Russell Hobbs 155371 Používateľská príručka

Kategória
Mixér / kuchynský robot príslušenstvo
Typ
Používateľská príručka

Táto príručka je tiež vhodná pre

39
Prečítajte si pokyny a odložte tak, aby ste ich mohli priložiť pri prípadnom odovzdaní výrobku
niekomu inému. Pred použitím odstráňte všetky obaly.
A DÔLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÉ OPATRENIA
Dodržujte základné bezpečnostné opatrenia, vrátane:
1 Tento spotrebič musí byť používaný len pod dohľadom zodpovednej dospelej osoby. Tento
spotrebič používajte a skladujte mimo dosahu detí.
2 Tento nadstavec použite len s výrobkom číslo 18553-56.
3 Tento spotrebič nesmie byť ovládaný prostredníctvom externého časového spínača alebo
diaľkového ovládania.
4 Nenechajte motor bať viac ako 10 minúty bez prestávky, môže sa prehriať. Po dvoch
minútach ho vypnite aspoň na 10 minúty, aby si oddýchol.
5 Pred zakladaním alebo zložením nástavcov vytiahnite prístroj zo zásuvky.
6 Nepoužívajte tento spotrebič, ak je poškodený alebo vznikne porucha.
len na domáce použitie
C ZLOŽENIE
1 Hriadeľ zatlačte do tela.
2 Zadná časť hriadeľa by mala vytŕčať asi 16 mm zo zadnej časti tela prístroja.
3 Založte disk, ktorý chcete použiť.
4 Otvor na okraji disku sadne na uško vo vnútri prednej časti tela.
5 Kruhovú objímku založte na prednú časť tela a zatiahnite ju rukou.
6 Nevyvíjajte nadmerný tlak, poškodíte tým závit.
7 Vypnite prístroj () a vytiahnite ho zo zásuvky.
8 Otvorte kryt predného pohonu.
9 Západku stiahnite nadol a držte ju tam.
10 Zadnú časť tela potlačte do predného pohonu na prístroji.
11 Možno ním budete musieť otáčať, aby ste zadnú časť hriadeľa nasadili na pohon.
12 Keď je pohon na správnom mieste, otáčajte telom, kým trubica nie je vo vertikálnej polohe.
13 Uvoľnite západku – mala by sadnúť do diery pod zadnou časťou tela.
C VYTLÁČANIE
14 Z čerstvého cesta urobte guľky vo veľkosti lieskového orecha.
15 Vložte zástrčku do zásuvky na stene.
16 Nastavte rýchlosť 1.
17 Gku z cesta hoďte do trubice.
18 Počkajte, kým neuvidíte vychádzať cez disk cestoviny, potom pridajte ďalšiu guľku z cesta.
19 Po pretlačení prvej guľky môžete zvýšiť rýchlosť na 3.
20 Na začiatku sa môžu vytlačené cestoviny vlniť. To prestane, keď sa vytlačí dostatok hmotnosti,
ktorá ich udrží rovné.
21 Môžete zvlnené časti odrezať, stočiť do guľky a hodiť do trubice.
22 Keď vytlačené cestoviny dosiahnu požadovanú dĺžku, jemne ich odtiahnite z disku.
23 Oddeľte od seba jednotlivé vlákna a nechajte ich vysušiť na kuchynských utierkach.
24 Vypnite prístroj () a vytiahnite ho zo zásuvky.
pokyny (Slovenčina)
nákres y
1 telo (zadná časť)
2 hriadeľ (zadná časť)
3 diera
4 kryt predného pohonu
5 západka
6 kľúč `
7 kruhová objímka `
8 disky `
9 otvor
10 hriadeľ `
11 uško
12 trubice `
13 telo `
14 pomôcka na čistenie
15 odmerka `
` vhodný do umývačky riadu
40
C KTORÝ DISK/KOTÚČ?
25 Disky sú označené od 1 – 6
1 špagety
2 malé makaróny
3 rigatoni (krátke duté trubičky)
4 tagliatelle (dlhé široké rezance)
5 lasagne (pláty)
6 veľké makaróny
C ROZOBRATIE
26 Vypnite prístroj () a vytiahnite ho zo zásuvky.
27 Stiahnite západku nadol a vytiahnite telo z predného pohonu.
28 Zatvorte kryt predného pohonu.
29 Odskrutkujte kruhovú objímku (ak je natesno, použite kľúč).
30 Položte telo na pracovnú plochu.
31 Jednou rukou držte telo a druhou potlačte zadnú časť hriadeľa.
32 Uvoľnite disk z hriadeľa.
C STAROSTLIVOSŤ A ÚDRŽBA
33 Pomôckou na čistenie zoškrabte/vytlačte cesta z jednotlivých častí.
34 Všetko umyte v horúcej vode so saponátom, opláchnite a osušte.
recepty na cesto na cestoviny
na celozrnné cestoviny použite celozrnnú múku
t = čajová lyžička (5ml)
e = vajce, stredné (53-63g)
p = štipka
obyčajné cestoviny
500g čistá múka
½ t soľ
4 e
voda
K mixéru pripojte šľahač. Do misy od mixéra preosejte múku a soľ. Do odmerky rozbite vajíčka.
Pridajte toľko vody, aby ste odmerku naplnili po značku 500 g. Obsah odmerky vylejte do misy.
Šľahajte 1 – 2 minúty rýchlosťou 1. V polovici zastavte a zotrite zmes zo strán misy. Zmes by
mala pripomínať strúhanku.
bylinkové cestoviny
500g čistá múka
½ t soľ
bylinky, nakrájané na jemno
p čierne korenie
4 e
voda
K mixéru pripojte šľahač. Do misy od mixéra preosejte múku a soľ. Pridajte bylinky a korenie. Do
odmerky rozbite vajíčka. Pridajte toľko vody, aby ste odmerku naplnili po značku 500 g. Obsah
odmerky vylejte do misy. Šľahajte 1 – 2 minúty rýchlosťou 1. V polovici zastavte a zotrite zmes
zo strán misy. Zmes by mala pripomínať strúhanku.
41
pasta verdi (zelené cestoviny)
500g čistá múka
½ t soľ
4 e
75g špenátové pyré
voda
K mixéru pripojte šľahač. Do misy od mixéra preosejte múku a soľ. Do odmerky rozbite vajíčka.
Pridajte špenát. Pridajte toľko vody, aby ste odmerku naplnili po značku 500 g. Obsah odmerky
vylejte do misy. Šľahajte 1 – 2 minúty rýchlosťou 1. V polovici zastavte a zotrite zmes zo strán
misy. Zmes by mala pripomínať strúhanku.
1 Nepripravujte naraz viac ako tieto množstvá, inak vám cesto vyschne ešte predtým, ako
vyrobíte všetky cestoviny.
2 Ak chcete urobiť menej cestovín, použite polovičné množstvo surovín a značku 250 g
namiesto 500 g na odmerke.
3 Tagliatelle a lasagne varte v dvoch dávkach, aby sa vám nezlepili.
varenie
Priveďte do varu veľký hrniec osolenej vody. Postupne pridávajte cestoviny. Varte 5-8 minút,
občas premiešajte. Sceďte v cedidle, prepláchnite studenou vodou a podávajte.
1 / 1

Russell Hobbs 155371 Používateľská príručka

Kategória
Mixér / kuchynský robot príslušenstvo
Typ
Používateľská príručka
Táto príručka je tiež vhodná pre