111
Programy «FRY / DEEP FRY» a «BAKE» nemajú funkciu odloženého štartu.
Počas nastavenia času odloženého štartu dávajte pozor na to, že spustenie
zadaného režimu a odpočítavanie času prípravy začne len od tej chvíli, keď
prístroj dosiahne potrebnú teplotu a tlak.
Funkcia udržiavania teploty hotových jedál (autozohrievanie)
Funkcia umožňuje udržiavať teplotu hotového jedla vrozsahu 60–80°С
počas 8 hodín. Zapína sa automaticky po ukončení programu prípravy po
zvukovom sygnále, pritom začne svietiť kontrolka tlačidla «REHEAT / CANCEL»,
ana displeje sa zobrazuje minútové odpočítavanie času prípravy vtomto
režimu. Stlačte tlačidlo «REHEAT / CANCEL» pre vypnutie programu. Kon-
trolka tlačidla prestane svietiť a zariadenie sa prepne do pohotovostného
režimu .
Funkcia ohrievania jedál
Funkcia umožňuje zorievanie studených jedál na teplotu 60–80°С.
1. Preložte potraviny do nádoby. Umiestnite ju do telesa multifunkčného
hrnca, ubezpečte sa, že sa nádoba tesne dotýka ohrievacieho telesa.
Zatvorte azablokujte kryt.
2. Dajte prepínač ventilu na vypústenie pary do polohy «CLOSE». Pripojte
spotrebič kelektrickej sieti.
3.
Stlačte tlačidlo «REHEAT / CANCEL». Začne sa svietiť kontrolka tlačidla,
na displeje sa spustí priame minútové odpočítavanie času zohrievania.
Spotrebič zohreje jedlo a bude udržiavať teplotu vpriebehu 8 hodín,
ďalej sa funkcia ohrievania automaticky zapne.
4.
Stlačením tlačidla «REHEAT / CANCEL» zastavíte ohrievanie jedla.
Kontrolka tlačidla prestane svietiť a zariadenie sa prepne do pohoto-
vostného režimu.
Všeobecný postup pri použití automatických programov
1.
Pripravte (odmerajte) ingrediencie podľa receptu, vložte do nádoby.
Dávajte si pozor, aby všetky ingrediencie, vrátane tekutín, boli pod
maximálnou úrovňou stupnice na vnútornom povrchu nádoby.
2.
Umiestnite nádobu do telesa, pootočte ju, ubezpečte sa, že sa tesne
dotýka ohrievacieho telesa.
3. Tesne zatvorte kryt a umiestnite parný ventil do polohy «OPEN» alebo
«CLOSE» vzávislosti od zvoleného programu prípravy (v programu «FRY
/ DEEP FRY» varenie prebieha sotvoreným krytom).
4. Spotrebič pripojte k elektrickej sieti.
5.
Stlačte tlačidlo pre voľbu príslušného programu prípravy. Začne sa
svietiť kontrolka tlačidla.
6. Stlačením tlačidiel «+» a «–» si môžete zmeniť predvolene nastavený
čas prípravy. Pre rýchlu zmenu časovej hodnoty udržiavajte príslušné
tlačidlo.
7. Podľa potreby nastavte čas odloženého štartu.
8.
Po niekoľkých minutách po ukončení nastavenia displej prestane mihať
a nastavený režim bude spustený. Po dosiahnutí žiadúcej teploty a
tlaku sa začne odpočítavanie času fungovania spotrebiča vtomto re-
žimu. V prípade ak ste nestihli zadať čas prípravy alebo čas odloženého
štartu, stlačte tlačidlo «REHEAT /CANCEL» a zopakujte zadanie nasta-
vovaných hodnôt.
9. Po ukončení programu prípravy zaznie signál, spustí sa funkcia auto-
zohrievania azačne priame odpočítavanie času fungovania spotrebiča
vtomto režimu. Pre vypnutie autozohrievania stlačte tlačidlo «REHEAT
/ CANCEL».
10. Nechajte spotrebič vzapnutom stave počas 5 minút, aby sa znížil tlak
vo vnútri pracovnej komory.
