Whirlpool AKP 232 IX Program Chart

Typ
Program Chart
AKP 232
POPIS SPOTREBIČA
SK
5019 310 56283
1.
Ovládací panel
2.
Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3.
Vrchný ohrevný článok
4.
Ohrevný článok grilu, ktorý možno znížit'
5.
Zadné osvetlenie
6.
Okrúhly ohrevný článok (nevidno ho)
7.
Ventilátor
8.
Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
9.
Chladné dvierka rúry
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík pre voľbu funkcií
2. Ovládací gombík programátora pre voľbu
doby prípravy
3. Ovládací gombík termostatu
4. Červená kontrolka termostatu
Zasúvacie ovládacie gombíky:
Aby ste gombík mohli použit', stlačte ho v strede.
Ovládací gombík sa vysunie.
Otočte ho do želanej polohy.
Po ukončení varenia otočte gombík do polohy
0
a stlačte ho v strede, aby sa vrátil do pôvodnej polohy.
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň
Hliníkový plech na
pečenie zákuskov:
Rošt:
Nádoba na
odkvapkávanie:
AKO ZAPNÚŤ RÚRU
Otočte ovládací gombík pre voľbu funkcií na želanú funkciu.
Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
Otočte ovládací gombík termostatu smerom vpravo na želanú teplotu. Rozsvieti sa červená
kontrolka termostatu, ktorá zhasne po dosiahnutí nastavenej teploty.
Po ukončení prípravy jedla:
Otočte ovládacie gombíky do polohy
“0”
.
PROGRAMÁTOR DĹŽKY PRÍPRAVY JEDLA
Tento programátor umožňuje nastavenie doby prípravy od 1 po 120 minút.
Aby ste nastavili dobu prípravy jedla, po voľbe funkcie, otočte ovládací gombík úplne
smerom vľavo a potom ho vrát'te do polohy želanej doby prípravy, otočením smerom
vpravo. Po uplynutí nastavenej doby prípravy sa rúra vypne a programátor ostane v
polohe “0”. Pri použití rúry v manuálnom režime, teda bez nastavenia doby prípravy
jedla, skontrolujte, či je ovládací gombík programátora v polohe symbolu .
Upozornenie:
Keď je programátor v polohe “0”, rúra sa nezapne.
Aby sa rúra zapla, otočte programátor do polohy symbolu alebo nastavte dobu
prípravy jedla.
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
0 VYPNUTÁ RÚRA
-
OSVETLENIE
Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry.
STATICKÁ
Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
Rúru predohrejte na želanú teplotu a vložte potraviny do vnútra ihneď potom,
ako zhasne červená kontrolka termostatu.
Odporúčame Vám používat' druhú alebo tretiu úroveň lišty v rúre.
S VENTILÁTOROM
Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
Ak je to potrebné, odporúčame zmenit' polohu jedál, aby boli jedlá uvarené
rovnomernejšie.
Nie je potrebné rúru predohrievat' (s výnimkou prípravy pizze a posúchov).
GRIL
Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na zapečenie
chleba.
Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie (umiestnenej v
prvej polohe) trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
Odporúčame otočit' potraviny počas prípravy.
TURBOGRIL
Na grilovanie veľkých kusov mäsa (roast beef, pečené mäsá).
Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v
prvej polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
Mäso počas prípravy obrát'te.
ROZMRAZOVANIE
Na rozmrazenie potravín na teplotu prostredia.
Potraviny nechajte v obale, predídete tak ich vysušeniu.
NÚTENÝ OBEH TEPLÉHO VZDUCHU
Na varenie jedál, ktoré vyžadujú rovnakú teplotu v rúre, bez predohrevu, na jednej
alebo viacerých úrovniach (napr.: ryby, zelenina, koláč) bez prenosu vône z
jedného jedla na druhé
TURBOVENTILÁTOR
Na prípravu jedla na jednej úrovni (napr.: ovocie, torty, bábovky, zelenina, pizza,
hydina).
