10
1. PriPravte esPresso, ako je opísané
v predchádzajúcej časti, a použite pritom
dostatočne veľké šálky.
2. stlačte tlačidlo Pary
a počkajte, kým sa rozsvieti
kontrolka OK. Tá ukazuje, že
ohrievač dosiahol ideálnu
teplotu na prípravu pary.
3. medZitým nalejte do nádoby
asi 100 g mlieka na každé
pripravované cappuccino.
Mlieko musí mať teplotu
z chladničky (nie teplé!). Pri
výbere nádoby majte na
pamäti, že mlieko zdvojnásobí až strojnásobí
svoj objem.
PoZnámka: odporúčame vám používať
polotučné mlieko z chladničky.
4. nádobu s mliekom postavte pod
zariadenie na prípravu cappuccina.
5. Ponorte Zariadenie na PríPravu
caPPuccina do mlieka do hĺbky
približne 5 mm a otočte
gombík pary smerom vľavo,
pričom dávajte pozor, aby sa
neponorila ryska na zariadení
(označená šípkou).
Gombík pary otočte aspoň o pol otáčky doľava.
Zo zariadenia na prípravu cappuccina bude
vychádzať para, pričom sa mlieko napení. Aby
ste dosiahli silnejšiu penu, ponorte zariadenie
na prípravu cappuccina do mlieka a pomaly
pohybujte nádobou zdola nahor.
6. Po dosiahnutí želanej tePloty
(ideálne 60 °C) prerušte prívod
pary otočením gombíka pary
doprava a súčasným stlačením
tlačidla pary.
7. sPenené mlieko nalejte do
šálok s espressom, ktoré ste
predtým pripravili. Cappuccino je hotové.
Oslaďte podľa chuti, prípadne posypte penu
kakaovým práškom.
PoZnámka: Ak chcete pripraviť viac šálok
cappuccina, najprv pripravte všetky kávy
a nakoniec spenené mlieko na všetky šálky.
PoZnámka: ak chcete po spenení mlieka znovu
pripravovať kávu, najprv nechajte ohrievač
vychladnúť, inak by sa káva spálila. Na jeho
ochladenie postavte pod výstup ohrievača
nejakú nádobu, stlačte tlačidlo pary a vypustite
vodu, až kontrolka OK zhasne. Pripravte kávu
podľa postupu v predchádzajúcich častiach.
AKO PRIPRAVIŤ CAPPUCCINO