18553-56

Russell Hobbs 18553-56, 19811-56 Používateľská príručka

  • Prečítal som si návod na použitie lisovníka na cestoviny Russell Hobbs 18553-56 a som pripravený odpovedať na vaše otázky. Návod obsahuje informácie o montáži, používaní, údržbe a receptoch na rôzne druhy cestovín. Môžete sa ma opýtať na čokoľvek, čo vás zaujíma.
  • Ako dlho môžem nepretržite používať motor lisovníka?
    Čo mám robiť, ak sa cestoviny pri lisovaní krútia?
    Ako vyčistím lisovník na cestoviny?
39
]
Prečítajte si pokyny a odložte tak, aby ste ich mohli priložiť pri prípadnom odovzdaní výrobku
niekomu inému.
Pred použitím odstráňte všetky obaly.
A DÔLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÉ OPATRENIA
Dodržujte základné bezpečnostné opatrenia, vrátane:
1 Tento prístroj môžu používať osoby so zženými fyzickými,
zmyslovými alebo duševnými schopnosťami alebo nedostatkom
skúseností a znalostí ak sú pod dozorom/boli poené a
uvedomujú si s tým spojené riziká.
•Deti sa s pstrojom nesmú hrať, ani ho používať.
•Uchovávajte prístroj a kábel mimo dosahu de.
c Nesprávne používanie spotrebiča môže viesť k poraneniu.
2 Spotrebič vytiahnite zo zásuvky pred zložením, rozložením alebo
čistením.
3 Tento nadstavec použite len s výrobkom číslo 18553-56.
4 Tento spotrebič nesmie byť ovládaný prostredníctvom externého časového spínača alebo
diaľkového ovládania.
5 Nenechajte motor bať viac ako 10 minúty bez prestávky, môže sa prehriať. Po dvoch
minútach ho vypnite aspoň na 10 minúty, aby si oddýchol.
6 Nepoužívajte tento spotrebič, ak je poškodený alebo vznikne porucha.
len na domáce použitie
C MONTÁŽ
1 Hriadeľ zatlačte do tela.
2 Zadná časť hriadeľa by mala vytŕčať asi 16 mm zo zadnej časti tela prístroja.
3 Založte disk, ktorý chcete použiť.
4 Otvor na okraji disku sadne na uško vo vnútri prednej časti tela.
5 Kruhovú objímku zalte na prednú časť tela a zatiahnite ju rukou.
6 Nevyvíjajte nadmerný tlak, poškodíte tým závit.
7 Vypnite prístroj () a vytiahnite ho zo zásuvky.
8 Otvorte kryt predného pohonu.
9 Západku stiahnite nadol a držte ju tam.
10 Zadnú časť tela potlačte do predného pohonu na prístroji.
11 Možno ním budete musieť otáčať, aby ste zadnú časť hriadeľa nasadili na pohon.
12 Keď je pohon na správnom mieste, otáčajte telom, kým trubica nie je vo vertikálnej polohe.
13 Uvoľnite západku – mala by sadnúť do diery pod zadnou časťou tela.
C VYTČANIE
14 Z čerstho cesta urobte guľky vo veľkosti lieskového orecha.
15 Vložte zástrčku do zásuvky na stene.
16 Nastavte rýchlosť 1.
pokyny (Slovenčina)
nákresy
1 telo (zadná časť)
2 hriadeľ (zadná časť)
3 diera
4 kryt predného pohonu
5 západka
6 kľúč
7 kruhová objímka
8 disky
9 otvor
10 hriadeľ
11 uško
12 trubice
13 telo
14 pomôcka na čistenie
15 odmerka
` vhodný do umývačky riadu
40
17 Guľku z cesta hte do trubice.
18 Počkajte, kým neuvidíte vychádzať cez disk cestoviny, potom pridajte ďalšiu guľku z cesta.
19 Po pretlačení prvej guľky môžete zvýšiť rýchlosť na 3.
20 Na začiatku sa môžu vytlačené cestoviny vlniť. To prestane, keď sa vytlačí dostatok hmotnosti,
ktorá ich udrží rovné.
