb
Програми та рецепти для приготування традиційного 
хліба
46


program: Basic White 750 g 1 000 g 1 250 g
Voda (27 °C) nebo 
mléko
290 ml 350 ml 450 ml
Sušené mléko 1½ pol. lž. 2 pol. lž. 3 pol. lž.
Olej 1½ pol. lž. 2 pol. lž. 3 pol. lž.
Sůl 1 čaj. lž. 1½ čaj. lž. 1½ čaj. lž.
Cukr 1½ pol. lž. 2 pol. lž. 3 pol. lž.
Bílá mouka 500 g 600 g 750 g
Sušené droždí 1 čaj. lž. 1 čaj. lž. 1 čaj. lž.

program: Whole Wheat 750 g 1 000 g 1 250 g
Voda (27 °C) 320 ml 380 ml 480 ml
Olej 1 pol. lž. 2 pol. lž. 2 pol. lž.
Sůl 1½ čaj. lž. 2 čaj. lž. 2 čaj. lž.
Med NEBO cukr 2 pol. lž. 2 pol. lž. 3 pol. lž.
Celozrnná mouka 500 g 600 g 750 g
Sušené droždí 1 čaj. lž. 1 čaj. lž. 1 čaj. lž.

program: French 750 g 1 000 g 1 250 g
Voda (27 °C) 290 ml 350 ml 450 ml
Olej 1½ pol. lž. 2 pol. lž. 2 pol. lž.
Sůl 1½ čaj. lž. 2 čaj. lž. 3 čaj. lž.
Bílá mouka 500 g 600 g 750 g
Sušené droždí 1 čaj. lž. 1 čaj. lž. 1 čaj. lž.

program: Sweet 750 g 1 000 g 1 250 g
Voda (27 °C) nebo 
mléko
270 ml 330 ml 390 ml
Sušené mléko 1½ pol. lž. 2 pol. lž. 3 pol. lž.
Olej 2 pol. lž. 3 pol. lž. 4 pol. lž.
Sůl 1 čaj. lž. 1 čaj. lž. 1 čaj. lž.

program: Sweet 750 g 1 000 g 1 250 g
Cukr 4 pol. lž. 5 pol. lž. 6 pol. lž.
Bílá mouka 500 g 600 g  700 g
Sušené droždí 1 čaj. lž. 1 čaj. lž. 1 čaj. lž.

program: Gluten Free 750 g 1 000 g 1 250 g
Voda (27 °C) nebo 
mléko
- 330 ml 410 ml
Sušené mléko - 2 pol. lž. 2 pol. lž.
Olej - 2 pol. lž. 3 pol. lž.
Sůl - 1½ čaj. lž. 1½ čaj. lž.
Cukr - 2 pol. lž. 3 pol. lž.
Bezlepková mouka - 560 g 700 g
Sušené droždí - 2¼ čaj. lž 3¼ čaj. lž

program: Super Rapid 750 g 1 000 g 1 250 g
Voda (27 °C) nebo 
mléko
- 380 ml -
Sušené mléko - 2 pol. lž. -
Olej - 2 pol. lž. -
Sůl - 1 čaj. lž. -
Cukr - 2 pol. lž. -
Bílá mouka - 600 g -
Sušené droždí - 4 čaj. lž. -

program: Dough 750 g 1 000 g 1 000 g
Voda (27 °C) nebo 
mléko
- 340 ml
Sušené mléko - 2 pol. lž.
Olej - ¼ šálku
Sůl - 2 čaj. lž.
Cukr - 2 pol. lž.
Bílá mouka - 600 g
Sušené droždí - 2 čaj. lž.
 47
252


program: Obyčajný biely 750 g 1000 g 1250 g
Voda (27 °C/80 °F) alebo 
mlieko
290 ml 350 ml 450 ml
Sušené mlieko 1 ½ PL 2 PL 3 PL
Olej 1 ½ PL 2 PL 3 PL
Soľ 1 ČL 1 ½ ČL 1 ½ ČL
Cukor 1 ½ PL 2 PL 3 PL
Biela múka 500 g 600 g 750 g
Sušené droždie 1 ČL 1 ČL 1 ČL

program: Celozrnný 750 g 1000 g 1250 g
Voda (27 °C/80 °F) 320 ml 380 ml 480 ml
Olej 1 PL (polievková lyžica) 2 PL 2 PL
Soľ 1 ½ ČL 2 ČL 2 ČL
Med ALEBO cukor 2 PL 2 PL 3 PL
Celozrnná múka 500 g 600 g 750 g
Sušené droždie 1 ČL 1 ČL 1 ČL

program: Francúzsky 750 g 1000 g 1250 g
Voda (27 °C/80 °F) 290 ml 350 ml 450 ml
Olej 1 ½ PL 2 PL 2 PL
Soľ 1 ½ ČL 2 ČL 3 ČL
Biela múka 500 g 600 g 750 g
Sušené droždie 1 ČL 1 ČL 1 ČL

program: Sladký 750 g 1000 g 1250 g
Voda (27 °C/80 °F) 
alebo mlieko
270 ml 330 ml 390 ml
Sušené mlieko 1 ½ PL 2 PL 3 PL
Olej 2 PL 3 PL 4 PL
Soľ 1 ČL 1 ČL 1 ČL

program: Sladký 750 g 1000 g 1250 g
Cukor 4 PL 5 PL 6 PL
Biela múka 500 g 600 g  700 g
Sušené droždie 1 ČL 1 ČL 1 ČL

program: Bezlepkový 750 g 1000 g 1250 g
Voda (27 °C/80 °F) 
alebo mlieko
- 330 ml 410 ml
Sušené mlieko - 2 PL 2 PL
Olej - 2 PL 3 PL
Soľ - 1 ½ ČL 1 ½ ČL
Cukor - 2 PL 3 PL
Bezlepková múka - 560 g 700 g
Sušené droždie - 2 ¼ ČL 3 ¼ ČL

program: Super rýchly 750 g 1000 g 1250 g
Voda (27 °C/80 °F) 
alebo mlieko
- 380 ml -
Sušené mlieko - 2 PL -
Olej - 2 PL -
Soľ - 1 ČL -
Cukor - 2 PL -
Biela múka - 600 g -
Sušené droždie - 4 ČL -

program: Cesto 750 g 1000 g 1000 g
Voda (27 °C/80 °F) 
alebo mlieko
- 340 ml
Sušené mlieko - 2 PL
Olej - ¼ šálky
Soľ - 2 ČL
Cukor - 2 PL
Biela múka - 600 g
Sušené droždie - 2 ČL
 253

