AKP 232
POPIS SPOTREBIČA
SK
5019 310 56283
1.
Ovládací panel
2.
Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3.
Vrchný ohrevný článok
4.
Ohrevný článok grilu, ktorý možno znížit'
5.
Zadné osvetlenie
6.
Okrúhly ohrevný článok (nevidno ho)
7.
Ventilátor
8.
Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
9.
Chladné dvierka rúry
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík pre voľbu funkcií
2. Ovládací gombík programátora pre voľbu
doby prípravy
3. Ovládací gombík termostatu
4. Červená kontrolka termostatu
Zasúvacie ovládacie gombíky:
• Aby ste gombík mohli použit', stlačte ho v strede.
• Ovládací gombík sa vysunie.
• Otočte ho do želanej polohy.
Po ukončení varenia otočte gombík do polohy
0
a stlačte ho v strede, aby sa vrátil do pôvodnej polohy.
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň
Hliníkový plech na
pečenie zákuskov:
Rošt:
Nádoba na
odkvapkávanie:
AKO ZAPNÚŤ RÚRU
• Otočte ovládací gombík pre voľbu funkcií na želanú funkciu.
Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
• Otočte ovládací gombík termostatu smerom vpravo na želanú teplotu. Rozsvieti sa červená
kontrolka termostatu, ktorá zhasne po dosiahnutí nastavenej teploty.
Po ukončení prípravy jedla:
• Otočte ovládacie gombíky do polohy
“0”
.
PROGRAMÁTOR DĹŽKY PRÍPRAVY JEDLA
Tento programátor umožňuje nastavenie doby prípravy od 1 po 120 minút.
Aby ste nastavili dobu prípravy jedla, po voľbe funkcie, otočte ovládací gombík úplne
smerom vľavo a potom ho vrát'te do polohy želanej doby prípravy, otočením smerom
vpravo. Po uplynutí nastavenej doby prípravy sa rúra vypne a programátor ostane v
polohe “0”. Pri použití rúry v manuálnom režime, teda bez nastavenia doby prípravy
jedla, skontrolujte, či je ovládací gombík programátora v polohe symbolu .
Upozornenie:
Keď je programátor v polohe “0”, rúra sa nezapne.
Aby sa rúra zapla, otočte programátor do polohy symbolu alebo nastavte dobu
prípravy jedla.
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
0 VYPNUTÁ RÚRA
-
OSVETLENIE
• Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry.
STATICKÁ
• Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
• Rúru predohrejte na želanú teplotu a vložte potraviny do vnútra ihneď potom,
ako zhasne červená kontrolka termostatu.
• Odporúčame Vám používat' druhú alebo tretiu úroveň lišty v rúre.
S VENTILÁTOROM
• Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
• Ak je to potrebné, odporúčame zmenit' polohu jedál, aby boli jedlá uvarené
rovnomernejšie.
• Nie je potrebné rúru predohrievat' (s výnimkou prípravy pizze a posúchov).
GRIL
• Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na zapečenie
chleba.
• Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
• Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
• V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie (umiestnenej v
prvej polohe) trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
• Odporúčame otočit' potraviny počas prípravy.
TURBOGRIL
• Na grilovanie veľkých kusov mäsa (roast beef, pečené mäsá).
• Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
• V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v
prvej polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
• Mäso počas prípravy obrát'te.
ROZMRAZOVANIE
• Na rozmrazenie potravín na teplotu prostredia.
• Potraviny nechajte v obale, predídete tak ich vysušeniu.
NÚTENÝ OBEH TEPLÉHO VZDUCHU
• Na varenie jedál, ktoré vyžadujú rovnakú teplotu v rúre, bez predohrevu, na jednej
alebo viacerých úrovniach (napr.: ryby, zelenina, koláč) bez prenosu vône z
jedného jedla na druhé
TURBOVENTILÁTOR
• Na prípravu jedla na jednej úrovni (napr.: ovocie, torty, bábovky, zelenina, pizza,
hydina).
SPODNÝ OHREVNÝ ČLÁNOK
• Na ukončenie pečenia ovocných alebo tvarohových tort, na zahustenie omáčky.
• Túto funkciu používajte počas posledných 10/15 minút prípravy jedál.