10
1. PriPravte esPresso, ako je opísané
vpredchádzajúcej časti, apoužite pritom
dostatočne veľké šálky.
2. stlačte tlačidlo Pary apočkajte,
kým sa rozsvieti kontrolka OK. Tá
ukazuje, že ohrievač dosiahol
ideálnu teplotu na prípravu pary.
3. medZitým nalejte do nádoby asi
100 g mlieka na každé
pripravované cappuccino. Mlieko
musí mať teplotu zchladničky
(nie teplé!). Pri výbere nádoby
majte na pamäti, že mlieko
zdvojnásobí až strojnásobí svoj objem.
PoZnámka: odporúčame vám používať
polotučné mlieko zchladničky.
4. nádobu smliekom postavte pod
zariadenie na prípravu cappuccina.
5. Ponorte Zariadenie na PríPravu caPPuccina
do mlieka do hĺbky približne 5 mm
aotočte gombík pary smerom
vľavo, pričom dávajte pozor, aby
sa neponorila ryska na zariadení
(označená šípkou).
Gombík pary otočte aspoň opol
otáčky doľava. Zo zariadenia na prípravu
cappuccina bude vychádzať para, pričom sa
mlieko napení. Aby ste dosiahli silnejšiu penu,
ponorte zariadenie na prípravu cappuccina do
mlieka apomaly pohybujte nádobou zdola nahor.
6. Po dosiahnutí želanej tePloty
(ideálne 60°C) prerušte prívod
pary otočením gombíka pary
doprava asúčasným stlačením
tlačidla pary.
7. sPenené mlieko nalejte do šálok sespressom, ktoré
ste predtým pripravili. Cappuccino je hotové.
Oslaďte podľa chuti, prípadne posypte penu
kakaovým práškom.
PoZnámka: ak chcete pripraviť viac šálok
cappuccina, najprv pripravte všetky kávy
anakoniec spenené mlieko na všetky šálky.
PoZnámka: ak chcete po spenení mlieka znovu
pripravovať kávu, najprv nechajte ohrievač
vychladnúť, inak by sa káva spálila. Na jeho
ochladenie postavte pod výstup ohrievača nejakú
nádobu, stlačte tlačidlo pary avypustite vodu, až
kontrolka OK zhasne. Pripravte kávu podľa
postupu vpredchádzajúcich častiach.
AKO PRIPRAVIŤ CAPPUCCINO