Program: Džem
Čerstvé alebo mrazené ovocie (rozmrazené) 2 šálky
Cukor 1,5 šálky

ČL (čajová lyžička)/PL (polievková lyžica)/šálka ml
¼ ČL 1 ml
½ ČL 2 ml
1 ČL 5 ml
1 PL (polievková lyžica) 15 ml
¼ šálky 50 ml
1/3 šálky 75 ml
½ šálky 125 ml
2/3 šálky 150 ml
3/4 šálky 175 ml
1 šálka 250 ml

Programy multi tvarovača chleba (13 a 14) Vám umožňujú vytvárať chlieb rozličných tvarov.Tieto 
programy majú dve fázy:
- Prvá fáza: miesenie a kysnutie cesta
- Druhá fáza: pečenie

1 Zo zariadenia vyberte nádobu na pečenie (pozrite si kapitolu „Použitie zariadenia“ v návode
na používanie).
2 Nasaďte lopatky na miesenie (pozrite si kapitolu „Použitie zariadenia“ v návode na
používanie).
3 Odmerajte množstvá prísad a vložte ich do nádoby na pečenie (pozrite si kapitolu „Použitie
zariadenia“ v návode na používanie).
4 Nádobu na pečenie vložte späť do domácej pekárne (pozrite si kapitolu „Použitie zariadenia“
v návode na používanie).
5 Domácu pekáreň pripojte k sieťovej zásuvke.
6 Stlačte tlačidlo voľby programu a vyberte program 13 alebo 14.
7 Ak chcete, stláčaním tlačidla nastavenia opečenia kôrky môžete zvoliť želanú farbu kôrky.
Pre programy 13 a 14 je predvolené stredné opečenie kôrky.
8 Stlačením tlačidla štart/stop/zrušiť spustite cyklus miesenia cesta, po ktorom nasleduje cyklus
kysnutia.
9 Keď sa skončí prvá fáza programu, zariadenie prejde do pohotovostného režimu.
254
, Zariadenie Vás pípaním upozorní na dokončenie miesenia a kysnutia cesta.
Poznámka: Uvedené dva cykly (miesenie a kysnutie cesta) prebiehajú automaticky a trvajú 1 hodinu a
21 minút, t.j. 26 minút miesenia, po ktorom nasleduje 55 kysnutia.
Poznámka: Počas miesenia je normálne, že cesto nie je rovnomerne rozložené.
Keď sa dokončí prvá fáza programu, cesto sa musí do hodiny upiecť. Po hodine sa zariadenie
zresetuje a program multi tvarovača chleba sa stratí.

1 Chlieb vytvarujte podľa Vašich predstáv a vložte ho do plechov na pečenie (pozrite si časť
„Recepty pre multi tvarovač chleba“ nižšie).
2 Rozložte rošt na plechy na pečenie (pozrite si časť „Rozloženie roštu na plechy na pečenie“
nižšie).
3 Rošt na plechy na pečenie vložte spolu s plechmi na pečenie do domácej pekárne.
Poznámka: Pred použitím roštu na plechy na pečenie musíte vybrať nádobu na pečenie.
4 Zatvorte veko a stlačením tlačidla stop/štart/zrušiť spustite cyklus pečenia.

Domáca pekáreň sa dodáva s roštom na plechy na pečenie, ktorý je špeciálne určený pre recepty 
multi tvarovača chleba (programy 13 a 14). Rošt na plechy na pečenie sa dodáva s dvomi plechmi na 
pečenie. Pomocou dvoch dlhých oddeľovačov a štyroch krátkych oddeľovačov môžete plechy na 
pečenie rozdeliť, čo vám umožní piecť bagety, rohlíky, žemle alebo voľne tvarovaný chlieb.
1 Ak chcete piecť dve dlhé bagety alebo iné chleby, na plech na pečenie umiestnite dlhý
oddeľovač. Oddeľovač upevnite zatlačením nadol.
2 Ak chcete piecť krátke bagety alebo iné krátke chleby, naprieč plechom na pečenie
umiestnite dva krátke oddeľovače a zatlačte ich na svoje miesto.
3 Ak chcete piecť rohlíky alebo žemle, najskôr umiestnite dlhý oddeľovač a potom otvory v
krátkych oddeľovačoch zasuňte do otvorov na dlhom oddeľovači.
4 Ak chcete piecť voľne tvarovaný chlieb, oddeľovače nepoužívajte.

Na tieto recepty budete potrebovať rošt na plechy na pečenie, plechy na pečenie, oddeľovače pre 
plechy na pečenie, krájač a kefku.

Tento recept umožňuje pripraviť 4 bagety, z ktorých každá má hmotnosť 100 g.
Požadované nastavenie farby kôrky je medium (stredná).
Zloženie:
- 170 ml vody
- 1 ČL soli
- 280 g múky na chlieb
- 1 ČL droždia 
Poznámka: Ak chcete, aby boli bagety na povrchu lesklé, k prísadám pridajte 1 PL oleja. Ak chcete dodať
4 bagetám viac farby, pridajte k prísadám 2 ČL cukru.
Tvarovanie bagiet:
1 Pracovný podklad poprášte múkou.
2 Zo zariadenia vyberte nádobu na pečenie a vyberte z nej cesto.
 255
3 Cesto zrolujte do gule a guľu rozdeľte nožom na štyri hrudky (Obr. 1).
Poznámka: Zaistite, aby mali všetky hrudky rovnakú hmotnosť.
Tip Ak chcete, aby boli bagety ľahšie a nadýchanejšie, nechajte guľôčky cesta 5 minút stáť a až následne
ich tvarujte.
4 Každú hrudku cesta sploštite na pomúčenom pracovnom podklade dlaňou ruky alebo
jemným vaľkaním valčekom na cesto (Obr. 2).
5 Uchopte dlhý okraj plátu cesta a prehnite ho dovnútra. Potom uchopte druhý dlhý okraj
plátu a zahnite ho do vnútra na vrch prehnutej strany (Obr. 3).
6 Zatlačte prsty do stredu prehnutého cesta po celej dĺžke, aby sa vytvorila dlhá
priehlbina (Obr. 4).
7 Priehlbinu uzatvorte ťahaním za prednú polovicu cesta nahor a naprieč priehlbinou a
umiestnite ju na vrch druhej polovice cesta. Potom lem uzatvorte (Obr. 5).
8 Cesto položte na pracovný podklad s lemom smerom nadol a rukami ho vaľkajte dopredu a
dozadu. Začnite od stredu a ruky posúvajte ku okrajom po dĺžke cesta za súčasného vaľkania,
aby ste ho vytvarovali do požadovanej dĺžky. (Obr. 6)
9 Pri vaľkaní cesta naň nadmerne netlačte, aby ste dosiahli pravidelný tvar. Hrúbka a šírka cesta
musia byť rovnomerné.
Poznámka: Cesto musí mať rovnakú dĺžku ako plech na pečenie (pribl. 18 cm).
Tip Ak chcete vytvoriť rôzne príchute bagiet, v tejto fáze môžete pridať prísady ako je sezam alebo mak.
10 Na dva plechy na pečenie nasaďte dlhé oddeľovače a vytvarované cesto položte do
jednotlivých priečinkov na plechoch na pečenie (Obr. 7).
11 V záujme dosahovania optimálnych výsledkov na vrchu vytvarovaného cesta vytvorte
priloženým krájačom alebo zúbkovaným nožom 1 cm dlhé zárezy (Obr. 8).
Poznámka: Uistite sa, že výrezy nie sú hlboké viac ako 1 cm a že nie sú viac ako 2 cm od seba (Obr. 9).
12 Pomocou kefky navlhčite vodou vrchnú časť vytvarovaného cesta (Obr. 10).
Poznámka: Uistite sa, že v plechu na pečenie nezostala voda.
13 Rošt na plechy na pečenie vložte spolu s plechmi na pečenie do domácej pekárne.
14 Stlačením tlačidla stop/štart/zrušiť spustite cyklus pečenia.
15 Po skončení cyklu pečenia odpojte zariadenie.
16 Rošt na plechy na pečenie zdvihnite a vyberte zo zariadenia (Obr. 11).
Dávajte si pozor, pretože rošt na plechy na pečenie, plechy na pečenie a oddeľovače sú horúce.
17 Vyberte bagety z plechov na pečenie a nechajte ich vychladnúť na drôtenej
podložke (Obr. 12).