11. Opatrne otvorte ventil na vypústenie pary a počkajte, kým zotvorov
ventilu nevyjde para a horúci vzduch. Otvorte kryt zariadenia.
V prípade ak po ukončení procesu prípravy kryt bol zablokovaný, presvedčte sa,
že ventil na vypústenie pary bol otvorený. Nechajte spotrebič vychladnúť počas
niekoľkých minút a skúste znovu otvoriť kryt.
Programm „FRY / DEEP FRY“
Odporúčsa sa na praženie mäsa, zeleniny, hydiny a morských plodov. Tento
program nemá funkciu odloženého štartu (čas prípravy je 20 minút. Program
funguje ja vnormálnom tlaku, počas prípravy kryt spotrebiča musí byť otvorený.
Ak ste náhodou zatvorili a upevnili kryt, môže sa spustiť funkcia jeho auto-
matického blokovania (vizuálne sa nedá kontrolovať praženie, miešať alebo
otáčať potraviny). Vtakomto prípade zastavte proces prípravy, presvedčte sa,
že ventil na vypústenie pary je otvorený, počkajte, kým spotrebič nevychlad-
ne a otvorte kryt. Potom si kľudne môžete ďalej pokračovať vo varení.
POZOR! Počas prípravy jedla v programe «FRY / DEEP FRY» spotrebič fun-
guje smaximálnou teplotou. Pred opätovným použitím tohto programu
musíte spotrebič nechať úplne vychladnúť počas približne 15 minút.
Pri fritovaní:
1.
Nalejte do nádoby potrebný objem oleja na praženia podľa receptu,
dajte ju do telesa spotrebiča. Presvedčte sa, že sa tesne dotýka nahrie-
vacieho telesa.
2.
Ne zatvárajte kryt a pripojte spotrebič kelektrickej sieti. Stlačte tlačidlo
«FRY / DEEP FRY». Začne sa svietiť kontrolka tlačidla a potom sa nádo-
ba začne zohrievať.
3. Dajte do koša na fritovanie držiak (v prípade ak používate kôš na frito-
vanie značky REDMOND RAM-FB1, ktorý sa nakupuje zvlášť). Stým
cieľom stlačte základ držiaku a umiestnite ho do špeciálneho otvoru
koša. Zoslabte tlak na držiak, ktorý sa potom upevní všpeciálnom otvo-
ru. Dovoľuje sa použitie košov na fritovanie od iných výrobcov.
4.
Vložte pripravené ingrediencie do koša na fritovanie. Po uvedenom
vrecepte časovom období po spustení programu dajte ho spolu singe-
rienciami do nádoby. Stlačte základ držiaku a odpojte ho tak, aby kôš
zostal v nádobe. Buďte opatrní: olej je veľmi horúci!
5. Po uvedenom vrecepte časovom období dajte držiak do koža na frito-
vanie (viď. bod č. 3), zdvíhnite ho a upevnite na okraji nádoby spomocou
špeciálneho háčka na koši. Nechajte ho stať vtakejto polohe počas
nejakého času, aby sa olej vytiekol.
Programm „STEAM/DESSERT“
Odporúča sa na varenie na pare zeleniny, mäsa, morských plodov, dietických a ve-
getariánskych jedál, prípravu detskej výživy a rôznych druhov dezertov. Čas prípravy
sa dá nastavovať vrozsahu 5 minút až 25 minút skrokom nastavenia 1 minúta.
Program funguje pri vysokom tlaku (počas prípravy ventil na vypústenie pary
musí byť zatvorený). Na varenie potravín na pare používajte špeciálny kon-
tejner (patrí do súpravy):
1. Nalejte do nádoby 300–350 ml vody.
2. Pripravte ingrediencie podľa receptu, rovnomerne ich uložte do kon-
tejneru na varenie na pere. Namontujte mriežku do nádoby, umiestnite
na ňu kontejner.
3.
Odmerajte a pripravte si ingrediencue podľa receptu, rovnomerne si
ich rozložte vkontejneru na varenie na pare.
4.
Postupujte podľa bodov č. 2–9 časti «Všeobecný postup pri použití
automatických programov».
