SK 3/ PREVÁDZKOVÉ REŽIMY RÚRY
RROOZZMMRRAAZZOOVVAANNIIEE
(odporúčaná teplota
3355°°CC
, min. 35°C, max. 75°C)
•
Pri rozmrazovaní jedál sa používa nízka teplota a rozháňanie vzduchu.
•
Ideálne na jemné potraviny (ovocné koláče, krémové koláče atď.).
•
Mäsá, žemle atď. sa rozmrazujú pri teplote 50°C (mäsá položte na rošt s plechom
dole, aby sa zberala šťava, ktorá vzniká pri rozmrazovaní a nesmie sa konzumovať).
TTRRAADDIIČČNNÁÁ RRÚÚRRAA
(odporúčaná teplota
220000°°CC
, min. 75°C, max. 250°C)
•
Pri tomto pečení funguje vrchné a spodné ohrevné teleso.
•
Odporúča sa rúru predhriať.
SSOOLLEE DDOOUUBBLLEE PPUULLSSEEEE
(odporúčaná teplota
115500°°CC
, min. 75°C, max. 250°C)
•
Pečenie spodným ohrevným telesom s jemnou dávkou grilu a s ventilátorom, ktorý
rozháňa vzduch.
•
Na spodnú vodiacu lištu položte rošt.
•
Odporúčané pre jedlá s obsahom vody (quiche, koláče so šťavnatým ovocím..).
Cesto bude odspodu dobre upečené. Odporúčané na prípravu kysnutého cesta
(biskupský chlebík, brioška, bábovka...) a na nákypy, ktoré nebudú zastavené hornou
kôrkou.
MMIIEERRNNYY GGRRIILL
(odporúčaná teplota
223300°°CC
, min. 100°C, max. 275°C)
•
Pečie vrchným ohrevným telesom.
•
Odporúča sa na grilovanie rebierok, klobások, plátkov chleba, kreviet položených na
rošte.
SSIILLNNÝÝ GGRRIILL
(odporúčaná teplota
221100°°CC
, min. 100°C, max. 275°C)
•
Pečie vrchným ohrevným telesom.
•
Odporúča sa na grilovanie rebierok, klobások, plátkov chleba, kreviet položených na
rošte.
Upozornenie
Pri všetkých druhoch pečenia musia byť dvierka zatvorené.
14
*
Text použitý na energetickej etikete v súlade s európskou normou EN 50304 a podľa európskej
smernice 2002/40/ES.
*