Slovíčko Bloomer označuje chlieb oválneho tvaru, ktorý je na spodnej strane plochý a má na vrchnej 
strane niekoľko vertikálnych pruhov.
1 Použite prísady a postupujte podľa krokov 1 až 3 v nižšie uvedenej časti „Bagety“.
2 Vyvaľkajte každú zo štyroch hrudiek cesta pomocou valčeka na 18 cm dlhé a pribl. 1,5 cm
široké obdĺžnikové pláty s oblými rohmi (Obr. 13).
256
3 Uchopte dlhý okraj plátu cesta a zrolujte ho na 5 cm hrubý rohlík. Konce zahnite a
vyhlaďte (Obr. 14).
4 Na dva plechy na pečenie nasaďte dlhé oddeľovače a vytvarované cesto položte do
jednotlivých priečinkov.
5 Na vrch vyrežte pomocou pribaleného krájača alebo zúbkovaného noža diagonálne zárezy
vzdialené pribl. 1,5 cm od seba (zvyčajne sa na jedno vytvarované cesto zmestí 6
zárezov) (Obr. 15).
6 Pomocou kefky navlhčite vodou vrchnú časť vytvarovaného cesta.
Poznámka: Uistite sa, že v plechu na pečenie nezostala voda.
7 Rošt na plechy na pečenie vložte spolu s plechmi na pečenie do domácej pekárne.
8 Stlačením tlačidla stop/štart/zrušiť spustite cyklus pečenia.
9 Po skončení cyklu pečenia odpojte zariadenie.
10 Rošt na plechy na pečenie zdvihnite a vyberte zo zariadenia.
Dávajte si pozor, pretože rošt na plechy na pečenie, plechy na pečenie a chleby sú horúce.
11 Vyberte chleby bloomer z plechov na pečenie a nechajte ich vychladnúť na drôtenej
podložke.

Chlieb Epi je francúzsky chlieb pripravovaný z bagetového cesta v tvare kukuričného klasu („epi“ je 
francúzsky termín pre kukuričný klas).
1 Použite prísady z vyššie uvedenej časti „Bagety“ a bagety vytvarujte podľa krokov 1 až 9.
2 Na dva plechy na pečenie nasaďte dlhé oddeľovače a vytvarované cesto položte do
jednotlivých priečinkov.
3 Pomocou nožníc narežte vrchnú časť vytvarovaného cesta v 2 až 2,5 cm intervaloch po celej
dĺžke, aby sa na vrchu vytvarovaného cesta vytvorili záhyby (Obr. 16).
Poznámka: Dĺžka zárezov musí predstavovať približne dve tretiny výšky vytvarovaného cesta.
4 Záhyby z cesta ukladajte striedavo doprava a doľava (Obr. 17).
5 Pomocou kefky navlhčite vodou vrchnú časť vytvarovaného cesta.
Poznámka: Uistite sa, že v plechu na pečenie nezostala voda.
6 Rošt na plechy na pečenie vložte spolu s plechmi na pečenie do domácej pekárne.
7 Stlačením tlačidla stop/štart/zrušiť spustite cyklus pečenia.
8 Po skončení cyklu pečenia odpojte zariadenie.
9 Rošt na plechy na pečenie zdvihnite a vyberte zo zariadenia.
Dávajte si pozor, pretože rošt na plechy na pečenie, plechy na pečenie a chleby sú horúce.
10 Vyberte francúzske chleby epi z plechov na pečenie a nechajte ich vychladnúť na drôtenej
podložke.
Tip Záhyby upečených francúzskych chlebov epi je možné ľahko odlomiť a podávať samostatne.

Toto je recept na jeden z najbežnejších typov zapleteného chleba, t.j. chlieb zapletený z troch 
pramienkov.
Zloženie:
 257
- ¼ šálky mlieka
- ½ veľkého vajca
- 1 1/6 hrnčeka múky
- 1 PL cukru
- ¼ ČL soli
- 1/8 šálky masla
-  ¾ ČL droždia
Tvarovanie zapleteného chleba:
1 Pracovný podklad poprášte múkou.
2 Zo zariadenia vyberte nádobu na pečenie a vyberte z nej cesto.
3 Cesto zrolujte do gule a guľu rozdeľte nožom na šesť hrudiek (Obr. 18).
Poznámka: Zaistite, aby mali všetky hrudky rovnakú hmotnosť.
4 Tri hrudky položte na pracovný pomúčený podklad a rukami ho vaľkajte dopredu a dozadu.
Začnite od stredu a ruky posúvajte ku okrajom po dĺžke cesta za súčasného vaľkania, aby ste
ho vytvarovali do požadovanej dĺžky (Obr. 19).
Poznámka: Zaistite, aby pramienky cesta mali rovnaký priemer. Pramienky cesta sa musia vaľkať dovtedy,
kým nebudú mať rovnakú dĺžku ako plech na pečenie (pribl. 18 cm).
5 Tri pramienky cesta položte vedľa seba na každý plech na pečenie (Obr. 20).
6 Pramienky cesta začnite zapletať od stredu. Zdvihnite pravý pramienok a preložte ho cez
stredný pramienok. Potom preložte ľavý pramienok cez stredný pramienok a stredný
pramienok cez ľavý pramienok. V zapletaní pokračujte, kým nedosiahnete koniec pramienkov.
Potom zapletajte od stredu smerom k druhému koncu (Obr. 21).
7 Navlhčite konce, zatlačte ich dohromady a zasuňte ich na spodok (Obr. 22).
8 Pomocou kefky navlhčite vodou vrchnú časť vytvarovaného cesta.
Poznámka: Uistite sa, že v plechu na pečenie nezostala voda.
9 U zvyšných troch pramienkov postupujte podľa krokov 4 až 8.
10 Rošt na plechy na pečenie vložte spolu s plechmi na pečenie do domácej pekárne.
11 Stlačením tlačidla stop/štart/zrušiť spustite cyklus pečenia.
12 Po skončení cyklu pečenia odpojte zariadenie.
13 Rošt na plechy na pečenie zdvihnite a vyberte zo zariadenia.
Dávajte si pozor, pretože rošt na plechy na pečenie, plechy na pečenie a oddeľovače sú horúce.
14 Vyberte zapletané chleby z plechov na pečenie a nechajte ich vychladnúť na drôtenej
podložke.