SPODNÝ OHREVNÝ ČLÁNOK
Na ukončenie pečenia ovocných alebo tvarohových tort, na zahustenie omáčky.
Túto funkciu používajte počas posledných 10/15 minút prípravy jedál.
TABUĽKA GRILOVANIA
Poznámka:
Doby prípravy a teploty sú iba približné.
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úrov
(od spodu)
Teplota
(°C)
Doba prípravy
(min).
Slané torty, plnené ovocné torty,
napr. s ananásom, broskyňami
X 2
200 50 - 60
X 2 190 45 - 55
X 2
190 45 - 55
Lasagne, gratinované zemiaky,
cestovinové plnené závitky,
zapečené cestoviny
X 2
200 40 - 50
X 2 190 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Chlieb
X 2
210 30 - 40
X 1-3 210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 1-3 210 20 - 30
X 2
210 20 - 30
Zákusky z lístkového cesta
X 2
210 20 - 30
X 1-3 200 30 - 40
X 2
200 30 - 40
Suflé
X 2
200 40 - 50
X 2 190 50 - 60
X 2
190 50 - 60
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveň
(od spodu)
Teplota
(°C)
Doba prípravy
(min).
Toa st X 3-4 200-225 10 - 15
Rebierka X 3-4 200-225 30 - 40
Kotlety X 3-4 200-225 30 - 40
Klobásky X 3 200-225 30 - 40
Roštenka X 3 200-225 30 - 40
Ryby (filé) X 3 200-225 30 - 40
Kuracie stehná X 3 200-225 40 - 50
Špízy X 3 200-225 40 - 50
Rebierka X 3 200-225 40 - 50
1/2 kurčat'a X 3 200-225 40 - 50
1/2 kurčat'a - 3 200-225 40 - 50
Kurča vcelku - 2-3 200-225 60 - 70
Peče mäso
(bravčové, hovädzie)
- 2-3 200-225 60 - 80
Kačica - 1-2 200-225 60 - 80
Jahňacie stehno - 1-2 200-225 80 - 100
Roast beef - 2 200-225 60 - 70
Pečené zemiaky - 2-3 200-225 40 - 50
Ryby, napr. ostriež, pstruh - 3 190-200 40 - 50
TABUĽKY VARENIA
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveň
(od spodu)
Teplota
(°C)
Doba prípravy
(min).
MÄSO
Jahňa, kozľa, baranina
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
X 2 200 100 - 110
Tacie, hovädzie, bravčové mäso
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Kurča,
králik,
kačica
X 2 200 70 - 80
- 2 190 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Moriak
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
X 2 200 170 - 180
Hus
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
X 2 200 100 - 130
RYBY
(1 kg)
Ostriež, okúň, tuniak, losos, treska
X 2 200 60 - 80
- 2 190 60 - 80
X 2 190 60 - 80
RYBY
(<1 kg - filé)
Mečúň, tuniak
X 2 190 50 - 60
- 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
ZELENINA
Papriky, paradajky, pečené
zemiaky
X 2
190
50 - 60
- 2 190 50 - 60
X 2
190
50 - 60
KOLÁČE, ZÁKUSKY A POD.
Kysnuté koláče
X 2
180 40 - 50
X 2 180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Plnené koláče
(s tvarohom)
X 2
190 60 - 90
- 2 180 60 - 90
- 2
180 60 - 90
Linecké koláče
X 2
190 40 - 50
X 2 180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Záviny, palacinky
X 2
200 50 - 60
X 1-3 190 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Sušienky, praclíky, krehké
sušienky
X 2
180 20 - 30
X 1-3 180 30 - 40
X 2
180 30 - 40
Odpaľované cesto, štrúdľa
X 2
180 35 - 45
X 1-3 180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKP 232 IX Program Chart

Typ
Program Chart