21 Môžete zvlnené časti odrezať, stočiť do guľky a hodiť do trubice.
22 Keď vytlačené cestoviny dosiahnu požadovanú dĺžku, jemne ich odtiahnite z disku.
23 Oddte od seba jednotlivé vlákna a nechajte ich vysušiť na kuchynských utierkach.
24 Vypnite prístroj () a vytiahnite ho zo zásuvky.
C KTORÝ DISK/KOTÚČ?
25 Disky sú označené od 1 – 6
1 špagety
2 malé makaróny
3 rigatoni (krátke duté trubičky)
4 tagliatelle (dlhé široké rezance)
5 lasagne (pláty)
6 veľké makaróny
C DEMONTÁŽ
26 Vypnite prístroj () a vytiahnite ho zo zásuvky.
27 Stiahnite západku nadol a vytiahnite telo z predného pohonu.
28 Zatvorte kryt predného pohonu.
29 Odskrutkujte kruhovú objímku (ak je natesno, použite kľúč).
30 Položte telo na pracovnú plochu.
31 Jednou rukou držte telo a druhou potlačte zadnú časť hriadeľa.
32 Uvoľnite disk z hriadeľa.
C STAROSTLIVOSŤ A ÚDRŽBA
33 Pomôckou na čistenie zoškrabte/vytlačte cesta z jednotlivých častí.
34 Všetko umyte v horúcej vode so saponátom, opláchnite a osušte.
recepty na cesto na cestoviny
na celozrnné cestoviny použite celozrnnú múku
t = čajová lyžička (5ml)
e = vajce, stredné (53-63g)
p = štipka
obyčajné cestoviny
500g čistá múka
½ t soľ
4 e
voda
K mixéru pripojte šľahač. Do misy od mixéra preosejte múku a soľ. Do odmerky rozbite vajíčka.
Pridajte toľko vody, aby ste odmerku naplnili po značku 500 g. Obsah odmerky vylejte do misy.
Šľahajte 1 – 2 minúty rýchlosťou 1. V polovici zastavte a zotrite zmes zo strán misy. Zmes by
mala pripomínať strúhanku.
41
bylinkové cestoviny
500g čistá múka
½ t soľ
bylinky, nakrájané na jemno
p čierne korenie
4 e
voda
K mixéru pripojte šľahač. Do misy od mixéra preosejte múku a soľ. Pridajte bylinky a korenie. Do
odmerky rozbite vajíčka. Pridajte toľko vody, aby ste odmerku naplnili po značku 500 g. Obsah
odmerky vylejte do misy. Šľahajte 1 – 2 minúty rýchlosťou 1. V polovici zastavte a zotrite zmes
zo strán misy. Zmes by mala pripomínať strúhanku.
pasta verdi (zelené cestoviny)
500g čistá múka
½ t soľ
4 e
75g špenátové pyré
voda
K mixéru pripojte šľahač. Do misy od mixéra preosejte múku a soľ. Do odmerky rozbite vajíčka.
Pridajte špenát. Pridajte toľko vody, aby ste odmerku naplnili po značku 500 g. Obsah odmerky
vylejte do misy. Šľahajte 1 – 2 minúty rýchlosťou 1. V polovici zastavte a zotrite zmes zo strán
misy. Zmes by mala pripomínať strúhanku.
1 Nepripravujte naraz viac ako tieto množst, inak vám cesto vyschne ešte predtým, ako
vyrobíte všetky cestoviny.
2 Ak chcete urobiť menej cestovín, použite polovičné množstvo surovín a značku 250 g
namiesto 500 g na odmerke.
3 Tagliatelle a lasagne varte v dvoch dávkach, aby sa vám nezlepili.
varenie
Priveďte do varu veľký hrniec osolenej vody. Postupne pridávajte cestoviny. Varte 5-8 minút,
občas premiešajte. Sceďte v cedidle, prepláchnite studenou vodou a podávajte.
/