Na základe tohto receptu pripravíte 12 rohlíkov.
Zloženie:
- 170 ml vody
- 1 ČL soli
- 280 g múky na chlieb 
- 1 ČL droždia
Tvarovanie rohlíkov:
1 Pracovný podklad poprášte múkou.
258
2 Zo zariadenia vyberte nádobu na pečenie a vyberte z nej cesto.
3 Cesto zrolujte do gule a guľu rozdeľte nožom na 12 hrudiek (Obr. 23).
Poznámka: Zaistite, aby mali všetky hrudky rovnakú hmotnosť.
4 Každú hrudku vytvarujte na rohlík a vytvarované cesto položte na plech na pečenie (Obr. 24).
5 Krájačom narežte cesto v strede, aby ste vytvorili hlbokú ryhu, ktorá cesto rozdelí na dve
polovice (Obr. 25).
6 Cesto potom narežte znovu kolmo na prvú ryhu, čím cesto rozdelíte na štvrtiny (Obr. 26).
7 Pomocou kefky navlhčite vodou vrchnú časť vytvarovaného cesta.
Poznámka: Uistite sa, že v plechu na pečenie nezostala voda.
8 Rošt na plechy na pečenie vložte spolu s plechmi na pečenie do domácej pekárne.
9 Stlačením tlačidla stop/štart/zrušiť spustite cyklus pečenia.
10 Po skončení cyklu pečenia odpojte zariadenie.
11 Rošt na plechy na pečenie zdvihnite a vyberte zo zariadenia.
Dávajte si pozor, pretože rošt na plechy na pečenie, plechy na pečenie a rohlíky sú horúce.
12 Vyberte rohlíky z plechov na pečenie a nechajte ich vychladnúť na drôtenej podložke.

Zloženie:
- ¼ šálky mlieka
- ½ veľkého vajca
- 1 1/6 šálky múky na chlieb
- 1 PL cukru
- ¼ ČL soli
- 1/8 šálky masla
- ¾ ČL droždia
Plnka:
- 1 PL kryštálového cukru
- ½ ČL škorice
- 1/8 šálky hrozienok
- Prísady do plnky pred pridaním do cesta zmiešajte.
Poleva:
- ½ veľkého vyšľahaného vajca
- 2 ČL vody
Tvarovanie škoricových žemlí:
1 Pracovný podklad poprášte múkou.
2 Zo zariadenia vyberte nádobu na pečenie a vyberte z nej cesto.
3 Cesto rukami zrolujte do gule a guľu rozrežte na rovnaké polovice (Obr. 27).
4 Polovice gule z cesta vyvaľkajte do obdĺžnikového tvaru (Obr. 28).
5 Na ¾ každého tvaru vylejte rovnaké množstvo plnky (Obr. 29).
6 Vytvarované cesto zrolujte a koniec pevne uzatvorte (Obr. 30).
Poznámka: Vrchný lem a oba konce dôkladne uzatvorte, aby sa rohlík pri krájaní nezačal
rozbaľovať (Obr. 31).
7 Zrolované cesto rozkrojte na dve rovnaké časti (Obr. 32).
 259
8 Polovice zrolovaného cesta položte na plech na pečenie rozkrojenou stranou smerom nahor.
9 Na vrch cesta kefkou naneste vajcovú polevu (Obr. 33).
10 Rošt na plechy na pečenie vložte spolu s plechmi na pečenie do domácej pekárne.
11 Stlačením tlačidla stop/štart/zrušiť spustite cyklus pečenia.
12 Po skončení cyklu pečenia odpojte zariadenie.
13 Rošt na plechy na pečenie zdvihnite a vyberte zo zariadenia.
Dávajte si pozor, pretože rošt na plechy na pečenie, plechy na pečenie a žemle sú horúce.
14 Vyberte žemle z plechov na pečenie a nechajte ich vychladnúť na drôtenej podložke.

Na základe tohto receptu pripravíte 32 praclíkov.
Zloženie:
- 1 šálka piva
- 2½ šálky univerzálnej múky
- 2 PL cukru
- 1 ČL soli
- 1 PL masla
- 1 ČL droždia
Tvarovanie praclíkov:
1 Pracovný podklad poprášte múkou.
2 Zo zariadenia vyberte nádobu na pečenie a vyberte z nej cesto.
3 Cesto zrolujte do gule a guľu rozdeľte nožom na štyri rovnako veľké hrudky.
4 Každú hrudku rozrežte na 8 rovnako veľkých hrudiek.
5 Každú hrudku rozvaľkajte na pribl. 50 cm dlhý a 1 cm široký pramienok (Obr. 34).
6 Zdvihnite konce a ťahajte ich k sebe, kým sa neprekrížia. (Obr. 35)
7 Potom točte jeden koniec okolo druhého a zatočené konce položte naprieč druhou stranou
kruhu, aby ste vytvorili praclík (Obr. 36).
8 Praclíky položte na plech na pečenie otočené naopak so zatočenými koncami smerom nadol
v rozstupoch 2 cm od seba. (Obr. 37)
9 Kefkou naneste vyšľahané vajce a praclíky zľahka poprášte hrubou soľou, makom alebo
sezamovými semienkami (Obr. 38).
Tip V domácej pekárni je možné piecť len 6 praclíkov súčasne. Ak chcete pokračovať v pečení, môže byť
potrebné použiť program na pečenie. Každý cyklus pečenia trvá pribl. 10-12 minút.
10 Rošt na plechy na pečenie vložte spolu s plechmi na pečenie do domácej pekárne.
11 Stlačením tlačidla stop/štart/zrušiť spustite cyklus pečenia.
12 Po skončení cyklu pečenia odpojte zariadenie.
13 Rošt na plechy na pečenie zdvihnite a vyberte zo zariadenia.
Dávajte si pozor, pretože rošt na plechy na pečenie, plechy na pečenie a praclíky sú horúce.
14 Vyberte praclíky z plechov na pečenie a nechajte ich vychladnúť na drôtenej podložke.
Tip Ak chcete dosiahnuť, aby praclíky boli mäkké a jemné, podávajte ich teplé s horčicou.
260
Tip Ak chcete mať praclíky krehké, suché a chrumkavé, upečené praclíky položte do chladnej rúry na
nevymastený plech na pečenie. Ak chcete, aby boli suché a chrumkavé, nechajte ich tam stáť 3 hodiny
alebo cez noc.

