Whirlpool AKP 367/IX/06 Program Chart

Typ
Program Chart
AKP 367/06 POPIS SPOTREBIČA
SK
5019 310 56580
1. Ovládací panel
2. Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3. Vrchný ohrevný článok
4. Ohrevný článok grilu
5. Zadné osvetlenie
6. Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
7. Dvierka rúry
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Gombíky varnej plochy
2. Červená kontrolka termostatu rúry
3. Ovládací gombík termostatu rúry
4. Tlačidlo na zapnutie
5. Ovládací gombík pre výber funkcie
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň
Hliníkový plech na
pečenie:
Rošt:
˚C
F
3
5
4
1
2
AKO ZAPNÚŤ RÚRU
Otočte ovládací gombík pre voľbu funkcií na želanú funkciu.
Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
Otočte ovládací gombík termostatu smerom vpravo, na želanú teplotu. Rozsvieti sa červená
kontrolka termostatu, ktorá zhasne po dosiahnutí nastavenej teploty.
Po ukončení prípravy jedla:
Otočte ovládacie gombíky do polohy “0”.
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
0 VYPNUTÁ RÚRA -
OSVETLENIE
Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry.
SPODNÝ OHREVNÝ
ČLÁNOK
Na ukončenie pečenia ovocnej alebo tvarohovej torty.
Na zahustenie omáčok.
Túto funkciu používajte počas posledných 10/15 minút
prípravy jedál.
KONVENČNÝ OHREV
Na prípravu akéhokoľvek jedla.
Rúru predohrejte na želanú teplotu varenia a vložte
potraviny do vnútra ihneď po zhasnutí červenej kontrolky
termostatu.
Odporúčame Vám používat’ druhú alebo tretiu úroveň lišty
v rúre.
GRIL
Na grilovanie malých kúskov mäsa (kotlety, špízy, klobásky)
a na zapečenie chleba.
Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
Pri pečení mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie
trochu vody a vložte ju pod rošt, na ktorom pečiete mäso,
aby sa znížilo vystrekovanie tuku a predišlo sa zadymeniu.
Počas grilovania mäso obrát’te.
2
TABUĽKY VARENIA
Potraviny Funkcia Predohrev
Úroveň
(od spodu)
Teplota
(°C)
Doba prípravy
jedla
(min.)
Mäso
Jahňa, kozľa, baranina X 2 200 90-110
Tacie, hovädzie, bravčo X 2 200 90-110
Kurča, králik, kačica X 2 200 70-80
Morka (3-5 kg) X 2 210 160-180
Hus (2 kg) X 2 210 100-130
Ryby (1 kg)
Ostriež, okúň, tuniak, losos,
treska
X 2 200 60-80
Ryby (<1 kg - filé)
Mečúň, tuniak
X 2 190 50-60
Zelenina
Paprika, paradajky, pečené
zemiaky
X 2 190 50-60
Koláče - zákusky
Kysnuté koláče
X 2 180 40-50
Plnené koláče (s tvarohom) X 2 190 60-90
Linecké koláče X 2 190 40-50
Záviny, palacinky X 2 200 50-60
Sušienky, bábovky, zákusky X 2 180 20-30
Odpaľované cesto, rolády X 2 180 35-45
Slané torty, plnené ovocné
torty napr. s ananásom,
broskyňami
X 2 200 50-60
Lasagne, zapekané
zemiaky, plnené cestovino
závitky, zapečené cestoviny
X 2 200 40-50
Chlieb X 2 210 30-40
Pizza X 2 225 15-20
Zákusky z lístkového cesta X 2 210 20-30
Suflé X 2 200 40-50
Poznámka: Teploty a doby prípravy sú iba približné.
Potraviny Funkcia Predohrev
Úroveň
(od spodu)
Teplota
(°C)
Doba prípravy
jedla
(min.)
Toa st y X 3-4 200-225 10-15
Rebierka X 3-4 200-225 30-40
Kotlety X 3-4 200-225 30-40
Klobásky X 3 200-225 30-40
Roštenka X 3 200-225 30-40
Ryby (filé) X 3 200-225 30-40
Kuracie stehná X 3 200-225 40-50
Špízy X 3 200-225 40-50
Rebierka X 3 200-225 40-50
1/2 kurčat’a X 3 200-225 40-50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKP 367/IX/06 Program Chart

Typ
Program Chart