13
4 / ÚDRŽBA A ČISTENIE RÚRY
- Tento typ rúry sa čistí samočinne, tým že sa pri vysokej teplote spaľujú nečistoty, ktoré vznikli pri
vyprsknutí alebo pri vyliatí.
- Dym sa zničí prechodom cez katalyzátor.
Čistenie pyrolýzou nevykonávajte až vtedy, keď je rúra veľmi znečistená od tukov.
Kedy je potrebné spustiť pyrolýzu?
- Keď z rúry vychádza dym už počas predhrievania alebo keď silne dymí počas pečenia.
- Keď rúra zapácha za studena po rôznych pečeniach (baranina, ryba, grilované mäsá...).
Pyrolýza nie je potrebná po každom pečení, iba v prípade, že je rúra nadmerne znečistená.
Pečenia,
pri ktorých sa rúra málo znečistí
Pečenia,
pri ktorých sa rúra znečistí
Pečenia,
pri ktorých sa rúra veľmi znečistí
Sušienky, zelenina, múčniky,
koláče quiche, nákypy...
Mäsá, ryby (na pekáči), plnená
zelenina
Veľké kusy mäsa na ražni.
Pečenia, pri ktorých nedochádza
k vyprskovaniu: pyrolýza nie je
potrebná.
Pyrolýza sa môže previesť po
každých 3 pečeniach.
Pyrolýza sa môže previesť po
pečení tohto druhu v prípade, že
došlo k nadmernému znečisteniu.
Pozor
- Pred spustením pyrolýzy z vnútra rúry vyberte všetko príslušenstvo, vrátane hrncov.
Pred spustením pyrolýzy odstráňte hrubú nečistotu, aby ste predišli riziku vznietenia alebo vzniku
nadmerného dymu.
- Počas pyrolýzy je povrch rúry teplejší ako počas bežného používania, preto dbajte, aby boli deti
v dostatočnej vzdialenosti od rúry.
- Vnútro rúry nepokrývajte alobalom, aby ste ušetrili čistenie: mohlo by dôjsť k prehriatiu a k poš-
kodeniu smaltu, ktorý pokrýva vnútro rúry.
SK
RÚRA S FUNKCIOU PYROLÝZY
•