Multi tvarovač
chleba
(program 13) Multi tvarovač chleba
sladký
(program 14)
Prísady Množstvá Prísady Množstvá
Voda 150 ml Voda 100 ml
Olej - Olej 1 PL (polievková lyžica)
Soľ 1 ČL Soľ ½ ČL
Cukor - Cukor 2 PL
Sušené mlieko - Sušené mlieko 1 PL (polievková lyžica)
Biela múka 300 g Biela múka 200 g
Sušené droždie 1 ½ ČL Sušené droždie 1 ČL


Štandardná teplota v režime udržiavania teploty pre rôzne typy chleba a program Bake Only (Len 
pečenie) uvedené v tabuľkách, ako aj samostatné pečenie, je 60 °C.
Štandardná teplota v režime udržiavania teploty pre džemy je 20 °C.
Maximálny posun času pečenia, ktorý možno nastaviť pre všetky typy chleba okrem Super rýchleho 
a Bezlepkového, je 15 hodín.
Maximálny posun času pre program Bake Only (Len pečenie) je 1 hodina a 30 minút.

Program Pridávanie doplnkových surovín (po pípnutí
zariadenia)
Obyčajný biely Po 26 min.
Obyčajný biely rýchly Po 15 min.
Celozrnný Po 51 min.
Rýchly celozrnný Po 10 min.
Sladký Po 20 min.
Bezlepko Po 14 min.
Cesto Po 16 min.

Typ Kôrka Teplota
pri pečení
Hmotnosť Čas pečenia Čas
spracovania
Obyčajný biely Svetlá 110 °C 750 g 50 min. 3 hod 30 min.
1000 g 55 min. 3 hod 35 min.
 261
Typ Kôrka Teplota
pri pečení
Hmotnosť Čas pečenia Čas
spracovania
1250 g 60 min. 3 hod 40 min.
Stredná 120 °C 750 g 50 min. 3 hod 30 min.
1000 g 55 min. 3 hod 35 min.
1250 g 60 min. 3 hod 40 min.
Tmavá 130 °C 750 g 55 min. 3 hod 35 min.
1000 g 60 min. 3 hod 40 min.
1250 g 65 min. 3 hod 45 min.
Obyčajný biely 
rýchly
Svetlá 110 °C 750 g 50 min. 2 hod 40 min.
1000 g 55 min. 2 hod 45 min.
1250 g 60 min. 2 hod 50 min.
Stredná 120 °C 750 g 50 min. 2 hod 40 min.
1000 g 55 min. 2 hod 45 min.
1250 g 60 min. 2 hod 50 min.
Tmavá 130 °C 750 g 55 min. 2 hod 45 min.
1000 g 60 min. 2 hod 50 min.
1250 g 65 min. 2 hod 55 min.
Celozrnný Svetlá 115 °C 750 g 45 min. 3 hod 55 min.
1000 g 50 min. 4 h
1250 g 55 min. 4 hod 5 min.
Stredná 125 °C 750 g 50 min. 4 h
1000 g 55 min. 4 hod 5 min.
1250 g 60 min. 4 hod 10 min.
Tmavá 135 °C 750 g 60 min. 4 hod 10 min.
1000 g 65 min. 4 hod 15 min.
1250 g 70 min. 4 hod 20 min.
Rýchly 
celozrnný
Svetlá 115 °C 750 g 45 min. 2 hod 40 min.
1000 g 50 min. 2 hod 45 min.
1250 g 55 min. 2 hod 50 min.
Stredná 125 °C 750 g 50 min. 2 hod 45 min.
1000 g 55 min. 2 hod 50 min.
1250 g 60 min. 2 hod 55 min.
Tmavá 135 °C 750 g 60 min. 2 hod 55 min.
262
Typ Kôrka Teplota
pri pečení
Hmotnosť Čas pečenia Čas
spracovania
1000 g 65 min. 3 hod
1250 g 70 min. 3 hod 5 min.
Francúzsky Svetlá 115 °C 750 g 50 min. 5 hod 45 min.
1000 g 55 min. 5 hod 50 min.
1250 g 60 min. 5 hod 55 min.
Stredná 125 °C 750 g 55 min. 5 hod 50 min.
1000 g 60 min. 5 hod 55 min.
1250 g 65 min. 6 hod
Tmavá 135 °C 750 g 60 min. 5 hod 55 min.
1000 g 65 min. 6 hod
1250 g 70 min. 6 hod 5 min.
Sladký Svetlá 110 °C 750 g 52 min. 3 hod 17 min.
1000 g 54 min. 3 hod 19 min.
1250 g 56 min. 3 hod 21 min.
Stredná 115 °C 750 g 54 min. 3 hod 19 min.
1000 g 57 min. 3 hod 22 min.
1250 g 60 min. 3 hod 25 min.
Tmavá 125 °C 750 g 58 min. 3 hod 23 min.
1000 g 61 min. 3 hod 26 min.
1250 g 64 min. 3 hod 29 min.
Bezlepko Stredná 110 °C 1000 g 95 min. 2 hod 54 min.
Super rýchly Stredná 135 °C 1000 g 50 min. 1 hod 25 min.
Cesto nie je k 
dispozícii
nie je k 
dispozícii
nie je k 
dispozícii
0 min. 1 hod 30 min.
Len pečenie nie je k 
dispozícii
120 °C nie je k 
dispozícii
10 min. nie je k 
dispozícii
Cesto na 
cestoviny
nie je k 
dispozícii
nie je k 
dispozícii
nie je k 
dispozícii
0 min. 14 min.
Džem nie je k 
dispozícii
115 °C nie je k 
dispozícii
70 min. 1 hod 25 min.
Multi tvarovač 
chleba
Svetlá 120 °C 750 g 40 min. 2 hod 15 min.
Stredná 130 °C 750 g 40 min. 2 hod 15 min.
Tmavá 140 °C 750 g 40 min. 2 hod 15 min.
 263
Typ Kôrka Teplota
pri pečení
Hmotnosť Čas pečenia Čas
spracovania
Multi tvarovač 
chleba sladký
Svetlá 110 °C 750 g 30 min. 2 hod 5 min.
Stredná 120 °C 750 g 30 min. 2 hod 5 min.
Tmavá 130 °C 750 g 30 min. 2 hod 5 min.

