18
Použitie, tabuľky a tipy
Tepelná úprava pokrmov
Údaje v nasledujúcich tabuľkách slúžia len pre orientáciu. Nastavenie
ovládača pri tepelnej úprave závisí aj od kvality kuchynského riadu a
od množstva a druhu pripravovaného pokrmu.
Nastavenie
ovládača
Druh tepelnej
úpravy / druhá
fáza
vhodné pre …
11-12
Intenzívne
varenie
varenie veľkého množstva vody,
varenie halušiek
10-11
Intenzívne
pečenie
(smaženie)
fritovanie zemiakových hranolčekov, príprava
mäsa, napr. guláš, sviečková, steaky, haruľa
8-9
Mierne
pečenie
(smaženie)
pečenie mäsa, rezne, Gordon Bleu, kotlety,
frikadelky, klobásky, pečeň, príprava zápražky,
mierne pečenie, praženica, vajcia, fritovanie šišie
5-7 Varenie
varenie väčšieho množstva pokrmu, husté
polievky a polievky, dusenie zemiakov, mäsový
vývar
4-6
Dusenie a
parenie
dusenie zeleniny a mäsa, príprava ryžovej kaše
3-5 Bobtnanie
príprava ryže a mliečnych pokrmov (z času na ča
premiešajte), dusenie malého množstva zemiako
alebo zeleniny, zohrievanie hotových jedál
1-3 Topenie
omeleta, holandská omáčka, udržiavanie teploty
pokrmov, topenie masla, čokolády, želatíny
0
zostatkové teplo, poloha: vypnuté
Počas prvej fázy pečenia a varenia pokrmov s dlhou dobou
tepelnej úpravy vám odporúčame nastaviť ovládač na hodnotu
„12“, a potom výkon znížiť a tepelnú úpravu dokončiť pri nižšom
výkonovom stupni.
Prehriate oleje a tuky sa ľahko vznietia. Príprave pokrmov na oleji a
tuku (napr. zemiakové hranolčeky) venujte preto zvýšenú pozornosť.