Programm „SOUP/BOIL”
Odporúča sa na varenie vývarov, polievok, kompótov, ravioli a iných mrazených
polotovarov. Dovoľuje sa nastavenie času prípravy v rozsahu 20 minút až 50
minút skrokom nastavenia 1 minúta. Program funguje pri vysokom tlaku
(počas prípravy ventil na vypústenie pary musí byť zatvorený).
Programm „OATMEAL/GRAIN“
Odporúča sa na vrenie rôznych mliečných kaší na mlieku a vode. Dovoľuje
sa nastavenie času prípravy v rozsahu 8 minút až 20 minút skrokom nasta-
venia 1 minúta. Program funguje pri vysokom tlaku (počas prípravy ventil
na vypústenie pary musí byť zatvorený).
Odporúčania na prípravu mliečnych kaší vmultifunkčnom a tlakovom hrnci
Používa sa pasterizované mlieko. Aby nedošlo do vyvárania mlieka a pre
dosiahnutie žiadúceho výsledku, odporúča sa pred začiatkom varenia vyko-
nať ďalšie kroky:
•
dôkladne umyte všetky celozrnné krúpy (ryža, pohánka, pšeno atď.), kým
voda nebude priehľadná;
•
pred začiatkom varenia namažte nádobu multifunkčného hrnca maslom
pred prípravou jedál;
•
prísne dodržujte pomery uvedené vprikladanej knihe receptov (znižuj-
te alebo zvyšujte počet ingrediencií len proporcionálne);
• plnotučné mlieko rieďte pitnou vodou vpomere 1:1.
Programm „BAKE“
Tento program sa odporúča na pečenie piškót, koláčov, ako aj na pečenie
mäsa a ryby vo fólii, na prípravu šunky. Dovoľuje sa nastavenie času prípra-
vy v rozsahu 10 minút až 4 hodiny skrokom nastavenia 5 minút. Program
funguje pri normálnom tlaku (počas prípravy ventil na vypústenie pary musí
byť otvorený).
Tento program nemá funkciu odloženého štartu.
Programm „STEW / PILAF”
Odporúča sa na prípravu rôznych druhov rizota. Dovoľuje sa nastavenie času
prípravy v rozsahu 15 minút až 1 hodina skrokom nastavenia 1 minúta.
Program funguje pri vysokom tlaku (počas prípravy ventil na vypústenie pary
musí byť zatvorený).
III. DODATOČNÉ MOŽNOSTI
• Príprava detskej výživy
• Sterilizácia riadu a predmetov osobnej hygieny.
IV. DODATOČNÉ PRÍSLUŠENSTVO
Dodatočné príslušenstvo pre multifunkčný a tlakový hrniec je možné nado-
budnúť dodatočne. Vprípade otázok ohľadne sortimentu príslušenstva, na-
dobudnutia akompatibility smodelom vášho spotrebiča môžete volať o-
ciálnemu dealerovi vo vašej krajine.
RAM-CL1 — kliešte na pohodlné a bezpečné vytiahnutie nádoby. Nekĺzajú sa
a neškriabajú povrch nádoby.
RHP-M01 — prístroj na výrobu šunky. Lis na výrobu šunky, rolád a iných
lahôdok z mäsa, hydiny, ryby s pridaním korení a náplní.
RAM-FB1 — kôš na fritovanie so snímateľným držiakom.
RB-A523 — nádoba s nepriľnavým povrchom, vyrobníctvo spoločnosti
DAIKIN® (Japonsko), 5 litrov. Vysokokvalitný nepriľnavý povrch dovoľuje
pripravovať jedlá sminimálnym použitím oleja a tuku, čo umožňuje zacho-
vávať prirodzenú chuť potravín.
RB-S520 — nádoba zantikoróznej oceli, 5 litrov. Hotový obsah sa dá miešať
mixérom priamo v nádobe.
RB-C520 — nádoba s keramickým povrchom, 5 litrov. Na rozdiel od tradičných
nepriľnavých povrchov keramika je oveľa odolnejšia pred mechanickým
poškodením.