V tejto kapitole sa dočítate o surovinách a náradí, s ktorými sa môžete stretnúť pri pečení chleba.
Každá surovina má svoj jedinečný účel. Je preto dôležité nakupovať kvalitné suroviny a používať ich v 
množstvách podľa daného receptu. Kým niektoré suroviny možno zameniť, náhrada iných môže 
spôsobiť nekvalitné výsledky pri pečení chleba.


Biela múka obsahuje dostatok bielkoviny (lepku) na vytvorenie veľkého objemu a štruktúry chleba.
Práve lepok vytvára štruktúru bunkových stien, zachytáva a udržiava bublinky vzduchu a umožňuje 
chlebu nakysnúť.Väčšina múk je bielená.To však neovplyvňuje výsledok pečenia ani skladovateľnosť.

Celozrnná múka je druh nahrubo mletej múky. Na jej výrobu sa používa celé pšeničné zrno – 
endosperm (jadro), klíček aj obal (otruba). Obal a klíček spôsobujú hnedé sfarbenie a orieškovú 
príchuť a zvyšujú tiež obsah vlákniny. Pri použití celozrnnej múky bude bochník menší a hustejší.

Ražná múka sa získava jemným mletím ražného zrna. Iba pšeničné a ražné múky obsahujú proteíny,
ktoré vytvárajú lepok. Lepok v ražnej múke nie je veľmi elastický, preto sa ražná múka musí používať 
v kombinácii s pšeničnou.

Cereálie, zrná a semená umožňujú dosiahnuť rôznu štruktúru, chuť a vzhľad chleba. Zvyšujú obsah 
vlákniny.Troj, päť, sedem alebo dvanásť-druhové cereálne zmesi podľa receptu možno nahradiť 
ľubovoľnou inou cereálnou zmesou. Sekaná pšenica predstavuje celozrnné jadro, ktoré je rozsekané 
na čiastočky rôznej veľkosti – od hrubých až po jemné. Bulgur (pšeničná lámanka) je pšeničné zrno s 
odstráneným obalom, ktoré je naparené, usušené a rozdrvené. Prírodné otruby, pšeničné aj ovsené,
narušujú vlákna lepku. Nepoužívajte preto viac otrúb, než predpisuje recept.

Lepok sa nachádza v mnohých obilninách, ako je napr. pšenica, raž, jačmeň, ovos atď. Bezlepkový 
chlieb sa má pripravovať výlučne z bezlepkovej múky alebo zmesí na bezlepkový chlieb.

Pšeničná krupičková múka, tzv. semolina, je krémovo žltá nahrubo mletá múka z tvrdej pšenice s 
vysokým obsahom proteínov. Používa sa na výrobu čerstvých cestovín. Cesto na cestoviny zo 
semoliny sa jednoduchšie miesi a lepšie drží tvar počas pečenia, než cesto z univerzálnej múky. Časť 
univerzálnej alebo celozrnnej múky môžete nahradiť práve múkou semolina.

Vďaka tomu, že zadržiavajú vlhkosť, tuky chlieb zjemňujú, ochucujú a predlžujú jeho trvanlivosť.
Stužený tuk, margarín, maslo a olej možno v receptoch navzájom zamieňať. Bochníky upečené s 
použitím jednotlivých tukov sa budú mierne líšiť. Nepoužívajte nízkokalorické mäkké margaríny,
ktorých vysoký obsah vody môže výrazne ovplyvniť veľkosť a štruktúru bochníka.
264

Soľ reguluje účinok droždia a ochucuje. Soľ nikdy pri príprave cesta nevynechávajte. Použité 
množstvo soli je síce malé, ale potrebné. Bez soli by chlieb mohol prekysnúť alebo sa prepadnúť.

Cukor poskytuje „potravu“ pre droždie, sladkú chuť bochníka, ale aj farbu kôrky. Pokiaľ recept 
neuvádza inak, používajte biely kryštálový cukor. Med, hnedý cukor a melasa dodávajú chlebu 
špecickú chuť a farbu. Ich vzájomná náhrada môže ovplyvniť konečný výsledok.
Možno použiť aj umelé sladidlá na báze aspartamu (nie však sacharínu). Pri náhrade použite 
množstvo zodpovedajúce cukru podľa daného receptu.

Tekutiny sa zmiešajú s múkou a vytvoria elastické cesto. Použitím mlieka získate jemnejšiu štruktúru,
použitím vody chrumkavejšiu kôrku. Odstredené sušené mlieko a sušený cmar zvyšujú nutričnú 
hodnotu a súčasne zjemňujú štruktúru. Sušené mlieko ani cmar nie je potrebné rozrábať. Použitie 
týchto práškových surovín zvyšuje množstvo receptov, pri ktorých môžete použiť časovač. Pri 
receptoch, ktoré si vyžadujú čerstvé mlieko, časovač nepoužívajte. Sušený cmar sa lepšie premieša, ak 
ho pridáte až po múke.
Ak vodu a odstredené sušené mlieko nahrádzate čerstvým mliekom, použite množstvo 
zodpovedajúce množstvu vody.V receptoch, ktoré si vyžadujú mlieko, možno použiť 
homogenizované, 2 %, 1 % alebo odtučnené mlieko. Nesladené ovocné a zeleninové šťavy treba 
používať v množstvách podľa daného receptu. Presvedčte sa na obale týchto štiav, či naozaj 
neobsahujú soľ, cukor alebo umelé sladidlá.

Vajíčka dodávajú farbu, plnosť a chuť.Vždy používajte veľké vajíčka, čerstvé, z chladničky. Pri 
receptoch, ktoré si vyžadujú čerstvé vajíčka, nepoužívajte časovač.

Pri dávkovaní syr nevtláčajte do odmerky. Nízkotučné syry môžu ovplyvniť výšku a tvar bochníka. Pri 
receptoch, ktoré si vyžadujú syr, nepoužívajte časovač.

