6
• Upozornenie: Hrozí nebezpečenstvo popálenia! Počas prevádzky spotrebiča
sa rúra zohreje!
• Ak pri príprave pokrmu v rúre používate prísady s obsahom alkoholu, môže
vo vnútri rúr
y vzniknúť zápalná zmes alkoholu a vzduchu. V tomto prípade
otvárajte dvierka opatrne. V blízkosti sporáka nemanipulujte s otvoreným
ohňom, iskrou alebo žeravými predmetmi.
Ako predísť škodám na spotrebiči
• Varné pole nepoužívajte ako odkladaciu alebo pracovnú dosku.
• Varné zóny nezapínajte bez varnej nádoby alebo s prázdnou varnou
nádobou.
• Dbajte na to, aby sa na varné pole nedostali tekutiny
s obsahom kyselín, ako
je napr. ocot, citrónová šťava a prostriedky na vodný kameň, pretože môžu
spôsobiť matné škvrny.
• Varné pole sa môže poškodiť pádom
špicatých tvrdých predmetov.
• Dbajte na to, aby sa varné
pole nedostali látky, ktoré by sa mohli roztopiť,
napr. plasty, alobal alebo fólie do rúry.
• Rúru nevykla
dajte alobalom a na dno rúry neklaďte plech na pečenie alebo
varnú nádobu. V opačnom prípade môže nahromadené teplo poškodiť smalt
rúry.
• Šťava z ovocia zanecháva škvrny,
ktoré sa nedajú odstrániť. Pri príprave
vlhkých koláčov preto používajte hlbší plech.
• Otvorené dvierka rúry n
ezaťažujte.
• Nikd
y nelejte vodu priamo na povrch horúcej rúry, pretože môžete poškodiť
smalt rúry alebo spôsobiť zmenu zafarbenia.
• Pri neopatrnom zaobchádz
aní predovšetkým v oblasti hrán sa môžu sklené
dvierka rúry poškodiť.
• V rúre neskla
dujte horľavé látky. Pri zapnutí by sa mohli vznietiť.
• V rúre neskla
dujte vlhké potraviny. Smalt by sa mohol poškodiť.