Droždie – kvasinky – sú mikroskopické jednobunkové živé organizmy, ktoré sa živia uhľohydrátmi z 
múky a cukru a produkujú plynný oxid uhličitý, vďaka čomu môže cesto nakysnúť. Po zmiešaní s 
vodou a cukrom v procese miesenia sa droždie aktivuje a vyplní cesto maličkými bublinkami, ktoré 
spôsobujú jeho nakysnutie. Na začiatku pečenia cesto ďalej kysne, až kým nedôjde k deaktivácii 
droždia.Aktivitu droždia znižuje pôsobenie vzduchu, tepla a vlhkosti. Nikdy nepoužívajte droždie po 
uplynutí jeho trvanlivosti. Po otvorení droždie skladujte v chladničke, v jeho pôvodnom obale a 
spotrebujte ho do 6 – 8 týždňov. Existujú 3 druhy droždia – aktívne suché, instantné a pekárenské.
Pekárenské droždie je mimoriadne aktívny druh droždia so zvýšeným obsahom kyseliny askorbovej 
(vitamín C). Bolo vyvinuté špeciálne pre použitie v pekárňach. Pri nahrádzaní pekárenského droždia 
aktívnym suchým droždím alebo instantným droždím zvýšte množstvo uvedené v recepte o ¼ 
čajovej lyžičky. Najlepšie výsledky dosiahnete použitím droždia, ktoré predpisuje daný recept.Teplo 
droždie ničí. Pri príprave surovín je dôležité, aby ste suroviny, ako napr. roztopené maslo, nechali pred 
použitím vychladnúť. Droždie udržujte bokom od tekutín, tukov a soli, pretože tie spomaľujú jeho 
aktivitu. Nepoužívajte viac droždia, než je uvedené v danom recepte.
Škorica a cesnak podporujú kysnutie cesta. Ak používate tieto suroviny, pridajte ich do rohu
nádoby na pečenie, aby neprišli do kontaktu s droždím.

Rozpustite 1 ČL cukru v ½ šálky vlažnej vody v odmernej nádobe. Po povrchu rozsypte 2 ČL 
droždia. Jemne premiešajte. Zmes nechajte nerušene stáť asi 10 minút. Zmes musí byť spenená, so 
silnou arómou po droždí.Ak to tak nie je, kúpte nové droždie.
 265

V mnohých obchodoch sú k dispozícii zmesi na prípravu chleba.Tieto zmesi už obsahujú múku, soľ,
cukor a droždie v správnom množstve, takže ich použitie je jednoduché. Existujú v rôznych 
príchutiach a druhoch.Väčšinou stačí do nádoby na pečenie pridať vodu alebo mlieko a maslo alebo 
olej, podľa toho, čo je uvedené v návode na obale zmesi, a napokon prisypať samotnú zmes.

Kvalita bochníka závisí od správneho množstva každej suroviny. Presnosť dávkovania surovín je preto 
veľmi dôležitá.Aj 1 alebo 2 nepresne odmerané polievkové lyžice (či už príliš veľké, alebo príliš malé) 
môžu spôsobiť veľký rozdiel v konečnom výsledku. Suroviny nikdy nemerajte nad nádobou na 
pečenie, nakoľko by do nej mohli spadnúť prebytky surovín.
Tip Ak máte pridať napr. 280 ml vody, pridajte 1 šálku (250 ml) vody pomocou odmernej nádoby, a
potom pridajte 2 PL (30 ml) vody pomocou odmerky.

Múku skladujte vo vzduchotesnej nádobe na chladnom a suchom mieste.Ak je múka vystavená teplu 
alebo vlhkosti, stráca svoju pevnosť a schopnosť nakysnúť. Múka rýchlo absorbuje pachy, preto ju 
neskladuje v blízkosti cibule ani cesnaku. Chlieb skladujte v utesnenom plastovom vrecku alebo inej 
vzduchotesnej nádobe, pri izbovej teplote, 1 až 2 dni. Francúzsky chlieb skladujte v papierovom 
vrecku alebo voľne na vzduchu, aby kôrka zostala chrumkavá.Tento chlieb je najlepšie konzumovať v 
ten deň, kedy bol upečený.


- Odmerku, ktorú nájdete v príslušenstve domácej pekárne, môžete používať na dávkovanie 
droždia, cukru, soli, sušeného mlieka a korenín.
- Odmerkou nikdy nenaberajte suché suroviny. Na dávkovanie suchých surovín do odmerky 
používajte lyžicu (Obr. 39).
- Odmerku naplňte kopcovito a zarovnajte ju hranou kovovej stierky alebo rovnou hranou noža.
Suroviny v odmerke nestláčajte, ani ich nezarovnávajte utriasaním (Obr. 40).
- Jedinou surovinou, ktorú možno v odmerke stláčať, je hnedý cukor.Tlačte na cukor dovtedy, kým 
nenadobudne tvar odmerky.

- Na dávkovanie tekutín používajte kalibrovanú priehľadnú odmernú nádobu. Odmernú nádobu 
položte na rovný povrch a odčítajte objem na stupnici. Podľa potreby pridajte alebo odlejte 
trocha tekutiny (Obr. 41).

- Kefku možno použiť napríklad na navlhčenie vrchnej časti tvarovaného chleba vodou alebo 
nanesenie rozšľahaného vajca na vrchnú stranu žemlí.
- Taktiež ju možno použiť na odstránenie prebytočnej vody z plechu na pečenie alebo cesta.

- Krájač možno použiť na krájanie cesta alebo tvorbu zárezov na vrchu vytvarovaného cesta na 
chlieb rozličných tvarov.
Pri manipulácii s dodaným krájačom buďte opatrní. Jeho čepeľ je veľmi ostrá.
Po použití na krájač vráťte ochranné puzdro a krájač odložte na bezpečné miesto.
266

Táto kapitola obsahuje zhrnutie najbežnejších problémov, ktoré sa môžu vyskytnúť pri používaní 
zariadenia.Ak neviete problém vyriešiť pomocou nižšie uvedených informácií, obráťte sa na 
Stredisko starostlivosti o zákazníkov vo Vašej krajine.

Voda
alebo
mlieko
Soľ Cukor
alebo
med
Múka Droždie Iné
Bochník 
nakysne, no 
potom sa 
prepadne
Uberte 
1 – 2 
PL,
použite 
chlad-
nejšiu 
tekutinu
Pridajte 
¼ ČL
Pridajte 1 
– 2 PL,
použite 
čerstvejšiu 
múku,
použite 
správny 
druh múky
Uberte 1/8 – ¼ ČL,
použite čerstvé 
droždie, použite 
správny druh 
droždia pri 
správnom nastavení
Skontrolujte 
napájanie
Bochník 
nakysne príliš 
vysoký
Uberte 
1 – 2 
PL,
použite 
chlad-
nejšiu 
tekutinu
Pridajte 
1/4 ČL
Uberte 
½ ČL
Uberte 1 
– 2 PL
Uberte 1/8 – ¼ ČL,
použite správny 
druh droždia pri 
správnom nastavení
Bochník 
nenakysne 
dostatočne
Pridajte 
1 – 2 
PL
Uberte 
1/4 ČL
Pridajte 
½ ČL
Použite 
čerstvejšiu 
múku,
použite 
správny 
druh múky
Pridajte 1/8 – ¼ ČL,
použite čerstvé 
droždie, použite 
správny druh 
droždia pri 
správnom nastavení
Bochník je 
malý a hustý
Použite 
čerstvejšiu 
múku,
použite 
správny 
druh múky
Pridajte droždie,
použite čerstvé 
droždie, použite 
správny druh 
droždia pri 
správnom nastavení
Skontrolujte 
napájanie
Kôrka je príliš 
svetlá
Pridajte 
½ ČL
Zvoľte 
správne 
nastavenia
Chlieb je 
nedopečený
Skontrolujte 
napájanie,
zvoľte správne 
nastavenia
Chlieb je 
príliš upečený
Uberte 
½ ČL
Zvoľte 
správne 
nastavenia
 267
Voda
alebo
mlieko
Soľ Cukor
alebo
med
Múka Droždie Iné
Surovinová 
zmes nie je 
dobre 
premiešaná
Nádobu na 
pečenie vložte 
do zariadenia 
správne,
lopatku na 
miesenie 
nasaďte 
správne na 
hriadeľ v 
nádobe na 
pečenie
Z vetracích 
otvorov 
vystupuje 
dym
Vyčistite 
ohrevné 
teleso
Úprava pre 
použitie vo 
veľkej 
nadmorskej 
výške
Uberte 
1 – 2 
PL
Uberte 
½ ČL
Uberte 1/8 – ¼ ČL
Poznámka: Keď upravujete množstvá surovín, najprv skúste zmeniť množstvo droždia. Ak výsledok nie je
uspokojivý, skúste upraviť množstvo tekutín a až potom množstvo suchých surovín.

Problém Príčina Riešenie
Keď tvarujete 
chleby pre multi 
tvarovač chleba,
cesto má odlišný 
tvar od popísaného 
a zobrazeného 
tvaru.
Cesto, s ktorým ste začínali,
nemalo obdĺžnikový tvar a 
nemalo rovnomernú 
hrúbku
Cesto správne vyvaľkajte pomocou valčeka,
aby ste vytvorili obdĺžnikový tvar s 
rovnomernou hrúbkou.
Cesto sa ľahko trhá 
a rozpadá sa (napr.
pretože je 
hrudkovité) a ťažko 
sa tvaruje.
Do zmesi ste nepridali 
dostatok vody.
Cesto nebolo správne pripravené. Postupujte 
presne podľa receptov.
Cesto ste vypracovali na 
nadmernú dĺžku
Cesto vyvaľkajte do gule a nechajte ho stáť 
10 minút. Potom ho začnite tvarovať od 
začiatku.
Cesto mieste v dvoch fázach, pričom medzi 
fázami urobte 5-minútovú prestávku.
268
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150
  • Page 151 151
  • Page 152 152
  • Page 153 153
  • Page 154 154
  • Page 155 155
  • Page 156 156
  • Page 157 157
  • Page 158 158
  • Page 159 159
  • Page 160 160
  • Page 161 161
  • Page 162 162
  • Page 163 163
  • Page 164 164
  • Page 165 165
  • Page 166 166
  • Page 167 167
  • Page 168 168
  • Page 169 169
  • Page 170 170
  • Page 171 171
  • Page 172 172
  • Page 173 173
  • Page 174 174
  • Page 175 175
  • Page 176 176
  • Page 177 177
  • Page 178 178
  • Page 179 179
  • Page 180 180
  • Page 181 181
  • Page 182 182
  • Page 183 183
  • Page 184 184
  • Page 185 185
  • Page 186 186
  • Page 187 187
  • Page 188 188
  • Page 189 189
  • Page 190 190
  • Page 191 191
  • Page 192 192
  • Page 193 193
  • Page 194 194
  • Page 195 195
  • Page 196 196
  • Page 197 197
  • Page 198 198
  • Page 199 199
  • Page 200 200
  • Page 201 201
  • Page 202 202
  • Page 203 203
  • Page 204 204
  • Page 205 205
  • Page 206 206
  • Page 207 207
  • Page 208 208
  • Page 209 209
  • Page 210 210
  • Page 211 211
  • Page 212 212
  • Page 213 213
  • Page 214 214
  • Page 215 215
  • Page 216 216
  • Page 217 217
  • Page 218 218
  • Page 219 219
  • Page 220 220
  • Page 221 221
  • Page 222 222
  • Page 223 223
  • Page 224 224
  • Page 225 225
  • Page 226 226
  • Page 227 227
  • Page 228 228
  • Page 229 229
  • Page 230 230
  • Page 231 231
  • Page 232 232
  • Page 233 233
  • Page 234 234
  • Page 235 235
  • Page 236 236
  • Page 237 237
  • Page 238 238
  • Page 239 239
  • Page 240 240
  • Page 241 241
  • Page 242 242
  • Page 243 243
  • Page 244 244
  • Page 245 245
  • Page 246 246
  • Page 247 247
  • Page 248 248
  • Page 249 249
  • Page 250 250
  • Page 251 251
  • Page 252 252
  • Page 253 253
  • Page 254 254
  • Page 255 255
  • Page 256 256
  • Page 257 257
  • Page 258 258
  • Page 259 259
  • Page 260 260
  • Page 261 261
  • Page 262 262
  • Page 263 263
  • Page 264 264
  • Page 265 265
  • Page 266 266
  • Page 267 267
  • Page 268 268
  • Page 269 269
  • Page 270 270
  • Page 271 271
  • Page 272 272
  • Page 273 273
  • Page 274 274
  • Page 275 275
  • Page 276 276
  • Page 277 277
  • Page 278 278
  • Page 279 279
  • Page 280 280
  • Page 281 281
  • Page 282 282
  • Page 283 283
  • Page 284 284
  • Page 285 285
  • Page 286 286
  • Page 287 287
  • Page 288 288
  • Page 289 289
  • Page 290 290
  • Page 291 291
  • Page 292 292
  • Page 293 293
  • Page 294 294
  • Page 295 295
  • Page 296 296
  • Page 297 297
  • Page 298 298
  • Page 299 299
  • Page 300 300
  • Page 301 301
  • Page 302 302
  • Page 303 303
  • Page 304 304
  • Page 305 305
  • Page 306 306
  • Page 307 307
  • Page 308 308
  • Page 309 309
  • Page 310 310
  • Page 311 311
  • Page 312 312
  • Page 313 313
  • Page 314 314
  • Page 315 315
  • Page 316 316
  • Page 317 317
  • Page 318 318
  • Page 319 319
  • Page 320 320
  • Page 321 321
  • Page 322 322
  • Page 323 323
  • Page 324 324
  • Page 325 325
  • Page 326 326
  • Page 327 327
  • Page 328 328
  • Page 329 329
  • Page 330 330
  • Page 331 331
  • Page 332 332
  • Page 333 333
  • Page 334 334

Philips HD9040/90 Recipe book

Kategória
Stroje na výrobu chleba
Typ
Recipe book